De mirena spiraal maakte mij ziek

De mirena spiraal maakte mij ziek

Soms lees en hoor je weleens verhalen en dan denk je, dit zal mij toch nooit overkomen? Pure horror verhalen van de plaatsing en verwijdering van een spiraal, maar toch waren er mega veel mensen positief over. Helaas maakte de spiraal mijn lichaam ziek.  In dit artikel gaan jullie lezen hoe dat kwam en hoe snel dit ging.

De pil & menstruatiepijn

Het is allemaal wat, vrouw zijn. Maar we hebben gelukkig wel veel opties tegenwoordig. Maar zijn deze opties wel verantwoord? Dat vraag ik mezelf af, op mijn 18e begon ik namelijk met de pil omdat ik altijd enorm veel last had van mijn menstruatie. Na ruim 8 jaar stopte ik met de pil omdat ik niet meer mezelf was, elke keer wanneer ik na mijn stopweek weer begon werd ik mega jaloers/agressief, haalde ik rare dingen in mijn hoofd en ik voelde mezelf net een opgeblazen ballon. Nadat ik stopte met de pil voelde ik mezelf na 3 maanden weer bijna de oude Rachèl. Na een jaar wilde ik voor de zekerheid toch weer beginnen met een anti-conceptie. Waarom? Nou ik bedoel, ik heb geen kinderwens en je wilt jezelf toch beschermen.

Ik besprak dit met een aantal mensen en vroeg wat hun gebruikte. Maar iedereen kwam uit op de pil of op een spiraaltje. Dan heb je natuurlijk nog twee opties namelijk een koper spiraal zonder hormonen (maar dan heb je nog wel kans op een pijnlijke en lange menstruatie) of de Mirena spiraal met hormonen. Soms bleef bij de Mirena spiraal de ongesteldheid zelfs helemaal weg. Toch kwam ik uit op de hormoon spiraal. Dit na twee lange gesprekken met de dokter te hebben gehad. En heel veel Google research. 

Het plaatsen van de mirena spiraal

Bij de dokter moet je altijd verplicht een zwangerschapstest/soa test doen voordat je de spiraal plaatst. Verder deed het zetten al echt enorm zeer.. je moet van te voren twee paracetamol innemen, maar die heb ik pas na het plaatsen genomen. Ze plaatsen een eendenbek en dan meten ze de baarmoeder op. De ene dokter doet dit met behulp van een echo de andere doet het met een ander instrument. Dit voelde echt helemaal niet fijn. Daarna ”knallen” ze letterlijk het spiraal erin. Je kan hierdoor licht gaan bloeden, maar dat is minimaal. Je kan ook duizelig worden wanneer je opstaat maar dit was bij mij gelukkig niet het geval.

En toen begon de horror…

Ik heb 3,5 uur op bed in elkaar gelegen van de buikpijn. Thuis heb ik nog die dag vier paracetamol op, maar niets hiervan werkte. Daarna heb ik ruim twee weken last gehad van een drukkend gevoel in mijn buik. Maar dit hoorde er allemaal bij, tenminste dat zei de dokter en dit stond ook op het internet. Mijn vakantie naar Italië begon ook op te schieten dus ik begon mezelf een beetje zorgen te maken. Na een aantal dagen zakte de pijn en leek het allemaal goed te gaan. Toen wij aankwamen bij ons hotel in Oostenrijk kreeg ik enorm last van blaasontsteking. Dit sloeg gelijk enorm door.. meestal voel ik het aan komen, neem ik een bruistablet en dan zakt het weer weg. Nu was het gelijk enorm aanwezig.. en ik dacht maar een ding ” a.u.b. niet in mijn vakantie, please”. Helaas heb ik twee weken enorm veel pijn gehad in mijn vakantie. De dokter is zelfs langs geweest op de camping waar ik samen met mijn vriend kampeerde.

Hij schreef mij een kuur voor en dit kostte mij €50,00 en nog eens €14,00 bij de apotheek. Dit kon ik thuis allemaal weer declareren bij mijn verzekering. Ik heb deze kuur netjes afgemaakt, heb ernaast c1000 bruistabletten geslikt (wat normaal altijd werkt wanneer ik blaasontsteking krijg) maar het ging maar niet over. De pijn in mijn onderbuik nam enorm toe en ik bleef kleine beetjes bloeden, maar dat kon natuurlijk komen na het plaatsen van een spiraal. Toch vond ik dat drukkende gevoel vreemd, pijn bij het plassen en soms in een keer een flinke zweetaanval krijgen. Met deze pijn kon ik mezelf echt geen houding geven. Eventjes liggen op het strand was er niet bij, ik moest en zou op de wc gaan zitten. Want.. mijn lichaam gaf dat aan..en dat drukkende gevoel bleef enorm aanhouden.  Op een gegeven moment wilde mijn vriend gewoon naar huis rijden, hij kon het niet aanzien. Maar ik wilde niet dat dit onze vakantie zou verpesten. 

Eenmaal thuis gekomen.. 

Toen kwam ik na twee weken thuis en ben de dag erna gelijk naar de dokter gegaan. Ik had enorm veel pijn bij het plassen, midden in de nacht kreeg ik keer op keer zweet aanvallen, hittevlagen vanaf mijn stuitje tot mijn kruin en enorme krampen. Maar raad eens.. er kwam niets uit de urine test. Er was geen ontsteking te ontdekken, ze hadden het ook op de kweek gezet en na een week belde ik voor de uitslag. Ze konden niets vinden. Ik dacht op een gegeven moment dat het tussen mijn oren zat. Tenminste dat hadden verschillende dokters tegen mij gezegd, dus daar begin je soms gewoon in te geloven. Ik had zo’n onwijze pijn, ook had ik het gevoel van een enorme pijnlijke blaasontsteking, maar dat was het dus blijkbaar niet? Er zat zelfs geen ontsteking in mijn urine?! Waar lag dit dan aan? Het kon toch niet aan die spiraal liggen?

Wat andere mensen hadden meegemaakt: 

Ik las een aantal berichten op het internet met de volgende teksten:

Internet: In september heb ik een spiraal laten zetten en toen is de ellende begonnen. Blaasontsteking tot aan de eerste hulp toe, 7 maanden met een urineweg infectie gelopen. Dokter gaf aan dat dit niets met de mirena te maken had. Uiteindelijk toch eruit laten halen en alle ellende is voorbij!

Ik: Doordat ik dit las verscheen er een klein beetje hoop.. zou dit het dan zijn? Ondertussen las ik verder.. 

Internet: Ik heb op dit moment alweer last van blaasontsteking. Ik ben heel het internet af gegaan waar het aan kan liggen. Ik heb mijn spiraal nu een aantal maanden en daarna heb ik heel vaak last gekregen van blaasontsteking. Het gekke is dat ik al eerder een spiraal had gehad en toen nergens last van had. Maar nu bijna om de week.. wat is dit?

Ik: Zelf heb ik al vanaf mijn 12e last van blaasontsteking maar meestal had ik het dan vijf dagen achter elkaar en lag ik ook echt plat op bed. Dit had ik dan 2/3 x per jaar. Nu had ik soort enorm aanvallen en na 1,5 uur trok de pijn weer weg. Maar goed die pijn had wel mijn vakantie verpest, want wanneer ik dit kreeg kon ik geen kant op en moest ik zo snel mogelijk op een wc gaan zitten of gaan liggen op bed met een pil. Uiteten was dus ook een risico en ik voelde mezelf echt beroerd. 

Internet: Door het mirena spiraaltje had ik non stop last van blaasontsteking. Ik had besloten dat het zo niet verder kon. Ondanks dat de HAP zei dat het niet door het spiraaltje zou kunnen komen. Sinds het spiraaltje eruit is heb ik geen blaasontsteking meer gehad!

Ik: Oke nu is het klaar, ik bel de dokter en dat spiraaltje gaat er vandaag nog uit! 

De mirena eruit halen

Kijk het is niet anders, hij heeft ruim 7 weken gezeten en ik voel dat mijn lichaam het niet accepteerde. Ik kwam aan, voelde mezelf opgezet, kreeg een opgezette buik net alsof ik zwanger was terwijl ik normaal altijd een platte buik heb, aanvallen langer dan een uur, veel pijn, ik bleef ook ondertussen bloed verliezen en dat drukkende gevoel was enorm irritant aan het worden. Ik wilde na 7 weken van die pijn af.. de dokter dacht dat het niet hieraan kon liggen maar ik wist het 90% zeker. Het eruit halen deed geen pijn even hoesten en floep ze trekken het er zo uit. Daarna kan die niet nog een keer geplaatst worden ‘ niet dat ik dit wilde natuurlijk’.

Hoe gaat het nu met mij na twee weken?

Dat drukkende gevoel was direct die dag nog weg, finally! Maar als je meerdere keren een blaasontsteking hebt gehad dan weet je hoe het voelt als die eraan zit te komen. Ergens begint een branderig gevoel en daarna kan het doorslaan. Dat rare branderige gevoel heb ik momenteel nog steeds, maar dat is meestal maar èèn keer op een dag. Momenteel heb ik er ook weer last van. Het spiraaltje is er pas twee weken uit en ik moet nog ongesteld worden dus ik wacht het nog eventjes af. Het kan ook zijn dat ik een urinewegontsteking heb opgelopen, maar dat kwam dus niet uit de urine kweek. Ook heeft de antibiotica niets gelopen (in Italië niet en in Nederland niet). Maar goed mijn lichaam moet eventjes weer zijn weg terugvinden, maar ik voel mezelf al een stuk beter! En ik had gelijk geen pijn meer bij het plassen. Nadat het spiraaltje drie dagen eruit was kreeg ik nog èèn hele pijnlijke aanval ‘ onder het sushi eten met mijn vriend, erg jammer want ik moest gelijk naar de auto want het werd me teveel door de pijn’. Door dit soort momenten voel je jezelf echt ellendig. 

Ik wilde dit verhaal met jullie delen omdat ik weinig tot niets kon vinden op het internet. Ik hoop dat ik jou heb kunnen informeren en hopelijk ook heb kunnen helpen. Nu ben ik wel benieuwd naar andere anti-conceptie want dan blijft alleen nog maar de nuvaring, prikpil, buisje en koperspiraal over. Conclusie is wel dat ik enorm slecht tegen hormonen kan dus daar wil ik liever niet meer aan. 

Hoe gaat het met mij na ruim een jaar? 

Uiteindelijk ben ik zelfs geopereerd, de pijn bleef aanhouden dus ik heb ruim een jaar in het ziekenhuis gelopen. Ze dachten dat het nierstenen waren, na de operatie werd ik wakker met heel veel pijn en uiteindelijk bleek het een kalkvlek te zijn. Dus daar kunnen ze niks aan doen en ik heb echt 4/5 morfine prikken gekregen omdat de pijn niet te harden was. Ik had de katheter eruit geperst door de pijn dus dat was drie keer niks, het infuus was verkeerd geprikt waardoor mijn arm mega dik en blauw was. Dus die hebben ze ook eruit gehaald. In de nacht mega gerild van de pijn (ik lag gelukkig alleen op de kamer) en twee morfine spuiten gekregen. Gelukkig heb ik daardoor nog wat kunnen slapen.

Nu denken ze dat ik het bekkenpijnsyndroom heb of een prikkelbare darm. Beiden gevallen zijn niet voor 100% zeker. Ze hebben in het ziekenhuis namelijk alles gecontroleerd; baarmoeder, nieren, eierstokken en alles zag er goed en netjes uit. Waar ik stiekem enorm blij mee was, maar het verklaarde dus nog steeds de pijn niet. Op een gegeven moment verklaar je jezelf bijna voor gek. Ook heb ik bekken fysio gehad, maar dit hielp ook niet.

Lag het aan het eten?

Ik kocht op de markt een zak met citroenen en limoenen. Dit dronk ik meerdere keren op een dag en opeens had ik de hele dag van die pijnaanvallen. Had ik misschien een allergie opgebouwd? En konden mijn blaas/buik/darmen daar niet mee overweg? In Italië dronk ik namelijk ook de hele dag water met citroenen (enorm veel citroenschuifjes in 1 fles), ik dacht dat dit tegen de blaasontsteking zou helpen. Dat de zuren de bacteriën weg zouden spoelen. Maar misschien activeerde die citroenen juist de pijn, dat zou wel verklaren waarom ik op mijn vakantie iedere dag last had. Nu vermijd ik deze producten: citroenen, limoenen, witte wijn, peper, chocolade en nu gaat het redelijk goed. Soms reageert mijn buik/blaas enorm heftig op een product en ik loop nu ook bij de dokter waar ik om de drie weken een gesprek heb. Ik hou op dit moment ook een eetdagboek bij zodat ik precies kan zien waar het fout gaat. Met deze pijn moet ik gewoon leren omgaan. En meer clean gaan eten.

26 Reacties

 1. Amber
  26 augustus 2018 / 20:29

  Vervelend zeg! Mijn collega had dat ook met haar spiraal. Haar dokter zei dat die aanvallen echt een soort weeen waren omdat haar baarmoeder die spiraal eruit wilde. Bij mij was de koperspiraal ook geen succes. Hij zat door me baarmoederwand heen. Van je overgebleven opties heb ik het buisje in me arm gehad en de prikpil gehad. Prikpil vond ik wel heel fijn omdat ik er niet aan hoefde te denken en niet ongesteld werd. Alleen ik ben ermee gestopt omdat het erna best heel lang kan duren voor alles weer om gang komt en aangezien ik over een tijdje wel kinderen zou willen leek me dat beter. Het buisje werkte voor mij het eerste jaar heel goed maar helaas werd ik daarna echt non stop ongesteld. Echt 25 dagen achter mekaar en dan 1 of 2 dagen niet. Dus ook geen succes. Op het moment heb ik eerlijk gezegd even de motivatie niet om weer wat te proberen aangezien ik alles al bijna heb gehad. Nu maar gewoon met condoom ookal vind ik dat ook een beetje stressvol met kans op scheuren enzo. Het valt echt niet mee om een vrouw te zijn hahaha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:07

   oh nee joh wat klinkt dat mega eng! oh nee joh wat een rot gedoe he die hormonen bah.. nee haha inderdaad het valt ook niet mee.

 2. 26 augustus 2018 / 20:42

  Wat naar dat je zo ziek werd van je spiraal! Ik zou dit zelf ook niet durven uit angst om er ziek van te worden. Je hoort ook wel veel positieve verhalen erover maar als het niet goed gaat is het wel meteen heel erg. Hopelijk gaat het branderige gevoel ook snel weg!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:08

   Thanks voor je reactie Kirsty! ja ik hoop het ook, momenteel ben ik nog aan het aan sukkelen!

 3. 26 augustus 2018 / 23:00

  Wow wat heftig! Ik heb ook een mirena spiraal gehad en na een aantal maanden laten verwijderen. Ik “voelde” hem echt zitten, lage buikpijn etc. Ik had echt het idee dat mijn lichaam het afstootte en ben daarom nu maar weer begonnen met de pil. Toch wel heel fijn 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:06

   oh wat mega rot zeg! bah.. ja daar kan ik ook niet goed tegen!

 4. 27 augustus 2018 / 11:25

  Aaah wat een heftig verhaal 🙁 Super jammer dat het je vakantie zo verpest heeft, hoop dat je gauw weer helemaal pijnvrij bent! Ik zit al langere tijd te twijfelen over een spiraaltje, maar door al die negatieve ervaringen die ik lees durf ik het echt niet…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:06

   ah thanks voor je comment Anna, ja dit was zo jammer.. had ik het toch maar na mijn vakantie laten plaatsen.. dan had ik in ieder geval een normale vakantie gehad.

 5. 27 augustus 2018 / 20:27

  Je bent een kanjer en je hebt de juiste beslissing gemaakt! Gelukkig gaat het al stukke beter en hopelijk verdwijnt het straks helemaal als je een keer ongesteld bent geweest.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:05

   Je bent een lieverd <3

 6. 29 augustus 2018 / 10:39

  Jeetje wat heftig! Helaas heel herkenbaar voor mij! Ik heb de spiraal vanwege endometriose dus ik moet hem hebbben.
  Ik heb hem 5 weken geleden laten zetten en sinds dien heb ik zo veel pijn. Ik heb morfine inhecties en morfine tabletten gekregen maar niets helpt tegen de pijn.
  Vanmiddag ga ik naar de gyn en hopelijk mag hij er uit. Hihi
  Liefs,
  Yasmine

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:05

   Oh dat meen je niet? Ik wilde namelijk dit gaan voorleggen bij mijn dokter want rond mijn menstruatie heb ik nu steeds enorme aanvallen.. dus ik zat ook aan endometriose te denken. Maar ik zal nooit meer een spiraal laten plaatsen. ah ik hoop dat je je inmiddels beter voelt Yasmine !

 7. 30 augustus 2018 / 16:35

  Wat vervelend dat je er zoveel pijn door hebt gehad, dat moet een hele opluchting zijn geweest toen hij er uit was.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:04

   Dat was zeker een hele opluchting Lieke!

 8. 12 september 2018 / 15:56

  Lastig he om goede anticonceptie te vinden. Ik heb nu mijn tweede spiraaltje. Bij de eerste nergens last van gehad en dacht echt, ik wordt ambassadeur van de spiraal haha. Mijn tweede heb ik nu een jaar of 3 en daar loop ik eigenlijk ook best mee aan te sukkelen. Stemmingswisselingen, buikpijn, bezoekjes aan de gynaecoloog… Eigenlijk wil ik hem er ook uit laten halen, maar het gebrek aan een goed alternatief houdt me tegen. Voor de spiraal gebruikte ik de pil namelijk, en ook daar werd ik mega ziek en opgeblazen van… Als jij een goed alternatief hebt gevonden die bevalt let me know!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 12:04

   ja joh het is echt een drama Ivon, het liefst wil ik geen hormonen en sinds ik er weer vanaf ben voel ik mezelf al een stuk fijner! Maar ik merkte meteen dat ik in kilo’s weer aan kwam, ik zat gelijk weer rot in mijn vel omdat ik mezelf opgeblazen voelde etc. Vooral die stemmingswisselingen en kilo’s irriteert mij. Tot nu toe is het gewoon geen hormonen en de ouderwetse manier en dat bevalt mij nu prima!

 9. Christel
  30 september 2019 / 12:06

  Heel fijn dat je dit deelt! Ik heb gisteren na 4 dagen het spiraaltje eruit laten halen. Hij was onder sedatie gezet omdat normaal zetten te pijnlijk was. Een kwartier na het zetten werd ik terug op de uitslaapzaal weer ‘platgespoten’ met pijnstillers en een kalmeringsmiddel omdat ik t hele ziekenhuis bij elkaar schreeuwde van de pijn.
  De dagen erna met ups en downs pijn gehad en mentaal ging het heel snel bergafwaarts. De 4e dag dat ik het spiraaltje in had zat er een stem in mijn hoofd te vertellen dat ik een eind aan mijn leven miest maken. Huilend heb ik samen met mij vriend het ziekenhuis gebeld om het spiraaltje eruit te laten halen. Een paar uur later kon ik terecht.
  Onderweg voelde ik me zo beroerd dat ik dacht dat ik het ziekenhuis niet zou halen. Klinkt heel overdreven misschien maar ik was volledig het contact met mijn lichaam kwijt. Ik had het heet terwijl mijn handen en voeten ijskoud en klam waren. In de wachtkamer was ik flouwgevallen. Mijn temperatuur en bloeddruk waren goed.
  Het spiraaltje werd eruit gehaald ik ik voelde me met een kwartier weer beter. Mijn handen en voeten werden warm en ik kreeg weer kleur op mijn gezicht. Ik kon weer praten en maakte alweer grapjes. Na een half uur mocht ik naar huis. Ik ben nog niet helemaal de oude maar ik heb tenminste weer grip op mezelf. Maar wat er nu aan de hand was? Geen idee.

 10. 21 januari 2020 / 15:59

  Wat vervelend zeg. Ik heb ook af en toe nog steeds last van m’n tweede spiraal. Op de gekste momenten kan ik ineens kramp krijgen en dat zakt na een tijdje weer weg. Ik heb ook een vriendin waarbij haar spiraal ineens zich tegen haar keerde. Het verbaast me ook hoe weinig sommige dokters er vanaf weten. Op dit gebied is het echt luisteren naar je eigen lichaam en wat de dokter zegt, kritisch bekijken. Dat zeg ik niet snel, maar de mijne moest zelfs even nadenken over het verschil tussen een koperspiraal en een mirenaspiraal!

 11. Sterre
  2 mei 2020 / 13:32

  Ik kom dit blog nu pas tegen, erg laat. Maar wel heel fijn om te lezen! Ik heb ook een spiraaltje en sinds dien ontzettende lage buikpijn. Ik heb hele hevige aanvallen en ga dan ook zweten zoals jij hier beschrijft. Ik kan me geen houding aan nemen als ik zo’n aanval heb en zelfs zo erg dat ik al twee keer naar de SEH ben gegaan. Maar daar deden ze niets. Ik twijfel nu ook om mijn spiraaltje er uit te halen. Hoe voel jij je nu sinds het spiraal er uit is? Mijn dokter is er namelijk op tegen om hem er uit te halen terwijl mijn hele lichaam zegt dat het toch echt aan het spiraal ligt…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 mei 2020 / 19:27

   Hi Sterre, ai.. ik zou dan persoonlijk echt het spiraaltje eruit laten halen. Toen ik de mijne liet verwijderen was dat drukkende gevoel direct weg.
   Sowieso tob ik altijd al met mijn blaas dus de meeste pijn was wel weg, maar ik had opeens een allergie ontwikkeld voor bepaalde producten.
   Momenteel probeer ik citroen/limoen/chocolade en bepaalde dranken te vermijden. Ik moet gewoon enorm opletten wat ik eet, draag en voel.
   Mijn huisarts was er ook op tegen dat ik mijn spiraal zo snel wilde laten verwijderen, dit heb ik wel doorgezet want ik zat enorm rot in mijn vel.

 12. bloem
  21 mei 2020 / 19:44

  Hallo allemaal.

  Wat een gedoe zeg met de mirena,fijn om te lezen dat ik niet de enige ben.Ik heb de mirena sinds 24 februari van dit jaar,vanwege heftige menstruaties 3 weken lang.( Ben 51)

  Sindsdien veel buikpijn, wisselende stemmingen,opgezet,pijnlijke borsten,aangekomen en nog steeds lange menstruaties De huisarts gebeld om te vertellen dat ik erover denk om hem eruit te laten halen.Dokter zei: kan 4 maanden duren voordat je lichaam eraan gewend is.

  Ik wil mijzelf niet zo voelen,voel mij zo lelijk nu.Bang vd overgang .enz.

  • Gaby
   3 december 2020 / 15:00

   Ik zal zeggen luister naar je eigen gevoel bij mij ging het van kwaad naar erger naar belanden op spoedeisende hulp… Het is eruit na het heen 3 maanden en voel me wel beter maar het heeft tijd nodig

 13. Sandra
  11 oktober 2020 / 21:28

  Poewat een verhaal! Goed dat je gewoon je gevoel hebt gevolgd. Artsen weten wat dat betreft ook niet alles. Ik heb nu na 2 zwangerschappen een spiraal deze zit er nu een jaar in. Na 4 maanden werd ik helemaal niet meer ongesteld. Super fijn! want ik was er maandelijks goed ziek van. Hij beviel dus goed tot nu. Ik heb steeds vaker last van mijn baarmoeder. Zeurende pijn….

 14. Gaby
  3 december 2020 / 14:58

  Herkenbaar na 3e zwangerschap verzakking gekregen bloede veel mirena leek de oplossing… Nou ja 2 maanden nu een week eruit met naar SEH geweest omdat ik onwel werd 3 weken al mega veel bloed verloor nou natuurlijk kwam nergens wat uit maar ik was more n had pijn hups zaterdag toch maar naar de HAP nadat ik mijn verhaal herkende in andere verhalen ding moet eruit
  En na een week veol me beter met veel zweet aanvallen en angstig en extreem moe nog wel gaat het wel beter ik raad het ook echt af ik was namelijk depri pijn altijd moe heel moe hartkloppingen last van me huid en het werd alleen maar erger enorme angstaanvallen … Gaat het echt beter alleen ik wil mezelf terug ben 27 en voel me enorm oud maargoed lees dat je het even de tijd moet geven

 15. Eline
  24 oktober 2022 / 12:21

  Hi Rachel, ik kom je blog nu pas tegen en vroeg mij af hoe het inmiddels met je gaat!? Verschrikkelijk dat dit je overkomen is en wat dapper en fijn dat je dit hebt durven delen, voor velen een herkenning, zoals ook bij mij.
  Ik heb bijna 3 jaar geleden een spiraal laten plaatsen, ook omdat ik niet goed tegen de pil kon. Bij het plaatsen deed dit zo enorm veel pijn, 3 maanden met een opgeblazen gevoel gelopen, daarna pijn vrij.. for vorig jaar. Blaasontstekingen komen en gaan, meerdere AB kuren maar de druk en branderigheid en pijn blijft. Meerdere malen bekkenfysio gehad en voor mijn gevoel scheelde dat op een gegeven moment wel. De pijn was een jaar weg, ook de blaasontstekingen. Tot 3 weken geleden. Weer blaasontstekingen en enorme pijnaanvallen die daarna ook weer wegtrokken. Zo erg dat ik nu al 3 weken thuis zit omdat ik dit niet volhoud in de zorg. Aanstaande vrijdag gaat het spiraaltje eruit, ik hoop zo dat dit de oplossing is. Liefs Eline

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 november 2022 / 09:54

   och Eline.. wat een verhaal ook. Hopelijk is de pijn weg (en de ontstekingen) als je de spiraal laat verwijderen.
   Veel zeggen dat de pijn niet daardoor kan komen, maar soms kan je pijn wel extra gestimuleerd worden helaas.
   Bij mij is de pijn nu na de bevalling volledig weg. Ik zat in een ziekenhuisproces en nu heb ik dus geen idee waar het al die jaren aan heeft gelegen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.