S♡S – IK HEB JULLIE HULP NODIG + UPDATE

S♡S – IK HEB JULLIE HULP NODIG + UPDATE

Lieve mensen, help mij a.u.b. Dit klinkt misschien heel stom maar ik weet het even niet meer. De laatste tijd stop ik minder tijd in het bloggen en meer tijd in mijn Youtube kanaal. Ik merk dat ik daar meer op groei en ik wil Yutube sowieso een kans geven. Mijn blg loopt ‘vanzelf’ ook wel aardig. Ook al heb ik twee dagen niets geplaatst toch word mijn blog rond de 700 keer bekeken op een dag. Ik ben totaal niet inspiratieloos maar toch zakken mijn aantallen.

IK STOP AL MIJN VRIJE TIJD ERIN
♡Als ik een vrije dag heb (2x in de week) ben ik altijd bezig met 4 dingen. Mijn kamer opruimen, bed verschonen, product foto’s maken en filmen. Ik vind filmen echt geweldig om te doen. Ik vind het leuk om mensen te inspireren en na maanden mijn oude video’s terug te kijken (vooral de vlogs, die maak ik ook echt voor mezelf).


ANDERE GENRE VIDEO’S OPNEMEN? 
♡Ik heb mezelf eerst erg op shoplogs/unboxings gericht -> daarna meer op beauty -> tutorials -> vlogs -> unboxings etc. Nu laat ik jullie een aantal voorbeelden zien en ik hoop dat jullie mij willen helpen.

♡Ik heb geen idee maar ik moet de waarheid toch onder ogen zien. Mijn oudste video’s werden sowieso boven de 1.000 keer bekeken. Hoe frusterend is dat? Oke ze staan al ruim twee jaar op het internet maar wauw.. zucht.. kreun. Hoe kan dit? Mijn tumbnails waren saai, de kwaliteit was minder, ik praatte gigantisch zacht (ik was altijd zo zenuwachtig) en ik bewerkte geen enkele video. 
♡Nu weet ik wel dat de volgende video’s altijd goed bekeken worden: Primark shoplog + try on -> Action shoplog -> Ebay finds -> Make-up stash -> video’s met de vreemdste titels. 


♡Mijn tutorials werden beter bekeken dan nu, waar ik helemaal niets van snap want mijn creativiteit is sowieso vooruit gegaan. Die panter tutorial is gewoon onwijs simpel (misschien vinden mensen dat juist leuker om te kijken omdat dat de meeste dat wel na kunnen maken) en die pompoen die ik dit jaar heb gemaakt was ik juist zo trots op (3,5 uur mee bezig geweest) en nog geen eens 1000 keer bekeken, domper..

♡Mijn Action shoplogs worden ook veel minder goed bekeken (toch heb ik het idee dat veel mensen daardoor op mijn Youtube kanaal zijn geabonneerd).


WAS VROEGER ALLES ECHT BETER? 
♡Ik krijg het idee dat ik vroeger ‘beter’ was terwijl ik dat juist zelf niet zo zie. Zal het misschien komen doordat veel meer mensen een youtube kanaal zijn gestart?


TUMBNAIL CREATIES 


♡Ik was in het begin heel saai met mijn tumbnails maar ik word er steeds beter in. 1 jaar geleden begon ik echt met het maken van leuke tumbnails. Nu zien jullie dat ik van alles heb geprobeerd, vierkantjes, tekst vakken, veel plaatjes gebruiken etc. Sinds een paar weken doe ik het anders.


♡Mijn tutorials ga ik in de toekomst zo doen als hierboven. 
Een afbeelding links waar ik naar beneden kijk (zodat mensen de oogschaduw kleuren kunnen zien) en rechts een afbeelding dat ik in de lens kijk. 
♡Eerst maakte ik alleen maar een vlog op mijn enigste vrije dag in de week. Dit werd een standaard vlog, ik ruimde mijn kamer op, pakte de stofzuiger erbij, maakte product foto’s, ging filmen en tadaah dat was het weer. Not GOOD! Nu film ik in 1 week alleen de leukste momenten en die plak ik achter elkaar, zo heb je een week vlog. Ook gebruik ik de grappigste stukjes in de eerste paar seconde.
♡Ik let nu ook meer op hoe mijn camera staat, niet te ver weg maar ook niet te dichtbij. Ook wil ik in de toekomst meer tijd in 1 video stoppen. Editing work, close up materiaal erin verwerken en natuurlijk de mooiste tumbnail. 
♡Pasgeleden heb ik al de titels van al mijn video’s bewerkt, wat een gedoe was dat maar ik ben er nu wel trots op. Ik doe nu alles in hoofdletters en ik ben erachter gekomen dat ik al ruim 100 vlogs heb opgenomen. 
♡Ik koop nu ook mooiere achtergronden voor mijn Youtube kanaal, het is in ieder geval beter dan zo’n witte kast. Ik woon nog thuis en verder heb ik niet echt plekken in het huis waar ik een goede achtergrond heb. 

ABONNEES 
♡Mijn pest video is nu ruim 20.000 keer bekeken. Bizar hoeveel mensen er gepest worden en dat toegeven onder mijn video. Ik ga mezelf dus meer verdiepen in dit onderwerp, ik wil mensen niet alleen inspireren met mijn Youtube kanaal maar ook helpen. Niet alleen op beauty gebied maar ook op persoonlijk gebied. Jullie kunnen dus meer van dit soort video’s verwachten.

BLOOPERS AND OUTTAKES 
♡Dat ik hier nooit eerder aan heb gedacht.. ik maak veel fouten in video’s dus ik knip er altijd aardig wat uit. Eigenlijk zijn dit soort fouten/bloopers gigantisch leuk om achter elkaar te zetten. Dit ga ik dus ook doen. Zo’n video gaat niet 15 minuten duren maar rond de 5 minuten. Ik ben er nu mee bezig en ik kan jullie zeggen.. de video is echt hilarisch.

JULLIE TIPS EN TRICKS
♡Ik hoop dat jullie tips voor mij hebben! Ik kan mezelf niet veroorloven om iedere maand naar de Action en de Primark te gaan dus ik hoor graag andere tips. Ik weet dat deze video’s de meeste abonnees opleveren maar ik ga dat niet doen. Ook knoei ik vaak met tags..

+ WAT VOOR VIDEO’S KIJK JIJ NOU GRAAG?

WAT WIL IK NU PRECIES IN DE TOEKOMST GAAN DOEN?
♡Ik wil dus sowieso meer persoonlijke video’s gaan maken, lookbook video’s (maar daar heb je natuurlijk altijd iemand voor nodig), blooper video’s komen er dan bij en mijn vlogs blijven natuurlijk gewoon doorgaan. Ik heb sinds twee weken een Canon G7X Mark II en daar kan je echt perfect mee vloggen. Nu kan ik ook gewoon s’avonds vloggen, YASS! Ook wil ik gewoon tutorials blijven maken omdat ik dat gewoon geweldig vind om te maken (en te bewerken).

FOTOGRAFEREN + PHOTOSHOP
Ik bewerk nu mijn foto’s met picmonkey terwijl ik gewoon al twee maanden voor Photoshop betaal. Ik snap er werkelijk niets van. Wie kan mij hiermee helpen? Ik wil het croppen onder de knie krijgen zodat mijn foto nog mooi scherp blijft. Ook wil ik mezelf dus meer gaan verdiepen in instagram en dan close up foto’s van mijn lippen/ogen. Ik heb een Canon 60D maar ik weet niet in welke stand ik die moet zetten + hoe ik dus zo’n mooie close up foto krijg.

3 Reacties

 1. Amber van Kammen
  21 november 2016 / 21:12

  Hoi rachel, zelf vind ik de vlogs altijd erg leuk, unboxings en ook klets en opmaakvideo's waarin je gewoon over van alles kletst zou ik heel leuk vindenieuws
  Veel liefs

 2. 22 november 2016 / 18:07

  Mijn tip is focus je gewoon lekker op wat jij leuk vindt & jouw passies, zonder teveel na te denken over "wat wil de kijker" en "hoe krijg ik meer kijkers", als je echt doet waar jij gepassioneerd in bent zien kijkers dat ook!! En verder…ik heb Lightroom en Photoshop (zaten samen in een pakket bij mij, bij jou misschien ook?) maar van Photoshop snap ik ook nog niet alles, maar ik gebruik Lightroom wel heel veel, ideaal om je foto's te bewerken 🙂

 3. 22 november 2016 / 18:13

  Wat een handig artikel! Ik kan me voorstellen dat je steeds beter wilt worden, en je ziet ook echt dat je er veel tijd insteekt! Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.