Offline flims downloaden op Netflix

Offline flims downloaden op Netflix

Is dit serieus mogelijk? Deze vraag stelde ik een paar maanden geleden aan een vriendin. Ik wist echt niet dat dit mogelijk was.. en yes, in dit artikel ga ik jullie dus uitleggen op welke manier je dit kan doen. Vooral met dit regenachtige weer kan ik geen genoeg krijgen van Netflix. Het is al zo’n verrijking dat je geen reclames tussendoor hebt!

Op vakantie in Italië

Mijn vriend en ik gingen twee weken kamperen in Italië deze zomer. Van te voren had ik al alles gepland maar ik zat over een ding nog te twijfelen. Neem ik mijn laptop mee naast mijn iPhone X die ik heb? Want ik bedoel, het scherm is best wel groot van een iPhone X maar, uiteindelijk koos ik er toch voor om mijn macbook pro mee te nemen. Want samen kijken op zo’n klein schermpje, dan kan je toch niet echt lekker in een film zitten. Hij heeft deels onder ons luchtbed gelegen in de schaduw in onze tent. S’avonds gingen we dan heerlijk Netflix kijken in onze tent, lekker cozy. Jammer genoeg hadden ze alleen niet lekkere chips in Italie, die moeten we dus volgend jaar echt meenemen. Ik had die twee weken elke dag veel pijn dus dit was echt een heerlijke afleiding. Telfort heeft trouwens ook een artikel geschreven over hoe je series/films op Netflix download.

Filmpjes kijken kost enorm veel data

We weten allemaal dat films kijken enorm veel data kost. Even een filmpje openen op Netflix, op je tijdlijn van Instagram scrollen tot films/series kijken op Netflix. Dit zit er niet in wanneer je een lage data bundel hebt. Tenminste, ik vind dat echt zonde! Maar door deze oplossing van Netflix hoeft je dit dus geen data te kosten. Reis je veel met het openbaar vervoer? Ga je binnenkort met het vliegtuig naar het buitenland? Ga er dan maar eventjes voor zitten!

Hoe werkt dit nou precies? 

Het is eigenlijk mega simpel. Je gaat naar de Netflix app > onderin zie je een optie met downloads > scrol naar beneden en je ziet dan de optie zoek meer downloadbare titels. Hier zie je iedere film/serie die beschikbaar is om te downloaden > Tik op een titel en dan vind je de downloadknop direct. Als je films en series van Netflix op je tablet of smartphone wilt downloaden, moet je er wel rekening mee houden dat dit een belastend effect heeft op je opslagruimte. Hoeveel opslagruimte iets inneemt, hangt onder andere af van de speelduur.

Heb je niet heel veel opslagruimte op je toestel, dan kun je ook de kwaliteit waarin je content downloadt aanpassen. Ga in de app naar de instellingen en daar vind je de optie app-instellingen. Bij beeldkwaliteit vind je daar de optie voor de kwaliteiten ‘standaard’ en ‘hoger’. De eerste optie is sneller en verbruikt minder opslag op je mobiele apparaat, terwijl de tweede optie meer opslagruimte in beslag neemt. Maar download je op hogere kwaliteit, dan zien films en series er wel beter uit.

Ik zou zeggen, heel veel kijk plezier!

Share:

3 Reacties

  1. 31 oktober 2018 / 12:22

    Ik download soms afleveringen van serie’s, als ik dan onderweg geen internet heb (of de wifi in de trein is weer eens belabberd) dan kan ik alsnog lekker serie kijken!

  2. 2 november 2018 / 10:22

    Ik heb zelfs nog niets gedownload via Netflix, maar ik kan me wel voorstellen dat het handig is als je lang onderweg ben. Zelf neem ik meestal m’n e-reader mee, en op vakantie hebben m’n vriend en ik geen tijd om iets te kijken, aangezien we enkel maar in onze hotelkamer zijn om te slapen. 🙂

  3. 6 november 2018 / 21:21

    Ik download vaak afleveringen van series, zodat ik die in de trein naar school kan kijken. Handige functie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.