De wereld is gebroken..

De wereld is gebroken..

Waarom.. verlaten mensen ons die wij zo lief hebben? De wereld is voor hun als een verstikking en hun leven hangt aan een zijden draadje. Hun wereld word kleiner en donkerder en ze zien geen uitweg meer. Waarom.. kunnen wij deze mensen niet helpen? Waarom kunnen wij niet die knop niet voor ze omzetten? Een knop waardoor ze willen blijven leven. Een knop die de wereld weer kleurrijk en mooi maakt. Wij blijven achter met een leegte in ons hart, en wij moeten jouw gezicht omzetten in een herinnering. We zullen je nooit meer een knuffel kunnen geven, en jouw lach zullen we nooit meer zien. Dus we maken er een herinnering van. Een herinnering die we altijd bij ons willen houden. Een herinnering die niet mag vervagen, ondanks deze bizarre wereld van tegenwoordig. Ik kan een heel groot artikel typen over wat deze wereld stuk maakt, maar ik zal het kort houden. Dat wij Nederlanders trots zijn op onze red light district maakt mij misselijk. En vooral de mensen die zeggen; wees blij dat de hoeren er zijn, want anders komen er veel meer verkrachtingen. Meen je dit? Hebben jullie ooit het boek gedwongen liefde gelezen? Als je wilt weten hoe ziek deze ‘duistere’ wereld is raad ik je aan dit boek te lezen. Hou je ogen niet gesloten.. deze vrouwen hebben onze hulp nodig. Niemand vraagt om verkracht te worden, gedwongen abortus, verplichte lichaamsveranderingen, een tattoo met de naam van de pooier op hun buik of rug, dit is de seksindustrie mensen. Het is geen sprookje ‘ja maar deze vrouwen verdienen toch mega veel?’, de meeste vrouwen doen dit voor hun kinderen of om aan geld te komen omdat ze dit niet hebben. Zit je eenmaal in deze omgeving dan kom je er ook niet meer uit. Geen een vrouw kan genieten van 3-20 keer seks op een dag. Vooral omdat het alleen maar om lust draait, er komt geen liefde bij kijken. Je gaat letterlijk kapot van binnen en van buiten. Mannen die buitenlandse vrouwen lokken met; wij hebben een mooi baantje voor je bij een bloemenwinkel in Nederland. Daarna moeten ze opeens mannen afwerken, doen ze het niet? Dan bedreigen ze opeens hun familie.. het enige wat hun dierbaar is.

Ik zat ooit in een kerkdienst in Italië. Frits Rouvoet leidde de dienst, hij helpt namelijk vrouwen uit de red light zone. Red.. je leest het goed, hij red deze vrouwen. Deze vrouwen krijgen weer een ‘normaal’ leven. Een tweede kans, een normale baan, ze glimlachen weer, en hun doffe ogen beginnen weer te stralen. Maar helaas was het voor een meisje van 19 te laat. Frits had haar bereikt.. ze wilde hulp.. toen ze eenmaal eruit gehaald was had ze eindelijk de ruimte.. de ruimte om uit het leven te stappen. Ze wilde dit leven zo graag verlaten.. de mannen hadden haar kapot gemaakt. En op dat moment zat ik met een enorme knoop in mijn maag. De tranen probeerde ik weg te knipperen… de seks industrie hoort niet ‘normaal’ te zijn. 

De drugs die tegenwoordig ook steeds meer ‘normaal’ word. Dit vind ik ook zo jammer want je raakt eraan verslaafd, mensen gebruiken het niet alleen meer op feesten maar ook op doordeweekse dagen. Soms denk ik, Rachèl zeg maar niets meer. Tegenwoordig vinden de meeste mensen dit normaal. Sommige durven hier helaas ook geen mening over te geven. Het kost geld, het maakt je kapot en je gaat erdoor liegen. En dat liegen kwetst mensen nog het meest. Elke verslaving ontken je en je gaat erdoor liegen.. ook tegen de mensen die je dierbaar zijn. Of dit nu met drank, drugs of seks heeft te maken. Let that shit go en ga voor een betere versie van jezelf, help mee aan een betere wereld. Het is niet makkelijk en het is ook een enorme strijd maar ga die strijd aan. Keep your head up en denk wat meer over alles na. We verliezen prachtige mensen, dieren sterven uit, kinderen en mensen sterven doordat wij egoïstisch zijn. Het slechte nieuws het hoort bij deze wereld. Arme landen, die mensen geef ik geen geld meer want het komt toch niet goed aan. Het gaat om het gebaar mensen.. als we dit allemaal denken, wat gebeurd er dan denk je? Als ik een bedelaar zie geef ik altijd iets. Iemand met een krant? Hier heb je €2,00 en nee, laat die krant maar zitten. Een betere wereld begint bij jezelf..

Share:

1 Reactie

  1. 30 september 2018 / 16:17

    Wat heb je dit mooi geschreven Rachel! Ik moet zeggen dat ik het met je eens ben. Ik vind het zo jammer dat de wereld tegenwoordig zo in elkaar zit. En al helemaal wat je zegt over de drugs. Ik ben altijd vrij naief ingesteld en dacht dat dit echt niet veel gebeurde en zeker niet in mijn directe omgeving. Maar ik ben er recent achter gekomen dat dat dus helemaal niet zo is. En ik snap het gewoon niet, waarom vinden we het maar normaal? Het is niet goed! Ik vind het goed dat je je over dit soort zaken uitspreekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.