Overheerlijke ovenschotel met Panchetta

Ovenschotel met Panchetta en Mozzarella 

Het ziet er niet alleen heerlijk uit, de smaak was ook echt fantastisch! Ik hou van Italiaans eten ‘vanavond ga ik ook heerlijk uiteten met mijn vriend en twee tantes bij een Italiaan’ maar dit was een totaal nieuw recept voor mij. Hoe heb ik dit bereid? Bekijk dan snel de rest van het artikel.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 dubbele kipfilet
  • 100 g Spar pancetta
  • 2 bollen Spar mozzarella
  • 1 el Boni Selection dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
  • 500 ml Boni Selection bio tomatenstukjes
  • verse oregano
  • verse basilicum
  • Boni Selection krieltjes
  • Spar gemengde jonge sla

Recept & voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de ui en het teentje knoflook. Snipper beide fijn. Stoof de uien looksnippers aan in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg een el tomatenpuree toe en laat eventjes zacht meestoven.
  4. Voeg de tomatenblokjes en enkele takjes fijngesnipperde oregano toe. Kruid met peper en zeezout. Laat nog even 15 min pruttelen.
  5. Snij ondertussen de dubbele kipfilet in 2 en nog eens overlangs in 2. Je krijgt zo 4 fijne, platte plakken. Kruid het vlees met peper en zout en je kan er eventueel wat pesto opsmeren.
  6. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de stukken kip aan beide kanten aan.
  7. Giet de tomatensaus in een ovenvaste schotel.
  8. Leg de kipfilets naast elkaar op de saus.
  9. Scheur enkele blaadjes basilicum en strooi die eroverheen.
  10. Snij de mozzarella in schijfjes en leg over de kipfilets. Kruid met peper en eventuele Italiaanse kruiden.
  11. Leg de panchetta over de plakken mozzarella heen. Panchetta is trouwens heerlijk Italiaans spek. Koop dit trouwens wel bij een (keur)slager dan is het echt zalig.
  12. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 min.
  13. Serveer de schotel met de gebakken aardappelen en wat gemengde jonge (veld)sla.

Neem kleine hapjes en geniet van de smaaksensaties. Dit is zeker een gerecht wat ik regelmatig ga maken. Het zit boordevol smaak en de rode saus is natuurlijk niet al te vet. Verder is mozzarella een optie maar je kan ook kiezen voor een blauwe kaas. Dan krijgt het gerecht nog meer pit! De spek kan je natuurlijk ook vervangen door een ander soort spek, maar geloof mij als ik zeg dat panchetta echt heerlijk is!

3 Reacties

  1. 5 november 2018 / 20:40

    Oeee deze mag je wel een keer voor mij maken haha! Ziet er echt ontzettend lekker uit.

  2. 5 november 2018 / 21:57

    Ziet er heerlijk uit, al zou ik hem zelf wel vegan maken! Maar bedankt voor het delen, hij ziet er onwijs lekker uit <3

  3. 11 november 2018 / 20:45

    Ziet der echt lekker uit.
    Vooral met die heerlijke panchetta is het steeds lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *