13 Reasons why seizoen 2

13 Reasons why seizoen 2

13 Reasons why 

Het is tijd voor een nieuw seizoen van 13 Reasons Why! Het is aftellen geblazen want over drie dagen staat seizoen twee online op Netflix.
Er zijn al knikkende knieën, trillende lippen/kinnetjes en we hebben allemaal een tissuebox nodig. Word het zo’n drama? Als ik de trailer moet geloven dan word het een mega spannend! Ik heb bij seizoen 1 echt mega hard om alles zitten huilen. Hoe het eindigde vond ik nog het meest emotionele van alles.. Hannah, nee! STOP en dat gezicht van Clay zal ik nooit vergeten.

Even wat meer over de serie

Nu moet ik zeggen dat ik altijd al mega snel huil bij een serie/film, no shame. Ik kan hier helaas niets tegen doen, ik voel heel erg emoties aan van andere mensen.
Als iemand zichzelf rot voelt dan voel ik dat ook direct aan. Toen Hannah dus gepest, bedreigd en verkracht werd brak er iets in mij. Vooral de laatste aflevering vond ik verschrikkelijk mooi en onwijs emotioneel. Ik zag er ook echt uit als een wrak nadat de laatste aflevering afgelopen was. Dit hebben jullie vast ook wel een keer gehad, en anders wel van de Titanic toch?

Veel mensen begonnen allemaal heel negatief te praten want Hannah zou iedereen manipuleren, niet weten wat ze wil en ze had nee kunnen zeggen. Zelfs mijn vriend zei midden in de serie:” dit valt toch best wel mee”. Totdat ze verkracht werd, toen veranderde alles. Haar ogen keken de dood al tegemoet. De twinkeling was totaal uit haar ogen verdwenen. Mijn vriend schrok ook enorm van die scene en kon alleen maar het volgende uitbrengen: ” nee.. dit meen je niet..” We waren daarna allebei stil met een brok in onze keel. Dat stuk en wanneer ze zelfmoord pleegde heeft mij het meest aangegrepen. Het was echt hartverscheurend.. alles kon haar gestolen worden, zelfs haar ouders.. 

Ook hadden mensen gezegd dat ze nooit die bandjes had mogen opnemen want ze maakte daardoor iedereen gek. Dat kan wel kloppen, maar op die bandjes heeft ze in ieder geval nog wel van zich laten horen. Oké, Clay werd lichtelijk gek maar dat kwam puur door de raadsels erom heen en ook omdat niemand eerlijk was. Plus iedereen om Clay heen deed alsof het beter was zo. Ze was dood en dat kon je niet meer veranderen. Maar hij kon het niet laten rusten en moest het hoe dan ook oplossen. Als je dan altijd stiekem op iemand verliefd bent geweest snap ik dat je helemaal doordraait in zo’n situatie.

Kleine sneak preview van de trailer:

Nu natuurlijk jullie mening

Wat vonden jullie van Seizoen 1 en hoe kijken jullie tegen seizoen 2 aan? Ik weet nog wel dat iemand werd neergeschoten op het eind en met een ambulance werd weggereden. Ik heb al een vermoeden.. wees niet bang, ik verklap niets. Sowieso kijk ik er enorm naar uit om aan seizoen twee te beginnen. Ik zou zeggen, schaf Ben en Jerry ijs aan en ga heerlijk snotterend achter je laptop of tv hangen!

BewarenBewaren

20 Reacties

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2018 / 19:25

   Oh dan heb je vanavond of van de week wat te doen! ik vond de serie echt geweldig en echt een eye opener voor veel mensen.

 1. 16 mei 2018 / 12:52

  Jaaa ik heb er echt zin in! Ik vond het een hele goede serie.. het maakt mensen ook bewust wat voor invloed je gedrag op iemands leven kan hebben. Ik ben heel benieuwd naar seizoen 2!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2018 / 19:26

   Precies dat vond ik dus ook! Thanks voor je comment Eveline 🙂

 2. 16 mei 2018 / 15:08

  Seizoen 1 vond ik vrij saai -ik houd van wat meer actie en spanning- maar ik ben als nog benieuwd naar seizoen 2. Denk wel dat het wat langdradig wordt!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2018 / 19:26

   oh saai?! mijn vriend houd ook enorm veel van spanning en actie maar die vond de serie toch wel echt spannend! Vooral door de bandjes en alles wat eromheen gebeurde.
   En mijn vriend krijg ik echt niet zomaar warm voor een serie haha.. maar als je de trailer kijkt word het juist nog spannender ”dat idee heb ik tenminste haha”.

   • 18 mei 2018 / 23:48

    Haha ja het is ook niet echt mijn genre. Ik ben heel benieuwd wat ik van seizoen twee ga vinden! 🙂

 3. 16 mei 2018 / 16:07

  Vond seizoen 1 echt geweldig en ben benieuwd wat ze van dit seizoen gaan maken!!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2018 / 19:27

   Wat tof om te horen Marleen! Ik had op instagram ook een pol opgezet maar heel veel hadden ze serie nog niet gezien.
   Ik ben ook enorm benieuwd wat ze van twee hebben gemaakt!

 4. 16 mei 2018 / 16:32

  Ik vond het eerste seizoen echt geweldig en kan ook echt niet wachten tot seizoen twee uitkomt!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2018 / 19:27

   ah thanks voor je comment Eva! Ja het is echt een prachtige serie.. !

 5. 17 mei 2018 / 10:38

  Ik was niet eens op de hoogte dat seizoen 2 aan zat te komen. Ik ben zeker ook heel benieuwd, zeker hoe het nu verder gaat..

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 mei 2018 / 21:22

   Veel succes met kijken! iedere aflevering duurt een uur, heerlijk! ik zit er weer helemaal in

 6. 17 mei 2018 / 13:00

  Ik vond seizoen 1 prachtig (of klinkt dat een beetje crue?) Ik ben dan ook erg benieuwd naar seizoen 2 en ga hem zeker kijken! Ik vind het een belangrijk onderwerp wat aangesneden word, aangezien heel veel mensen zich zoals Hannah voelen, maar er toch een soort van taboe om heen hangt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 mei 2018 / 21:22

   Ik begrijp je helemaal Judith, precies zoals je het zegt, prachtig, meeslepend, bizar maar de realiteit waardoor iedereen even uit die wolk werd getrokken!

 7. 18 mei 2018 / 13:45

  Ik heb de serie nog niet gezien, maar wil er binnenkort zeker mee starten!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 mei 2018 / 21:21

   oh wagt heerlijk dan kan je in een ruk doorkijken aha, dat is wel weer een voordeel! succes en hou de tissues bij de hand!

 8. 19 mei 2018 / 19:36

  Ik vond seizoen 1 een hele goede serie, en zeker goed dat dit onderwerp bespreekbaar werd gemaakt. Maar ik vond hem ook wel een beetje “langdradig”, en sommige van de “13 reasons” ook niet zo sterk overkomen.
  Maar ik ga zeker seizoen 2 zeker kijken!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 mei 2018 / 21:20

   Het is een hele goede serie inderdaad maar zoals bijna iedere serie heb je een paar momenten dat het langdradig word. Toch vond ik dat bij 13 reasons why nog meevallen! ik ben vandaag begonnen en ik kan je zeggen.. ik zit er weer helemaal in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.