Liposuctie bij Kliniekervaringen.nl

Wat is een liposuctie precies?

Een liposuctie betekent letterlijk vet wegzuigen. Deze behandeling is vooral geschikt voor vrouwen/mannen waarbij sporten en diëten niet blijkt te werken. Ik denk dat heel veel mensen weten hoe frusterend dit is.

Een andere naam voor liposuctie is liposculptuur, dit was ook nieuw voor mij. Deze tweede benaming is in het leven geroepen om een duidelijk verschil aan te geven met de grovere werkwijze bij de oudere liposuctie behandelingen. Liposculptuur is een nieuwere en wat subtielere werkwijze. Deze behandeling wordt door bijna alle klinieken in Nederland toegepast.

Er wordt niet direct gestart met het afzuigen van vet, want eerst wordt het vetweefsel geïnjecteerd met een tumescente vloeistof. Dit klinkt misschien eng maar dat is het helemaal niet! Het is een waterige oplossing die zorgt voor een samentrekking van de daar aanwezige bloedvaten, zodat de arts het vet makkelijker kan wegzuigen. Ook zorgt dit voor minder ‘schade’ dan bij de klassieke liposuctie. Ik heb ook hier en daar mijn vetjes ”net onder mijn bil aan de zijkant, knieën en benen” waardoor ik mezelf soms onzeker voel. Daarom vind ik dit ook wel een heel interessant onderwerp. Lees hieronder meer over een liposuctie!

Een intakegesprek is de juiste start!

Ben je aan het nadenken over liposuctie? Regel dan eerst een intakegesprek bij een kliniek. Dan is de belangrijkste stap al gemaakt. Geef duidelijk aan wat je echt wel en juist niet wilt. De chirurg luistert naar jouw wensen en zal dan ook kijken of dit mogelijk is. Ook geeft de chirurg aan wat je precies kan verwachten. Je medische achtergrond komt ook aan bod, net zoals je eventuele medicijngebruik. Je huid wordt gecontroleerd op voldoende elasticiteit. Dit is namelijk ook erg belangrijk. Als dit allemaal doorgenomen is bepaalt de arts of een liposculptuur voor jou een geschikte behandeling is. Is dit wel het geval dan wordt er gestart met het maken van een behandelplan. Plus daarna gaan ze ook de operatie inplannen.

EEN LIPOSUCTIE BEHANDELING

  • Bij een liposuctie word je op de operatiedag eerst gewogen  daarna maakt de kliniek een aantal foto’s want die komen in je medisch rapport.
  • Met een stift geeft de plastisch chirurg op je lichaam de gebieden aan waar het vet verwijderd zal worden. Hierdoor zal alles netjes aan bod komen.
  • Meestal vindt een behandeling plaats onder plaatselijke verdoving. Heel soms wordt er voor een algehele narcose gekozen. Dit hangt natuurlijk van de patiënt af. Ik vond een narcose doodeng ‘dacht ik’ maar dit viel achteraf echt enorm mee. Je hebt niet eens door dat je weg bent!
  • Als de plek verdoofd is, maakt de arts in de huid kleine sneetjes. Op deze manier is het inbrengen van het vloeistof makkelijker voor de chirurg.
  • Het inspuiten duurt zo’n dertig tot negentig minuten. De precieze tijdsduur hangt af van de grootte van de plek waar vet wordt weggezogen. Sommige mensen ervaren een branderig gevoel. Dit is per persoon ook weer verschillend!
  • Als de vloeistof na een half uur is ingewerkt, gaat de chirurg met een zeer dunne zuignaald die hol is het vet weghalen dat onder je huid zit. Hier gebruikt hij ook een vacuümpomp bij. Dit klinkt allemaal heel heftig maar hou het beeld voor ogen waarom je dit zo graag wilde! Dan valt het altijd enorm mee.
  • Van de behandeling voel je nagenoeg niets. De incisies worden na het afzuigen van het vet gehecht en afgedekt met een verband. Je zal dan ook wat beurs zijn maar dat is minmaal.

Herstel na liposuctie

Na de behandeling mag je in principe direct naar huis. Dit kan natuurlijk alleen bij een plaatselijke verdoving. Bij een narcose moet je meestal nog een paar uur blijven. Je mag in beiden gevallen niet autorijden dus zorg altijd dat je iemand bij je hebt (of iemand die je kan komen halen). De kans bestaat dat er tot een dag na de behandeling nog vloeistofresten de wond uitsijpelen. Dit klinkt enger dan dat het is! No probemo, trek je meest comfortabele outfit aan die ook een beetje vies mag worden. Het Elastische verband zorgt ervoor dat de zwelling minder wordt! Dit moet je dan ook 2-4 weken dragen. Dit gebied kan trouwens wel pijnlijk zijn. De eerste zeven dagen na de operatie mag je geen zwaar werk doen. Beweeg wel regelmatig om het herstel te versnellen. Na een week mag je weer je reguliere werkzaamheden oppakken. De hechtingen worden bij de controlebehandeling verwijderd.

Resultaten van liposuctie

Als je een liposuctie hebt ondergaan, merk je dat er veel minder vetweefsel zit op de plekken waar je behandeld bent. De contouren van je lichaam zijn weer extra strak en beter gevormd, yes! Hello dream body. Pas na een halfjaar is het eindresultaat echt goed zichtbaar. De zwelling is dan volledig weg en ook het weefsel dat zich onder je huid bevindt, is dan weer hersteld. Benieuwd naar alle ervaringen? Lees die dan hier: www.kliniekervaringen.nl/ervaringen

Liposuctie prijs

De prijs van een behandeling wordt grotendeels bepaald door de plek waar de ingreep plaats moet vinden. Zo is het in de hals meestal het goedkoopste (vanaf €950) en kan een liposuctie in de heupen soms wel oplopen tot ruim €3000. Dit is ook allemaal bespreekbaar met de chirurg. Maar bereid jezelf wel voor dat dit geld gaat kosten. Ook de liposuctie kliniek waar je je laat behandelen is mede bepalend voor de prijs. Zorg er dus voor dat je goed de verschillende prijzen met elkaar vergelijkt, zodat je niet onnodig te veel betaalt. Het kost wat maar dan heb je ook wat, hierdoor kan jij jezelf misschien eindelijk mooi voelen. En dit mag alles kosten, zo zie ik dat in ieder geval.

Meerdere behandelingen // 

Tepelcorrecties, borstvergroting, borstlift, fillers, botox, wenkbrauwlift, vet wegvriezen, ooglaseren en je hebt nog veel meer behandelingen. Bekijk hier ze hier allemaal: www.kliniekervaringen.nl/behandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.