13 Reasons why seizoen 2

13 Reasons why seizoen 2

13 Reasons why 

Het tweede seizoen staat inmiddels online en ik kan je zeggen, wat een mega heftige serie is het weer. In dit artikel ga ik jullie op de hoogte brengen van seizoen twee. Het is weer vrij heftig. De serie heeft mij laten lachen, huilen en ook kreeg ik op het eind trillende handjes.

Clay heeft een relatie met Sky ”weten jullie nog wie dat is? Het meisje van de koffiebar met de tattoos” die ook veel problemen heeft. Ze snijd zichzelf nog steeds en Clay wilt dat ze daarmee stopt. Helaas kan Sky daar niet zomaar met ophouden. Op een gegeven moment wilt Sky heel graag seks met Clay maar ze krijgt het niet voor elkaar. Clay ziet iedere keer het gezicht van Hannah waardoor die schrikt. Sky denkt dat het aan haar ligt en snijd zichzelf waardoor ze in het ziekenhuis beland. Hierdoor voelt Clay zich mega schuldig. Clay begint ondertussen Hannah steeds vaker te zien en begint een gesprek met haar..

Ondertussen heeft de moeder van Hannah een rechtszaak aangespannen tegen de school. De school had dit namelijk kunnen voorkomen. Ook wilt ze Hannah een stem geven..

Bedreigd en verkracht 

Ondertussen worden er mensen bedreigd. Niemand weet alleen door wie? Is het Bryce? Of iemand anders van het honkbal team? Clay krijgt foto’s in zijn kluisje en komt erachter dat het team een geheime plek heeft ” the clubhouse” Hier lokken ze meisjes mee naar toe, voeren ze dronken, gebruiken drugs waardoor ze van de wereld zijn en daarna.. worden ze aangerand en verkracht. Hier maken ze foto’s van. Deze worden bewaard als trofeeën in een kluis. Clay wilt hierachter komen en schakelt Sheri in, zij wilt alleen nooit meer terug naar die plek. Als ze die foto’s kunnen bemachtigen kan Jessica heel sterk komen te staan in de rechtbank. Er moet bewijs zijn tegen Bryce, helaas krijgen ze dit niet voor elkaar en komt Bryce er met een redelijke straf ervan af.

Ook speelt Jessica een grote rol in deze serie. Zij is verkracht door Bryce maar word als slet neergezet op school. De nieuwe vriendin van Bryce wilt de mond snoeren van Jessica. Iedereen moet namelijk gaan getuigen en ze wilt haar vriend beschermen. Zo word er een opblaaspop op haar veranda gehangen met het woord slet erop en een touw om de pop z’n nek. Daarna krijgt ze teksten met rode verf op de ruit van de auto. En het gaat maar door.

Alex schoot zichzelf door het hoofd

Zo wordt eigenlijk iedereen bedreigd. Tyler, Justin, Ryan, Alex, Tony en Clay. Ik wist dat Zach Clay hielp. Zach heeft de hele serie gezorgd voor Alex. Waarom? weten jullie nog hoe seizoen 1 was afgelopen? Iemand schoot zichzelf neer… dat was Alex dus. Hij heeft het overleefd maar moet met een stok lopen en kan niet meer zichzelf bevredigen. Hij moet weer sporten om zijn spieren in vorm te krijgen en lopen gaat hem niet makkelijk af. Ook is die kwijt wat erop de bandjes stond. Doordat die zichzelf door het hoofd had geschoten is een deel van zijn geheugen weg. Uiteindelijk maakt Clay de bandjes openbaar en kan iedereen ze luisteren, ook Alex.

Jessica leeft in een hel

Justin leeft ondertussen op straat en is heroïne verslaafd maar Clay heeft het idee dat hij de zaak voor Jessica kan redden. Ondertussen probeert die Justin clean te krijgen wat een hele opgave is. Jessica wilde niet toegeven dat Bryce haar had verkracht. Die nacht was ze erg dronken en de meeste dingen waren voor haar wazig. Toch begon ze zichzelf meer te herinneren en ik kreeg kippenvel van die scenes en haar woorden. Hoe Bryce op haar lag, ze kreeg geen adem, zijn adem zat in haar nek, hij trok haar slipje naar beneden en hij drong zich naar binnen. Ze kon niets en verstijfde. Ik kreeg iedere keer een brok in mijn keel. In het begin denkt iedereen zelfs haar eigen ouders dat Justin haar had verkracht. Uiteindelijk komen ze er dus achter dat Bryce het heeft gedaan.

Mr. Porter

De man die iedere leerling op school wilt helpen. Hij heeft alleen Hannah niet kunnen helpen, tenminste hij had het wel willen doen maar op dat moment had die anders moeten reageren. Helaas, heeft Hannah kort na dit gesprek zelfmoord gepleegd. Hierdoor breekt Mr. Porter regelmatig in de serie. Achteraf wist die namelijk precies hoe hij had moeten reageren..

Ik wilde dood maar eigenlijk was ik na dat moment al dood

Vooral de scene van seizoen 1 toen Hannah werd verkracht door Bryce. Je ziet nu in seizoen twee dat Bryce daaraan terug denkt en hierdoor een stijve krijgt. Ondertussen geniet die van de flashbacks met in z’n ene hand een glas whisky. Dat mensen inderdaad zo ziek kunnen zijn. Dit is wel de realiteit en dat zetten ze in deze serie keihard neer.

Clay wilt zichzelf op een gegeven moment van kant maken voor het huis van Bryce want Hannah blijft die tekst herhalen hoe Bryce haar verkrachtte. Hij duwde mij tegen de jacuzzi rand aan, pakte mijn borst en hijgde in mijn nek, ik liet merken dat ik het niet wilde, hij duwde mijn benen uit elkaar en drong zich naar binnen, hij duwde zijn volle gewicht tegen mij aan en ik verstijfde, ik kon geen kant op. Ik wilde dood maar eigenlijk was ik op dat moment al dood. Eerst wilde Clay Bryce gaan doodschieten maar daarna zichzelf. Gelukkig was Justin op tijd om hem tegen te houden.

Meerdere liefdes? Leugens? 

In de rechtbank hoort Clay iedere keer nieuwe dingen. Ook Olivia de moeder van Hannah herkend soms haar eigen dochter niet eens. Ook bleek Hannah een relatie te hebben gehad met Zach in de zomervakantie. Dit was de vakantie waarin Clay naar zijn opa en oma moest. Clay voelde zich op dat moment vreselijk. Kende hij Hannah wel? Wie was ze echt? Had ze meerdere liefdes gehad? Maar eerlijk, Zach is vanaf seizoen 1 al een favoriet van mij. Hij is echt een goede gast hij is alleen te bang voor het team of anders gezegd, voor Bryce . Zoals hij zelf ook op het eind zegt: ” Clay jij hebt lef ik ben een angsthaas”.

De heftigste scene van de serie

Hier is heel veel kritiek over geweest en dat begrijp ik volkomen. Maar mensen, dit gebeurd. Het is ziekelijk maar mensen doen elkaar vreselijk veel pijn. Sommige mensen gedragen zich niet als mensen en helaas gebeurd dit ook Tyler. Wanneer hij Tyler terug is op school word die weer voor schut gezet. Maar hij heeft ook het team voorschut gezet. Dit plaatste hij op Facebook en hierdoor wist iedereen wat Tyler had gedaan. Hij kwam helemaal zen en rustig terug op school maar werd afgemat in de toiletten. Hij werd tegen de spiegel aangeslagen, zijn hoofd meerdere keren op de wasbak en daarna werd zijn hoofd in de toiletten geduwd. Het ergste is dat een van de pesters een stok pakte en die in zijn achterste duwde, zover dat er bloed aan zat. Ze lieten hem achter.. Tyler zakte in elkaar en bleef daar liggen. Op dit moment had ik echt trillende handen en ik keek ondertussen mijn vriend aan. Ik kon alleen maar zeggen wat is dit ziek.. ik was zo agressief op dat moment. Die jongen was gebroken… of hij ging hier zelf aan onderdoor of hij ging zijn pesters terugpakken. Het werd dus het laatste… 

Schoolfeest en de aanslag

Het schoolfeest was in volle gang en zelfs Clay was van de partij. Hij maakte er echt een feestje van totdat zijn nummer werd gedraaid. Tony merkte het als eerst op en ging gelijk opzoek naar Clay. Iedereen wist gelijk dat dit nummer om Hannah draaide. Op dit moment kregen mijn vriend en ik allebei een brok in onze keel. Dit was heel mooi om te zien..

De laatste scene

Het laatste deel was enorm spannend. Mijn vriend en ik wisten zeker dat Tyler ging doordraaien. Tyler pakte al zijn pistolen erbij en ging naar de het feest. Als Clay er niet was geweest waren heel veel mensen vermoord. Bekijk deze spannende scene hieronder.

Conclusie

Nu ben ik erg benieuwd wat jullie van deze serie vonden? Sommige hadden deze serie nog niet bekeken maar hij is de moeite waard. Het is een enorme reality check. Het gebeurd, het is echt en dit word in deze serie close in beeld gebracht. Het was een emotioneel seizoen en ik ben super benieuwd naar seizoen drie. Helaas gaat dit wel weer eventjes duren… maar geduld word beloond. Ik had deze serie in ieder geval niet willen missen! De acteurs worden steeds beter en kleine make-up foutjes waren nu ook niet meer te zien. Als ik deze korte video’s hierboven afspeel krijg ik spontaan weer tranen en kippenvel.

BewarenBewaren

2 Reacties

  1. 11 juni 2018 / 09:57

    Ik ga nog niet heel je artikel lezen haha! Niels en ik zijn nog in volle gang bezig en zijn nu bij aflevering 6. Ik ben echt zo benieuwd hoe het allemaal weer afloopt!

  2. 18 juni 2018 / 21:50

    Ik ook niet! Zo’n goede serie weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.