Ei Muffin recept’

 Soms heb je weleens trek in iets wat je zelf hebt gemaakt. Dat had ik vanmorgen ik ging door mijn kookmap bladeren die ik zelf heb samengesteld en kwam dit lekkere recept tegen.
Je ziet het tegenwoordig vaak voorbij komen op andere blogs en ook worden veel recepten gemaakt met behulp van dit handige muffin blik.
Ik heb dit blik bij een winkel bij ons in het dorp gekocht voor €8,00 het is een goed merk en daarom ook gelijk goede kwaliteit. Dit blik stond al bij mijn uitzet op de zolder maar ik heb het snel uit de doos gehaald en ben begonnen met de ingrediënten doornemen:

-3 eieren
-Ham /bacon
-Kruiden zoals: peper, zout, Aromat
-Olijfolie
-Muffin bakblik
-Italiaanse gesneden kaas

Je zet de oven op 180 graden en die verwarm je voor.. in de tussentijd begin je met het blik invetten, dit kan met olijfolie wat ik heb gedaan of met margarine. Ik heb een beetje olijfolie in een schaaltje gegoten en heb met een kwastje het blik ingevet. Daarom deed ik de ham scheuren en daar bekleedde ik de rondjes mee. Als je dat hebt gedaan doe je de drie eieren in een schaaltje en daar doe je de kruiden in.
Dit ligt helemaal aan jou.. hou je van pittig doe dan aardig wat peper en zout erdoor heen kloppen.
Giet dit op de ham en als laatst heb ik de Italiaanse kaas overheen gestrooid. Zet dit 20 minuten in de oven en daarna kan je heerlijk smullen. Mijn ouders vonden het helemaal leuk!

Kijk hieronder voor de foto’s die per stap uitleggen hoe ik het heb gedaan:

9 Reacties

  1. 11 december 2013 / 15:39

    Oeh ziet er echt heel lekker uit! Ik ben wel vegetariër maar misschien kan ik wel een vervanger verzinnen voor het vlees.

  2. 11 december 2013 / 22:00

    ziet er echt heel goed uit:P ,
    ga ik een keer proberen ;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.