I LOVE MY SLEEP TAG

I LOVE MY SLEEP TAG

Het is tijd voor de I love my sleep tag. Sommige bloggers vinden tags alleen handig als je inspiratieloos bent maar dat zie ik anders. Ik heb nog tientallen andere artikelen klaarstaan maar ik vond deze zo leuk om in te vullen. Ik hou van slapen, ik hou van mijn bed maar heb ik ook bepaalde rituelen voor het slapen? Of waar mag iemand mij wakker voor maken? Zijn jullie klaar voor alle antwoorden? Bekijk dan snel de rest van het artikel.

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Rond 23:00 lig ik meestal in bed. Dit kan ook een uur later of vroeger zijn, dit hangt van mijn dag af. Heb ik bijvoorbeeld flink gesport? de vorige nacht slecht geslapen dan ga ik wat vroeger. Wanneer ik nog veel energie over heb ga ik gerust nog artikelen vooruit typen of video’s bewerken. Soms plak ik er dan ook nog een serie achteraan en dan is het gerust alweer 00:00, oeps. Dit is natuurlijk niet slim als je erom 6:30 uit moet.

Wat is je vaste ritueel voor het slapen gaan?
Ik kom thuis van mijn werk rond 17:30
Ik eet rond 18:00 uur
Daarna doe ik de vaat en maak ik het aanrecht glad
Drie keer in de week sport ik van 19:00 tot 20:30 (ongeveer)
Wanneer dit niet het geval is ga ik in bad
Daarna maak ik mijn gezicht schoon
Dan kruip ik achter mijn imac met een grote bak thee
Soms bewerk ik video’s, andere keer schrijf ik artikelen of bewerk ik productfoto’s
Als ik eenmaal in bed lig dan föhn ik even snel mijn bed warm en dan kruip ik diep onder mijn dekens! Als ik nog erg wakker ben kijk ik nog een serie op Netflix of bekijk ik de nieuwste Youtube video’s.


Wat doe je als je niet kunt slapen?
Dan ga ik aan hele leuke dingen denken.
Geen schaapjes maar makeupjes tellen
Op slapen focussen
Ik draai mezelf 20 keer om tot ik lekker lig


Wat is je favoriete slaaphouding?
Eerst begin ik altijd op mijn zij, daarna draai ik half op mijn buik en trek ik mijn ene been helemaal omhoog. Ik ben soms gewoon aan het turnen in mijn bed.


Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Stoofpot met rijst of carpaccio.


Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
Meestal gaat mijn wekker rond 6:30-6:45 maar als ik echt tijd wil rekken dan ga ik er gerust om 7:00 uit. Om 7:30 zit ik dan ook echt in de auto. Ja, ja deze vrouw kan alles in 30 minuten fixen.


Snoozen of direct opstaan?
Soms zet ik mijn wekker expres om 04:00 zodat ik mezelf nog een keer kan omdraaien (dit doe ik pas sinds een paar maanden en daar moet ik echt mee kappen, ik weet het).


Slaap je uit in het weekend?
Nee, ik heb dan namelijk genoeg te doen! Meestal ben ik zaterdag en zondag vrij maar op zaterdag moet ik altijd de volgende standaard dingen doen:
Ontbijten
To do list maken
Bed verschonen
Kamer stoffen en stofzuigen
Accu’s moeten opgeladen zijn en de sd kaartjes moeten leeg zijn
Lunchen
Productfoto’s maken
Video’s opnemen
In bad
Ik ga of zaterdagavond naar mijn vriend of hij komt naar ons

Ik hoor je denken.. maar dan heb je toch bijna geen tijd meer over voor andere dingen? Dat klopt, maar ik heb er zelf voor gekozen om mijn blog erbij te houden naast mijn nieuwe 40 uur baan . Ik werkte eerst alleen in het weekend toen ik nog op school zat. Ik heb toen 8,5 jaar gewerkt bij een Keurslagerij. Dit deed ik 7 jaar lang op de vrijdagavond en de zaterdag. Toen ik klaar was met mijn opleiding kon ik daar aardig wat uren vullen in de week. Soms werkte ik zelfs rond de 40/50 uur per week omdat ik ook standaard het weekend werkte. 


Toen die uren weer minder werden tot alleen nog maar weekend werk begon ik als Ha-Ra consulente en na een maand kreeg ik een baan aangeboden om bij een transportbedrijf te gaan werken op kantoor. Op mijn verjaardag heb ik toen mijn contract getekend, whoehoe. Ik blijf liefde en energie in mijn Youtube en blog stoppen omdat ik er heel veel energie uithaal. 


Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik smak en praat in mijn slaap (dit heb ik getest met mijn nieuwe sleeprecorder app)


Hoeveel kussens liggen er in je bed?
1 dik kussen waar mijn hoofd heerlijk in verdwijnt (dit klinkt bijna als horror, nee, het is heerlijk!).


Wat heb je aan in bed?
Een lang slaapshirt of alleen ondergoed wanneer het warmer is buiten.


Slaap je met je sokken aan?
Toen ik wintertenen had wel maar sinds een paar jaar gewoon weer blote voeten.


Hoe groot is je bed?
Ik heb een eenpersoonsbed omdat een tweepersoons niet past in mijn kamer.


Als ik ’s ochtends wakker word is het eerste wat ik doe..
Mijn wekker uitzetten en daarna ga ik even een filmpje bekijken op youtube, zo word ik lekker rustig wakker en val ik niet meer in slaap.


Droom je elke nacht?
Ik droom echt elke nacht.


Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?
Ik had vroeger altijd dezelfde rare nachtmerrie. Altijd in hetzelfde rechte bos, ik werd achterna gezeten, het leek altijd of het herfst was want de bladeren waren rood/oranje. En ik kreeg te horen dat ik er niet bij mocht?? en dan schrok ik altijd wakker.
Soms heb ik nog weleens een nachtmerrie maar dan is het over de dingen waar ik mezelf soms druk om maak.

Vraag aan jullie:
Waar mag ik jou mee wakker maken? Laat dat hieronder achter, ik ben benieuwd!

14 Reacties

 1. 9 januari 2017 / 12:27

  Ik lig er meestal ook rond 11 uur in, probeer altijd half 11 te halen maar dat lukt meestal niet 🙂 Snoozen doe ik iedere ochtend, ik vind het echt een drama om gelijk op te staan.

 2. 9 januari 2017 / 15:30

  Haha mij kun je ook echt wel wakker maken voor carpaccio!

  • 10 januari 2017 / 11:17

   haha goed om te weten, morgen sta ik met een flink bord carpaccio voor je neus haha! liefs X

 3. 9 januari 2017 / 18:50

  Ik vind dit ook een super leuke tag! Mij mag je eigenlijk nergens voor wakker maken hihi

 4. Anoniem
  9 januari 2017 / 19:32

  Plaats van je bed de föhn moet je gewoon een elastische dekken kopen is veel makkelijker

  • 9 januari 2017 / 19:53

   Ik weet het haha! maar ik vergeet zo'n ding dan weer uit te zetten en dan zweet ik nachts mn bed weer uit XD

 5. 9 januari 2017 / 20:27

  Carpaccioooooo heerlijk! En wat grappig dat je je bed föhnt dat moet ik ook eens proberen! Leuke tag Rachel!

  • 10 januari 2017 / 11:16

   haha alleen bij het woord carpaccio verschijnt er al een glimlach op mijn gezicht haha, de dekens goed omhoog houden en dan lekker föhnen.. heerlijk warm! liefs

 6. 9 januari 2017 / 21:01

  Wat een leuke tag! Ik ben echt geen ochtendmens, dus zo vroeg opstaan zou ik enorm aan moeten wennen!

 7. 10 januari 2017 / 01:19

  Ahh, zo'n leuke tag! Ik ga hem binnenkort ook doen op mijn blog. Ik vind het trouwens echt knap dat je zoveel tijd in je blog blijft steken naast je 'normale', zonder te miepen of zeuren dat het zwaar werk is! Mogen andere Youtubers echt een voorbeeld aan nemen!

  • 10 januari 2017 / 11:16

   haha ik vond hem ook zo leuk! ah wat super lief van je, ik blijf het te leuk vinden om ermee te stoppen. Soms denk ik weleens.. als ik zou stoppen dan heb ik opeens veel meer vrije tijd maar ik kan die knop nog steeds niet omzetten. Ik haal er zoveel positiviteit en energie uit! liefs X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.