Thermen Bussloo – een geweldige beleving

Thermen Bussloo.

Dit had ik eventjes nodig, een dagje ontspannen! Lekker de rust opzoeken en heerlijk een dag zonder telefoon. Nu ben ik echt een noob in dit soort dingen want ik ben nog maar 1 keer eerder naar een thermen geweest. Ja, ik ben 24 en dit is de tweede keer in mijn leven dat ik naar een thermen ging. Ik nam als verrassing mijn moeder en zus mee voor een ontspannen dag. Het was voor ons wel 100km rijden maar het was het helemaal waard. Benieuwd naar mijn ervaring bij Thermen Bussloo? Bekijk dan snel het hele artikel.

Wij kwamen aan bij de parkeerplaats die erg groot is, dit vind ik een groot voordeel. Wij stonden achterin maar het was prima te lopen. Eerst liepen wij langs het hotel wat er erg strak uit zag. Toen wij eventjes naar binnen gluurden zag het er erg sfeervol en mooi uit. Wil je dus helemaal ontspannen? Verblijf dan ook een nacht in het hotel naast het thermen. Dit is echt maar enkele meters ernaast. Toen liepen wij door richting het thermen en dit zag er heel strak uit vanaf buiten. De entree was echt schitterend, er hangen prachtige lavendel bossen ” wel nep maar dat maakt niet uit” boven je. Ook hangen er prachtige grote lampen bij de entree, de lampjes en de bloemen maken het erg sfeervol. Eenmaal aangekomen bij de kassa noemde ik mijn naam voor de reservering.

INFORMATIE KASSA + BANDJES + KLEEDKAMER 
Wij kregen allemaal per persoon een bandje. Alles word namelijk op je bandje gescand, zowel de behandeling als de lunch! Je moet dus aan het eind van de dag afrekenen bij de kassa. Ze scannen dan je bandje en dan kunnen zij direct zien wat je allemaal hebt gedaan. Wij kregen een plattegrond mee met een sticker op de achterkant met de tijden van de massages, lunch etc. Dit vond ik erg handig,  het enige nadeel is wel dat je iedere keer met die plattegrond moet slepen. Wij liepen na de kassa’s door naar de kleedkamer. Je kan met je bandje een hokje openen ”hij moet wel groen branden” en daar kan je al je spullen in doen. Het zijn erg ruime hokjes dus dat is ook weer een pluspunt. Hier heb je ook meerdere wastafels en föhns! Dit zag er allemaal netjes en hygiënisch uit. Oké, de badjassen zijn aan.. wij zijn klaar om de spa te betreden! 

JE BENT BINNEN EN DAN… 
Wauw.. zucht.. die geur, oke! ik ben al een beetje ontspannen! Je kwam binnen en voor ons lag een groot zwembad. Dit zwembad was niet koud, het was een aangename temperatuur. Het eerste stuk van het zwembad ligt binnen en de rest gaat door naar buiten. In sommige hoeken van het zwembad had je bubbels, massage stralen etc. Wanneer je binnen komt zag je ook gelijk links en rechts verschillende kamers/ruimtes. Eerst sloegen wij linksaf richting een ontspannen spa zwembad. Hierboven op de foto is het zwembad te zien. Onderwater hoorde je muziek, bijzonder? haha het was fascinerend! Het was een hele fijne ruimte.. het zag er ook echt schitterend en sfeervol uit. Naast dit zwembad had je ook een dompel bad met ijskoud water en warm water. Hier zijn wij een aantal keren om en om in geweest..dit is erg goed voor je bloedsomloop.SAUNA’S 

Toen was het tijd voor een aantal sauna’s. De ene sauna werkte met geluiden de ander met lichten en de ander weer met kruiden. Ik vond vooral de rozen sauna erg lekker.. de geur was erg aangenaam. De ligstoelen die ze gebruiken lagen ook erg lekker. In sommige sauna’s had je rood licht wat goed was voor je spieren/migraine etc. Je had ook een gedeelte waar je eerst in een stoom sauna kon gaan zitten en je daarna kon scrubben. De sauna was erg benauwd kan ik je zeggen, hier kan ik zelf niet heel erg goed tegen. Na ruim 6 minuten ging ik naar de scrub ruimte. Je had een roze en een blauwe scrub.. Mijn lichaam was enorm glad.. heerlijk! Nadat ik het had afgespoeld kon ik nog in dit bad gaan zitten:


Zo ziet het er licht uit maar ze hadden deze ruimte wat donkerder gemaakt, hierdoor kreeg je echt een relaxed gevoel. Zoals je kan zien heb je verschillende soorten lagen in dit zwembad.. heerlijk! Ook zie je een deur links, hier waren de douches en dus de twee soorten scrubs ”roze en blauw”. In dezelfde gang was dan die enorme warme sauna. Wat ik wel goed vind is dat er aan de buitenkant staat aangegeven hoeveel graden het in de sauna is. Dit was bij iedere sauna of behandeling het geval. Alles stond tot in de puntjes aangegeven! Ook kan je een zandloper omdraaien in de sauna ruimtes zodat je precies kon zien hoelang je erin zat.

Dit gedeelte bevond zich boven de lunch/diner ruimte. Je loopt de grote trap omhoog en dan kom je bij deze heerlijke bedden terecht.

Toen was het tijd voor een dutje! Links kon je kiezen voor een waterbed ”dit lag enorm lekker” en rechts waren er gewone bedden. Ik heb altijd al van waterbedden gehouden dus ik sprong direct daarop. Helemaal links achterin natuurlijk want sommige mensen gaan van het ontspannen enorm snurken haha. Dit was ook weer een prachtige ruimte waar je helemaal tot rust kon komen. Er ontbraken wel tijdschriften op de tafeltjes, helaas!

TARIEVEN 

Entree € 33,50
Entree weekend (vrij-zat-zon) € 35,50
Avondentree v.a. 17.00 uur € 22,50
Avondentree weekend v.a. 17:00 uur
(vrij-za-zo)
€ 24,50
Ochtendentree (9.00 tot 14.00 uur) € 19,50
Ochtendentree weekend (vrij-za-zo) € 21,50

 

Verkoop/verhuur
Handdoekenservice € 8,95
Badjas (huur) € 7,95
Badslippers (koop) € 7,95
Saunapakket (badjas, handdoeken en slippers) € 19,95

BADKLEDINGDAGEN 

Januari  10 januari  31 januari
Februari  14 februari  28 februari
Maart  14 maart  28 maart
April  11 april  25 april
Mei  9 mei  30 mei
Juni 13 juni  27 juni
Juli 11 juli 25 juli
Augustus  8 augustus  29 augustus
September  12 september  26 september
Oktober  10 oktober  31 oktober
November  14 november  28 november
December  12 december

Het dragen van een zwembroek, badpak of bikini is gedurende de hele dag (van 9.00-23.30 uur) verplicht. Op reguliere dagen is het niet toegestaan om badkleding te dragen.

TIJD VOOR ETEN! 

Het was tijd voor de lunch! Dit zag er heerlijk uit, je had vier verschillende blokken. Helemaal links kon je kiezen voor soep, verssneden brood (je kon het zelf snijden), croutons, soepstengels, kruidenstengels en er stonden drie mega grote potten met jam.

Op middelste blok kon je kiezen voor het volgende: salade, rucola, radijs, dressings en nog meer heerlijke dingen die je op je salade kon verwerken. Op het derde blok lagen de toetjes, yoghurt in twee smaken abrikoos en aardbei. Ook lag er vers fruit zoals je boven op de foto kan zien.

Op het laatste blok tegen de muur had je ravioli, spaghetti, sauzen en nog meer lekkere warme maaltijden. Bij de kok kon je nog vlees, kabeljauw of een gebakken ei laten bakken, hoe lekker? Ik vond de lunch erg smakelijk en uitgebreid.  Het hotel heeft ook een prachtige menu kaart bekijk die op de website: http://www.restaurantintens.nl

CONCLUSIE 

Ik was erg te spreken over deze dag. De mensen waren erg lief en zorgzaam. Achter de kassa proberen ze zo snel mogelijk alles voor je te regelen. Verder heb je heel erg veel keuze qua sauna’s. Je kan ook nog door een hele grote tuin lopen waar je allemaal langs huisjes komt. In ieder huisje zit een eigen beleving, de een werkt met warmte bronnen, in het andere huisje kijk je op het meer uit, naast een ander huisje hangen grote hangmatten, je hebt enorm veel ligstoelen dus je kan je lol niet op! Als ik hier nog een keer heen zou gaan zou ik echt een nachtje boeken en dan de hele dag ontspannen. Nu waren wij er om 10:00 tot 16:15. Dit was eigenlijk nog te kort.. je wilt toch van alles proberen maar wij zaten een beetje in tijd nood. Ik vond het een perfecte dag! Wil je meer informatie over deze wellness? Ga dan naar deze website: http://www.thermenbussloo.nl/

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

4 Reacties

  1. 20 juni 2017 / 00:12

    Lekker zeg! Zo’n grote Thermen wellness heb ik ook nog maar twee keer gedaan met mn 28 jaar 😉 Doe dat sowieso pas sinds kort! Volgende week ga ik met mn vriend nachtje naar een hotel met een wellness. Is wat kleiner, maar wel heel chill ook. We gaan dan altijd in de avond paar uurtjes.

  2. 20 juni 2017 / 20:57

    Wauw wat is het daar prachtig zeg! Ik wil daar echt eens een keertje heen! Fijn artikel trouwens ook om te lezen Rachel! Liefs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.