Dit gaat niet goed, stop ik ermee?

Dit gaat niet goed, stop ik ermee?

Ik weet het allemaal eventjes niet meer.. ik hou van mijn blog en ook van mijn Youtube kanaal. Ik stop er al mijn vrije tijd in maar ik krijg er steeds minder voor terug. Ik ben blij met elke nieuwe abonnee die erbij komt echt waar, maar iedere keer zak ik gigantisch naar beneden. Hoe dit komt? Geen idee? Het bekende probleem op Youtube is volgens mij al opgelost maar een jaar geleden werden mijn video’s veel vaker bekeken, het dubbele zelfs? Moet ik hier wel mee doorgaan? Wat doe ik fout? 


MIJN GEDACHTES
Soms schiet de gedachte door mijn hoofd.. Rachèl je word ouder, er starten iedere dag heel veel meiden met Youtube en daardoor groei je langzamer. Verder probeer ik heel veel nieuwe dingen uit op dit moment. Ik hou een notitieboekje bij met al mijn ideeen voor de toekomst. Ik wilde in 2017 meer persoonlijke video’s gaan plaatsen. Heel veel mensen zijn namelijk bezig met fashion, make-up, series, shoplogs en beauty maar er zijn best weinig kanalen die echt persoonlijke onderwerpen behandelen. Waar wil ik mezelf in 2017 echt op gaan focussen?  


1. LOOKBOOKS – puur omdat ik meer wil leren over fashion. Ik moet toegeven dat ik zelf heel slecht ben in kleding combineren. Mijn aller eerste lookbook was een succes dus ik ga mezelf hier meer in verdiepen.

2. MEER PERSOONLIJKE VIDEO’S – dit kan natuurlijk van alles zijn maar ik heb een aantal voorbeelden die al ingepland staan: hoe kom je van onderhuidse pukkels af, hoe word je niet meer gepest? hoe omgaan met pesters? Mijn liefdesleven was vreselijk en als klap op de vuurpijl, hoe ga ik om met mijn onzekerheden? Ik denk dat dit soort video’s meer aandacht trekt en ik kan er mensen mee helpen. Gisteren kwam er een video online over mijn afval proces op een gezonde en leuke manier.

3. MEER COLLABS – dit betekent dat jullie meer video’s gaan zien met andere youtubers. Ik wil namelijk meer youtubers/bloggers ontmoeten en daar ga ik ook echt dit jaar mijn best voor doen.

4. NOG MEER TUTORIALS – ik blijf dit gewoon doen op mijn kanaal. Deze video’s worden niet mega goed bekeken omdat veel mensen dit idee hebben: Oké allemaal leuk en aardig zo’n tutorial maar dit krijg ik dus nooit voor elkaar. Maar je hebt er ook mensen bij die het echt willen proberen en meedoen met mijn video’s. Voor deze mensen blijf ik dus tutorials maken. Het is goed voor mezelf om creatief te blijven met make-up. Mensen vragen ook vaak of ik een opleiding heb gedaan maar nee, ik heb secretaresse afgerond op het Da Vinci in Gorinchem.

5. MEER SCHMINK TUTORIALS – des te meer schmink des te beter. Ik ben in 2016 al heel erg creatief geweest maar dit jaar wil ik er nog meer aandacht aan besteden. Ik heb al heel veel toffe ideeen gezien die ik wil gaan uitwerken. Hier in Nederland is er niet heel veel aandacht voor helaas, toch was ik dit jaar wel enorm trots op mijn twee creaties. Je ziet toch dat je steeds meer kan met schmink en make-up. Deze verslaving begon door mijn skull tutorial die ik twee jaar geleden opnam.

6. NAIL ART – okè dit is iets wat ik nooit had verwacht van mezelf. Ik ben helemaal fan geworden van nail art en vooral op stamping. Ik heb toffe plates gescoord en ik ga nu ook iedere maand een nail art video online proberen te zetten. De tweede nail art staat al ingepland, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

7. VLOGS – ik blijf doorgaan met vloggen, ik bewerk meer in een vlog en ik kom meer buiten de deur. Ik vind het ook geweldig om oudere vlogs terug te kijken daarom blijf ik ook vloggen.

8. BLOOPERS & OUTTAKES – dit is ook een nieuw genre op mijn kanaal. Ik vind het geweldig om bloopers te bekijken van andere mensen. Daarom wilde ik dit dus ook zelf gaan doen. Alle stukjes die ik uit mijn originele video’s knip en welke stukjes echt fout gaan zet ik allemaal achter elkaar. Klik hier als je nieuwsgierig bent naar zo’n video.

8. PINTEREST INSPIRED – dit moet ik nog gaan uitdenken en een concept van maken. Ik wil namelijk ideeen opdoen op Pinterest en daar dan een video van maken. Dit kan een recept zijn, diy of een bepaalde hair style. Hier ben ik namelijk heel enthousiast over! Jullie gaan in 2017 dus ook hier video’s van zien.


BLOG
Mijn blog zakt niet qua volgers dus daar ben ik al heel erg blij mee. Ik hang alleen een beetje stil..Ik ben wel onderweg naar die 1000 bloglovin volgers en ik hoop dit ook in 2017 te halen. Ik merk wel dat ik hele trouwe volgers heb op mijn blog. Wanneer bloggers je eenmaal volgen dan doen ze dat ook om een reden. Je schrijfstijl, je nette foto’s of om de informatie die je geeft. Wanneer je dit hetzelfde blijft doen gaan ze ook niet zomaar weg.


YOUTUBE 
Dit onderdeel frustreert mij gewoon het meest. Ik hou van video’s maken en ik hou van het bewerken maar om er iedere keer abonnees eraf te zien gaan is $*$(#@)$% om te zien. Ik vraag mezelf af of het nog steeds aan Youtube zelf ligt? Mijn video’s werden een jaar geleden zoveel beter bekeken. Mindere kwaliteit, minder enthousiast, minder goed in beauty, ik snap het dus echt niet. Toen werden mijn vlogs gerust 1500 keer bekeken. Tegenwoordig worden mijn vlogs rond de 500 keer bekeken en dat is al veel. Weten jullie waar het aan ligt? Ik hoor het namelijk graag van jullie. Misschien doe ik teveel mijn best? Misschien wil ik te graag groeien? En ik ja, ik kom daar gewoon voor uit! Je stopt er niet voor niets liefde, tijd en geld in. Nu ga ik mezelf vooral focussen op video’s die nog niet op Youtube te vinden zijn (dat is heel heel erg moeilijk ik weet het haha) en nog meer knallen natuurlijk!

11 Reacties

 1. 1 februari 2017 / 10:55

  Aaah, zo zuur dat je er zoveel tijd en liefde in stopt en je er eigenlijk weinig voor terugkrijgt. Het is je zo gegund! Ik kijk bijna al je video's nog steeds met plezier, dus kan lastig zeggen waar het aan ligt of wat mensen minder aanspreekt? Probeer vooral niet te vergeten waarom je dit alles zo leuk vindt en vond. En overwerk jezelf ook niet. Komt vast vanzelf goed, meid! X

 2. 1 februari 2017 / 15:46

  Wat een open artikel! Ik snap heel goed dat je twijfelt of je er mee moet stoppen. Maar misschien is het een periode? En aangezien je zoveel leuke en toffe ideeën hebt; waarom alles neer gooien terwijl je het wel heel leuk vind en met passie doet? Zou best zonde zijn! Ik denk dat als jij je passie en energie door geeft door middel van je video's dat het vanzelf wel weer aantrekt! Video wordt steeds groter en dan zou het zonde zijn als je er mee zou stoppen terwijl jij het nog wel leuk vind, dan maar wat minder kijkers zolang jij er maar plezier uithaalt, toch?

 3. 1 februari 2017 / 16:04

  Ik denk ook dat het gewoon ligt aan het aantal Youtubers op dit moment en dat er elke dag bijkomen. Het aanbod is zo groot dat daarom de views minder zijn dan enkele jaren geleden. Maar zolang je het graag doet moet je zeker verder blijven doen. Ik vind het ook wel belangrijk dat je een vaste groep hebt die steeds je video's bekijken. Daar doe je het volgens mij wel om. Ik merk zelf wel dat het op dit moment heel erg moeilijk is om nog ergens te groeien, is het nu je blog of instagram. Erg jammer wel!

 4. 1 februari 2017 / 16:44

  Toevallig, ik had vandaag een super erge dip om deze redenen. Ik denk hier ook heel vaak aan, en mij afvraag of het uiteindelijk allemaal wel zijn vruchten gaat afwerpen..
  Vandaag was dan een beetje een dieptepunt omdat ik een paar media bureau's voor youtubers had gemaild, en de reacties waren je hebt echt niet genoeg bereik om je aan te sluiten. Van 1 kreeg ik zelfs een hele botte mail terug, met de boodschap dat het bijna onmogelijk is en ik het beter kan opgeven? heel raar.
  Iniedergeval, ik denk echt dat iedereen het heeft en je zeer zeker niet de enige bent. We moeten gewoon volhouden want opgeven zou heeel zonde zijn. En misschien, als het over 2 jaar nog steeds niet echt werkt dan maar een echte hobby ervan maken. Maar nu nog even volhouden! ?

  • 1 februari 2017 / 17:14

   Wauw, dat is echt bizar dat je zo'n botte mail terug krijgt. Snap wel dat ze misschien minder snel YouTubers willen met minder bereik omdat er tegenwoordig zo veel bestaan, maar om dan zo bot te reageren. Wel gewoon blijven doorgaan, want dan kom je er wel!

 5. 1 februari 2017 / 17:12

  Snap enorm dat je het heel frusterend vind. Denk dat veel Bloggers & YouTubers dit wel herkennen. Ik in ieder geval wel. Probeer anders te kijken welke video's het goed doen bij andere YouTubers en waarom. Probeer heel kritisch naar jezelf te kijken en te kijken wat het allemaal goed doet en juist niet en waarom niet, maar blijf wel jezelf. Misschien heb je nu even een dip, maar misschien stijgt het volgende maand weer enorm. YouTube is soms heel onvoorspelbaar. Good luck met alles, maar dat komt zeker goed <3

 6. 1 februari 2017 / 20:12

  Ik begrijp je heel goed!
  Ik zit ook een beetje in hetzelfde schuitje, en soms heb je idd even een dip :/
  In principe kan je er het beste vanuit gaan dat je subs verliest als je upload omdat er heel veel mensen zijn die alleen abonneren omdat ze willen dat je terug abonneert. Die unsubscriben gewoon iedereen weer zodra ze uploaden, heel irritant �� Je kan proberen af te wisselen met video's waar jij echt blij van wordt (daarvoor doe je het ook) en video's waarvan je denkt dat mensen die sneller zullen zoeken om wat exposure voor je kanaal te krijgen 🙂
  Niet opgeven! ��

 7. Anoniem
  2 februari 2017 / 11:52

  Ik zie je video's en blog artikelen voorbij komen op mijn FB tijdlijn. Je hebt mij ooit eens toegevoegd, ik ken je verder niet maar kijk zo nu en dan eens op je site (puur uit nieuwschierigheid). Wat mij persoonlijk opvalt is dat je artikelen en video's nogal oppervlakkig zijn. Vooral je artikelen hebben erg weinig diepgang en doen nogal kinderlijk aan. Je schrijfstijl is erg simplistisch; leest erg moeizaam. Je video's zijn kwalitatief niet erg denderend, ook weer weinig diepgang en saai. Over smaak valt te twisten en ondanks dat het duidelijk is dat je best wat ervaring hebt met visagie vind ik je make-up video's niet de moeite om te volgen. Je make-up is vaak hard en fel en uiteindelijk vaak hetzelfde. Heel veel oog make-up wat je absoluut geen recht doet. Ook is het, het net niet; Je probeert on-trend te zijn maar combineert de verkeerde kleuren, accessoires etc. Probeer qua blog artikelen en video's een eigen stijl te vinden, kopieer niet teveel. Het is beter 1 onderwerp/skill/passie te kiezen en je daarop te focussen. Dat kan make-up zijn, je persoonlijke leven, kleding etc.Als je het maar overzichtelijk, persoonlijk en interessant maakt. Denk misschien ook eens aan een schrijfcursus zodat je artikelen wat leesbaarder worden en je misschien kunt leren wat meer diepgang te creëren. Je doet heel erg je best en het is duidelijk dat je bloggen/vloggen erg leuk vindt dus blijf vooral doorgaan!

 8. 2 februari 2017 / 14:51

  Echt waar: er is niets zo veranderlijk als de statistieken op analytics en de kijkers op YouTube. Misschien moet je inderdaad eens iets anders proberen. Maar blijf vooral bij jezelf. Dan heb je ook volgers die je volgen om de content die jii biedt. Het blijft een lastig puntje, maar geef niet op!!

 9. 2 februari 2017 / 15:38

  Pff balen zeg. Ik volg je op YouTube, en misschien moet je videos maken voor ook een jongere doelgroep?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.