Merengue recept’ hard van buiten zacht van binnen.

Goedemiddag lieve followers’ Het is eigenlijk een prachtig weertje vandaag’ Het is een mooie blauwe lucht alleen is het wat koud.. Gisterenavond was ik alleen thuis en wilde ik opeens heel graag merengues maken!
Ik ging opzoek naar het recept in mijn kookmap en die vergeleek op op een aantal site’s zoals: www.simpelenlekker.com en nog een aantal Youtube video’s heb ik gekeken.
Sommige moesten drie uur in de oven staan en daar had ik dus geen tijd voor dus ik ging eerst kijken of iemand het in minder tijd deed. Ik vond een video op Youtube van twee meiden die 11 merenque’s hadden gemaakt en die maar 75 minuten in de oven hoefden.

Het is dus niet dat je ze gaat afbakken in de oven maar ze drogen in de oven. De azijn zorgt voor de luchtigheid in de merengue.  Je kan er ook voor kiezen om er een druppel kleurstof in te doen waardoor die rozen of groen kleurt wat leuk is met de kersttijd. Maar ik heb die flesjes niet dus daar kon ik niets mee doen. Wat ook erg leuk is dat je chocolade smelt en de helft van de merengue erin dipt en dan leuk versierd en een lijntje eromheen knoopt en die in de kerstboom hangen!

De ingrediënten zijn: 100 gram suiker, 1 scheutje azijn, 2 eiwitten.  Dit is dus voor ongeveer 11 meregue’s maar het ligt natuurlijk aan jezelf wat je ervan maakt! Het is erg leuk om te doen, denk niet gelijk dat het niet lukt als het niet stijf word want je moet een tijdje mixen voor de pieken ontstaan.
Je begint eerst met de oven voorverwarmen op 100 graden dan de kom die je vetvrij moet maken, dan doe je de eieren splitsen. Je hebt bij dit recept alleen het eiwit nodig van een ei. Als het na een tijdje mixen op volle snelheid goed wit word doe er dan voorzichtig de suiker bij beetje bij beetje.  Doe daarna de azijn erbij en mixer door tot er stijve pieken ontstaan.. als je er helemaal zeker van wilt zijn dat het stijf is hou dan gewoon de kom op z’n kop.

Daarna doe je met twee lepels witte dotjes maken op het bakpapier. Ik heb gekozen voor rondje met pieken maar je kan dus ook een letter doen of iets creatiefs, zorg ervoor dat de merengue niet te dicht bij elkaar ligt op de bakplaat. Dan laat je ze ongeveer 75 minuten of nog langer in de oven staan. Om te controleren of ze droog genoeg zijn van buiten moet je ze los kunnen maken van het bakpapier. Is dit niet het geval laat ze dan nog 20 minuten of een kwartier erin staan. Het maakt niet uit hoelang je ze erin laat staan want als je ze er drie uur in laat staan zijn ze niet verbrand want ze drogen alleen maar en worden dus niet bruin.

Ik vond ze erg lekker smaken en warm zijn ze natuurlijk het lekkerst, ik wens iedereen succes die dit recept gaat maken en natuurlijk wil ik graag weten hoe ze smaakte! 

7 Reacties

  • 12 december 2013 / 13:29

   Het is echt de moeite om deze te gaan maken, binnen 10 minuten ben je klaar
   met de bereiding dan is het enige wat lang duurt het drogen in de oven.

   liefs

 1. 12 december 2013 / 13:10

  Jummie, ziet er heerlijk uit! Leuk artikel! Xx

  • 12 december 2013 / 16:31

   haha dan moet jij ze maar snel gaan maken Marion dan vergeet je deze lekkernijen nooit meer! hihi liefs,

 2. 12 december 2013 / 20:38

  ZIet er lekker uit, ben wel erg benieuwd waar het nu naar smaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.