Sim Only

Sim Only

SIM ONLY

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over een keuze die ik moet gaan maken. Wordt het een iPhone X of een iPhone 8? Nog steeds ben ik er nog niet helemaal uit. Sowieso wil ik een kleiner formaat want de iPhone 6S PLUS die ik nu heb vind ik echt te groot. Een fatsoenlijke foto maken zit er niet in want hij is te zwaar ”ik heb namelijk erg kleine handjes”. Nu wilde ik mezelf ook nog gaan verdiepen in een Sim Only abonnement want ik bedoel, ben je dan echt goedkoper uit?

Mijn opties

Wat moet er bijvoorbeeld in mijn pakket zitten? 

-24 maanden
-5 GB want op mijn werk kan ik via wifi op het internet en thuis zit ik ook op wifi
-Onbeperkt bellen en smsen
-Internet en bellen
-4G internet

Stel ik neem dit pakket bij Ben dan ben ik €14,00 per maand kwijt. Het enige nadeel is dat ik dan een telefoon los erbij moet kopen. Benieuwd naar andere tarieven? Bekijk dan de  Sim Only tarieven.

Stel ik neem de iPhone 8 64 GB dan moet ik ongeveer €800,00 betalen voor dit toestel. Twee jaar betaal ik €17,00 per maand dan kom ik uit op een bedrag van €408,00 voor 24 maanden. Totaal kost het mij dit dan €1.208,00

ABBONEMENT

Stel ik neem de iPhone 8 64GB 2 jaar abonnement met : 5GB + onbeperkt bellen dan betaal ik €48,00 per maand (goedkoper dan wat ik nu per maand betaal) en eenmalig €30,69 als ik die €48,00 x 24 doe kom ik op €1.152,00 euro uit (en dan heb ik een telefoon ”gratis” erbij).

Toen ik twee jaar geleden koos voor mijn iPhone 6S Plus moest ik nog eens €250,00 bijbetalen, dit is nu dus een stuk lager. 

Maar laten we dit nu eens uitrekenen met de iPhone X 64 GB, 5 GB + onbeperkt bellen dan kom ik uit op €59,00 per maand en eenmalig €150,69 betalen. Stel ik doe dit x 24 maanden dan kom ik uit op €1.416,00 euro.

Conclusie

 • Ben // €1.208,00
 • Iphone 8 t-mobile // €1.152,00
 • Iphone X t-mobile // €1.416,00

*Wanneer ik dus dit onder elkaar zie moet ik knopen doorhakken. Wil ik de aller nieuwste telefoon (x)? Met de perfecte camera en een handig systeem? Of ga ik voor een iets ouder model die verder overeenkomt met mijn iPhone 6S PLUS? Als ik voor de iPhone 8 ga dan ben ik sowieso tevreden het maandelijkse bedrag. Toch wil heerlijke grijze hersen kwab dat ik voor de iPhone X kies. Voor ongeveer €264,00 euro heb ik dus de iPhone X. Want dat scheelt het uiteindelijk na twee jaar.

Lening afsluiten

Ik heb altijd gezegd ik wil nooit een lening afsluiten maar wanneer je nu voor een abonnement kiest ben je automatisch BKR geregistreerd. Je kan altijd het bedrag in een keer afbetalen dus dat is wel een voordeel. Maar toch baart mij dit ergens zorgen, ergens denk ik.. Rachel koop een telefoon in een keer af en klaar. De andere kant denk ik, doe gewoon een abonnement en wanneer je een huisje wilt zoeken kan je die telefoon altijd nog afbetalen.

Jullie mening

Ik heb nu een heel artikel geschreven over abonnementen, sim only, Apple telefoons etc. Maar hoe denken jullie hierover?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

6 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 15:15

  Ik zou sowieso de telefoon in één keer betalen als je het geld hebt. Het is ineens een grote hap uit je budget, maar hij is wel meteen volledig van jou. Met zo’n abonnement is je telefoon pas echt helemaal van jou als je hem volledig hebt afbetaald. Ik weet nu niet hoe het in NL zit, maar wat als er ondertussen iets met je telefoon gebeurt en hij stuk gaat?
  Mijn vriend heeft ook een abo gehad van twee jaar en zijn telefoon was na 6 maanden gewoon kapot. Gevolg: hij hing nog anderhalf jaar vast aan een abonnement en moest dan alsnog een nieuwe telefoon betalen. Wat echt heel rot was.
  Ik heb mijn Iphone 6s Plus helemaal in één keer betaald en heb nu een herlaadkaart voor €15 per maand. Wat ik een voordeel vind omdat dingen die ik met mijn gsm betaal, zoals buskaartjes enz, ook gewoon van die €15 af gaan. Maar jij weet natuurlijk wat het beste voor jou is en je moet doen wat goed voelt! 🙂

 2. 12 februari 2018 / 17:49

  Ik heb zelf sim only met een gekochte telefoon. Vind ik erg fijn. Zo kan ik zelf mijn abonnement samenstellen.

 3. 12 februari 2018 / 19:58

  Wat een bedragen, pfoe! Succes met de keuze, ik zou het denk ik in jouw geval in één keer betalen. Ik ben uiteindelijk, i.v.m. de BKR registratie, toch gegaan voor een goedkopere telefoon met abonnement, namelijk de Huawei P10 Lite.

 4. Amber
  12 februari 2018 / 20:38

  Hoi meis, ik zou lekker voor een abonnement gaan. De hele BKR registratie hoef je je namelijk totaal niet ongerust om te maken. Zelf werk ik in de bankensector en het is alleen een probleem als je niet netjes betaald. En het maakt echt nagenoeg niets uit met wat je uiteindelijk kunt lenen en dan zou je het eventueel alsnog kunnen afbetalen. Aan de andere kant, als je het nu kunt missen is het ook fijn het in 1x afbetaald te hebben. Succes met je keuze:)

 5. 13 februari 2018 / 12:10

  Goh, ik hoef geen abonnement. Ik heb een OnePlus 3T die meteen volledig van mij was – dus geen gekke afbetalingen – en herlaad telkens na een goede maand voor € 15. Daarmee kan ik sms’en, bellen, mobiel internetten, wat ik maar wil en gebruik ik de € 15 ook voor aankopen zoals tram- en bustickets. Ik zit bij Mobile Vikings en wil niets anders meer. 🙂

 6. 14 februari 2018 / 17:16

  Oh ik ken je struggle ik vind mijn IPhone 6s plus ook echt te groot en wil ook een maat kleiner. Ik zou als je het kan betalen de telefoon in een keer betalen en er een Simonly bijnemen dat is eigenlijk altijd het voordeligst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.