6 vooroordelen over bloggen die je gelijk moet vergeten!

6 vooroordelen over bloggen die je gelijk moet vergeten!

6 vooroordelen over bloggen die je gelijk moet vergeten!

Momenteel bijna ik vijf jaar aan het bloggen en regelmatig komen de gekste vragen en vooroordelen de revue passeren. Degenen die je moet vergeten heb ik vandaag op een rijtje gezet. Dit artikel zag ik voorbij komen op de website van Burgertrutjes. Thanks voor de inspiratie girls! Zij hebben ook echt een geweldige website met inspirerende artikelen.

“Als je blogt, moet je per sé goed/leuk te kunnen schrijven!” – vooroordelen over bloggen

BIG BIG SMILE. Ik zag pasgeleden een tekst dat je als blogger perfect moet schrijven. In mijn geval kan ik het volgende zeggen: ”Zolang je gezellig en leuk kan schrijven zonder perfect ABN te gebruiken dan nog kan je als blogger leuk schrijven”.  Mijn d en t -tjes sla ik vaak over omdat ik hier enorm slecht in ben. Verder kloppen soms mijn zinnen niet, ik zet ze namelijk in een verkeerde volgorde. Moet ik mezelf hiervoor schamen? Nee, dit is mijn eigen plekje op het web en ik mag plaatsen wat en vooral hoé ik wil. Ooit kreeg ik een super lieve reactie met: Rachèl, wanneer jij opeens perfecte teksten gaat plaatsen weet ik dat jij dat niet bent. Je schrijft leuk en dat is het belangrijkste. Het is makkelijk en vooral leuk om te lezen.

“Als je blogt ga je ook vloggen, toch?” – vooroordelen over bloggen

Yes, in mijn geval is dat dus wel gebeurd. Ik dacht juist het volgende: ”Rachèl, je bent met typen niet zo sterk misschien kom je op beeld beter over”. Toen ik dat ging proberen groeide ik al snel naar de 2000 abonnees. Wauw, oke dit is leuk dacht ik! Op een gegeven moment ging ik van shoplogs ook naar vlogs en dit vond ik nog leuker. Vooral omdat je dit later kunt terugkijken. Ik bekijk mijn oude vlogs waarin ik net met mijn vriend kreeg of mijn neefje en nichtje nog super klein waren. Deze beelden kan niemand meer van me afpakken.

“Als blogger heb je vast niks te doen en hang je de hele dag thuis!” – vooroordelen over bloggen

Momenteel werk ik gewoon 38 uur en daarnaast sport ik 1/2 avonden in de week. En als kers op de taart ga ik vaak met mijn blog/youtube door tot 00:00 als het niet later is. Kom je dan wel aan je slaap? Ja, want ik werk momenteel in een modehuis en daardoor begin ik elke ochtend rond 9:30 , want dan gaat de winkel pas open. Oh, maar dat is relaxed..toch? Nou ik begin liever eerder en dat ik eerder klaar ben. Nu ben ik dinsdag tot zaterdag om de volgende uren thuis: din 17:00 – woe 18:00 do 21:30-22:00 vrij 21:30-22:00 zat 17:30/18:00 dus zoals je kan zien zijn de uren wel later dan de gemiddelde job. Dit komt vooral door die twee koopavonden die ik moet draaien.

Ja, het is pittig maar ik geef mijn hobby ‘wat deels mijn baan is’ niet op voor een normale baan. Zolang ik dit kan blijven doen zal ik het blijven doen.

“Als je blogt heb je verstand van mode & make-up!” – vooroordelen over bloggen

Nu gaat het meisje in mij spreken want qua mode ben ik echt low. Ik droeg vroeger alleen maar zwart, grijs en wit. Dit alles op een jeans en done. Nu werk ik in een modezaak en ik kan andere heel leuk aankleden maar ik heb altijd moeite met mezelf. Wanneer het lekker weer is tover ik weer dat korte jeans broekje tevoorschijn met een simpele witte top. Al mijn collega’s zeggen dat ze alleen een topje als hemd dragen haha niet als top die je kan zien.. oeps. Met make-up ben ik wel goed geworden, dit heb ik mezelf aangeleerd. Doordat ik beter en beter werd heb ik zelfs aardig wat bruidjes in mijn omgeving opgemaakt.

“Als blogger is het niet zo verstandig om je mening te geven” – vooroordelen over bloggen

Helaas heb ik dit weleens vernomen. En in zekere zin snap ik het punt, maar ik vind dat je altijd je mening zou mogen geven. Natuurlijk is niet iedereen het ermee eens maar dat maakt mij echt weinig uit. Zo zit ik ook als mens in elkaar, ik ben liever te eerlijk dan dat ik dingen voor me moet houden. Wanneer het iemand echt kwetst zeg ik dit niet maar over sommige dingen heb ik wel een eerlijke en misschien ”harde” mening.

” Als blogger krijg je alles gratis” – vooroordelen over bloggen

Haha, hier blijf ik om lachen want mensen in mijn omgeving hebben vaak deze vraag aan mij gesteld. Ze willen hier namelijk álles over weten. Wat krijg je dan allemaal? Dan krijg je alles gratis zeker? Nee, ik heb namelijk heel veel geld moeten besteden in mijn blog voordat ik iets gratis kreeg. Het is niet de bedoeling dat je de items verkoopt die je hebt gekregen.

Wanneer ik de review heb geschreven en deze is goedgekeurd geef ik het aan een vriendin of familielid. Laat ik even een paar dingen opnoemen die mij het meeste geld hebben gekost: iMac, macbook, softboxen, ringlamp, canon spiegelreflex, canon vlog camera, nikon vlog camera, lens voor deze camera voor outfit foto’s, ladingen make-up, gellac lamp voor mijn nagel tutorials, al mijn bulletjournal stuff, bewerkingsprogramma’s, mijn lay-out voor mijn blog, degene betalen die alles moest overzetten van simpele hobby blog naar officiële blog website. 

Ik denk dat hierboven al voor duizenden euro’s staat opgeschreven. Ja, ik krijg weleens een leuk bedrag voor een artikel maar dat komt niet maandelijks standaard terug. Het zijn vaker producten zoals een bluetoothbox, iPhone hoesjes, make-up maar hier schrijf ik niet veel meer over dus dan word dat ook gelijk weer minder helaas. Nu ben ik benieuwd naar jullie mening over dit artikel. Plus ik heb nog een vraag voor jullie: ” wat is de gekste vraag op blog gebied die jou ooit gesteld is?”. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Share:

17 Reacties

 1. 30 april 2018 / 10:27

  Wat een leuk artikel om te lezen en zo waar allemaal!
  Mensen weten vaak totaal niet wat bloggen inhoud en hoeveel tijd en geld je eraan kwijt bent en dat het meer is dan een artikeltje schrijven met paar foto’s. Het klinkt allemaal simpel maar hou het maar eens vol.
  Goed dat je dit deelt op je blog Rachel.

 2. 30 april 2018 / 11:28

  Wat een leuk artikel! En inderdaad, sommige vragen zijn zo herkenbaar, haha.

 3. 30 april 2018 / 12:01

  Leuk artikel! Ook altijd de opmerking, ‘ik wil ook dingen gratis krijgen’ vind ik vaak toch wel vervelend. Het is niet zo dat we er niks voor hoeven te doen tenslotte..

 4. 30 april 2018 / 12:43

  Leuk artikel Chelly! Vind het echt weer leuk om artikeltjes van je te lezen 🙂 Hardewerker dat ben jij!

 5. 30 april 2018 / 15:04

  Nou wat lief! Graag gedaan meid! En jij bedankt, superleuke draai heb je eraan gegeven. Leuk om te zien hoe jij er tegenaankijkt 🙂
  Een ding is zeker: bloggen is gewoon hard werken!

 6. 30 april 2018 / 19:02

  Wat een leuk artikel. Ik blog nog niet zo lang (ongeveer half jaartje) maar herken er wel al dingen in ja.
  Mensen denken dat het “super simpel” is om een blog te starten. Maar het kost echt veel energie, tijd en geld zeker zo in het begin. Goed om deze vooroordelen uit de wereld te helpen.

 7. 30 april 2018 / 20:20

  Wat leuk om dit artikel te lezen! Ik herken vooral het eerste in mij zelf met de zins opbouw en de d-t-. Vindt het knap dat je naast je baan het er naast doet. Ik vindt het soms wel lastig plannen om even aan de slag te gaan met een nieuw artikel.

 8. 1 mei 2018 / 10:26

  Je hebt echt gelijk hoor! Maar desondanks is bloggen toch gewoon heel leuk 😀 Vooral het vooroordeel dat je alles gratis krijgt kom ik vaak tegen … ik krijg wel pakketje maar ik moet er wat mee doen en het komt ook niet aanwaaien zodra je een blog online zet.

 9. 1 mei 2018 / 10:51

  Die constante veronderstelling dat je alles gratis krijgt … Ik word er zo moe van! Herkenbaar artikel.

 10. 1 mei 2018 / 13:51

  Leuk artikel en prachtige foto van jou ook. Dat van die gratis spullen dat wordt inderdaad wel snel gedacht maar is echt een misvatting want mensen vergeten inderdaad vaak dat je heel wat hebt moeten investeren om hiervoor in aanmerking te komen en daarbij gaat er veel tijd zitten in het schrijven van een review/het maken en bewerken van foto’s, niks gratis aan wat mij betreft. Doen we een heleboel voor.. maar wel met plezier :-).

 11. 1 mei 2018 / 21:22

  Wat een mooie foto van jou bij dit blog Rachel! Love it! Ja, mensen denken ook vaak bij mij dat het heel veel oplevert om te bloggen. Ik ben deze maand drie jaar bezig (ik schrijf niet elke dag) maar ik kan er nog steeds niet van leven hoor! Het is hard werken, het kost in het begin heel veel geld en het kost ook vooral veel tijd. Het is echt dedication! Liefs!

 12. 2 mei 2018 / 10:23

  Super herkenbaar!

  Vooral dat van je mening delen: ik merk dat het toch nog altijd heel moeilijk is voor veel mensen, omdat je zo gemakkelijk iemand op de tenen trapt.

  Ik vind trouwens dat jij wel echt heel goed schrijft, het leest heel aangenaam, love it!

 13. 8 mei 2018 / 07:09

  Wat mij het meest bij is gebleven? Een verwijt. Via via hoorde ik dat ik wel heel vaak op mijn blog zat. Élke dag. Ik weet wie het heeft gezegd, dat maakt het extra pijnlijk.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 mei 2018 / 23:58

   Een verwijt krijgen is erg naar, ik heb dit ook meegemaakt en dat doet pijn. Je volgt op dat moment je hart en je koppie en daardoor moet je even andere dingen op een lager pitje zetten. Alleen niemand om mij heen begreep dat ik hiervan echt een baan kon maken.

 14. 14 mei 2018 / 22:24

  Zo mee eens! Zeker ook het eerste vooroordeel.. Ik schrijf en maak vaak heel rare zinnen. Ik probeer mijn ei kwijt te kunnen en het is net zoals ik praat, soms een beetje chaotisch. Ik probeer er op te letten, maar soms ben ik over een post met 400 woorden 2 dagen kwijt omdat ik het maar blijf verbeteren. En ik heb ook wel eens vervelende opmerkingen gekregen, ik probeer dat naast mij neer te leggen maar het doet ook best pijn, omdat je je stinkende best doet. En d en dt… ik weet het soms ook niet zeker, maar ik vind de inhoud nog altijd belangrijker dan het geneuzel over kleine dingetjes waar mensen die niks beters te doen hebben over vallen. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 mei 2018 / 23:42

   Wat goed om te horen Babs! en wat lief dat je zo’n lange comment schrijft. Zo ben ik dus ook.. soms wil ik zoveel tegelijk vertellen dat ik bijna over mijn woorden struikel.. rustig Rachel en overnieuw! hopla! maar we houden vol he 😉 dat is het belangrijkste en we volgen onze passie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.