VAN SLAGERSMEISJE TOT BEAUTY BLOGGER/YOUTUBER

VAN SLAGERSMEISJE TOT BEAUTY BLOGGER/YOUTUBERHet begon allemaal toen ik vijftien jaar was…. Op school moest ik een snuffelstage zoeken en ik koos voor de Keurslagerij in mijn dorp. Dit was op vier straten afstand dus dat was lekker dichtbij. Waarom wilde ik bij een keurslager gaan werken? Want Rachèl zeg eerlijk, je kan niet tegen slachten, dierenkoppen en bloed. Dat klopt! Maar bij deze slagerij werd alles netjes afgeleverd. Ook werd er hier niet geslacht..pfiew. Was dit wel zo geweest dan was ik er niet aan begonnen. Toen mijn stage was afgelopen was ik inmiddels zestien jaar geworden. Wat een feest! Want vanaf toen kon ik beginnen als weekend medewerkster achter de toonbank. Ik werkte een aantal jaren op de vrijdagavond van 18:00 tot 20:30/21:00 en op de zaterdag van 8:00 tot 13:30 en na een aantal jaar tot 16:00. Ik vond het heerlijk om ondertussen een praatje te maken met klanten. Ik heb ruim acht jaar bij de slagerij gewerkt met veel plezier. Ik heb na mijn secretaresse opleiding ruim een jaar gezocht naar een 40 uur baan. Helaas was er geen ruimte bij bedrijven of zochten ze op dat moment niemand. Als ik mijn cv stuurde hoorde ik vaak niets terug, heel frustrerend. In dat jaar heb ik wel extra uren mogen maken bij de slagerij. Dit kwam echt als een zegen want ik bedoel… je wilt ondertussen wel extra geld verdienen want je wilt toch ooit op jezelf.

Ondertussen kregen wij ook een nieuwe baas en Simon Muilwijk ging helaas weg. Iedereen heeft ook altijd gezegd, je zal nooit meer een baas zoals Simon krijgen. Simon was een gedreven man die de slagerij van zijn vader had overgenomen en zijn werk met veel liefde deed. Ik heb nog twee jaar gewerkt met de nieuwe baas maar die had met mij niet veel zekerheid. Ik had natuurlijk mijn Secretaresse diploma gehaald en ik was de hele tijd op zoek naar een andere baan. Hier wist mijn nieuwe baas van maar het is helaas allemaal wat anders gelopen dan ik had gehoopt. Er kwam een nieuwe vrouw in mijn plaats en toen was ik dus al mijn extra uren kwijt. Ik werd weer gezet naar de vrijdagavond en de zaterdag, een weekend hulp dus. Dus ik zette direct mijn cv op monsterboard en toen kreeg ik binnen een twee weken een telefoontje van een uitzendbureau uit Hardinxveld-Giessendam. YES! ze hadden een bedrijf voor mij gevonden, eindelijk een baan met vaste dagen en tijden. Tijd om die vleugeltjes te spreiden Rachèl, hup de grote wereld in.. en wauw wat vond ik dat spannend!

Nu moet ik wel zeggen dat ik nagels lakken enorm miste want je mag niet met nagellak in een slagerij werken (wat natuurlijk logisch is) Momenteel kan ik mijn make-up doen hoe ik wil, mijn nagels in alle kleuren lakken en lekker warm op een kantoor werken.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met Youtube en ruim 4 jaar geleden met bloggen. In de tussentijd ben ik dat altijd blijven doen omdat ik het zo leuk vond. Zelfs naast mijn 40 uur baan van nu hou ik mijn blog en youtube kanaal netjes bij. Gisteren heb ik de 7.000 volgers bereikt en daar ben ik mega trots op. Als ik mezelf bedenk dat meer dan 7.000 mensen mijn leven willen volgen ben ik toch stiekem heel trots. Ik kan enorm van bloggen genieten maar ik moet toch wel zeggen dat ik de laatste tijd veel meer tijd steek in mijn Youtube kanaal. Dit is puur omdat het bloggen beetje bij beetje verdwijnt. De grootste blogger (beautygloss) is gestopt en nu lijkt de blog muur af te brokkelen. 

Maar waar kwam mijn make-up passie vandaan? Heb ik een visagie opleiding gevolgd? Mijn blog passie kwam door Dascha. Ik wilde ook zo graag een eigen plekje op het web. Met Youtube ben ik begonnen omdat ik steeds meer mezelf ging verdiepen in video’s. Ik had een camera en ik wilde meer publiek trekken en inspireren. Ik begon met een H&M shoplog en wauw wat was ik zenuwachtig, die video is ook voor altijd offline gehaald haha. Ik vind het ook onwijs leuk om mijn oude video’s terug te kijken, mijn vakantie’s, mijn ups en downs, hoe mijn neefjes en nichtjes zijn gegroeid, de leuke vlogs en de toffe ontmoetingen die ik heb vastgelegd. Ik kan het iedereen aanraden die erover twijfelt, ja je krijgt weleens hatelijk commentaar maar daar groei je vanzelf overheen. Je krijgt er zoveel toffe dingen voor terug. Ik heb veel make-up tutorials nagemaakt en door dit iedere keer te doen bereikte ik de looks die ik nu ook voor jullie maak. Ik hou van make-up en vooral van de bijzondere looks. Beautsoup en Linda Hallbergs maken prachtige creaties. Ik haal zoveel inspiratie uit hun foto’s.

Ik moet aardig wat vrije tijd inleveren om te doen waar ik nu elke dag mee bezig ben. Als ik thuis kom van mijn werk rond 17:30 ga ik eten, doe de vaat, ga sporten (hangt van de dag af) ga in bad en het is alweer 20:00 dan begin ik met een artikel of een video bewerken en dan is het alweer snel 23:30. Daarna duik ik mijn bed in, check instagram/youtube en dan gaat mijn wekker alweer om 06:45. Ik heb twee dagen in de week vrij waarvan ik er èèn compleet gebruik om mijn kamer schoon te maken, bed te verschonen, product foto’s maken, video’s op te nemen, video’s bewerken en foto’s te maken voor mijn blog/social media accounts. Ik blijf dit doen tot dat het niet meer gaat..

12 Reacties

 1. 8 februari 2017 / 09:08

  Ik zie dat je je dipje van laatst weer van je af hebt gezet. Hartstikke goed van je. Je doet het toch heel erg goed met 7000 volgers!! ��

 2. 8 februari 2017 / 10:54

  Wow, dat je zo'n druk leven vol kan houden zeg! Heel erg knap van je!
  Liefs,
  Elles

 3. 8 februari 2017 / 12:01

  Echt respect voor je drukke schema! Ik hoop dat je over een tijdje kan leven van je online inkomsten��

 4. 8 februari 2017 / 20:27

  Wat leuk om dit zo te lezen. Bloggen, werken en studeren daar bestaat mijn leven uit. Een druk leven vereist veel maar het is leuk.
  Gefeliciteerd met je volgers.

 5. 8 februari 2017 / 20:55

  Leuk om te lezen! Ik vind het knap dat je alles wat je doet met je blog en YouTube naast je baan voor elkaar krijgt. Toen ik 3 dagen in de week werkte vond ik het al best lastig haha. En gefeliciteerd met je 7000 abonnees!

 6. 9 februari 2017 / 15:18

  Zo leuk om te lezen! Ik heb er ook veel respect voor dat je zo goed hebt volgehouden en doorgezet 🙂 kan me nog herinneren dat ik een jaar of drie geleden een keer een winactie had en toen had jij gewonnen! Sindsdien ben ik je altijd blijven volgen. Zelf ben ik absoluut niet consequent met posten maar ik blijf het wel super leuk vinden. Petje af voor jou meid! xxx

 7. 10 februari 2017 / 20:51

  Echt respect voor je discipline! Hopelijk snel bloggen als enige baan, het is je gegund!

 8. 12 februari 2017 / 13:07

  Rachel echt knap wat jij al hebt mogen bereiken met Youtube en Bloggen. Ik ben zelf ook al meer dan 4 jaar aan het bloggen, volg/ken je al vanaf het begin dat jij was gestart. Je groeit ontzettend, wees trots op wat jij al hebt bereikt. Vooral je blogs kijk ik graag meid! Liefs Gea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.