IOS 12 favoriete functies

IOS 12 favoriete functies

Dit artikel is speciaal voor de iPhone lovers //

Het is tijd om de nieuwste IOS 12 features onder elkaar te zetten. Want wat is er nou allemaal zo bijzonder aan die nieuwe functies? Ik kan jullie zeggen dat er een aantal tussen staan die gelijk mijn aandacht trekken. Nu ben ik wel echt een Apple fan maar toch betrap ik mezelf enorm op het volgende; ik heb een iPhone maar ik gebruik bijna geen enkele bijzondere functie. Siri? Ja, leuk maar gebruik ik eigenlijk nooit. Mijn camera gebruik ik nu wel voor iedere outfit foto of product foto. Zelfs mijn canon G7X en Canon 60D gebruik ik steeds minder. Maar goed laten we eens kijken naar de nieuwste functies.

IOS 12 functies voor de camera

 • Verbeteringen in de portretmodus, zodat er meer onderscheid is tussen het object en de achtergrond. Dit geldt voor Toneellicht en Toneellicht Mono.
 • QR-codes kunnen gemakkelijker gescand worden.
 • Nieuwe animoji: dinosaurus, spookjes, koalabeer en tijger.
 • Memoji zijn nieuw: animoji, afgestemd op jouw uiterlijk. Te gebruiken in Berichten en FaceTime.
 • Memoji en Animoji kunnen knipogen en de tong uitsteken.
 • Animoji-filmpjes kunnen nu maximaal 30 seconden lang zijn.

Oké, die verbetering is inderdaad een stuk beter geworden. Ik kan echt niet meer zonder een camera op mijn telefoon dus dit is voor mij ook gelijk een plus punt. Die animoji’s gebruik ik eigenlijk nooit, naja eerlijk.. ooit een keer gebruikt toen ik de iPhone X net had aangeschaft.

iOS 12 functies voor Schermtijd

 • Met de compleet nieuwe functie Schermtijd krijg je gedetailleerde informatie om te zorgen dat jijzelf en je gezin minder tijd in apps doorbrengen.
 • Toont tijd die je in apps hebt doorgebracht, ook per app categorie. Je ziet bovendien hoe vaak je de iPhone in de hand hebt gehad.
 • Aan de hand van App limieten bepalen hoe lang jij of een kind bepaalde apps en websites mogen gebruiken.
 • Ouders kunnen zien hoeveel tijd hun kinderen op hun eigen iPhone en iPad doorbrengen.

Je krijgt steeds meer functies die je laten zien hoelang je op een bepaalde app zit op een dag. Dit vind ik wel een goeie want ik wil helemaal geen uren verspillen op Instagram en Facebook. Dus dan kan je nu dus ook een timer instellen, ideaal! Hallo meer vrije tijd voor andere dingen. Voor de ouders is dit wel een spannend dingetje want tegenwoordig spelen de kinderen steeds minder buiten want ze willen youtube filmpjes kijken.. hou ze maar flink in de gaten!

iOS 12 functies voor meldingen en notificaties

 • Meldingen van een bepaalde app worden automatisch gegroepeerd, waarna ze makkelijker te beheren zijn.
 • Je kunt de instellingen voor berichtgeving direct vanaf het toegangsscherm regelen.
 • Nieuwe berichten kunnen geruisloos binnenkomen, zonder dat je gestoord wordt.

Ideaal, hoe minder ik gestoord wordt, des te beter!

iOS 12 functies voor Niet storen

 • Activeer en deactiveer Niet Storen op een bepaalde tijd of plek, of als er een afspraak is.
 • Met de Bedtijdfunctie krijg je geen meldingen op het toegangsscherm als je slaapt.

Yes, finally een bedtijdfunctie. Die ga ik straks gelijk eens testen!

iOS 12 functies in Apple Boeken

 • Nieuw design maakt het ontdekken en lezen van boeken makkelijker. Plus aanbevelingen welk volgend boek je zou kunnen lezen.
 • Makkelijker terugvinden waar je in een boek bent gebleven.
 • Boeken toevoegen aan je nieuwe verzamelingen Leeslijst, zodat je overzicht houdt en altijd weet welke boeken je nog wilde lezen. Dit kunnen ook boeken zijn die je nog niet hebt gekocht.
 • De vernieuwde Book Store (voorheen iBooks Store) bevat aanbevelingen van pas verschenen boeken, samengesteld door een redactie.
 • Meer keuze uit audioboeken, ingesproken door bekende auteurs en acteurs.

Wie doet hier al het een en ander mee? Ik heb dit namelijk nog nooit gebruikt maar het klinkt wel ideaal. Maar nu moet ik wel eerlijk zijn dat ik een echt boek veel fijner vind lezen dan van een digitaal scherm.

iOS 12 functies voor Foto’s

 • Op het nieuwe Voor Jou-tabblad vind je mooie foto’s in je fotocollectie, met aanbevolen foto’s en ideeën voor effecten die je kunt toepassen.
 • Proactieve suggesties voor het delen van foto’s die op bepaalde evenementen zijn gemaakt. Je deelt met personen die daarbij ook aanwezig waren en/of op de foto’s te zien zijn.
 • Verbeterde zoekfunctie zoals intelligente suggesties en ondersteuning voor meerdere zoekbegrippen.
 • Zoeken naar foto’s aan de hand van plaatsen, bedrijfsnamen en gebeurtenissen.
 • Verbeterde prestaties en grotere previews bij het importeren van de camera.
 • Ondersteuning voor de bewerking van RAW-beelden.

Des te meer functies voor foto’s des te beter. Ideaal dat je naar foto’s kan zoeken op een simpele manier, soms ben ik echt minutenlang aan het terug scrollen. Ondersteuning voor de bewerking van RAW-beelden is ook een YES! en meer effecten dat wilde ik al een langere tijd zien. Nu gebruik ik wel altijd mijn lightroom app maar voor andere mensen is dit sowieso weer een ideale tool.

iOS 12 functies voor Meten-app

 • Nieuwe AR-app voor het opmeten van kamers en objecten.
 • Teken lijnen op een oppervlak of in de vrije ruimte om info op te vragen.
 • Automatisch meten van rechthoekige objecten.
 • Screenshots van metingen delen en markeren.

Over een jaartje wil ik gaan samenwonen dus dan is zo’n AR-app wel ideaal, opmeten maar!

Een vraag aan jullie // 

Gebruiken jullie nou echt bijzondere tools op de iPhone? Of zijn jullie net als ik? Ah iPhone, mooie telefoon, makkelijk te koppelen met macbook/imac, fijne camera en thats it? Ik wil mezelf er wel meer in gaan verdiepen vandaar ook dit artikel. Toch ben ik ook gaan kijken naar een Simyo Sim Only abonnement. Vooral als ik volgend jaar wil gaan samenwonen wil ik mijn opties bekijken om goedkoper te zijn in mijn abonnement. Ik weet dat ik nu maar in de dertig euro per maand betaal maar ik heb ook een paar honderd euro moeten aftikken bij de kassa. Een paar maanden later dacht ik nog, had ik maar gewoon de 8+ genomen. De camera van de iPhone 8+ blijkt namelijk net zo goed te zijn als die van de X.

10 Reacties

 1. 18 oktober 2018 / 09:56

  Ik vind vooral Schermtijd erg fijn! ‘Niet storen totdat ik deze locatie verlaat’ vind ik ontzettend handig. ’s Nachts zet ik mijn telefoon én op niet storen, én in de vliegtuigmodus. 😛 En ik gebruik Siri trouwens wel, maar eerder voor stomme dingen zoals het zetten van een timer.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 13:52

   Ja die is ook enorm fijn hoor! liefs X

 2. 18 oktober 2018 / 13:22

  Ik ben ook fan van de scherm recorder die erop zit en vind het zelf ook enorm prettig dat hij dingen gegroepeerd en achter elkaar zet. Geeft in mijn geval rust! Voor de rest kende ik de features wel maar gebruik ik zie niet perse. Scherm tijd vind ik ook een goede, heel bewust ermee bezig zijn dat je er zoveel op zit..

 3. 18 oktober 2018 / 22:51

  Ik moet zeggen, sinds ik die presentatie van apple heb gezien, ben ik er wel enthousiast over. Dan leer je toch simpele trucs die ik eerder nog niet kende. Dus deels wel, deels niet dol op de nieuwe snufjes.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 13:53

   Het is altijd handig om jezelf in deze functies te verdiepen want zo’n duur apparaat mag dan ook wel met zulke opties komen. Alleen sommige iPhone gebruikers weten de helft niet, dat is zo zonde!

 4. 19 oktober 2018 / 14:58

  Wat een fijn en uitgebreid artikel zeg. Ik heb ook geupdate naar IOS12 laatst en ik had niet meteen in de gaten wat er vernieuwd was. Ik vind het wel heel fijn dat hij meldingen groepeerd zodat je een beetje overzicht hebt op je scherm als je een tijdje niet op je telefoon hebt gekeken. Ik vind de schermtijd functie ook echt interessant.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 13:51

   Your welcome girl! ja is ook zo haha ik kijk er soms wel enorm van op, maar ik vind die functie wel enorm fijn.

 5. 21 oktober 2018 / 15:59

  Ja echt fijne functies van iOS 12! Ik vind ook de schermtijd heel fijn, had daar eerst een app voor maar dit is beter. Soms ook wel een beetje confronterend….

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 13:51

   Ja dat is het zeker maar je leert er wel van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.