Stedentrip Parijs | mijn stedentrip plannen

Dromend denk ik aan mijn volgende bestemming. Word het Parijs, Londen of New York? Ik wil een stedentrip plannen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Normaal ging ik met mijn ouders mee op vakantie en dan gingen we altijd 3 weken naar het buitenland. Eerst naar Zwitserland, Oostenrijk en uiteindelijk werden mijn ouders verliefd op Italië, en ik ook. De afgelopen twee jaar ben ik dan ook met mijn vriend in Italië gaan kamperen. Maar hoe mooi Italië ook is, ik wil eens een keer iets totaal anders zien. Daarom ben ik gaan nadenken, welke bestemming ga ik helemaal uitpluizen via het internet? New York is prachtig maar is wel erg duur. Ik ga voor een stedentrip Parijs.

Wat kan je allemaal doen in Parijs? 

Laten we hieronder eens bekijken wat er allemaal in Parijs te doen is. Ik heb een boekje gekocht bij de Action hoe je Parijs stad in 6 wandelingen kan ontdekken. Er zijn ook boekjes voor Rome,  Berlijn, New York, Londen en nog twee maar die heb ik niet meegenomen.

#1 Lunchen en kunst kijken in Paleis de Tokyo

Houd je van moderne kunst? Ga dan naar Palais de Tokyo want hier zijn er wisselende tentoonstellingen met bijzondere projecten. Je kan ook de tentoonstelling combineren met een lunch bij het restaurant Tokyo Eat. De gerechten hebben een Aziatische vibe maar daar houden tegenwoordig wel heel veel mensen van.Wat extra leuk is aan Palais de  Tokyo is dat het tot middernacht is geopend. Een kunstzinnig begin van een avondje stappen of juist de perfecte afsluiter van een dag in Parijs. Dit is weer eens wat anders dan een bezoekje aan het Louvre.

13 Avenue du Président Wilson

#2 Vintage shoppen op de vlooienmarkt

Voor een goede tweedehands vondst moet je op zoek naar de rommelmarkten in Parijs. De meest beroemde vlooienmarkt van Parijs is de Marché aux Puces de St-Ouen, in het noordoosten van de stad. Hier kun je op zaterdag, zondag én maandag terecht voor bijzondere koopjes en oude schatten. Je kan ook nog de rommelmarkt in Le Marais bezoeken. Deze kan je vinden langs de Rue de Bretagne. Deze is twee keer per jaar! Een weekend in november en een weekend in Mei.

– Marché aux Puces de St-Ouen: Metro Garibaldi

#3 Een dienst bijwonen in de Sacre Couer

De beroemde Sacre Couer heb je vast wel een keer op de tv voorbij zien komen. Maar ga eens naar binnen terwijl er een mis is. Neem plaatsje op een bankje en laat alles op je inwerken. De dienst is in het Frans maar is bijzonder om een keer meegemaakt te hebben. Ik kan enorm genieten van kunst, gebouwen en sfeervolle plekken. Kerken vind ik sowieso altijd heel erg boeiend in het buitenland, ik steek altijd even een kaarsje aan en stiekem neem ik tientallen foto’s.

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag: 07:00, 11:15, 18:30, 22:00
Vrijdag: 07:00, 11:15, 15:00, 18:30, 22:00
Zaterdag: 07:00, 11:00, 22:00
Zondag: 07:00, 11:00, 18:00, 22:00

#4 Pho Slurpen in Chinatown 

Soms slurpen wij onze soep maar dat kan je ook in het Parijse Chinatown doen (je hoeft dus niet helemaal naar China). Een wijk met aziatische winkels vol boeddhabeelden, sushi restaurants ‘hier gaat mijn hart al sneller van kloppen’, knipperende lampjes en gelukskatten die met hun pootje zwaaien. Dit is een deel wat je echt moet bezoeken. Al is het alleen maar om even de sfeer hier te proeven ‘of iets anders te proeven’. Je kan ook een gigantische Aziatische supermarkt Tang Frèeres bezoeken. En de noodles blijken bij Pho 14 enorm lekker te zijn.

129 Avenue de Choisy

#5 Brunchen in Le Marais

In Parijs kan je heerlijk wandelen, winkelen en vooral lekker eten. Op de zondagochtend gaan de meeste Parijzenaren brunchen in Le Marais. Dit is een prachtig charmant wijkje met veel bijzondere boetiekjes, cafés en overheerlijke restaurants. Maak sowieso een reservering om zeker te zijn van een plekje.Na heerlijk te hebben gegeten kan je lekker rondhangen in de stad. Zeker als je wilt winkelen in Parijs is dit de place to be. Le Marais is namelijk een van de weinige plekken in Parijs waar de winkels op zondag zijn geopend. Bekijk deze link wanneer je nog meer winkels in Parijs wilt ontdekken.

Metro Saint-Sébastien – Froissart

#6 Afdalen in de Catacomben

De meest macabere plek van Parijs is het ondergrondse gangenstelsel, dit loopt onder de stad door. Misschien geen romantische plek, of juist wel want je grijpt al gauw naar je partner zijn of haar hand. Maar dit is te interessant om over te slaan. De catacomben van Parijs omvatten een netwerk van tunnels van in totaal zo’n 290 kilometer! En hier hebben 6 miljoen Parijzenaren rust gevonden. In de 18e eeuw werden namelijk de overvolle begraafplaatsen leeggehaald en de overblijfselen opgeslagen in de catacomben. Een keel deel van de catacomben is opengesteld voor publiek. Je kan wel het beste de kaartjes van te voren kopen. Vooral in de zomermaanden is de wachtrij enorm lang.

1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy

#7 Parijs bekijk vanaf de Tour Montparnasse

Vanaf de Eiffeltoren heb je natuurlijk een geweldig uitzicht over Parijs. En iedereen wilt daar toch een selfie maken (of een foto laten maken). Maar wist je dat het uitzicht eigenlijk veel mooier is vanaf de Tour Montparnasse? Deze 209 meter hoge toren is een van de hoogste gebouwen van Frankrijk en vanaf het observatiedeck op de 56e verdieping heb je een geweldig uitzicht. Trek dus drie onderbroeken over elkaar aan en hou jezelf goed beet. Adem in en uit en bekijk dan met grote ogen het schitterende uitzicht. Kleine tip? Het is een stuk goedkoper dan de Eiffeltoren en je hoeft minder lang te wachten.

33 Avenue du Maine

# 8 Onderduiken in het kunstenaarsbolwerk aan de Rue de Rivoli

Rue de Rivoli is een van de bekendste winkelstraten van Parijs en bekende modehuizen en mega grote winkelketens. Op nummer 59 zit een kleurrijk kunstenaarsbolwerk met ongeveer 30 ateliers. Je kunt een kijkje nemen in de werkplaatsen en kennismaken met de artiesten die hier aan het werk zijn. Dit is ook altijd zeer bijzonder wanneer je kunst kan waarderen. Op de begane grond zit een galerie waar in het weekend gratis concerten worden gegeven. Ik bedoel, wie wilt er nou niet een gratis concert in Parijs bijwonen?

58 Rue de Rivoli

#9 Wandelen in de kassen van Jardin des Plantes

Ik kan altijd enorm genieten van planten, natuur en van de bloemen. Jardin des Plantes is een botanische tuin die is gelegen in het 5e arrondissement van Parijs. Met mooi weer kun je er prachtig wandelen tussen de exotische bloemen en planten, maar mijn favoriete plekje in dit park zijn de plantenkassen. Het lijkt namelijk net alsof je middenin de jungle staat. De torenhoge bananenbomen, gatenplanten en cactussen zijn echt een bezoekje waard. Entree tot het park is gratis, voor een bezoek aan de kassen betaal je zeven euro per persoon. Regent het tijdens je stedentrip Parijs? De kassen van Jardin des Plantes zijn de perfecte plek om te schuilen. Geef je ogen de kans om ieder moment op te slaan.

57 Rue Cuvier

#10 Thee drinken in een Moskee

De kleurrijke tegeltjes, symmetrische tuin met fonteinen en de grote, zware deuren doen absoluut denken aan Marokko. Is het Parijs of Marrakech? Het is lastig te zeggen als je de Mosquée de Paris in Quartier Latin bezoekt.  Voor drie euro mag je binnenkijken in dit bijzondere complex. En geloof mij, die drie euro is het meer dan waard wanneer je weer naar buiten komt. Na afloop kun je een deurtje verderop muntthee drinken of lekkere Marokkaanse maaltijd uit de tajine eten. Ze weten wat ze over het eten zeggen in Marokko right? Je vindt de moskee trouwens tegenover Jardin des Plantes.

2bis Place du Puits de l’Ermite

Heb jij ooit weleens een stedentrip gemaakt?

2 Reacties

  1. 29 november 2018 / 15:59

    Steentrips zijn super leuk! Vaak gedaan, maar in Parijs ben ik nog niet geweest. Staat zeker nog op mijn lijstje. Je hebt een paar leuke punten er tussen staan. ^^

  2. 9 december 2018 / 19:45

    Leuk overzicht! Hierdoor heb ik meteen zin om nog een keer naar Parijs te gaan! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.