VERSLAG VAKANTIE LANZAROTE 2016

VERSLAG VAKANTIE LANZAROTE 2016

Hi mensen! ik ben weer terug van weggeweest! Ik heb 11 dagen gigantisch genoten in het mooie Lanzarote. Ik ging dit keer voor het eerst met mijn vriend op vakantie. Eerst wilde wij naar Griekenland, toen hebben wij ook nog gekeken naar Italië maar daar zaten de meeste hotels al vol. Mijn vriend moest zijn ogen nog laten lazeren en moet volgende week dinsdag de legertest gaan doen. Onze vakantie moest dus precies tussen deze twee datums vallen. Zijn ogen zijn inmiddels gelazerd dit is gelukkig allemaal goed gegaan.

Zijn jullie benieuwd naar mijn verslag over Lanzarote? Er kom sowieso volgende week nog een artikel online met daarin de video over Lanzarote.

ZWEMBAD: Deze foto trok onze aandacht op de website. De palmbomen, groot zwembad en direct aan het strand. Het kleinste zwembadje vooraan was speciaal voor kinderen/baby’s. De middelste is 1.40 m diep. Het stuk waar je erin kon lopen was ook ideaal om in af te koelen en ondertussen te genieten van de zon die op je lichaam brandde. Het zwembad helemaal achterin is 1.70 m diep, hier hebben wij het meest in gezwommen. Hier kon je nog een mooie duik in maken. Ligbedden waren er in overvloed, op de foto staat nog niet eens de helft van de ligbedden.  

HOTEL KAMER: Wij hadden helemaal niet zo’n mooie kamer verwacht! Hij was ruim, schoon, fijne bedden met een goed matras, nachtkastjes, een flinke kledingkast, een ruime badkamer die schoon was (helaas scheurde alleen het plafond in de badkamer door waterschade). De bedden werden elke dag netjes opgeschud, 1 keer in de 7 dagen werd het bed verschoond. Wanneer je het koud had kon je ook extra dekens pakken uit de kast of onder de tafel voor de bank. Overal was mooi licht ingebouwd, boven de bedden, boven de gordijnen, bij de zijkant van het bed en boven in het plafond. Er hangt ook een tv maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. 
Wat wel een groot plus punt was in de kamer was de koelkast. Wij hebben vaak drank en sap gekocht bij de Spar in het dorp. Dit konden wij dus mooi koud houden in onze kamer. Het balkon was ruim genoeg voor twee personen, er stonden twee stoelen en een tafeltje. Ons droogrek was wel kapot want die hing half uit de muur. Je kan er maar net twee zwemstukken op drogen. 

OMGEVING: Hou je van groen, veel natuur? Ga dan niet naar Lanzarote. Lanzarote is een vulkanisch eiland en er groeien vooral veel palmbomen, cactussen en aloë vera planten.  Ik heb maar weinig bloemen gezien. Het wat is wel prachtig, schoon en helder water. De stranden in Puerto del carmen werden iedere ochtend netjes gemaakt met een machine. Het strand lag er dus prachtig strak bij. Je had wel last van opstuivend zand, daarom stonden er van die zandschermen naast de ligstoelen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN/ACTIVITEITEN: Wat hebben wij op Lanzarote gedaan? Vooral vaak de boulevard overgelopen, bij het zwembad gehangen en drankjes gedronken op ons balkon. Op zaterdag hebben wij nog met een catamaran gevaren. Dit duurde 4 uur en dit kostte €65,00 p.p. Eten was onbeperkt net zoals het drinken (cocktails, frisdrank, bier, wijn etc.) ook kon je naast de catamaran duiken met een duikbril en snorkel. Iedereen mocht ook een ritje op de jetski dus dit vonden wij wel het geld waard. Wij zaten wel met veel Engelse op de boot die erg luidruchtig waren en inhalig met eten en drinken. Dit was het enige min puntje! De crew die op de boot aanwezig was deden het super. 
Ook hebben wij mountainbikes gehuurd en hebben daar aardig wat uurtjes op gefietst. Op een gegeven moment hadden wij alleen geen kont meer over. Ik raad jullie dus vooral aan om met een gewone fiets het eiland te verkennen. Dan hou je het ook veel langer uit, helaas ging de ketting er twee keer af bij mijn vriend. Gelukkig kon die dit zelf oplossen maar dat was wel een min punt. Verder hebben wij de catamaran en de fietsen gehuurd bij dezelfde winkel in Puerto del carmen. Het winkeltje zit tegenover de spar op het plein, het is niet te missen want er staan tig fietsen voor de zaak. Je kan er rolstoelen huren, racefietsen, rolschaatsen, skeelers, elektrische apparaten echt van alles. Ook gaven ze ons korting op de fietsen omdat wij de catamaran ook via hun hadden geregeld. Wij kregen 20% korting dus dan is het natuurlijk extra leuk. 
Je kan daar ook dagtrips boeken, je gaat dan naar een grot met speciale witte kreeften die je alleen daar kunt zien (normaal gesproken leven deze diertjes op oneindige diepten in de zee) je gaat over de bergen heen en je stopt ook nog bij een groen stuk water. Dit was ongeveer ook tussen de €35-55 euro. Dit hebben wij alleen niet gedaan omdat het ons niet trok en je gelijk een hele dag kwijt bent. Het was boven de dertig graden toen wij er waren (en dat van 8 tot 18 september) dus ik wilde ook graag relaxen aan het water. Wanneer je iets boekt bij die winkel word je gewoon opgehaald voor je hotel. 
Je kan ook een prachtig nationaal park bezoeken in Lanzarote, hier spreken ook veel mensen over. Playa Blanca is ook nog een prachtig strand dat je kan bezoeken. Ook is er nog een cactus tuin te bezichtigen maar dat trok ons ook niet echt. Bekijk de rest van de bezienswaardigheden op deze site, klik hier. 
HET HOTEL:  was prima onderhouden, ze hadden ook fonteinen in het hotel aangelegd met een tropische sfeer eromheen. Ze hebben ook Nederlands personeel rondlopen maar alle schoonmaaksters spreken geen Engels. Ze kloppen wel netjes aan als ze de kamer komen doen, bij ons op etage 2 kwamen ze rond 10 uur schoonmaken. Dit was voor ons een prima tijd want het ontbijt was tussen 8 en 10:15. De kamer werd dus netjes schoongemaakt, overal werd een doekje overheen gehaald. Bij de receptie spreken ze duidelijk engels en de hal ziet er strak en overzichtelijk uit. Verder zit er ook een spa en fitness bij het hotel. Dit stelt niet heel veel voor, bij de fitness is er een hardloopband, twee fietsen en nog drie apparaten. Je hebt geen gewichten erbij helaas! 
De spa kost 12,50 per persoon maar bij het inboeken kregen wij een kaartje dat het voor 1 persoon gratis was. De spa was een groot bubbelend zwembad met allemaal verschillende bubbels, de een was goed voor je rug, andere voor je rug etc. Ook zat er een jaquzzi bij waar je gebruik van kon maken en twee soorten sauna’s. Voor 12,50 kan je ongeveer 2,5 uur genieten van deze spa. Je kan ook behandelingen erbij boeken maar die prijzen waren erg hoog. 
HET ETEN: Wat kan ik zeggen? Mijn vriend en ik zagen heel veel negatief commentaar over het eten dus wij hielden onze adem in. Het ontbijt is echt prima en zeker niet slecht, je kan allerlei soorten broodjes nemen + roosteren. Wat kon je er allemaal krijgen: gebakken eieren, roerei, worstjes, bruinbonen in rode tomatensaus, gebakken bacon of kip (typisch Engels ook allemaal), allerlei soorten vleeswaren zoals kipfilet, ham en een aantal soorten salami, er stond genoeg fruit zoals aardbeien, ananas, meloen etc. Je kon onbeperkt drinken halen bij het ontbijt ook al hadden wij halfpension. 
Over de lunch kan ik dus weinig zeggen want dat zat er bij ons niet in, ik hoorde wel van andere Nederlandse gasten dat de lunch niet tegen viel. 
Het diner, daar waren de meningen over verdeeld. Marc en ik vonden het niet schandalig slecht zoals wij lazen op de reviews. Je moest alleen opletten wanneer er iets vers in de bakken werd gedaan. Veel mensen klaagden over koud eten maar je moet niet eten uit bakken halen die er misschien al een halfuur staan. Er stonden een aantal koks die heel vriendelijk waren net zoals het personeel dat rond liep in het eetgedeelte. Je kon van alles halen: brie op toastjes, allerlei soorten toetjes, pittige borstjes, kip wrap die vers werd gemaakt, spaghetti (meestal drie soorten hing van de dag af) altijd met twee soorten saus, per dag verschilde het vlees ook zo was er soms kip, riblap, fricandeau, biefstuk etc. Ook was er friet en pizza, je kon daar ook allerlei soorten sauzen bij pakken, uien etc. Wij vonden het eten zeker niet slecht maar wij raden wel mensen aan binnen te zitten zodat je kan zien wanneer er iets word bijgevuld. 
HET ETEN BUITEN HET HOTEL: Op de boulevard hebben wij altijd lekker gegeten. Ik moet toegeven dat ik zelf altijd pizza nam.. ik ben er gek op! Het eten lag rond allemaal rond de €8-15,00 dit vond ik enorm meevallen. Het is dus zeker de moeite om ook nog buiten het hotel te eten. 
CONCLUSIE: Ik zou niet nog een keer boeken bij het hotel, niet omdat het hotel slecht was maar omdat Lanzarote niet mijn type eiland is. Ik hou van groen, veel natuur en daar was weinig van te zien. Verder heb je het na een keer wel gezien, veel bezienswaardigheden zijn er niet. Wil je meer dingen bezoeken op het eiland Lanzarote, huur dan gewoon een auto dan kan je ook de pretparken en dierentuinen bezoeken. De video komt dus volgende week dinsdag om 17:00 online, nog even geduld dus! Bedankt voor het lezen van dit artikel en ik hoop dat ik jullie wat meer heb kunnen informeren over dit eiland. 


8 Reacties

 1. 23 september 2016 / 10:08

  Wauw! Het ziet er prachtig uit Rachel! Ook fijn dat het eten een mooie prijs had ook 🙂 doet altijd goed.

 2. 23 september 2016 / 11:55

  Ik vind het er alsnog wel heeeel mooi uitzien hoor! Gelukkig was het hotel ook fijn 🙂

 3. 23 september 2016 / 13:21

  ziet er echt heerlijk uit Rach! <3 Ik herken dat wel in eilanden dat niet terug gaan had het zelfde met Malta..
  Liefs, Sam

 4. 23 september 2016 / 18:10

  Klinkt als een hele fijne vakantie! En heerlijk weer gehad zo te zien, dat vind ik sowieso een groot pluspunt aan de Canarische Eilanden dat het er bijna altijd goed weer is. Ik ben nog nooit op Lanzarote geweest, maar wel op Gran Canaria en daar is het ook best heel droog maar zijn wel hele mooie kleurrijke bloemen te vinden. Dat had ik eigenlijk ook wel op Lanzarote verwacht.

 5. 24 september 2016 / 15:35

  Mooie foto's! Bij Lanzarote moet ik altijd aan bassie en adriaan denken :'-)

 6. 25 september 2016 / 09:10

  Het ziet er prachtig uit! Maar ik begrijp je ook wel. Ik ben ook iemand die van meer natuur houdt en niet bepaald gek is op echte strandligvakanties 🙂

 7. 28 september 2016 / 11:15

  Het ziet er erg mooi uit daar! Alleen ben ik ook iemand die graag genoeg te bezichtigen heeft tijdens een vakantie en daar hoort mooie natuur ook bij 🙂 Ik raad je nog steeds Kroatië aan! Misschien een idee voor volgend jaar? 😉

 8. 13 januari 2017 / 08:52

  Wat een gave foto's… Ik wil ook! Vooral dat zwembad zeg… echt supermooi. Daar is mijn inbouwzwembad niks bij hahaha. Oja en het mooie weer ontbreekt ook wel eens in Nederland….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.