Recept: knolselderij soep met spekjes

Recept: knolselderij soep met spekjes

Knolselderij soep met spekjes

Welkom terug bij een nieuwe video op mijn blog. Ik wil toch graag mijn video’s blijven delen want zoals jullie weten kan ik niets meer op Facebook delen omdat ik dat heb verwijderd. Hierdoor verlies ik toch aardig wat views ” daar was ik mezelf al van bewust”. Dit recept vond ik op Pinterest, hoe leuk? Het was even een klusje omdat het in de blender. Benieuwd naar dit recept? Bekijk dan de video of lees het recept hieronder na.

Ingrediënten:

Bereidingstijd: 10 MINUTEN cook time: 30 MINUTEN totale tijd: 40 minuten!

Totale kosten voor 4 personen is €2.73

Ingredienten: olijfolie € 0.20 (voorraad) 100 gr ontbijtspek € 0.58 (Basis AH) klontje boter € 0,10 (euroshopper AH) 1 grote ui, gesneden € 0,10 (voorraad) 1 laurierblaadje € 0.10 (AH) paar takjes tijm, blaadjes eraf gehaald € 0.20 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes € 0,99 (AH) 850 ml kippenbouillon (van een blokje) € 0.22 (voorraad) 100 ml slagroom € 0.24 (Basis AH).

Verwarm de olie in een grote soepan. Bak je ontbijtspek aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ie goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de ui, de laurier en de tijmtakjes toe en bak dit voor ongeveer tien minuten zachtjes tot de ui goudbruin begint te kleuren.

Voeg de knolselderij toe en bak dit 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer tien minuten trekken of tot de knolselderij zacht is. Roer de room erdoor en breng aan de kook. Verwijder het laurierblad en de tijmtakjes en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is. Roer de helft van de tijmblaadjes door de soep en doe in een kom. Serveer met de verkruimelde ontbijtspek en nog wat extra tijmblaadjes. Besprenkel naar wens met olijfolie

Succes met het maken van dit recept!
Stuur ook gerust een foto naar mijn instagram: https://www.instagram.com/rachel_kromdijk/

 

Share:

3 Reacties

  1. 1 april 2018 / 12:57

    Oh dat klinkt erg goed en ziet er ook lekker uit! Wij hebben nog nooit knolselderij in huis gehad 🙂

  2. 2 april 2018 / 17:58

    Ik ben echt een soepen-freak, en dit klinkt heerlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *