Sushi festival Utrecht 2018


Het sushi festival in Utrecht

In dit artikel ga ik het hebben over het sushi festival. Op google kon ik vrij weinig vinden dus vandaar dit artikel. Jullie gaan veel sushi voorbij zien komen in dit artikel, bereid jezelf dus maar voor. Heb je al trek? Dan waarschuw ik je alvast! Probeer je thuisbezorg app niet te openen na dit artikel. Gelukkig ga ik aanstaande zaterdag samen met mijn vriend sushi eten bij Shabu Shabu in Dordrecht. Hier kan je mij tegenwoordig zo blij mee maken. Moet je nagaan.. de eerste drie keer sushi eten vond ik echt smerig, ik spuugde het serieus uit. Ook de sojasaus vond ik vreselijk en nu drink ik het als water. Maar goed laten we beginnen met het artikel.

Zo kwam je het festival binnen, wij hadden onze auto op 8 minuten lopen geparkeerd.
Gelukkig was het parkeren op korte afstand en de kosten vielen ook enorm mee.

Wat mij direct opviel was dat er geen gras te zien was. Ik dacht namelijk aan gras toen ik hoorde dat het in een park was.
Hierdoor waren er weinig zitplaatsen, in ieder geval, weinig.. je moest goed opletten als je ergens wilde gaan zitten.

Oke, hier scoorde het festival plus punten mee! Bij een bijdrage van €2,50 krijg je een glas. Iedere keer kan je deze laten vullen. 

Yes! we hadden na 10 foto’s ‘dankzij Ariette, geen een selfie was goed genoeg haha’ eindelijk een foto uitgeprint. Dit was gratis en je kon de foto ook naar je e-mail sturen.

Bij deze looping good delicious ice rolls food truck heb ik een selfie gemaakt. Zeg zelf, hoe tof is deze kar? 

Aan een poke bowl kan ik nog niet echt wennen maar deze blijken ook enorm lekker te zijn. Ze zien er wel altijd super smakelijk uit.

Wat ik een nadeel vond aan dit festival waren de prijzen. Alles was zo duur helaas.. natuurlijk je kan het ervoor over hebben maar ik was samen met Ariette bijna €70,00 lichter binnen een uur en dan hebben wij niet eens gek gedaan qua eten. We hebben het puur bij sushi gehouden.. 

En toen kwamen we aan bij de ronddraaiende sushi tafel. Hier keek ik het meest naar uit! Maar wauw wat viel het tegen. De rijst van de sushi’s was enorm plakkerig en die smaakte als de supermarkt sushi, im sorry! Bekijk hieronder de prijzen van de sushi band: 

Je ziet het goed voor twee stukjes betaal je €3,00 of €4,00 ‘dit viel dan nog mee maar al deze sushi’s waren te vergelijken met simpele maki’s’ er waren maar weinig paarse bordjes en die zagen er ook echt niet smakelijk uit. De enigste sushi die er echt lekker uitzag was natuurlijk ook gelijk de duurste.. We hadden er een geprobeerd van €7,00 en die was redelijk! Maar niet dat ik zeg, wauw! Ook de rijst was weer het minst lekker, hierdoor kan je de sushi zo verpesten. 

Deze sushi vond Ariette het lekkerst en ik moet toegeven deze was ook zeker niet slecht. Hij was erg smakelijk maar ook wel prijzig. Maar niet eens zo prijzig als die van de lopende sushi band! Wat ik raar vond want deze was kwalitatief veel beter, dat proefde je meteen. De rijst was trouwens echt super! Dat maakt ook echt het verschil vind ik. 

Ariette vond deze minder maar dit was echt mijn favoriet. Mijn vriend en ik hadden ook zulke sushi op in Italië ”gefrituurd bedoel ik dan”. Die buitenkant was enorm knapperig en smakelijk. De binnenkant was gevuld met zalm die nog lauw was door het frituren, een heerlijke combinatie dus. 

Ben je op een sushi festival met een vriend of vriendin maar hou jezelf totaal niet van sushi? No problem! je hebt namelijk ook foodtrucks zonder vis! Neem bijvoorbeeld deze foodtruck met overheerlijke hamburgers, jam.

Aan de andere kant was het ook behoorlijk druk zoals je kan zien. Hier was ook live muziek en de sfeer was goed!

Mensen, eten, gezelligheid. Erg leuk om te zien dat eten mensen bij elkaar brengt

Dit was ook een hele smakelijke foodtruck, de derde van links hadden wij geprobeerd.. heerlijk! 

Nog even een toffe preset over deze foto heen gegooid, love it! 

Ariette en ik zijn gebleven tot de zon onderging, wat was dit een mooi moment! We hebben vijf minuten gewacht tot iemand een selfie van ons kon maken. 

Hier nog even een kleine selfie bij de sushi loopband! 

En dit was de foto uiteindelijk geworden, cutie toch?! Ik hoop dat ik jullie een beter beeld heb kunnen geven over het sushi festival. Het is een leuk festival maar de locatie had beter gekund, vooral omdat je op gras overal lekker kan gaan zitten. Ook waren de prijzen voor mijn doen te duur.. Maar goed ik ben weer een ervaring rijker! En ik hoop van jullie ook.

Sushi festivals worden op verschillende locaties gehouden! 
Hou de website dus goed in de gaten. 
https://www.festival-joy.nl

7 Reacties

 1. 3 oktober 2018 / 10:48

  Dat ziet er heel leuk uit zeg! Mijn man maakt soms sushi, maar ik eet het eigenlijk nooit buiten de deur.

 2. 3 oktober 2018 / 16:46

  Wat ziet dat eruit als een leuk festival zeg! Zeker als je fan bent van sushi, ik vind zelf sushi wel lekker, maar niet bijzonder of zo 🙂

 3. Jeffrey Prevaas
  3 oktober 2018 / 19:37

  Mooi foto’s Rachel,gaaf je oorbellen <3

 4. 4 oktober 2018 / 11:00

  De foto’s zien er leuk uit! Ik ben zelf nog wel benieuwd naar poké bowls en of ik dat lekker zou vinden. De prijzen op het festival vind ik ook wel aan de hoge kant, maar dat is meer omdat je op zo’n festival ook wel een keer iets anders uit wil proberen en dat doe je niet of minder snel als het heel prijzig is.

 5. 6 oktober 2018 / 21:36

  Prachtige foto’s heb je genomen! Jammer dat het zo duur was en het soms naar supermarkt sushi smaakte.. daar verwacht je dan toch wel iets meer van . Die hamburgers zagen er ook super lekker uit. Misschien nog wel lekkerder dan de sushi 😜.

 6. 15 oktober 2018 / 14:14

  Wow voor die prijzen kun je beter naar een “echt” sushi restaurant! Jammer! Wel gezellig zo’n festival. Ik ben geen enorme sushi fan (lust het wel, maar ben er niet zo gek op als de meeste mensen), maar een verse pokébowl kun je mij zeker voor wakker maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.