Het perfecte leven is een illusie & Social media

Het perfecte leven is een illusie & Social media

Soms dwalen mijn gedachtes af en ga ik flink nadenken over dingen. Wij jongeren vergelijken onszelf met alles op social media. Wij willen lijken op bepaalde personen van social media. Jij wilt ook een puppy zoals die ene youtuber, of die mega make-up/schoenen stash. Het leven lijkt allemaal ‘perfect’ op social media maar dat zijn puur de video’s en foto’s die je dat doen geloven. Wij weten niet of die persoon ook echt gelukkig is. Ik ben een vrouw die drie jaar geleden met bloggen begonnen is. Wat wilde ik eigenlijk  met youtube/bloggen bereiken? Veel volgers? Geld verdienen? Spullen toegestuurd krijgen? Groot worden? Bekend worden? Geen idee maar als ik ergens voor ga, dan ga ik daar met de volle 200% voor. Als ik zie waar ik nu ben mag ik best trots op mezelf zijn. Ik wilde goed worden met make-up en ik kan zeggen dat dat aardig gelukt is. Inmiddels heb ik al meer dan 8 bruidjes mogen opmaken. Dat is het grootste compliment dat je kan krijgen wanneer je bezig bent in de make-up branche. Je mag namelijk een vrouw opmaken op de mooiste dag van der leven, die lach vergeet je nooit meer wanneer ze haar make-up bekijkt in de spiegel. 
Maar om nog even terug te komen op het ‘perfecte’ beeld dat wij vormen. Ik heb ook mijn dipjes en soms een vervelend karakter. Ook ik heb mijn min-punten en dat weet ik maar al te goed. Toch wil ik altijd iedereen helpen, verrassen en het gezellig maken voor diegene. Niemand heeft een perfect leven, niemand is perfect in een relatie, ook al zeggen sommige dat wel. Wat moeten wij dus doen? Leef niet naar het perfecte plaatje want dan zal je nooit echt gelukkig worden, geniet van de kleine dingen en leef dag aan dag. Ik hou ook heel erg van dieren en de natuur. Het liefst pak ik mijn tas en ga ik heerlijk met mijn auto rondtrekken. Ik zet mijn tentje op en ik word wakker met een prachtig uitzicht, echt puur genieten! Kampvuur, sterren bekijken, en genieten van al dat moois om je heen. Een beetje dromen mag wel toch? Wij mensen willen altijd een doel in ons leven hebben maar maak dat doel wat realistischer. Ik denk dat veel dingen te realiseren zijn maar zorg dat dat niet te koste gaat van je relatie, vriendschap of eigen lichaam. Ik denk dat ik zelf ook vaak word gehersenspoeld door social media. Ja, ik geef het eerlijk toe. Als ik leuke dingen zie wil ik het ook bestellen. Als ik een prachtig lichaam zie motiveert dat mij direct, wanneer ik eten zie krijg ik trek en wil ik ook wat gaan maken dus ik weet sowieso dat social media mij in z’n greep heeft.
Hoe zie jij dit? Waar kan jij van genieten en wat is jouw droom? 

10 Reacties

 1. 29 november 2016 / 17:31

  Wat een mooi en oprecht artikel! Ik moet eerlijk toegeven dat het mij ook beïnvloed. Ik kan echt genieten van lieve reacties onder mijn artikelen (de bevestiging dat mensen toch wel leuk vinden wat ik doe ) en ik kan echt genieten van quality time met belangrijke personen voor mij. Mijn droom is toch wel om ooit van mijn hobby, bloggen, mijn werk te maken, maar voorlopig blijft dat, helaas, toch wel een droom.

 2. 29 november 2016 / 17:58

  Klopt helemaal wat je zegt. Ik ben blij dat je daar over schrijft. Mijn relatie vind ik zelf ook belangrijk. Daardoor ben ik al een stukje minder actief op social media. Mijn vriend heeft wisselende uren, handig om mij dan te focusen op bloggen. Mijn droom is toch een eigen webshop hoor 😉

 3. 30 november 2016 / 08:51

  Social media heeft heel veel invloed op veel mensen! Ik word er ook een beetje door beinvloed maar vooral ook door geinspireerd. Ik blijf ook altijd dromen om de perfecte plaatjes na te kunnen maken die ik bijv op instagram voorbij zie komen. Ik probeer daarbij mijn best te doen, maar realiseer ook dat je naast alleen foto's maken ook moet kunnen genieten zonder mijn camera 🙂

 4. 30 november 2016 / 08:53

  Heel goed geschreven. Ik weet dat alles mooier word gemaakt op social media en misschien wel door mijn leeftijd 32 jaar ben ik daar niet zo gevoelig voor en weet ik wel beter. Tuurlijk laat iedereen zich van zijn of haar beste kan zien online want iedereen kijkt mee. Voor mij gaat mijn familie en vrienden voor het bloggen ik doe het erbij omdat ik er voldoening uithaal.

 5. 30 november 2016 / 12:08

  Die droom heb ik ook wel… koffers pakken en genieten van al het moois wat er nog te genieten valt. Social media is soms een bitch, wat dat betreft ben ik blij dat ik wat ouder ben. Als ik 18 jaar of ouder zou zijn zou ik mij daar meer van aantrekken terwijl je weet dat het maar momentopnamen zijn…en terecht trots dat je bruidjes op mag maken, geweldig!

 6. 30 november 2016 / 18:00

  Herkenbaar! Zet soms social media gewoon even uit! Even tijd voor andere dingen die ook belangrijk zijn!

 7. 1 december 2016 / 10:46

  Mooi artikel meid! Ik ben het helemaal met je eens. Nu ik wat ouder word merk ik dat de mooiste dingen in het leven niets met materialistische zaken te maken hebben. Mooie natuur, fijne vakanties, lieve vrienden en familie! That is the life 🙂

 8. 1 december 2016 / 20:18

  Heel mooi geschreven! Ik ben het ook zeker met je eens!

 9. 2 december 2016 / 22:22

  Prachtig artikel! Mooi verwoord en knap dat je dit zo open verteld! Het heeft zoveel gevolgen en ik denk dat het alleen maar verslechterd voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.