The Haunting of Hill House review

The Haunting of Hill House review

In Nederland doen we er niet aan mee, maar Halloween komt er weer aan. De feestdag is vooral in Amerika ongekend populair en dé periode om horrorfilms te kijken. Daar speelt Netflix slim op in. De streamingdienst komt op 12 oktober namelijk niet alleen met de horrorfilm Apostle, maar ook met The Haunting of Hill House. Een duistere serie met Michiel Huisman in de hoofdrol. De eerste trailer is in ieder geval behoorlijk angstaanjagend.

The Haunting of Hill House is een echte traditionele horrorfilm waarin, zoals de titel al doet vermoeden, een spookhuis de hoofdrol speelt. Het verhaal is gebaseerd op een boek met dezelfde titel dat in 1959 geschreven werd door Shirley Jackson. Deze klassieker is de basis, maar de makers hebben er wel hun eigen draai aan gegeven. Zelf heb ik dit boek niet gelezen en ik ben ook totaal niet fan van horror maar toch trok deze serie mijn aandacht.

Michiel Huisman onze Nederlandse trots

In deze serie volgen we een familie die is opgegroeid in dit duistere huis op een heuvel en dat heeft nogal wat sporen nagelaten. De vloek van het huis hebben ze nooit helemaal van zich af kunnen schudden. Om af te rekenen met de demonen uit het verleden keren ze terug naar de plek des onheils. Dat doen ze niet alleen, want ze worden bijgestaan door een expert op het gebied van onverklaarbare fenomenen. Deze rol is weggelegd voor onze eigen Michiel Huisman. En wat mogen we trots op hem zijn!

Aan het roer van deze horror serie staat Mike Flanagan. Hij heeft al behoorlijk wat duistere films op zijn naam staan, waaronder de op een verhaal van Stephen King gebaseerde Netflix film Gerald’s Game. Deze man weet dus wel wat hij doet en dat is ook te zien in de trailer. Deze is namelijk heel traditioneel en vooral behoorlijk heftig. Dit soort verhalen hebben we natuurlijk al vaker gezien, maar dat neemt niet weg dat The Haunting of Hill House er veelbelovend uitziet.

The Haunting of Hill House op Netflix

Hoewel het verhaal niet heel bijzonder is, geldt dat niet voor de opzet. Als je de trailer ziet denk je meteen aan een film van maximaal een uurtje of twee, maar dat is dus niet het geval. The Haunting of Hill House is namelijk een tiendelige serie. Hierdoor is er meer ruimte om de karakters neer te zetten. Dit hebben we binnen het horrorgenre nog niet vaak gezien en kan mogelijk een hele interessante serie gaan opleveren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik sommige stukken zonder geluid heb bekeken. Ook heb ik sommige stukken doorgespoeld, maar ik kon niet stoppen met kijken. Gisteren heb ik de aller laatste aflevering gekeken en ik kan je zeggen.. hij was super spannend! Ik durfde gewoon niet gelijk te gaan slapen haha, ik moest eerst een paar funny filmpjes kijken op Instagram voordat ik mijn ogen durfde dicht te doen.

Ben je een fan van spanning, drama en horror? Kijk dan snel deze serie op Netflix.

14 Reacties

 1. 18 oktober 2018 / 22:45

  Deze serie wil ik zeker gaan zien! Zelfs Stephen King schijnt het een goede serie te vinden, dus dat wil wel wat zeggen. Ik houd van horror, kan ook erg genieten van bij voorbeeld The Walking Dead. Ps. En wij doen wel aan Halloween hoor 😉 hier in het dorp wordt er een Halloween toch georganiseerd, ben benieuwd. Het is voor kids dus het zal vast niet al te scary zijn.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:26

   haha ik zal maar gaan beginnen! walking death ben ik op een gegeven moment mee gestopt omdat het seizoen nog online moest komen. Toen zijn ik en mijn vriend met The vampire diaries begonnen en nu zijn we bezig met the originals. Dit zijn tot nu toe allebei mijn favoriete series. Zit een tof verhaal in verwerkt maar als je een van de twee gaat kijken begin dan met vpd. Dan begrijp je de karakters van the originals een stuk beter! oh hier wilde ze het ook gaan vieren maar het ging uiteindelijk niet door.

 2. 19 oktober 2018 / 08:49

  Ik heb het gelijknamige boek van Shirley Jackson gelezen en die vond ik geweldig (ben er toen zelfs voor tot diep in de nacht opgebleven om verder te lezen) en deze serie wil ik dan ook zeker gaan proberen! Hopelijk is die net zo leuk als het boek.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:26

   ah haha haha heerlijk is dat he als je zo’n spannend boek hebt! X

 3. 19 oktober 2018 / 11:09

  Ik wil de serie ergens heel graag zien maar tegelijkertijd ben ik een beetje huiverig voor hoe eng hij zou moeten zijn. Hoor zoveel verhalen van mensen die daarna inderdaad niet meer konden slapen. Wie weet toch maar een keer proberen

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:28

   hahah ja maar je hebt altijd de macht over de knopjes he.. geluid uit, doorspoelen stiekem!

 4. 19 oktober 2018 / 11:26

  Ik ben eeecht niet goed met horror, haha. Deze serie wil ik wel kijken, maar liefst lees ik eerst het boek. Dan weet ik toch een beetje wat ik kan verwachten. Ik beken dat ik de trailer al bijna too much vond. :’D

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:27

   haha horror ben ik ook niet goed mee hoor hahah.. ja snap ik! The best of me was het boek toch opeens heel anders dan de film.. dat gaat totaal niet over horror maar ik bedoel ermee te zeggen dat ze er altijd een andere draai aan kunnen geven!

 5. 20 oktober 2018 / 16:27

  Klinkt als een goede serie! toch ben ik echt een schijter om hier aan te beginnen haha. Meestal heb ik wil met dit soort films of series dat ik ze dan ook echt moet uit kijken, maar dan zo bang kan zijn voor elk geluidje in huis die ik hoor. lol

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:27

   haha ach als je beetje op mij lijkt moet je soms het geluid eventjes uit doen of een stukje doorspoelen.. wat heel slecht is maar anders slaap ik er niet van haha..en ik was toch te nieuwsgierig hoe het afliep.

 6. 27 oktober 2018 / 09:48

  Ik heb deze ook compleet gebingewatched vorige week zondag haha! Vond het echt een fantastische serie. Mooi gefilmd ook. X

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:24

   haha ja toch?! ik denk dat de meeste wel enthousiast waren!x

 7. 29 oktober 2018 / 22:54

  Ik vond hem heel goed in elkaar gezet! Wist je dat er in elke aflevering wel een verstopte geest zat? Vaak ergens op de achtergrond, supervet haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 oktober 2018 / 11:24

   Hij was zeker goed in elkaar gezet. ik denk ook dat de meeste mensen niet een week over deze serie deden haha.. ja soms zag ik dat inderdaad! het is dat je dat nu nog zegt haha..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.