Grand-Cafe Tavenu review

Dit keer ga ik het over een heel tof restaurant hebben. Afgelopen zomer ging ik op bezoek bij mijn ouders in  Zeeland. Zij stonden daar voor twee weken op de camping. En geloof mij, ik stond echt paf toen ik deze camping op kwam rijden. Familiecamping Groenewoud zag er echt geweldig uit. De website is wel toe aan een opknapbeurt maar wanneer je op de camping aankomt is er niets op aan te merken. De douches, wc’s en afwashokken waren enorm schoon. De paden en staan plekken zijn ruim en je hebt ook nog eens een prachtig zwembad, het lijkt wel alsof je op Hawaii bent. Toen ik langskwam bij mijn ouders wilde ik graag in de buurt een hapje eten. Dit doen we namelijk echt nooit met elkaar. Mijn moeder kan namelijk ook enorm lekker koken, maar dit restaurant moet ik gewoon in het zonnetje zetten. Grand-Cafe Tavenu is een tapas restaurant in Burghaamstede. Vanaf de camping was het ongeveer een kleine tien minuten rijden.


De uitstraling 

Als je buiten staat kan je zien dat het restaurant paars is, het restaurant heeft dus een opvallende kleur. Hierdoor blijft je dus snel hangen bij het menubord buiten. Het zag er enorm sfeervol uit, dus we gingen snel naar binnen want we hadden al aardig trek. Er kwam direct iemand naar ons toe gelopen. Het was een meisje met bruin haar maar wauw, wat heeft ze die avond hard doorgelopen. Ze deed het allemaal enorm goed en alles met een flinke glimlach. Ze had die avond ook aardig wat complimenten van ons ontvangen want we waren echt enorm verrast!

De menukaart was mega groot dus ik wist even niet waar ik moest beginnen. De kaart is twee a4tjes groot. Mijn ogen begonnen te stralen toen ik allerlei overheerlijke gerechtjes zag staan. Het is dus een All You Can Eat menu en er staat ook boven: Wink = drink. Dit vond ik ook wel enorm leuk en creatief gedaan. Je hebt verschillende onderdelen op de kaart:

 • Tapas Frias/ Koude Tapas
 • Tapas de Carne/Vlees Tapas
 • Tapas de pescado/Vis-, schaal – en schelpdieren Tapas
 • Guarniciones Tapas / Bijgerechten en vegetarisch
 • Menu Infantil / Kinderspecials
 • Postres/Desserts
 • Frisdranken
 • Warme dranken
 • Alcoholische warme dranken
 • Wijnen
 • Gins
 • Bier van het vat
 • Bier per fles
 • Aperitief
 • Gedistilleerd
 • Wisky

Keuze genoeg dus! Wat waren mijn favorieten? Brood met alioli, Spaanse Manchego kaas, Vitello Tonato, Varkenshaasmedaillons met truffel mayonaise, carpaccio met saus, kleine spaans gekruide hamburger, krokante kipkluifjes, kipspiesjes met alioli, zalm in roomsaus, kaaskroketjes, tostiburger met ham en kaas, Dama Blanca als toetje. Mijn avond kon niet meer stuk!

Hoe serveren ze hun producten

Zoals je kan zien ziet het er enorm netjes uit. Ze doen niet karig maar geven juist ruim, dit vind ik heel bijzonder voor een tapasrestaurant. Vaak krijg je maar weinig saus, vlees of pijnboompitten maar zoals je hierboven kan zien doen ze hier niet aan karig. Nogmaals een flinke duim voor jullie! De carpaccio was hier ook echt enorm lekker, hier heb ik er ook drie van op, oh no, no sorry!

De borden zijn chique, de kaart ziet ook super tof en stoer uit! De foto’s op de kaart hebben ze ook leuk verwerkt. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit restaurant qua sfeer, opzet en interieur een dikke 10+ van mij (en mijn ouders) krijgt. Het was een genot om hier te eten.

Kijk deze kleine mini hamburger nou, op een stoere plank werd deze geserveerd en wauw, hij smaakte enorm lekker! Sommige gerechten werden ook geserveerd met een krant, hoe origineel? Natuurlijk het wordt ook in andere restaurants gedaan maar bij dit restaurant past het perfect. Ik bleef mijn buikje maar vullen want ik wilde zoveel mogelijk proberen.

Het adres en overige informatie

Zondag t/m donderdag €19,50 p.p. (laagseizoen ma+di gesloten) vrijdag, zaterdag en feestdagen €23,50 p.p.
– Maximaal 2,5 uur te dineren.
– Heeft u een allergie? Meldt dit dan aan ons vooraf.
– Voor niet opgegeten tapas brengen wij €2,50 per tapa in rekening.
– Dranken en desserts vallen buiten het arrangement.
– Kinderen van 4 t/m 8 jaar krijgen 50% korting
– Kinderen t/m 3 jaar gratis
– Maximaal 2 tapas p.p. tegelijk te bestellen

ADRES 

Tave Nu Food & Drinks 
Noordstraat 4
Haamstede
0111-850716
info@gctavenu.nl
www.gctavenu.nl

1 Reactie

 1. Appie
  29 november 2018 / 13:10

  Wij komen er al een hele poos, en het blijft gewoon een topper,heerlijk eten.geen lange wachttijden.ruim voldoende eten.leuke sfeer.en natuurlijk geweldig personeel.
  Binnenkort maar weer eens reserveren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.