Recensie 13 Reasons Why Netflix Serie

Recensie 13 Reasons Why Netflix Serie

In een week tijd heb ik alle afleveringen gekeken van 13 Reasons Why. Ik ga in dit artikel het complete verslag schrijven. De serie heeft mij dagen lang in de ban gehouden. Waarom? Het is ten eerst een hele indrukwekkende serie, zelfs de nummers die in deze serie verwerkt zijn blijven je achtervolgen, je ziet heftige dingen waar je als vrouw nooit mee te maken wilt krijgen. Het is de realiteit, alleen nu word je met je neus op de feiten gedrukt.

Tape 1

Hannah Baker (17 jaar) heeft zelfmoord gepleegd. Ondertussen staart Clay naar haar kluisje die vol hangt met bloemen en kaarten. Zijn hart gaat tekeer, waarom heeft ze zelfmoord gepleegd?
Ondertussen komen de ouders van Hannah de persoonlijke items uit haar kluisje halen. Tony wacht Clay op na school, dit is een stoere maar teruggetrokken jongen. Clay krijgt flashbacks van herinneringen tussen hem en Hannah. Ze werkte namelijk samen bij de bioscoop, wanneer Tony Clay thuis afzet ziet Clay een pakketje op de deurmat. Wanneer die het thuis open maakt ziet die een aantal bandjes ’tapes’. De voorkant en zijkant van de bandjes zijn ingekleurd door iemand. Clay loopt naar de garage en daar plaats die het eerste bandje in de radio. ”Hi, ik ben het Hannah, Hannah Baker, zet het apparaat waar je dit op luistert niet uit. Ik ben het, live en in stereo. Er komt geen ander optreden, geen toegift, en ik doe absoluut geen verzoekjes dit keer. Pak een snack, ga lekker zitten. Want je krijgt mijn levensverhaal te horen. Of beter gezegd, waarom mijn leven eindigde. Als je naar dit bandje luistert, ben je een van de redenen. Ik zeg niet welk bandje over jou gaat. Maar vrees niet, als je dit fijne doosje hebt ontvangen kom je ter sprake. Dat beloof ik je. De regels zijn eenvoudig. Het zijn er maar twee. Dan wordt Clay gestoord door zijn moeder. Hij schrikt en zegt ook tegen zijn moeder en de rest dat die geen band had met Hannah. Clay maakt zijn moeder wijs dat de bandjes een werkstuk zijn voor school (net zoals Hannah deed wanneer ze de bandjes pakte uit de winkel van haar ouders). Door de zenuwen laat Clay de oude radio vallen waardoor die niet meer werkt. Hij had bij Tony in de auto een tape player gezien.. hij steelt hem uit de auto van Tony en het bandje gaat weer verder: Stap èèn je luistert. Stap twee, je geeft de bandjes door. Hopelijk zijn ze beiden moeilijk. Als je alle 13 kanten hebt geluisterd, want er zitten 13 kanten aan ieder verhaal spoel je ze terug, doe je ze in de doos terug en je geeft ze daarna aan de volgende. Bij de doos zit ook een kaart. Ik zal alle geliefde plekken in onze stad noemen. Je hoeft ze niet te bezichtigen, maar als je meer inzicht wil, moet je hoog inzetten. Of je gooit de kaart weg, ik kom er toch niet meer achter.. of toch wel?

Zo gaat het bandje door waar Hannah het woord heeft. Clay word geobsedeerd door de bandjes. Hij kan niet stoppen met luisteren, hij raakt in de war, rijd tegen een auto aan, krijgt een flinke snee in zijn voorhoofd. Hannah heeft ook een iemand een kopie van alle bandjes gegeven. Hij denkt terug hoe hij altijd helm werd genoemd door Hannah. Hij wilde namelijk niet fietsen zonder helm. Hannah nodigt Clay uit voor een feestje bij haar thuis. Ze maakt het bovenste knoopje van Clay zijn blouse los en hij kijkt haar blozend aan. Ze zegt: ” Het zit te hoog dichtgeknoopt.” Die blik van Clay zegt dan al meer dan genoeg. Helaas komen er twee andere ”hunks” in beeld. Ze valt altijd op de verkeerde types. Haar vriendin Cat gaat verhuizen en ze blijft dus weer vriendinloos achter. Cat had alleen wel een jongen waar ze verliefd op was maar daar begon nu Hannah wat voor te voelen. Ze vraagt toestemming en ze gaat met Justin uit. Ze eindigen in een speeltuin, Hannah glijd vanaf een glijbaan naar beneden en op dat moment maakt Justin een foto. Haar jurkje zit omhoog en je ziet haar ondergoed. Wanneer Justin de foto laat zien aan zijn vrienden op school word die razend snel gedeeld door Bryce. De foto wordt mega snel verspreid op school. Ze ziet mensen lachen in haar klas en ze word opeens raar aangekeken. De pittige verhalen gaan al ten ronde dat ze seks met Justin heeft gehad. Terwijl ze alleen maar hadden gezoend. Die mooie herinnering werd een nachtmerrie voor Hannah. Ondertussen word Clay helemaal in de tapes gezogen. Zijn ouders, vooral zijn moeder maakt zich flinke zorgen. Mensen op school beginnen aardig te doen tegen Clay, te aardig eigenlijk. Het blijkt dat ieder van hun op de bandjes staat. Jessica word de nieuwe vriendin van Hannah nadat Cat is verhuisd. De band word steeds beter tussen Jessica en Hannah en ze spreken ook een jongen aan die alleen in het cafe zit. Alex was ook nieuw in de stad gekomen en ze vormden een groepje van drie. De drie musketiers. Al snel zat Hannah alweer alleen, Alex werd de vriend van Jessica en ze lieten Hannah stikken. Ondertussen stort de een na de ander in. Clay luistert te traag naar de bandjes vindt Justin en de rest van de groep, Jessica is bang dat Clay haar bandje al heeft gehoord..

Tape 2

Hannah haar moeder wilt weten waarom haar dochter zelfmoord heeft gepleegd. Niemand kan en wil haar antwoorden geven. De school wist niet dat Hannah zoveel gepest werd, dat er nog vele andere dingen waren gebeurd. Clay probeert ondertussen met Jessica en Alex te spreken maar hun worden agressief en geven aan dat ze niet met Clay kunnen spreken. Ze zeggen dat Hannah alles bij elkaar heeft gelogen. Er werd op school een lijstje gemaakt, Hannah kreeg het briefje in haar handen gestopt en daar stond op dat ze de ”lekkerste kont” had van de school. Iedereen zat te sniffen en stiekem te lachen. Hannah gooit het in de prullenbak maar het briefje word er weer uitgehaald. Alex had dit lijstje op zijn geweten. Justin dwaalt steeds meer af.. hij begint drugs te gebruiken en komt niet opdagen bij de basketbal trainingen. Jessica grijpt naar de drank en Alex neemt afstand van veel dingen. Hannah komt Bryce tegen in de supermarkt en betaald de chocoladereep van Hannah en pakt haar kont vast. Hij is inderdaad stevig en strak Hannah. Ze loopt naar buiten en stort in tranen uit. Doordat Hannah op de lijst werd gezet ontstond er een jacht op Hannah Baker.. Hannah had ook een stalker genaamd Tyler, hij heeft een foto gemaakt van Hannah en Courtney zoenend op bed. Deze foto heeft hij ook door school verspreid. Sommige mensen wisten niet wie het waren maar andere mensen zoals Bryce wist precies welke twee personen aan het zoenen waren op die foto. Clay eindigt via de kaart bij de kamer van Tyler, mensen hebben stenen gegooid naar zijn raam. Ondertussen bleek Tyler ook enorm verliefd te zijn op Hannah en maakte gigantisch veel foto’s van haar. Clay vind het zo verschrikkelijk voor wat Tyler Hannah aandeed, dat hij een foto maakt van Tyler zijn blote achterwerk, deze foto stuurt Clay naar iedereen op school. Nu voelt Tyler wat Hannah voelde.

Tape 3

Clay is aan het dromen hoe hij begon te dansen met Hannah op het winterbal. Hoe hij zijn moves liet zien en het moment wanneer ze bijna gingen zoenen. Ik ben indrukwekkend zegt Clay, blijf bij me dan zul je het zien. Kun je dat vraagt Clay aan Hannah? Bij me blijven? Dat kan ik antwoord Hannah. Dan word de droom een nachtmerrie voor Clay, Hannah springt naar achteren en omdat zij haar polsen had doorgesneden ziet Clay haar midden op de dansvloer liggen omringt door bloed. Hij schrikt wakker en zijn t-shirt, dekbed en dekens zijn compleet nat door het zweet.  Hoe is de winterbal dan wel verlopen? Hannah en Clay gingen uiteindelijk wel samen dansen, ze gingen compleet los, hadden lol, en lachte wat af. De muziek op de achtergrond breekt mijn hart, je wilt zo graag dat ze gaan zoenen. Je gunt het Hannah en Clay zo erg! Ze gaan bijna zoenen en dan hoort ze opeens Jessica heel hard lachen, dit verbreekt het moment. Ze is enorm dronken. Hannah vertrekt met Jessica en brengt haar thuis. Courtney had een smerige roddel verzonnen op het feest om van dat foto gezeur af te zijn. Hannah gaat huilend naar huis. Courtney heeft namelijk gezegd dat Hannah nog meer dingen bij Justin had gedaan. De roddel word dus door een ”vriendin” bevestigd. De volgende dag word Clay klemgereden door een aantal jongens in een auto. Hij moet instappen en Alex gaat gigantisch hard rijden om Clay bang te maken. Hij word aangehouden door de politie wat Alex zijn vader blijkt te zijn. Hij komt met een waarschuwing weg maar Clay is wel zijn fiets kwijt. Daarna begint Alex de weg kwijt te raken, hij zoekt ruzie, word flink in elkaar geslagen. Marcus vraagt Hannah voor Valentijn maar komt 1,5 uur te laat opdagen. Hij komt ook nog eens met een groep vrienden het cafe binnen. Marcus gaat naast Hannah zitten en gaat met zijn hand tussen haar benen. Hannah verstijfd, ze roept ga weg, ga van me af, hou op! Ze roept blijf van me af en duwt hem uit het bankje. Marcus valt op de grond en schelt haar uit. Hij zegt tegen Hannah, ik dacht dat je makkelijk was. Hannah kan alleen nog maar huilen en zich verstoppen achter haar haar. Zach komt op het eind nog naar Hannah toegelopen omdat die medelijden met haar heeft. Dit vat Hannah niet goed op en hij moet oprotten. Sheri gaat huiswerk maken bij Clay thuis en ze flirt met hem. Daarna beginnen ze te zoenen maar het voelt niet goed bij Clay, hij denkt nog teveel aan Hannah. Ook Sheri wilde een goede indruk maken op Clay want zij verzwijgt ook een groot geheim.

Tape 4

Zach probeert duidelijk te maken dat die Hannah leuk vind. Hij had namelijk gehoopt dat zij op zijn Valentijnsbrief zou staan. Maar Hannah denkt dat dit een grap is. Ze is bang dat het weer een weddenschap is. Ze zegt dat Zach moet ophoepelen, hij denkt dat ze boos is vanwege Marcus, hij wilt haar aanraken maar ze mept zijn arm weg. Heel de kantine kijkt naar de twee en Zach loopt boos weg. Hannah heeft toch spijt van haar reactie en stuurt Zach een brief. Hij leest de brief voor de helft en gooit deze op de grond in de schoolgang. Ze pakt de brief op en roept hem het volgende na: Waarom ik?! Why me Zach?! Zach loopt snel weg en rent de deur uit (later in de serie zie je dat Zach de brief al die tijd in zijn portemonnee had bewaard, hij vroeg zelfs aan Clay of hij de brief wilde lezen). Clay komt steeds rotter in zijn vel te zitten. Midden in de basketbal wedstrijd roept die opeens kei hard STOP, stop the game! en hij rent weg. Hij steekt buiten de banden kapot van Zach.  Hij kan niet zien hoe mensen doorgaan met hun leven. Clay is erbij, ze weten dat hij de banden kapot heeft gestoken. Zach laat hem bij het huis de brief zien die Hannah voor hem had geschreven. Clay is er alleen niet klaar voor om die te lezen. Clay vind het gedrag van Tony ook steeds vreemder worden. Tony wil hem niets uitleggen of vertellen.. het enigste wat die zegt is dat Clay moet opschieten met de bandjes. Clay roept naar de nieuwe uitwisselingsstudenten dat de mensen op deze school je tot zelfmoord zetten. De directeur hoort dit en neemt Clay mee naar het kantoor. Hannah ontmoet een dichter en hij geeft haar les. Het gedicht van Hannah publiceert hij en Hannah voelt zich vreselijk stom. Hij kon alleen maar zeggen: later zal je me bedanken, het is een geweldig gedicht dat gelezen moet worden. Iedereen heeft het krantje gekregen en lacht de dichter uit.. mensen noemen de dichter een slet. Hannah voelt zich aangesproken want zij is die dichter. Hannah had haar meest intieme momenten gedeeld in dat gedicht. Hij heeft die bladzijde uit haar boek gescheurd, gekopieerd, ingescand en nu kon iedere leerling haar gedicht lezen.. haar lerares leest het gedicht ook nog eens voor in de klas. 

Tape 5 

Hannah heeft de zomervakantie doorgebracht bij haar ouders, de schooltijd begint weer en ze ziet het ook als een nieuw begin. Ze wil alleen iets totaal anders qua uiterlijk. Ze laat haar haar helemaal kort knippen. Haar ouders hebben ruzie over de zaak want die loopt gigantisch achteruit. Hannah vraagt of ze naar een feestje mag en dat ze de volgende dag wel huiswerk heeft maar haar ouders luisteren niet eens. Ze is volwassen genoeg dus het is haar keus. En haar ouders gaan weer door met kibbelen. Ze ontmoet Clay bij het feestje ze praat met hem en loopt dan naar binnen voor een nieuw drankje, opeens zie je dat Hannah op de kamer van Jessica is beland. Jessica en Justin komen zoenend binnen, Justin wil seks hebben maar Jessica is te dronken. Justin verlaat de kamer en laat Jessica op bed leggen. Bryce wilt de kamer in en Justin duwt hem terug. Bryce heeft Justin vroeger gigantisch geholpen, hem in huis genomen, hem spullen gegeven en dan zegt Bryce het volgende: wat van jou is, is toch ook van mij?  Bryce gaat naar binnen en doet de deur op slot en verkracht de vriendin van Justin. Op dat moment zit Justin beneden op de bank voor zich uit te staren. Hannah verstopte zich in de kast en moest het zien en aanhoren hoe haar oude vriendin verkracht word. Bryce gaat de kamer uit en Hannah begint over te geven. Jessica en Justin hebben ook de bandjes gehoord maar Justin houd vol dat Hannah liegt over alles. Jessica begint zich dingen te herinneren maar weet het niet meer door de hoeveelheid drank die avond. Justin ontkend alles. De volgende dag komt Hannah naar Clay toegelopen op school .. in tranen.. Clay heeft net te horen gekregen dat zijn vriend een auto ongeluk heeft gekregen en is overleden. Deze vriend hielp hem met de vrouwen (dus ook met Hannah) hij is boos omdat Hannah huilt en hem helemaal niet kende. Het verhaal zit alleen anders want Sheri had Hannah naar huis gebracht na het feest, Sheri reed het stopbord omver waardoor de botsing met die twee andere auto’s was ontstaan. Clay zegt tegen Hannah: Elk drama moet jouw drama zijn anders telt het niet. Het gaat weer eens om jou, ongelooflijk en Clay loopt weg en Sheri begint een gesprek tegen Hannah. Sheri is doodsbang en zegt tegen Hannah dat ze haar mond moet houden. Clay gaat naar Jeff zijn ouders en hij verteld dat het niet Jeff zijn schuld was. Hij geeft aan dat het bord al eerder die avond omver was gereden.

Tape 6

Clay en Hannah eindigen bij weer een ander feest. Die keer leefde Jeff nog en hij gaf aan dat Clay achter Hannah moest aangaan. Ze gaan samen bij het zwembad zitten en drinken en drankje. Hannah geeft aan dat ze moet stoppen bij de Biscoop omdat ze bij haar ouders moet gaan werken. Ondertussen lopen Hannah en Clay naar de slaapkamer en dan begint eindelijk Clay haar te zoenen. Hier zat ik al iedere aflevering op te hopen. Die liefde is zo intens te zien in zijn ogen. Eindelijk begint Clay met zoenen en dat muziekje op de achtergrond is perfect.


Zo noemt Hannah het ook.. op dat moment was alles perfect. Na al die tijd kon ik mezelf eindelijk een gelukkige toekomst voorstellen. Tot ze aan al die andere jongens ging denken, de verkrachting van Jessica, Justin die haar belachelijk maakte, Marcus die haar aanraakte op een plek wat ze niet wilde.. ze duwt Clay weg en zegt dat hij moet ophouden. Clay denkt dat hij op dat moment wat verkeerd doet en schrikt. Clay vraagt of die haar pijn doet en hij zegt ook, het was toch okè? Hij bied zijn excuses aan maar Hannah geeft aan dat die haar met rust moet laten. Ze schreeuwt naar Clay dat die moet oprotten.. hij heeft een aantal keren geprobeerd haar rustig te krijgen maar het lukt hem niet.. en hij verdwijnt…
Clay hoort het volgende op het bandje: Jouw naam hoort niet op op deze lijst, maar je moet er wel op voor mijn verhaal. Anders kan ik niet verklaren waarom ik het deed. Want je bent niet zoals de andere jongens. Je bent anders.. Je bent goed, aardig en fatsoenlijk. En ik verdiende iemand zoals jou niet.


Nooit. Ik zou je ten gronde richten. Het lag niet aan jou.. Het lag aan mij, en aan alles wat me is overkomen. En dan zegt Clay wat die Hannah had willen en moeten zeggen: Ik kan je dit nooit zeggen maar ik hou van je. En ik zal je nooit pijn doen. Ik ga niet weg. Nu niet, Nooit. Ik hou van je Hannah. En zegt Hannah in zijn visioen.. Waarom zei je dit niet tegen me toen ik nog leefde? En dan geeft die haar van achteren een grote liefdevolle knuffel.. ”zo’n mooi moment in deze serie”. Op dat moment stort Clay helemaal in bij Tony.. hij had niet weg moeten lopen toen Hannah hem wegstuurde uit de kamer.. hij had haar kunnen redden. Hij zegt ook.. I Killed Hannah Baker.
Jessica belt ondertussen Justin op en Justin word pissig omdat Jessica alleen is bij Bryce. Justin weet namelijk wel dat Bryce Jessica heeft verkracht.. alleen Jessica weet het nog niet. Hij komt aan en ziet dat Jessica op de schoot van Bryce zit. Justin is het zat en trekt haar naar buiten. Justin geeft aan dat ze nooit meer naar Bryce zijn huis mag gaan. Bryce komt eraan lopen en geeft aan dat die rustig moet doen. Justin zegt dat Bryce uit haar buurt moet blijven. Jessica gilt: Wat is je probleem Justin?! Justin wilt het nog niet zeggen en dan zegt Jessica, waarom boeit het jou? en dan is het hoge woord eruit bij Justin.. hij heeft je verkracht! Justin verliest de controle en vliegt Bryce aan en zegt dat hij hem zou moeten vermoorden. Jessica loopt naar Justin toe en geeft hem een klap in het gezicht I hate you en loopt huilend weg. Ze huilt zichzelf in slaap. Jessica geeft aan dat ze helemaal klaar met hem Justin is. Hij had haar moeten beschermen. Hannah komt bij de bioscoop haar kleding inleveren en badge, Clay helpt haar maar na die ruzie op de slaapkamer is Clay erg kil tegen Hannah. Ze loopt naar de auto en ze gaat naar de winkel van haar ouders. Daar koopt ze nog een laatste bandje om iets op te nemen. Ze gaat naar huis en wanneer het donker is gaat ze een stuk wandelen. Ze stopt bij een huis waar een feestje word gehouden. Justin, Jessica Zach en nog een meisje zitten in een jacuzzi. Hannah gaat erbij zitten en word even later zit ze alleen nog maar met Bryce in de Jacuzzi. Iedereen is weg..  ze geeft aan dat ze naar huis moet, haar ouders maken zich vast zorgen. Hij trekt haar terug.. hij wilt haar zoenen, maar dat weigert ze. Ze geeft aan dat die moet stoppen maar hij gaat door. Hij draait haar om en duwt haar gezicht op de tegels naast de jacuzzi. Ze word op dat moment verkracht.. op dat moment sterft ze beetje bij beetje..
Ze gaat naar huis.. maakt nog een lijst met alle namen waardoor het leven van haar fout is gegaan. De naam Bryce omcirkelt ze meerdere malen. Ze zegt op dat moment: Niemand mag mij ooit nog pijn doen. 
Clay gaat ondertussen naar Bryce zijn huis en zorgt dat hij toegeeft dat hij Hannah heeft verkracht. Bekijk onderste video:

Tape 7

Iedereen moet op school een getuigenverklaring afleggen. De helft spreekt de waarheid de andere helft blijft liegen. Hannah geeft het leven nog 1 kans.. ze had het gevoel na bandje 12 dat ze dit misschien wel kon overwinnen. Ze kan dit niet alleen, ze pakt nog een bandje uit de zaak van haar ouders en gaat richting school. Ze gaat naar de conrector toe op school en ze doet haar verhaal. Ondertussen neemt ze alles op zonder dat hij het ziet. Hij begrijpt haar alleen niet.. ze probeert het uit te leggen maar het is hem niet duidelijk genoeg.. Hij vraagt wat wil je op dit moment? Hannah zegt dan dat het moet ophouden. De conrector vraagt wat er moet stoppen. Waarop Hannah zegt dat ze wil dat alles ophoudt. Mensen het leven. Het leven vraagt die? en hij geeft haar een tissue want ze begint te huilen. ze beschrijft dat ze verkracht is maar noemt het woord niet. Hij wilt weten wie zich heeft opgedrongen aan Hannah en hij vraagt of hij haar ouders en de politie mag inlichten maar dat wilt ze niet. Ze vraagt wel het volgende aan hem: als ik zijn naam noem, kan u mij dan beloven dat hij de gevangenis in gaat? En dat ze hem nooit meer hoeft te zien? Maar dat kon hij haar niet beloven. Maar hij belooft haar wel veilig te houden en te beschermen in dit proces. Maar hij wilde wel perse een naam weten. Als Hannah niet de naam wilde geven en ook geen aangifte wilde doen dan moest ze het maar achter zich laten… dit breekt Hannah… wachten tot Bryce van school is? en hij komt ermee weg? ze loopt weg en stopt het opnemen. Ze wacht nog op het moment dat de conrector achter haar aan komt maar dat doet hij niet. Clay doet Hannah der verhaal bij dezelfde conrector en verteld hem hoe ze een einde heeft gemaakt aan haar leven na hun gesprek. Ze trok haar oude kleren aan, zette de kraan open, ze ging in het bad zitten, met haar kleren nog aan, sneed haar polsen door en bloedde dood en stierf alleen. Op dat moment zie je dus inderdaad hoe Hannah haar polsen doorsnijd.. dit vond ik een heel heftig stuk.. je wist dat het ging komen maar de pijn die je ziet op haar gezicht.. haar moeder die de badkamer inkomt en denkt dat haar dochter nog te redden valt.. het breekt je. Clay vraagt Sky of ze mee gaat met hem.. Sky komt ook meerdere keren voor in de serie.. een meisje die het leven ook oneerlijk vind en zij heeft ook littekens op haar polsen. Clay wilt nu bij haar wel op tijd zijn. Je ziet op het eind dat Sky, Clay, Tony en de vriend van Tony  in een auto zitten. Tony heeft de bandjes aan Hannah haar ouders gegeven, je ziet beiden ouders luisteren naar hun dochter. Ook ligt de lijst voor hen met al de namen erop. Hier eindigt de serie.

CONCLUSIE
Ik vind het echt een prachtige serie. Het is mooi in elkaar gezet en het doet echt wat met je. Het enige nadeel is dat de flashbacks je soms in de war maken. Zo speelt de tijd zich af in het verleden en dan weer opeens in de toekomst. Ik denk dat dit wel een serie is die iedereen moet kijken. Mannen, vrouwen, meisjes, jongens, vaders, moeders. Iedereen heeft er iets aan! Clay en Hannah zijn echt een top duo in deze serie. Ze hebben het onwijs mooi laten overkomen. Selena Gomez heeft het originele boek gekocht en hier een serie van laten maken. Het is ook wel typisch iets voor Selena om zoiets neer te zetten. Selena heeft een aantal jaren geleden mijn hart al gestolen. Echt een top business vrouw.  Ze schaamt zich niet voor haar gevoelens, pijn en ze verteld ook open over haar tijd toen ze werd opgenomen. De serie is gewoon op netflix te zien dus ik wens jou.. en je vriend of vriendin heel veel tissues toe.

Share:

7 Reacties

 1. 20 april 2017 / 12:16

  Ik heb deze serie super snel uitgekeken en vond het heel heftig, maar ook mooi. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de zelfmoordscene in de laatste tape heb doorgespoeld, omdat ik het te heftig vond om naar te kijken. Deze serie zet je zeker aan het denken!

 2. 20 april 2017 / 13:19

  Ik vind het een geweldige serie. Ik heb hem ook in een ruk uitgekeken. Hier zouden ze op Nederlandse middelbare scholen iets mee moeten doen.

 3. 20 april 2017 / 14:34

  Je hebt me enorm benieuwd gemaakt naar deze serie! Ga ik zeker de tijd eens voor nemen om te bekijken!

 4. 20 april 2017 / 19:32

  Ik heb hem ook ineen keer uitgekeken! De zelfmoordscene heb ik inderdaad ook niet volledig gekeken, naar om te zien. Wel realiteit helaas. Jammer dat het maar 13 afleveringen waren, ik had er graag nog veel meer over gezien.

 5. 21 april 2017 / 16:28

  Ik hoor echt zo veel over deze serie, ik word er toch wel benieuwd naar. Ik weet niet zeker of ik eraan begin, omdat het me erg heftig lijkt.

 6. 23 april 2017 / 11:27

  Wow wat een uitgebreide beschrijving! Hele mooie serie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.