Hoe bewerk ik mijn foto’s op Instagram?

Hoe bewerk ik mijn foto’s op Instagram?

Hoe bewerk ik mijn instagram foto’s?

In dit artikel ga ik jullie alles uitleggen hoe ik mijn instagram foto’s bewerk. Want jullie willen niet weten hoeveel privé berichten ik al heb gehad. Ten eerste wil ik tegen jullie zeggen dat Instagram mijn lust en leven is op dit moment. Oké, er zijn nog een aantal andere dingen die bovenaan staan maar op social media gebied vind ik Pinterest/Instagram de meest fantastische. Hoe komt dit? Puur omdat deze twee apps mij de hele dag door inspiratie geven. Of ik zie een mooie make-up look, een heerlijk recept of een mega toffe outfit die ik direct wil scoren. Misschien is dat ook het probleem tegenwoordig.. wat we zien, willen wij ook direct hebben.

Een paar weken geleden was alles nog anders.. 

Ik kon geen feed aanhouden, ik wist niet wat mijn volgers wilde en toen dacht ik.. f*** it! Ik ga nu zelf bepalen wat voor feed ik leuk en mooi vind. Op dat moment wist ik al gelijk dat ik mezelf moest verdiepen in Lightroom. Een paar weken eerder had ik namelijk al gezocht naar hoe mensen die warme filter gebruikte. Langleven google en youtube, toen kwam ik uit op de woorden lightroom, app, facetune en presets. Dat laatste is namelijk heel erg belangrijk vooral als je niet wilt dat alles veel tijd kost.

Bekijk ondertussen alvast mijn video

Door deze video te kijken kan je zien hoe ik mijn apps gebruik. Helaas had mijn telefoon kuren en stopte die iedere keer met opnemen.. ”heel frusterend”. Iedere keer was ik ook gelijk het hele filmpje kwijt, dat schoot lekker op.. Maar goed, bekijk even deze video want door die te kijken kom je al aardig ver. De meeste mensen nemen nu dus ook deze filter over. Ik geef ze geen ongelijk want ik hou van die warme tint en je foto’s lijken gelijk professioneel. Ja, oke de kleuren zijn niet real en komen kunstig over maar ach, het ziet er super leuk uit?! Who cares?

Hoe instagram is veranderd 

Jammer genoeg vind ik groeien op Instagram een ware struggle. Ik weet ook echt niet wat ik ermee aan moet. Natuurlijk is de app fantastisch maar je komt niet meer snel in het overzicht te staan en mensen zullen je niet snel vinden omdat je niet groot genoeg bent. De meest grote kanalen komen voorop te staan, wat logisch is maar frusterend voor de kleinere kanalen die ook hard hun best doen. Mijn vriend zou zeggen.. misschien hoe je te hard je best. Maar wanneer je ergens al jaren tijd, energie en geld in stopt is en blijft het frusterend dat mensen jou voorbij gaan. Noem het jaloezie.. noem het kinderachtig maar ik kan daar helaas niks aan doen. Het zit blijkbaar in mijn aard.. ik wil iets neerzetten, ik wil presenteren en ik wil mensen inspireren.

Welke preset gebruik ik? 

Sunkissed Traveller Mobile Edition: klik hier
Let wel op dat dit alleen voor op je mobiel is. Dit was mijn eerste fout bij het kopen van een preset, ik kocht er twee en blijkbaar waren die niet op mijn iMac te gebruiken, oeps. Download de app en dan kom je er wel. Je krijgt hier ook een tutorial bij geleverd zodat je weet hoe je de presets kunt gebruiken. Deze preset kost €16,12 en daarbij heb je 5 verschillende presets die je kan gebruiken. Hierdoor hoef je niet mega veel tijd in 1 foto te stoppen. Je gooit de preset eroverheen en dan is het een kwestie van een paar kleine dingen aanpassen tot je tevreden bent.

Hoe installeer je een preset?

1.Mobile presets​ are designed for the free mobile app Lightroom CC its free
Mobiel presets zijn alleen maar te gebruiken op de gratis mobiele app Lightroom CC het is een gratis app

2.The mobile presets will only work on your phone, ​not desktop.
De mobiele presets zullen alleen maar werken op je mobiel niet op je pc of iMac

3.You must have access to a desktop/laptop computer to download these presets
Je hebt wel een laptop of computer nodig om de presets te downloaden  

4.Once downloaded, you’ll need to send the files to your phone. The files will be DNG format and show up on your camera roll as blank photos. Don’t worry, this is normal.
Wanneer je ze hebt gedownload moet je de files sturen naar je telefoon. De files zijn in DNG formaat en verschijnen transparant op je foto rol maar maak je geen zorgen dit is normaal. 

5.On your phone select the picture with preset you want to use, and then click the 3 “​ …” ​dot menu on the top right of the screen ​and select “Copy Settings”. This will copy the Preset settings to be used on future images.
Selecteer de preset die je wilt gaan gebruiken, klik dan op de ”…” in het menu bovenin aan de rechterkant van je scherm en selecteer copy settings. Dan kopieer je de preset en is die te gebruiken op je toekomstige afbeeldingen. 

6.Now that you’ve got the settings copied, head on back to the main screen of Lightroom mobile, and locate the image you’d like to edit
Nu je de settings hebt gekopieerd ga je terug naar je eerste scherm van lightroom, en kies dan de afbeelding die je wilt edite 

7.With the image selected, you’ll want to touch the “…” once more, but instead of selecting “Copy Presets”, you’ll instead want to select “Paste Settings”. This should “apply” the Preset to your image.
Je hebt de afbeelding geselecteerd nu ga je weer klikken op de ”…” nu klik je niet op kopiëren maar inplaats daarvan klik je op paste settings. Nu zit de preset over je foto heen. 

8.From here, you can continue to edit the image until you’ve got an image with which you’re satisfied.
Vanaf hier kan je de foto edite hoe je die wilt, iets te oranje? Zet de levendigheid dan iets naar achteren of pas de belichting aan! Je kan doorgaan met edite tot je tevreden bent met je foto. Iedere foto heeft een paar kleine aanpassingen nodig want iedere foto is op een ander moment genomen en in een ander licht. 

Wat is mijn favoriete preset?

De 03 gebruik ik het meest. De witte dingen ook je tanden lijken witter, het zand en de lucht zijn prachtig qua kleur en je lijkt een stukje bruiner. Ideale filter toch? Ik pas de oranje filter altijd in de kleurenmix nog iets aan. De kleurenmix is namelijk de uitkomst voor alle kleuren die op dat moment in je foto zitten. Ik wil niet helemaal overkomen als een oranje oempaloempa dus die zet ik dan ook weer iets lager. Verder doe ik de belichting/hooglichten vaak nog iets omhoog.

Waar moet je met deze preset mee oppassen? 

 • ga niet teveel staan bij gras en bomen dan word de kleur soms erg raar
 • ontwijk  de kleur roze/rood want doordat de foto meer oranje word krijg je dan een hele aparte verhouding ”je kan ook de kleur rood helemaal naar beneden zetten maar dan past je lichaamskleur zich ook gelijk aan, daar gaat het dan vaak fout”
 • als je altijd make-up/beauty producten hebt gedeeld word deze preset lastig.. de kleuren komen niet over zoals het zou moeten. Kies dan voor een andere preset op Etsy, daar heb je namelijk keuze genoeg!
 • zorg altijd voor een lichtere achtergrond
 • foto’s in schemer of donker zijn een no go bij deze filter

Ik hoop dat ik jullie heb geholpen door dit artikel. Wat vind jij op dit moment van mijn feed?

8 Reacties

 1. 9 augustus 2018 / 10:58

  Wauw! Die filter is echt super mooi! En ik vind je feed echt geweldig!! Ik gebruik zelf lightroom of vsco 🙂

 2. 9 augustus 2018 / 11:02

  Wat een fijne preset! Hou wel van die warme kleuren. Ik gebruik eigenlijk altijd presets van VSCO 🙂

 3. 10 augustus 2018 / 12:28

  Ik vind je foto’s erg mooi! <3 Ik ben nu onlangs ook geswitcht naar een wat meer zomerse feel maar ik heb het wel zelf zitten passen en meten hihi. Dat is wel wat werk om te kijken wat je mooi vind, maar ik vind het persoonlijk wel erg leuk als het dan mijn eigen instellingen zijn. Ook al is het minder mooi dan jouw feed. 😉

 4. 10 augustus 2018 / 14:20

  Wat leuk om te zien! We hebben beide een heel andere stijl qua bewerken -vind ik altijd des te leuker- , en je foto’s zien er prachtig uit! 🙂

 5. 10 augustus 2018 / 22:00

  Ik volg je volgens mij helemaal nog niet op insta! Ik ga het meteen doen. En ik snap je frustratie met groeien op insta. Jouw volgers aantal is voor mij al *goals* haha. En ik hoor meer mensen over lightroom ja. Zal de app toch maar eens installeren. Maar ik ben echt mega lui qua foto’s bewerken… Heb besloten dat mijn instafeed maar gewoon is zoals ik ben ” een rommeltje ” haha.

 6. 12 augustus 2018 / 17:44

  Wat interessant om te zien hoe je je Instagram foto’s bewerkt. Ik maak er zelf echt niet veel werk van. Ik gebruik enkel de filters van Instagram zelf en that’s it haha.

 7. 13 augustus 2018 / 06:57

  Super interessant artikel! Wist niet eens dat het bestond, haha. Weer wat geleerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.