Ik heb social media verwijderd

Het is echt gebeurd.. ik heb social media verwijderd

Vanavond heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga nu echt social media verwijderen, niet alleen mijn Facebook maar ook mijn twitter account. Ik heb het idee dat ik mezelf enorm laat stressen om social media. De likes, de views, hoe vaak is iets bekeken? Ik was daar echt helemaal klaar mee. Al langer wilde ik mijn Facebook verwijderen maar het enige wat mij tegen hield was mijn persoonlijke blog pagina op fb. Dat betekende voor mij dus ook minder views naar mijn blog/youtube kanaal. Dit was het enige dikke min punt maar dat zij dan maar zo. Er kwam namelijk zoveel rottigheid op Facebook voorbij, kinderen die misbruikt werden, jonge kinderen die elkaar lopen te trappen, dieren die in de fik werden gestoken, verkrachtingen, en ook rebellen die andere mensen verminken, ik werd steeds misselijker door die foto’s en filmpjes op Facebook. De laatste tijd ging ik ook niet meer over het overzicht heen, bang om weer iets engs of zieligs te zien. Ik deelde alleen nog maar puur een  korte update of link van mijn social media.

Maar nu ga ik voor mezelf kiezen en alleen nog maar doen wat ik echt leuk vind. In het verleden had ik ook al snapchat verwijderd, hier had ik in het begin moeite meer maar daarna was het een bevrijding. Momenteel heb ik nu alleen nog de volgende social media:

-Blog
-Twee youtube accounts
-Twee Instagram accounts
-Pinterest

And thats it! Hoe lekker is dat.. Pinterest en Instagram haal ik enorm veel inspiratie uit. De foto’s, make-up looks, recepten, travel. Hier kan ik echt niet meer zonder. Hierdoor krijg ik alleen wel een enorme Bucketlist, oeps! Het is gewoon al vreemd wanneer dit artikel klaar is dat ik het niet hoeft te delen? Heel vreemd gevoel maar ook wel weer lekker.

In ieder geval..

Wil ik iedereen bedanken die mij op een van deze kanalen heeft gevolgd. Een hele dikke virtuele knuffel aan jullie! Ik ga gewoon kei hard knokken voor mijn youtube kanaal en mijn blog. Die geef ik niet op want daar zit teveel tranen, liefde, tijd en geld in! Dit was even een korte maar pittige update van een blogster zonder blauwe en gele apps op dit moment.

BewarenBewaren

Share:

14 Reacties

 1. 1 februari 2018 / 09:35

  Snap ik! Ik zou Facebook ook graag verwijderen, maar helaas, de pagina van m’n fulltimebaan hangt eraan vast.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 februari 2018 / 22:45

   oh dat is wel heel erg zuur.. vooral als je het graag wilt.

 2. 1 februari 2018 / 19:21

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Ik zal je blog en youtube kanaal zeker blijven volgen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 februari 2018 / 22:45

   Super lief Lieke bedankt!

 3. 2 februari 2018 / 10:19

  Wauw moedige beslissing! Ik snap helemaal dat je Facebook niet meer leuk vond. Ik vind het ook echt een stom medium geworden. Ik zag ook allemaal dingen van mensen die ik niet kende, gewoon omdat iemand van m’n vrienden had gereageerd onder één van hun foto’s of zo. Super raar. Ik heb m’n oude profiel weg gedaan en een nieuw gemaakt met véél minder vrienden, alleen mijn familie en m’n beste vriendinnetjes. Maar eerlijk gezegd kijk ik er eigenlijk amper op.
  Hopelijk is het veel rustiger voor je op die manier 🙂 en je komt er wel met je blog en youtube!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 februari 2018 / 22:47

   Dankjewel voor je comment Irene, het is een heel dom medium geworden helaas. Precies.. heel vervelend je zag dingen voorbij komen waar je totaal niet op zat te wachten. Het is sowieso een stuk rustiger nu voor mij! Thanks girl <3

 4. 5 februari 2018 / 11:34

  Wauw, Rachel, sterk! Ik kan me echt zo goed voorstellen dat het heerlijk is! Een aantal jaar geleden heb ik ongeveer een jaartje geen enkel sociaal medium gehad, en dat was zo bevrijdend.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 februari 2018 / 22:46

   Dankjewel Silke 🙂
   Het is echt een bevrijding inderdaad.. ik haal het niet meer terug in ieder geval.

 5. 6 februari 2018 / 08:20

  Heeel knap! En begrijp heel goed waarom je die keuze gemaakt hebt. Ik hoop dat het je wat meer rust geeft. Misschien dat ik het op een gegeven moment ook ga doen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 februari 2018 / 22:46

   Het geeft inderdaad een stuk meer rust. Als ik zou stoppen met mijn blog/youtube heb ik volkomen rust maar dat vind ik momenteel nog te leuk haha.

 6. 7 februari 2018 / 18:45

  Wat een goede zet! Ik probeer juist aan de filosofie vast te houden dat ik met mijn positiviteit op social media de “online wereld” een beetje leuker kan maken.. maar snap jouw overwegingen ook heel goed.
  Blijft een lastig fenomeen he, al denk ik wel dat er steeds meer een “anti” beweging gaat komen, waarna hopelijk een nieuwe positieve vorm voor terugkomt.

 7. 7 februari 2018 / 19:33

  Oh wauw! Dat vind ik echt ontzettend knap!! En eerlijk, ik herken het. Ik, en bijna iedereen, is tegenwoordig te veel bezig met views. Erg jammer eigelijk, want daar gaat het niet om. Het gaat om dat je doet wat je leuk vindt en het zou leuk zijn als er mensen zijn die je blog bezoeken etc.

 8. 12 februari 2018 / 14:35

  Je kunt soms inderdaad helemaal opgaan in social media, en dat is niet leuk meer. Ik haal wel veel plezier uit Instagram, maar Twitter en Facebook gebruik ik echt amper. Mijn persoonlijke Facebook account wel omdat het handig is om met mensen in contact te komen als je hun telefoonnummer niet hebt, maar that’s it. Ik houd me om heel eerlijk te zijn gelukkig niet veel bezig met likes, ik post wat ik leuk vind en dat is wat mij betreft wel het belangrijkst 🙂

 9. 4 april 2018 / 10:02

  Een moedige beslissing om je social media te verwijderen! Op korte termijn zal het je misschien wat ‘views’ kosten, maar op lange termijn zal je je tijd beter kunnen investeren in de dingen die je wel belangrijk vindt. En dat zal je dan alleen maar goede dingen opleveren. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.