Netflix: The Bird Box

Netflix: The Bird Box

The Bird Box ging als een lopend vuurtje op het internet. Helaas moesten wij Nederlanders nog eventjes geduld hebben. En toen was die daar opeens, poef! Vol op het beeld bij mijn vriend, we keken elkaar aan en klikten op afspelen. We waren ondertussen wel benieuwd geworden naar deze film dus we gingen er goed voor zitten.

Waar gaat de film over?

Mensen gaan vreemde dingen zien, de een ziet hun overleden familielid terug, de ander z’n engste nachtmerrie. Na een paar seconde veranderen hun ogen en plegen ze zelfmoord. Hoe ontkom je hier aan? Door niet te kijken! Sandra Bullock is een van de weinige mensen die dit overleefd. Ze wordt in een huis opgevangen waar de een na de ander flipt. Sandra en nog een vrouw zijn hoogzwanger en proberen in dit huis dubbel te overleven.

Ze krijgt een relatie met een van de mannen in dit huis. Een van de vrouwen doet de deur open voor een man, dit is alleen een verkeerd persoon. Deze man heeft namelijk het monster geaccepteerd en wil iedereen ernaar laten kijken. Hij trekt de planken van de ramen af en ook Sandra kijkt bijna in het licht. Ze heeft net met die andere vrouw een bevalling achter de rug , ondertussen is er in die kamer is ook nog een oude dame aanwezig. Zij kijkt in het licht en laat zichzelf uit het raam vallen. De andere dame geeft haar kindje aan Sandra en pleegt daarna ook zelfmoord.

Ondertussen is er beneden ook een gevecht gaande. Sandra verstopt zich onder het dekbed en dan is het opeens heel stil. Te stil. Toch overleeft ze het samen met haar geliefde en de twee baby’s, daarna vluchten ze uit het huis. Ze gaan op weg naar een plek die ze heeft doorgekregen via de walkie talkie, daar is het veilig voor haar en de kinderen. Ze moet alleen nog geblinddoekt een ruig water oversteken met twee kleine kinderen. Gaat haar dit lukken?

Hoe vond ik deze film?

Zelf had ik er iets meer van verwacht. Hij was spannend maar niet tè eng waar iedereen heeft over heeft. Ik ben echt een bange poeperd met films maar deze vond ik dus echt niet eng. Mijn vriend vond ‘m prima maar ook niet geweldig. De film duurt meer dan twee uur dus dan verwacht je ook wel een goed einde. Dit was gelukkig wel het geval, maar heel eerlijk? Ik zag het einde niet echt aankomen..

Trailer

Hiermee sluit ik dan ook af, het was een prima film maar ik hou ook altijd wel van ontroerende films. Bij deze kreeg ik niet een brok in mijn keel. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden!

Share:

18 Reacties

 1. 3 januari 2019 / 22:38

  Ik deel exact je mening, ik had meer verwacht. Ik vond hem mwah. Niet slecht hoor, maar zeker niet waard om nog eens te kijken.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:42

   haha zelfde mening dus! Maar inderdaad niet waard om nog een keer te kijken (dan kan je beter de Titanic kijken zoals gisteren avond haha).

 2. 3 januari 2019 / 22:47

  Ik vond de film tegenvallen. Althans, het einde. Het voelt (voor mij) alsof de film halverwege is gestopt. Ik vond het einde echt een anti-climax eigenlijk haha. Er schijnt ook een boek van te zijn. Ik hoop dat ik deze kan lezen, wellicht is het boek beter dan de verfilming. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:42

   ja vond het ook inderdaad heel jammer, vanaf het midden was het opeens een andere soort film. Dan ben ik inderdaad niet de enige. Het boek is misschien wel spannender?!

 3. 4 januari 2019 / 09:33

  Ik vond hem wel goed, erg creepy, ik had alleen graag íéts beantwoord gezien. Duizend vragen! Ik heb het boek eergisteren gekocht, binnenkort eens lezen. Hopelijk wordt er dan een en ander duidelijk. Je spoilt wel bijna de hele film hierboven, haha. 😛

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:43

   oh het boek lijkt mij enorm spannend (spannender weer dan de film). haha oeps..

 4. 4 januari 2019 / 10:05

  Ik heb hem gister toevallig gezien. Vond hem ook tegenvallen. Op facebook werd hij super gehyped, maar ik bleef achter met veel vragen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:43

   haha ja dat was waarschijnlijk het probleem, iedereen verwachtte er mega veel van!

 5. 4 januari 2019 / 10:54

  Lijkt me toch wel steeds de moeite waard om te gaan kijken. Ik vind Sandra Bullock ook een hele goede actrice.
  Op zich ook wel goed dat je het einde niet zag aankomen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:41

   Ja ze kan enorm goed acteren hoor! Dat doet ze ook zeker in deze film!

 6. Anna Gerrie - Beautyonthefarm.nl
  4 januari 2019 / 14:01

  Ik ben zo benieuwd naar deze film en ga ‘m binnenkort zeker zien. Wel fijn dat er niet zo’n voorspelbaar einde is!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:40

   haha heel veel succes met deze film Anna! 🙂

 7. 5 januari 2019 / 15:46

  Ik heb hier zoooooooooo veel over gehoord, ik ga hem gewoon zelf ook kijken =)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:40

   Goed zo haha doen!

 8. 7 januari 2019 / 11:53

  Ik heb hem ook gezien! Vond hem wel heeel eng hahah, maar ik kijk normaal ook nooit dit soort films dus misschien komt het daardoor. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:40

   haha dan kan het daardoor komen want ik vond ‘m qua engheid echt enorm meevallen! met die piepjes rondom de auto vond ik wel even spannend.

 9. 7 januari 2019 / 14:03

  Ik heb de druk van de hype rondom deze film tot nu toe weten te weerstaan, maar denk dat ik ‘m toch wel ga kijken binnenkort! Dit is trouwens wel de eerste keer dat ik lees waar de film überhaupt over gaat. Ben benieuwd hoe ik ‘m vind… Haha

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 januari 2019 / 19:39

   haha toch maar even kijken Sanne! Veel kijk plezier <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.