Stop met vergelijken

Stop met vergelijken

Stop met vergelijken

Dit word een artikel waar ik zelf ook veel aan heb. Vrouwen hadden het vroeger al zwaar maar het lijkt alleen maar zwaarder te worden. Wij vrouwen blijven vechten voor respect.. al is dat in deze tijd nogal lastig. Als blogger en youtuber krijg je soms de meest bizarre complimentjes van mannen. Of je word spontaan ten huwelijk gevraagd. Wij vrouwen willen graag weten of wij er goed uitzien. Maar soms ga je twijfelen..

En dan gebeurd het.. daar is het magische vervloek woord: het internet. Jammer genoeg kom je tegenwoordig van alles tegen op het internet. Je kan ook gigantisch veel opzoeken, mannen komen ogen tekort tegenwoordig. Als je van flink gespierd, opgepompt en een sixpack houdt dan kan jij als vrouw ook aardig wat bekijken op het internet. Toch is photoshop een enorme valkuil, sommige lichamen lijken perfect gevormd maar helaas hebben ze dan precies photoshop gebruikt. Blijf naturel mensen, dat is veel mooier! ”zegt mevrouw met haar kleurlenzen, nep lashes en make-up”. Ja, ik ben gek op beauty, ik hou van nieuwe dingen uitproberen maar ik vind dat naturel geen schaamte moet zijn. Ik zou ook wat platter en kleinere oren willen, een cupje groter willen hebben, af willen zijn van mijn groeistrepen, niet zo harig  zijn, smallere bovenbenen willen hebben maar hè, dit ben ik! En dit lichaam moet ik omarmen. Ik moet met dit lichaam tot mijn dood doen, wil ik het vol spuiten of juist leeg laten zuigen? Nee, dit ben ik en ik mag er trots op zijn.

Geen make-up dragen

Het is dat ik gek ben op make-up want anders zou ik heerlijk makeuploos rondlopen. Ik heb daar geen probleem mee, natuurlijk vind ik mezelf verzorgder en vrouwelijker met make-up maar ik vind het ook heerlijk om niets op te hebben. ” Zo’n dag had ik dus vandaag”. Ik ben een hele lange tijd flink jaloers geweest, op alles eigenlijk. Iedere vrouw in bikini of in de sportschool kon ik niet uitstaan. Waarom jezelf zo op  het internet zetten? Wat voor aandacht wil je hebben? Nu denk ik, prima als hun daar blij mee zijn, ga je gang! Zolang ik maar achter mijn eigen foto’s sta.

Andere mensen denken misschien ook vreemd over mij. Ach, ik kan jullie soms geen ongelijk geven. Ik plaats gigantisch veel selfies… tot irritant toe denk ik. Vroeger deed ik het om één ding, die ene seconde dat ik een foto maakte zag ik er goed uit. Een goede selfie was voor mij een reminder om te denken, Rachèl je mag er zijn. Wanneer ik nu een selfie maak met een nieuwe makeup look denk ik, wat zullen mijn volgers hiervan vinden? Zullen zij deze look ook gaan namaken? het is nu meer een inspiratie geworden voor andere mensen.

Ik weet dat ik er mag zijn, iedereen mag er zijn. Iedereen is mooi op zijn of haar manier. Het leven is een struikelblok maar je komt er wel. Zorg eerst maar dat je tegen jezelf kunt zeggen: ik mag er zijn. Zorg alleen dat je niet teveel naar die ”perfecte” plaatjes kijkt op het internet. Steeds meer instagrammers komen ook met hun echte verhaal, hoe verknipt het eigenlijk wel niet allemaal is. Jezelf uit mageren voor de perfecte foto, photoshop voor de groeistrepen en grotere borsten etc. Geloof niet alles wat je ziet..

7 Reacties

 1. 17 augustus 2017 / 11:06

  Wow, dit artikel is echt zo mooi! Je hebt ook helemaal gelijk. Je bent mooi hoe je zelf bent en je moet dat ook eerst zelf accepteren en dan ga je je daar goed bij voelen. Ik heb zelf toen ik jong was een periode gehad dat ik me liever verstopte achter make-up en dat ik gewoon alles verstopte. En ja nu heb ik ook nog steeds dingen die ik wil veranderen of waar ik toch mee bezig ben. Maar dat is voor mezelf en niet omdat anderen het zo willen zien. En ik verstop me al jaren niet meer achter make-up en dergelijke. Nee ik draag nu gewoon make-up omdat ik het leuk vind om het op te doen. Ik vind dit echt een heel mooi artikel! Bedankt daarvoor!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 augustus 2017 / 17:03

   Dankjewel voor je comment Evi! verstoppen is altijd makkelijker dan de strijd aangaan.. de dagelijkse kijk mij nou strijd! natuurlijk.. en dat blijven wij vrouwen toch altijd hebben! wat goed dat je jezelf nu niet meer verstopt! liefs

 2. 18 augustus 2017 / 11:23

  Gelukkig heb ik daar nu minder last van nu ik ouder ben. Maar voor jonge meisjes is het moeilijk, al die “perfecte” plaatjes. Die ook vaak nog gefotoshopt zijn. Dan daalt je zelfvertrouwen wel naar nul als je daar ontvankelijk voor bent.
  Vroeger ging ik nooit zonder make-up de deur uit, nu loop ik juist eerder zonder make-up dan met. Maar ijdel ben ik natuurlijk wel, anders zou ik bv. niet naar de kapper gaan en dergelijke plus lekker opmaken en dan zien dat je er nog goed uitziet. Dat doet een mens goed. 😉
  Met selfies ben ik ook soms te kritisch, dan valt het licht vreselijk en dan zie ik wallen of mijn huid ziet er lelijk uit, die worden dan ook ge-delete hahaha!
  Maar het blijft moeilijk voor veel mensen, het lijkt of iedereen een geweldig leven heeft op alle foto’s en ik kan begrijpen dat dat best confronterend is als je het idee hebt dat alles bij jou (die persoon) maar saai of gewoontjes is.
  Ik denk dat mensen altijd wel vergelijken, is het niet qua uiterlijk, dan wel of de buurman een mooiere auto heeft (mannen) Maar het is triest als jonge mensen daar depressief van worden en dat gebeurd nog veel te vaak…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 augustus 2017 / 16:59

   Ja wanneer je ouder word ga je inzien dat veel dingen bewerkt zijn of nep zijn..
   Maar toch blijft het confronterend op de een of andere manier. Ik vind het ook heerlijk hoor zonder make-up maar ik vind make-up ook weer aan de andere kant erg leuk! Bedankt voor je lieve comment! het gebeurd inderdaad te vaak dat jonge mensen depressief raken..

 3. 18 augustus 2017 / 15:53

  Amen! Ik herken het zeker maar merk wel dat het de laatste tijd langzaam ietsjes minder aan het worden is. Ik ga ook regelmatig zonder make-up de deur uit hoor maar ben wel vrij kritisch op mezelf. Ik merk dat ik voor anderen veeeeeel liever ben dan voor mezelf! Volgens mij hebben heel veel vrouwen daar last van 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 augustus 2017 / 17:01

   Bedankt voor je lieve comment Natascha! ja wanneer je ouder word, gaat het ook meer wennen en heb je meer schijt aan wat andere van je vinden. Tenminste dat merk ik op dit moment wel. Ik kan er heel mooi en chique uitzien met make-up maar wanneer mijn vriend mij mooi noemt zonder make-up dan denk ik .. het is wel goed zo!

 4. robin
  20 augustus 2017 / 21:24

  heel mooi gezegd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.