Hotel Acca Palace review + weekendje Milaan

Milaan wat was je weer mooi!

Rachèl ben je zomaar naar Milaan gegaan? Nee, niet zomaar. Ik had samen met mijn zus en schoonzus mijn moeder verrast met een weekendje Milaan. Mijn moeder was pas geleden 60 jaar geworden en dit was natuurlijk een geweldige verrassing. Mijn moeder kon dit jaar niet op vakantie vanwege alle operaties van mijn vader en zichzelf. Mijn moeder moest namelijk aan haar gal geopereerd worden, toen verloor mijn moeder een goede kennis (op jonge leeftijd) en daarna kwam mijn vader meerdere malen in het ziekenhuis te liggen. Eerst met een klaplong (dit gebeurde op de bank), toen een longembolie, daarna kreeg die aan zijn goede been trombose (mijn vader had al 1 trombose been) en als klap op de vuurpijl zagen zeg op een foto een zwarte vlek op zijn schouder. Gelukkig kreeg mijn vader na een week de uitslag en dit bleek gelukkig niets ernstigs te zijn. Maar door al deze dingen (dit is nog niet eens alles) konden ze dus niet op vakantie naar Italië. Hier baalde ze enorm van, wat logisch is want hier keken ze een jaar naar uit.

Hierdoor hebben mijn ouders een flinke klap gehad. Tijd voor iets leuks dus! Mijn vader gaat binnenkort met de mannen uiteten en wij zijn dus naar Milaan geweest. Ik heb een sfeervideo gemaakt ‘de muziek is een beetje vervelend maar langleven copyright free music’ bekijk die hieronder:

Tijd voor wat foto’s bekijk die hieronder:

Onze charmante taxi chauffeur die al direct op ons aan het wachten was toen wij net geland waren, ideaal! Ik moet alleen echt iets aan mijn Italiaans doen want een gesprek voeren was zeer lastig. 

De kamer zag er onwijs netjes uit! Later hebben ze nog een los bed gehaald voor mijn schoonzus. Het uiteinde van de slaapbank was nogal klein en dit hadden wij niet gereserveerd. De kamer was echt enorm schoon en ruim! 

Dit was ons uitzicht vanaf het balkon! Erg hutje mutje maar het was verder prima! Verse honing, dit vond ik zo bijzonder om te zien! Hoe lekker?! Ik moest en zou hier een foto van maken, ook al stonden er drie mensen achter mij te wachten. 

Hier begon ik twee keer de dag mee.. roerei met spek op een geroosterde boterham! Jam! Wie wilt er nou niet met een warm ei de dag beginnen? 

My favourite store in het buitenland! Hier moest en zou ik naar binnen gaan, niemand kon mij stoppen haha! 

Twee heerlijke pizza broodjes gedeeld met elkaar! Dit was ook weer echt hemels.. de mozzarella was ook echt pure kwaliteit. 

De treurige en chagrijnige mannen, hier moesten wij zo om lachen! De deuren zijn in Milaan ook allemaal enorm groot! 

En daar is eindelijk de prachtige en duurste straat in Milaan! Dit is zo’n kunstwerk.. hier kan ik uren naar kijken! 

Een heerlijke pizza op met vier soorten kaas! Puur genieten! Dit was vlakbij ons hotel, echt een aanrader. 

En ja hoor, toen gingen wij naar de kapper in Milaan. Ik ben misschien nog nooit zo goed en apart ‘geknipt’. Mijn haar werd helemaal met de tondeuse gedaan, dit was echt een ervaring! Ik ben momenteel wel een stuk korter maar het bevalt prima! Binnenkort nog meer foto’s op mijn blog van mijn kapsel! 

Acca Palace in Milaan

Dit hotel was echt schitterend, de locatie van het hotel rondom was mwa, maar verder heb ik geen min punten voor dit hotel. De kamer was zo schoon dat ik er zelfs op mijn blote voeten durfde te lopen. De douche was heerlijk warm en er zat geen schimmel in. Er lagen allerlei producten klaar bij de wastafel. De mini bar was rijkelijk gevuld met oreo koekjes, Jack Daniels whisky, drie soorten cola, een andere rode drank, chipjes en nog veel meer! De bedden lagen prima, de verlichting was goed, het balkon was mooi ruim en tja het ontbijt was grandioos.

Er ontbrak niets bij het ontbijt je had de volgende dingen: roerei, spek, allerlei soorten papjes, allerlei soorten jam, nutella, thee, koffie, melk, twee soorten vruchtensap, allerlei soorten broodjes, een toast rooster, twee taarten, allerlei soorten croissants, muffins, koekjes, vleeswaren, allerlei soorten gebakjes. Het was allemaal zoveel, wij keken als s’avonds uit naar het ontbijt!

Je kon ook fietsen huren bij dit hotel, dit was gratis. Dit was ook verder prima geregeld. Het was 6km fietsen en dan was je in het centrum. Dit hebben wij maar een keer gedaan en daarna ook nooit meer. Je batterij gaat toch aardig snel in het buitenland vooral wanneer je google maps aanstaat. Toen had ik nog maar 1% en waren wij verkeerd gereden.. zenuwen en klots oksels. Gelukkig is dit ook weer goed gekomen want we zijn de weg overgestoken (niet verantwoord) en daarna ging mijn 1% batterij nog langer mee dan ik had verwacht. Onze fietsen hadden wij trouwens in het centrum aan een lantaarnpaal vastgemaakt. Ik had de locatie naar onze groepsapp gestuurd en zo vonden wij ook weer erg snel onze fietsen terug.

Spelletjes dag voor jong en oud

Ook troffen wij het want er was een soort spelletjes dag voor jong en oud in het centrum van Milaan. Overal zag je kinderen en ouders spelen! De een was een  potje aan het dammen of schaken, de ander vloog ons voorbij met een basketbal, volleybal of op skeelers. Het was heel erg leuk om dit ook mee te maken. Het was niet een paar meter wat eraf gezet was maar een heel stuk van het centrum was versierd!

CONCLUSIE

Het was een weekend om nooit te vergeten. Ik ben onwijs blij dat ik dit avontuur gefilmd heb. Helaas was ik mijn tweede accu vergeten dus ik heb lang niet alles gefilmd/gefotografeerd, hier baalde ik wel enorm van! Ik ben namelijk net zo’n japanner die los gaat met der camera. Milaan, tot snel! Je was geweldig. 

BewarenBewaren

Share:

2 Reacties

  1. 21 oktober 2017 / 16:00

    ahh wat een lief cadeautje aan je moeder! milaan lijkt me ook zo’n toffe stad om te bezoeken.

  2. 25 oktober 2017 / 10:01

    Heel leuk om foto’s van Milaan te zien, ben er zelf ook twee jaar geleden geweest. Ook echt grappig dat ze er een spelletjesdag hebben! Heb nu ook meteen zin in pizza.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.