Update: ik stop voorlopig met social media

Update: ik stop voorlopig met social media

Het is tijd om mijn hart te luchten

Het is tijd om dit eventjes van me af te schrijven, is het zo erg Rachèl? Ja, eigenlijk wel. Ik zit in een mega social media dip. Op dit moment druk ik het liefst op verwijderen, dan heb ik het over mijn blog, youtube kanaal en Facebook + twitter. Maar waarom? Omdat ik het idee heb dat mijn kanaal geen vooruitgang meer boekt, alles blijft al maanden stil staan. Mijn instagram loopt al bijna een jaar vast, ik blijf net over de 2000 volgers zitten. Het worden er niet meer of minder, plus het is dat ik zoveel reis/make-up inspiratie van Instagram haal anders had ik het allang verwijderd.

Het draait allemaal nog maar om 1 ding

De titels moeten clickbait zijn, het moet over drugs, seks, psychische problemen gaan of natuurlijk om Action, Primark, Aliexpress ” en alles wat uit China komt” shoplogs draaien. Want alleen zo kan je nog in volgers groeien. Ik vind het zo jammer, want iedereen die erin mee gaat weet dat zo heel youtube word verpest. Mensen gaan dus alleen youtubers volgen om hun Action of Primark shoplogs. Maar de ene kant schiet je er niets mee op, het kost je geld en je zorgt dat mensen nog meer geld uitgeven. Ik wilde juist zo graag een kanaal dat inspirerend zou zijn, voor jong en oud! Ik wilde mezelf juist richten op DIY’S, recepten, tutorials en pinterest inspired.

Ik wilde een inspiratie zijn

Mijn doel was om een inspiratie te zijn voor mensen. Helaas worden mijn video’s zo slecht bekeken dat de moed mij in de schoenen zakt.  200 views op een gewone video is bijna het max momenteel. Maar waar kijken dan al mijn andere bijna 8000 abonnees naar? Tot er weer een Action shoplog online komt? Ik word al naar bij de gedachte dat dit mijn toekomst is op social media gebied. Ik geef al mijn energie op mijn enigste vrije dag in de week.. ik doe alles voor mijn volgers.. maar ik krijg het idee dat ik er gewoon tussenuit moet, het verstikt me op dit moment meer. De een na de andere nieuwe Youtuber zie ik mij voorbij gaan. En misschien ligt het ook gewoon aan mij, dat kan natuurlijk ook!

Maar wanneer je net beginnende youtubers jou ziet ”inhalen” is dat zo frusterend. Vooral wanneer jezelf al vier jaar aan het knokken bent om bij die 10k te komen. Want ik bedoel dan word je pas echt op Youtube gezien.

Blog / Youtube

Eerst plaatste ik iedere dag iets op mijn blog. Dat is allang niet meer het geval, werk gaat voor en dat kost mij enorm veel energie. Ik wil namelijk de mensen vermaken met een nieuwe kledingstijl of een nieuwe outfit. Doordat ik al mijn energie in die klanten steek ben ik eind van de dag helemaal op. Rachèl, misschien moet je gewoon even een  pauze inlassen en kijken of je het mist. Dit ga ik ook doen.. wanneer ik video’s aan het opnemen ben vind ik het geweldig maar wat het oplevert qua comments, duimpjes omhoog en volgers is om te huilen.

Natuurlijk ik ben enorm blij met die mensen die altijd standaard reageren, veel liefde voor die mensen maar het is gewoon even niet wat ik in mijn hoofd had. En nee, het moet niet om volgers draaien, duimpjes en comments, maar door die dingen weet je in ieder geval wel dat je het goed doet. Als ik Desi en Katy ziet dan word ik intens gelukkig en blij, het zijn super leuke youtubers die allebei een geweldige vriendschap en relatie hebben. Ze hebben een eigen makeuplijn gestart met Doseofcolors en zij zijn er gekomen. Natuurlijk dit is voor weinig mensen weggelegd maar ik ga even afstand doen van social media en mezelf richten op andere soort video’s. Nieuwe inspiratie, nieuwe ideeën bedenken en dat ik er weer vol tegenaan kan.

Begrijp mij niet verkeerd, want ik heb in vier/vijf jaar tijd nog nooit een pauze ingelast. Dit doe ik niet zomaar, maar het is nu even tijd voor een break. 

BewarenBewaren

Share:

34 Reacties

 1. 18 september 2017 / 13:49

  Aah, Rachèl! Ik begrijp je frustratie helemaal en ik hoop dat mensen jou weer gaan waarderen om wat je doet en plaatst. Ik vind je een topper! Neem vooral je rust en ik zie je graag weer terug.

 2. 18 september 2017 / 14:06

  Jammer dat je een pauze inlast, maar ik snap het wel! Doe waar jij je goed bij voelt 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:20

   Na vijf jaar non stop is het wel lekker om te doen hoor! en met veel nieuwe energie nu terug!

 3. 18 september 2017 / 14:08

  super balen zeg! Dat het allemaal wat vast loopt en je niet bereikt wat je wil bereiken. Ik blog nog altijd voor mezelf, al is het stiekem wel leuker als je steeds meer volgers krijgt. Dus ik begrijp je. Hopelijk levert deze pauze veel nieuwe inspiratie en nieuwe zin op! Xx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:21

   En we zijn er weer haha! en met veel nieuwe energie liefs

 4. 18 september 2017 / 14:11

  Ik moet toegeven dat ik het altijd lastig vind om te zien dat mensen die zo hard hun best doen, gaan twijfelen ‘of ze het allemaal wel goed doen’ wanneer zij geen vooruitgang zien in hun likes of volgers. Het is echt ontzettend naar, dat snap ik (ik bedoel, ik loop ook vast met Instagram), maar het is eigenlijk doodzonde als je hierdoor minder zin krijgt in je hobby die misschien ook wel je grootste passie is. Zo wil ik je meegeven dat het idd erg belangrijk is om te bedenken waar je het precies voor doet: doe je het om ‘goed’ gevonden te worden, doe je het omdat je er gelukkig van wordt en je er plezier aan beleeft of doe je het voor een stom cijfer met één nul meer of minder erachter? Zo maak ik bijvoorbeeld Instagram-foto’s omdat ik persoonlijk een groot zwak heb om te creëren, te inspireren en nieuwe dingen te proberen.
  Ik hoop heeel erg dat je weer je geluk en plezier terug gaat vinden en dat men – over het algemeen – zich minder druk meer gaat maken om wat het oplevert aan volgers. Ik hoop ook dat die pauze je goed doet en je weer nieuwe energie en inspiratie geeft om weer nieuwe content te creëren, want ik vind persoonlijk dat iedereen die een steentje bijdraagt aan blog en YouTube-land harstikke trots kan zijn op wat hij of zij neerzet! Veel liefs <3

  • 18 september 2017 / 16:55

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden, Daphne. 🙂
   Heel erg jammer dat je een pauze inlast. Ik begrijp je frustratie, maar wat Daphne zegt: doe je het voor jezelf of voor ‘de buitenwereld’? Het lijkt me erg zinvol om daar even over na te denken. Ik heb al meer dan vaak genoeg gezien dat getalenteerde mensen ermee stoppen omdat ze niet snel genoeg groeien. Zo jammer dat voor hen het plezier in het bloggen verdwijnt, enkel en alleen omdat ze vastlopen…
   Ik hoop in ieder geval dat de pauze je goed doet, want ik volg je met plezier. Je maakt zo’n mooie content!

 5. Jaëlla
  18 september 2017 / 14:32

  Ik snap je frustratie helemaal! Ik vind het jammer dat je een pauze inlast, ik ga je video’s missen! Maar k vind het knap dat je het doet.Ik volg je al een hele lange tijd, en ik vind je heel leuk overkomen en je een super leuke persoonlijkheid hebben! Neem je rust, geniet van je nieuwe baan, je ouders, je familie, je vriend en je vrienden en vriendinnen! Ik blijf wachten tot er een nieuwe video komt! X Jaëlla

 6. 18 september 2017 / 15:45

  Lieverd,… je bent denk ik niet de enige! Het is soms zo hard bikkelen, want tenslotte naast het hobby label, is er ook de droom om door te breken. Ik vind je ballen hebben, jij doet het! Nou wie weet… doe ik dat in de komende tijd ook nog eens.

 7. 18 september 2017 / 16:06

  Wat jammer dat je een pauze inlast, maar wel heel begrijpelijk. Zelf vind ik het ook wel pittig om bloggen/YouTube te combineren met werk; alles moet dan op die ene vrije dag en in mijn geval ben ik dan vaak bezig met de lessen voor die week voorbereiden en nakijkwerk voor mijn baan als docent. Voor mij is het niet altijd mogelijk om dan veel te posten, maar dat probeer ik te accepteren (blijft soms wel moeilijk).
  Instagram vind ik al een tijdje niet meer zo leuk meer, omdat dat nieuwe algoritme niet de nieuwste foto’s laat zien en ik van sommige mensen die ik volg de foto’s niet eens te zien krijg. Ik denk dat het daardoor ook wel veel moeilijker is om daar te groeien nu. En qua YouTube heb je ook wel gelijk dat er steeds meer YouTubers bij komen en die proberen dan met bepaalde content of clickbait views te trekken. Persoonlijk houd ik daar niet zo van en ik denk dat je ook zeker dicht bij jezelf moet blijven met je video’s. Probeer video’s te maken die je zelf leuk zou vinden om te zien.
  Pak je rust voor nu en hopelijk kom je dan weer vol inspiratie en energie terug!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:19

   Soms is het juist goed om te doen Kirsty, ik ben weer terug en met meer energie dan ooit! ik heb momenteel alleen de maandag vrij dus ik probeer nog steeds zo ver mogelijk vooruit te plannen dat er wel 2 video’s in de week online komen. Mijn blog doe ik alleen wanneer ik tijd en zin heb! en dat bevalt mij prima! Verder moet het geen moeten meer worden, maar puur wanneer ik er zin heb. Verder vind ik die clickbait video’s heel irritant haha.. instagram sta ik al mega lang mee stil maar ik vind het wel leuk om er foto’s op te plaatsen! dankjewel voor je reactie <3

 8. 18 september 2017 / 16:16

  Knappe beslissing. Maar snap je gevoel helemaal, iets waar ik ook tegenaan loop.

 9. 18 september 2017 / 16:25

  Ik heb eigenlijk een beetje hetzelfde probleem op dit moment dus ik snap dat je een pauze in gaat lassen, je moet gewoon even uitzoeken wat je precies wilt, In die tijd dat ik bijna op niemand reageerde en niet heel veel plaatste had ik ook tijd om na te denken. Druk maar nog niet op verwijderen meid want ik vind het dat je het super doet.

 10. 18 september 2017 / 16:42

  Ik snap wel wat je bedoeld. En het is ook echt erg frustrerend. Hopelijk helpt deze pauze voor je, maar laat je niet “wegjagen” he?

 11. 18 september 2017 / 16:44

  Ik snap je frustratie maar al te goed! Een tijdje geleden stond ik ook op het punt om Blog & Beauty te stoppen. Ik had er geen zin meer in. En bij mij draaide het eigenlijk ook allemaal om de cijfertjes, en de bloggers om mij heen. Bij iedereen zag je groei en de getallen liepen omhoog, en bij mij juist omlaag. Erg jammer dat jij op het punt staat om te stoppen, maar ik begrijp je wel. Ik zou het jammer vinden, maar je moet doen wat voor jou het beste voelt. Succes en sterkte bij de pauze en je beslissing.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:17

   Dankjewel voor je comment lieverd, op een gegeven moment kijk je ook gewoon naar de cijfertjes, dat is mensenlijk en helemaal niet gek! ik ben weer terug en met meer energie dan ooit! liefs

 12. 18 september 2017 / 17:34

  Helaas heel erg herkenbaar. Alle liefde die ik in mijn blog, YouTube en social media steek en er toch vrijwel niks voor terug te krijgen (zo lijkt het in ieder geval). Ik snap heel goed dat je even rust wilt en wilt kijken wat er gebeurt als je even stopt met je ‘online leven’. Ik heb er zelf ook wel eens over nagedacht, maar ben koppig en wil zo graag groeien dat ik bang ben dat als ik stop al mijn werk direct voor niets is geweest. Laat me vooral weten hoe het jou nu gaat bevallen! Ik ben benieuwd <3

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:17

   Jij stopt er inderdaad ook mega veel tijd in Irina, dat zie ik en ik snap dus ook nu jouw frustratie.. maar die rust heeft mij enorm veel goeds gedaan! haha maar helaas ben ik soms ook vreselijk koppig en dan begin ik gewoon weer opnieuw!

 13. 18 september 2017 / 18:27

  Ik snap helemaal dat je er even geen zin meer hebt. Ik heb ook een flinke blogdip gehad, want ook met bloggen merk ik dat er steeds minder interesse is in bepaalde artikelen. Het duurde even voordat ik door had waar bloggen en Youtube eigenlijk over moeten gaan; plezier maken. De laatste tijd heb ik meer het gevoel dat iedereen er alleen maar geld mee wil verdienen en er een full time job van wil maken. En dat is in sommige gevallen prima te doen, maar voor sommigen ook zo zonde. Het verpest het zo makkelijk voor iedereen die het echt met plezier doet.

  Ik heb een tijdje amper gepost op mijn blog, maar sinds vorige week zit ik weer bomvol inspiratie en ideeën en heb ik er weer heel veel zin in. Omdat ik het nog steeds met plezier doe. Hopelijk kom jij ook weer bovenop je dipje en dan zal ik met plezier je videos weer kijken. Want ik ben juist helemaal geen fan van Primark en Action shoplogs, ik zie liever videos met prachtige make-up of fantastische outfits.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:14

   Soms word de frustratie te groot, dat maakt het jammer maar ik ben er weer sterker uitgekomen gelukkig! Veel mensen stoppen nu ook met bloggen, nu moet ik zeggen dat ik video’s maken leuker vind omdat ik het bewerken ook enorm leuk vind om te doen. Ook vind ik het leuk om oudere video’s terug te zien en te kijken hoe mijn make-up skills zijn gegroeid, of hoe mijn neefjes en nichtjes zijn gegroeid! ja dat is het probleem, nu moet ik zeggen.. al kon ik mijn baan ervan maken zou ik het gelijk doen! Het is echt mijn passie en hier ben ik ook verder echt goed in. Ik ben creatief, heb veel geduld en ben goed met de computer maar helaas word die kans steeds kleiner! jij ook veel succes Kelly liefs!

 14. 18 september 2017 / 18:50

  Lieve rachel! Ik volg je al vanaf het begin dat je begon ( en ik begon met bloggen ) je vlogs blijf ik altijd ontzettend leuk vinden om te kijken. Ik snap dat je even in een dip zit, neem vooral de tijd die je nodig hebt. Misschien vind je weer de kracht om weer super leuke video’s en blogs te schrijven. Ik weet hoe lastig het is met groeien. Ik blog dit jaar 5 jaar en mijn volgers zijn niet zoals een andere blogger die elke dag volop bezig is. Jammer maar ik heb mij er maar bij neer gelegd , aangezien het mijn hobby is die mij altijd goed blijft doen. Hopelijk tot snel !! Liefs Gea

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:12

   Ah dankjewel voor je lieve comment Geo! soms heb je zo’n dip nodig om er weer sterker uit te komen he! liefs

 15. Sabrina
  18 september 2017 / 20:15

  Meh dat is niet fijn! Ik vind het heel jammer voor je, hoewel ik ook graag naar shoplogs van ome Ali kijk… Een hele tijd geleden toen ik je ging volgen, dacht ik oprecht dat jij heel snel zou groeien. Het is je zo gegund! Maar laat je er niet onder krijgen en doe het voor je plezier ?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 15:11

   Dat doe ik ook zeker maar wanneer je stil komt te staan is dat zo frusterend! nu lekker weer genieten en mijn energie erin gooien!

 16. 18 september 2017 / 20:59

  Wat jammer dat je er zo’n naar gevoel aan overhoudt. Kan zo’n social media pauze wel heel erg aanraden. Ik doe even geen Instagram en Facebook meer en ik vind het eigenlijk heel bevrijdend. Ik krijg er net extra zin van om te bloggen. Maar ik heb ook amper volgers en het boeit me ook niet zo heel erg. Maar ik begrijp je punt wel. Het lijkt me heel frustrerend. Hopelijk haal je nieuwe moed en inspiratie uit je pauze!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 14:05

   Het was inderdaad echt heerlijk hoor Irene, ik ben er ook echt van opgeknapt, nu heb ik weer meer dan genoeg energie om te knallen de komende tijd! liefs

 17. 19 september 2017 / 07:48

  Je doet het al zo lang, en eerlijk: je verdiend ook veel meer. Ik snap dat je een vooruitgang wil zien. Soms snap ik ook niet waarom het niet zo snel meer groeit, komt ook omdat er tegenwoordig zoveel is denk ik. Even een pauze kan je misschien weer meer zin geven meis, heel goed dat je dit even doet. Maar ga gewoon wel door, je bent goed!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 14:04

   Bedankt voor je comment lieverd! vooruitgang is goed om te zien maar wanneer je alleen maar daalt en stil staat is dat erg frusterend! Ik ben weer terug en gelukkig alweer 500 abonnees gegroeid dus ik ben weer terug met al mijn energie! liefs X

 18. 19 september 2017 / 10:16

  Ik ben eigenlijk per toeval op jouw blog terecht gekomen. Dit klinkt misschien beetje raar, maar ik vind het goed dat je even stopt met social media. Ik deed dat ook even toen ik het net zoals jij het even niet meer wist en ik heb er zoveel van geleerd. Ik wist opeens dat ik echt leuk vond en wat niet meer. Wellicht kom jij er ook straks achter dat je youtube videos maken nog steeds heel leuk vindt.En uiteindelijk vond ik op een gegeven moment ook belangrijker dat de onderwerpen waarover ik schreef echt leuk vond. De cijfertjes begonnen mij minder te interesseren.

  liefs, Bettie

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 14:04

   Dankjewel voor je comment Bettie. Soms is even stoppen erg goed voor een mens.. als ik geen blog zou hebben of youtube kanaal zou ik al mijn social media allang hebben verwijderd.. het neemt namelijk zoveel tijd in beslag! Sowieso vind ik dat het een te grote verslaving word.. alles moet kloppen, je gaat veel meer dingen kopen omdat je het bij andere ziet etc. maar toch ben ik weer teruggekomen want ik vind het te leuk om ermee te stoppen!

 19. 19 september 2017 / 10:41

  Ah, wat jammer en rot om te horen dat je je zo voelt. Ik denk dat het ook heel lastig is. Groeiende volgers aantallen zijn toch een soort waardering voor je werk. Al wil je het daar niet (alleen) voor doen en moet je het vooral doen omdat jij het leuk vindt om er over te praten/schrijven/fotograferen/filmen. Content aanpassen op wat commercieel het beste werkt is eigenlijk een stukje identiteit verliezen en dat zou eeuwig zonde zijn. Het is een gekke (online) wereld. Ik hoop dat je door de break weer motivatie vindt om door te gaan, want ik vind je content erg leuk! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 14:02

   Dankjewel voor je comment Jorinde, in de tussen tijd ben ik weer met goede energie terug op mijn blog en youtube kanaal. Die paar weken rust heeft me echt goed gedaan! de online wereld is inderdaad een gek iets, toch vind ik het te leuk om ermee te stoppen!

 20. Lilly
  8 november 2017 / 23:27

  Ahhh Rach, kom ik door googlen op jouw blog. Ik heb dit nu.?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 november 2017 / 14:01

   Komt echt wel goed, twee maanden rust was echt even genieten maar daarna begon ik het toch weer te missen. Ik ben nu een missie gestart en ik heb alles anders aangepakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.