Apple Watch 1 Series Review

Apple Watch 1 Series Review

Eindelijk kan ik jullie mijn nieuwste gadget showen. Ik heb gekozen voor de Apple Watch 1 series met een lichtroze leren armband. Dit horloge stond al een tijdje op mijn wishlist maar ik twijfelde enorm. Waarom heb ik toch gekozen voor de Apple Watch 38mm? 

KORTING/ BULKWEKEN BOL.COM
Ik kreeg korting op dit horloge en er waren bulkweken bij bol.com. Dit gaf natuurlijk niet gelijk de doorslag want er ging een zinnetje door mijn hoofd. ”Rachèl heb je dit echt nodig of is dit puur voor de heb? ” Ik heb enorm veel reviews gelezen en video’s bekeken maar ik ging daardoor steeds meer twijfelen. De een vindt het zonde omdat het zo’n dure aankoop is, de ander draagt dit horloge elke dag met heel veel plezier. What to do?

UITSTRALING
Moet ik hier serieus nog iets over zeggen? Ik bedoel, kijk nou naar de foto’s in dit artikel. Je word er toch gelijk verliefd op? Even een leuk weetje tussendoor. De officiële Instagram van Apple watch heeft mijn Apple Watch foto gedeeld en mij erin getagd ” trots”. Bekijk de gedeelde foto hier. Wat maakt dit horloge zo bijzonder? Je kan het horloge helemaal veranderen qua uitstraling. De bandjes kan je aanpassen in allerlei kleuren, het bandje is namelijk super makkelijk te verwisselen. Bij normale horloge’s is dit niet het geval. Je hebt vier soorten bandjes. Sport dat zijn soort rubberen bandjes, leren bandjes, metalen bandjes en nog stoffen bandjes. Ook kan je de bandjes heel low budget scoren op Aliexpress of Ebay. Hou mijn blog in de gaten want binnenkort gaan jullie daar meer over lezen. Ik heb gekozen voor zilver omdat ik dat eigenlijk het meest draag. Rose gold vind ik prachtig maar ik heb helemaal geen sieraden in rose gold.

VERPAKKING
Ik ben niet anders gewend bij Apple maar wauw, wat was dit horloge prachtig verpakt. De doos woog wel erg zwaar maar zodra ik de doos ging unboxen werd ik helemaal verliefd! Ik had eerst de bol.com doos, daarna nog een stevige witte vierkante doos en daarna nog de officiële beschermdoos die je hierboven op de foto’s kunt zien. Deze box bewaar ik op mijn bureau, hierdoor beschadigd mijn horloge niet!

INSTALLATIE
Altijd wanneer ik iets nieuws binnen krijg gaat er iets fout. Dit keer verliep de installatie ook niet zoals gepland. Ik had al filmpjes op Youtube gekeken en het zag er mega makkelijk uit. Ik had mijn horloge 18 uur aan het stroom gehad en inmiddels ook de Apple Watch app gedownload. Toen was ik klaar voor de koppeling ” dit duurde maar een aantal minuten op de filmpjes”. Ik zag dat ik eerst mijn Iphone moest bijwerken naar een hogere versie ”10.3” , dit was geen probleem totdat mijn Iphone crashte. Er kwamen allemaal strepen en balken door mijn scherm en appel heen. Na twintig minuten zag ik dat de balk niet verder was gegaan dus ik wilde mijn telefoon uitzetten, hier reageerde mijn Iphone 6S Plus niet op. Daarna hield ik mijn home knop + vergrendel knop ingedrukt. Ik was al onderweg naar mijn werk dus ik koppelde mijn Iphone met Itunes en ik kon maar op 1 knop drukken. Na drie kwartier was ik gewoon alles kwijt. Mijn apps, mijn foto’s mijn video’s.. wat een drama. Ik had dus eerder een back-up moeten maken want dat kon op dat moment ook niet meer.

WATCH APP 
Nadat ik alles had geïnstalleerd gaf ik het ”koppelen” nog een kans. De software update 10.3 was gelukt.. eindelijk. Daarna klikte ik op de Apple Watch app en toen begon het koppelen. Je moet aangeven op welke pols je het horloge gaat dragen. Daarna kan je ook kiezen of je de apps van je Iphone wilt overzetten naar het horloge. Dit duurt eventjes en dan krijg je op de watch een loading schermpje te zien. Je Iphone kan je ondertussen gewoon gebruiken. Dit geeft de app ook allemaal netjes aan. Wanneer dit is gebeurd kan je bij wijzerplaten ”op de Apple Watch app” je klok instellen. Wil je Micky Mouse, een echte klok, alleen streepjes of een digitale versie. Je hebt best veel opties! Je hebt de volgende opties op de app: Complicaties // Berichtgeving // Appindeling //Dock // Algemeen // Helderheid en tekstgrootte // Horen en voelen // Toegangscode // Privacy.

HANDIGE APPS
WORKOUT // Ik vind de workout app echt ideaal. Je kan aangeven dat je gaat lopen, hardlopen, fietsen etc. Als ik ga rolschaatsen kies ik gewoon de optie overig. Ook geeft het horloge precies aan wanneer je op je ademhaling moet letten. Je kan deze app een minuut tot een aantal minuten gebruiken. Je gaat mee-ademen met het horloge. Het klinkt heel vreemd maar het werkt heel relaxend.
HARTSLAG // Je hartslag kan je ook meten met dit horloge. Je moet je pols eventjes stil houden en dan geeft die je hartslag aan.
OV DELAY // met deze app kan je precies zien waar er vertraging is.
EASY CALENDAR // je hoeft niet meer je Iphone uit je tas of broekzak te halen om je afspraken in te zien.
RAILPLANNER // altijd handig wanneer je met de trein reist.
INSTAGRAM // het is altijd leuk om foto’s van je favoriete celebs  te bekijken.
ACTIVITEIT // dit is een standaard app die erop zit. Je kan een dagelijks doel instellen, ik heb bijvoorbeeld gekozen voor 500 calorieën op een dag. Je hebt nog meer opties op deze app: bewegen, trainen, staan, afstand en aantal stappen.
SHAZAM // hoor je een nummer op de radio of ergens anders maar wil je weten van wie het nummer is? Zet dan deze app aan en hij zoekt het voor je op.
BUIENRADAR – BUIENALARM // altijd handig wanneer je kan zien dat het gaat regenen en hoe hard het gaat regenen, vooral in Nederland is dat erg handig.

PRIJS 
Vanaf €339,00

BESTELLEN 
Klik hier

BESTELLEN MET FLINKE KORTING BIJ BOL.COM
Klik hier

DE VOORDELEN
♦ Je hoeft niet meer iedere keer je telefoon uit je tas/zak te pakken
♦ Je kan precies zien op je scherm wie jou een app heeft gestuurd, is het niet belangrijk dan antwoord je gewoon later terug.
♦ Het horloge ziet er prachtig uit
♦ De keuze qua soorten/kleuren bandjes is erg groot
♦ Makkelijk en snel te bedienen
♦ Hij neemt alles netjes waar
♦ Hij houd je activiteit bij
♦ De trilling bij berichten/meldingen is erg handig
♦ Je kan er selfies mee maken, hoe handig wanneer je sportief bezig bent in de wilde natuur?
♦ De verschillende klokken die je kan kiezen zijn ook erg leuk, je kan zelfs de kleuren uitkiezen van de wijzers/cijfers
♦ Snel in huis
♦ Goed en stevig verpakt
♦ Je kan binnenkomende apps stil zetten (ook groepapps)
♦ De batterij van je Iphone gaat langer mee
♦ Je kan met een draadloze koptelefoon/oordopjes muziek luisteren via je Apple Watch, je hoeft dus onderweg niet meer je telefoon mee te nemen. Ideaal, want mijn Iphone 6S Plus is een groot object die te zwaar en te lomp is om mee te nemen.
♦ Wanneer je veel sport/beweegt is dit horloge echt geweldig.

NADELEN
♦ Snel leeg
♦ Elke avond moet je het horloge wel opladen ook al doe je er weinig mee op een dag
♦ Erg prijzig
♦ Je bluetooth moet altijd aanstaan
♦ Op de 1 series zit geen GPS
♦ Ik vind het jammer dat de klokken geen witte achtergrond hebben. Misschien kan Apple dit nog aanpassen in de toekomst? Nu heeft iedere klok een zwarte achtergrond.

MIJN CONCLUSIE
Waarom heb ik uiteindelijk toch voor dit horloge gekozen? Ik vind het ideaal om niet iedere keer mijn telefoon te pakken. Wanneer ik aan het werk ben staat mijn Iphone op stil. Wanneer er toch een whatsapp binnenkomt kan ik die lezen op via mijn Apple Watch. Heb ik geen zin om te reageren dan laat ik mijn telefoon gewoon in mijn tas/zak.

Share:

25 Reacties

 1. 4 april 2017 / 13:15

  Grappig zeg!! Wel onwijs duur! Ik ga over een paar maanden aan je vragen of je er nog net zoveel plezier van hebt als nu en dan koop ik hem misschien 😉 Leuk dat Apple je foto heeft gedeeld 🙂

 2. 4 april 2017 / 15:51

  Jeetje, wat een tof ding! Maar dat iedere dag opladen zou ik wel als nadeel ervaren. Maar wellicht wet dat ook wel weer.
  PS wat heb je een mooi blog! Mooie stijl.

 3. 4 april 2017 / 16:19

  Ik heb ook een Apple Watch en ben er ook heel blij mee! Het opladen vind ik ook wel echt een nadeel. Zelfs als je hem s-nachts niet op de lader legt omdat ie nog aardig vol is, is ie de ochtend daarna helemaal leeg. Momenteel gebruik ik hem vaak zonder Bluetooth en dan echt als horloge. Mijn favoriete achtergrondje is die met Mickey Mouse!

 4. 4 april 2017 / 17:24

  Lijkt me heel tof om te hebben en handig. Hij ziet er ook heel mooi uit. Maar mijn portemonnee zegt op dit moment nee.

 5. 4 april 2017 / 18:37

  Het klinkt heel handig! Alleen wel duur inderdaad, maar volgens mij kan je er ook heel veel mee.

 6. 4 april 2017 / 19:05

  Wat een mooi ding is dit, maar wel ontzettend duur haha

 7. Angelina
  4 april 2017 / 19:32

  Stiekem toch wel heel tof zo’n horloge haha! 😉 Mooie kleur ook.

 8. 4 april 2017 / 19:32

  Stiekem toch wel heel tof zo’n horloge haha! 😉 Mooie kleur ook!

 9. 4 april 2017 / 19:58

  Jeeej, welkom bij de club! Irritant trouwens dat hij het eerst niet goed deed met installeren, maar gelukkig dat dat is opgelost. Ik heb mijn Apple Watch nu bijna twee jaar en ben er nog steeds heel blij mee ?, gewoon een fijn ding!

 10. 4 april 2017 / 20:41

  Wauw, wat een mooi ding zeg! Een Applewatch lijkt me zo leuk om in bezit te hebben, ben stiekem dus wel een beetje jaloers. Ideale gadget!
  Liefs,
  Elles

 11. 4 april 2017 / 20:52

  Wow die is tof zeg! Ziet er heel classy uit ook.

 12. 4 april 2017 / 21:51

  Wauw wat mooi! Hij ziet er prachtig uit en je post is heel fijn geschreven! Xx ☺️

 13. 5 april 2017 / 07:38

  Fijne, uitgebreide review. Ik twijfel er ook al een tijdje over. Het lijkt me zo fijn en hij is zo mooi!

 14. 5 april 2017 / 08:33

  Ik ben niet zo van dit soort gadgets maar hij ziet er wel mooi vrouwelijk uit met dat bandje! Hopelijk heb je er veel plezier aan 🙂

 15. 5 april 2017 / 14:44

  Toen ik voor het eerst hoorde over de Apple watch vond ik het wat onnodig, niet iets voor mij. Hij ziet er wel supermooi uit, en je foto’s zijn ook mooi !

 16. 5 april 2017 / 16:48

  Leuk review! Ik vind ze nog steeds erg prijzig. Enige handige vind ik wel dat je nooit je telefoon meer nodig hebt en je binnen notime alles kan zien :).

 17. Lisa Lisica
  5 april 2017 / 18:42

  Super leuk artikel ik ben aan het sparen voor de apple watch series 2. Super handige review x Lisa Lisica

 18. 5 april 2017 / 20:53

  Nice! Ik ben ook een Apple fan maar heb geen watch.

 19. 5 april 2017 / 21:55

  De apple watches zijn echt heel mooi, ja!
  Het lijkt mij wel altijd zo onhandig dat het schermpje zo klein is, maar goed dat dat dan blijkbaar meevalt!

 20. 6 april 2017 / 11:52

  Stiekem vind ik deze zo leuk en mooi en staat er zo eentje op men wishlist 😉

 21. Anna
  8 april 2017 / 18:19

  Heeft bol.con er garantie op staan??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.