Game Card Direct + mijn favoriete games

Ik denk dat ik niet de enige ben, maar doormiddel van dit artikel wil ik dat toch even checken. Wie van jullie is er fan van games? En is dat misschien altijd al geweest? Mijn vriend speelt van alles, playstation4, pc, spelletjes en op zijn mobiel. Zelf ga ik in dit artikel mijn favoriete games bespreken. Plus ik ga een paar spellen van de 90’s voor jullie opzoeken.

Dit was eventjes een zoektocht, maar ik heb aardig wat materiaal verzameld. Gamen is altijd stiekem een hobby van mij geweest. Ik denk dat ik wel durf te zeggen dat niet heel veel vrouwen van games houden. Als een spel goed in elkaar zit, ben ik om. Op Gamecardirect kan je een iTunes kaart kopen of andere tegoed kaarten. Dit is dus het ideale cadeau voor de gamers!

Natuurlijk kan een top 5 ook niet ontbreken in dit artikel. Jullie zien hierboven een foto van Horizon. Dit is de meest toffe game die ik op dit moment speel. Hier ga ik het later nog over hebben. Bekijk eerst maar mijn top vijf.

Mijn top 5 games van dit moment

-Little big planet
-Get fit with Mel B
-Horizon
-Unravel
-Sims 4

Little big planet

Little Big Planet is een hele creatieve game. Je gaat namelijk vanuit je ufo in het heelal opzoek naar toffe werelden. Daar kan je kleding, stickers, verschillende items en kapsels verzamelen. Je kan dus van je gebreide poppetje een dier maken of een super stoere piraat. De keuzes zijn enorm in dit spel. Je kan het een beetje vergelijken met Mario alleen dan veel creatiever. Dit spel is ook deels door kinderen ontworpen. Bekijk hier de trailer:

Get fit with Mel B

Dit is een fitness game, je kan namelijk allerlei workouts voor de tv doen. Wil je een sterke rug? No problem. Wil je juist afvallen? Ook dat kan! Je kan met dit programma alle kanten op. Yoga, Pilates, Kickboxen, dansen, alles komt voorbij. Ik heb een hogere hartslag met dit spel dan wanneer ik aan het fitnessen was.

Horizon

Dit is weer een totaal andere game. Vooral de natuur en hoe de game ontwikkeld is sprak mij enorm aan. Je word direct meegezogen in het avontuur. Ten eerste begin je als klein meisje en opeens bam, ben je een jongvolwassen vrouw. Er zijn gevaarlijke mensen, maar je moet vooral oppassen voor de ”kwaadaardige” robots om je heen! De game is echt onwijs mooi gemaakt en de kleding is ook fantastisch.

Deze kan gespeeld worden op de playstation 4. Thuis heb ik zelf de playstation 3 dus deze speel ik regelmatig bij mijn vriend. De game is zo groot en soms enorm moeilijk, deze speelt je dus niet zomaar uit.

Unravel

Deze game zag ik via Origin voorbij komen. De trailer zag er namelijk ook magisch en fantasierijk uit. Toen ik deze game eenmaal ging spelen was ik verkocht. Je kan deze ook op de pc (iMac) spelen. Wanneer je de trailer bekijkt weet je meteen waarom dit zo’n heerlijk spel is. Ik heb gewoon wat met gebreide poppetjes en natuur denk ik…

De Sims 4

Natuurlijk kan de Sims niet ontbreken in dit rijtje. Momenteel speel ik de Sims 4. Ik wilde een kanaal erover beginnen, maar helaas trok mijn iMac dit niet. Dus nu speel ik gewoon zonder dat ik iets hoef op te nemen ‘ook helemaal niet verkeerd’. Ik download hier en daar leuke cc om mijn poppetjes een extra toffe look te geven. Ondertussen heb ik ook al aardig wat uitbreidingen maar dieren en seizoenen vind ik altijd het meest realistisch ‘en leukst’. Dit maakt je leventje daar veel echter, haha klinkt dit logisch?

Ik denk dat wanneer je eenmaal ‘vroeger’ met de Sims bent begonnen dat je gewoon niet kan stoppen. Wanneer je eenmaal op de start knop drukt kom je er drie uur later pas achter vandaan.

Een paar game favorieten uit de 90’s

Wauw wat brengt dit veel oude herinneringen op zeg. Van floppy’s tot de eerste cd’s. Wat was dit spannend zeg, en wat kon ik altijd enorm genieten van een nieuwe game. Mijn broer deed alleen maar schiet spellen, maar ik deed echt werkelijk van alles. Bekijk snel wat mijn favorieten waren.

Tarzan | voor olifanten uitrennen, als kleine Tarzan tot grote Tarzan groeien, zoveel mogelijk punten verzamelen, alleen de finale lukte mij helaas niet, waar al die apen in kooien zaten.
Alladin | dit was een spel wat op een floppy stond, enorm veel pixels.
Worms | Wie kent dit spel niet? Bekijk de afbeelding hieronder, hallelujaaaa, BOEM!@)$(%#)!, raketten afvuren, kruisjes

Zoo Tycoon | Zoveel mogelijk dieren kopen, groot park bouwen, mensen irriteren met loslopende tijgers | ik was trouwens gek op de giraffes
Doom | Een eng spel van mijn broer wat ik regelmatig ‘stiekem’ speelde
Mario | haha iedereen heeft toch weleens Mario gespeeld? Ik deed dit op een hele oude gameboy. Met paarse knopjes en een groen scherm.
Habbo Hotel | mijn favoriete ”eerste” internet game. Dit deed ik regelmatig met Jackolien spelen, tosti erbij, soepje erbij en daar gingen we weer, we flirten erop los met onze HC looks en daarna BOBBA!

Barbie Riding Club | oh wat was ik verliefd op deze game zeg, je kon je paard verzorgen, opdrachten uitvoeren en vooral veel avonturen beleven
Sims 1 & 2 | eenmaal een Sims fan altijd een Sims fan, ik hoef niks uit te leggen toch? Je maakt een huis waar je drie uur mee bezig bent, gaat dan heel veel motherlode invullen (en opeens ben je rijk) en dan ging je uren spelen.
Donkey Kong | Dit spel deed ik ook op de playstation bij Jackolien haha, dit soort spellen waren echt geniaal. Langleven enorme pixels!
Rollercoaster Tycoon | Ook dit spel kan niet ontbreken. De meest oude Tycoon blijft het leukst, stiekem je gasten verzuipen die misselijk waren. Want anders kostte ze je park onder, bah! Of je rollercoaster net ièts te hard zetten.

Je hebt namelijk van deze games ook een mobiele variant. Je hoeft dan alleen maar de iTunes code in te voeren van de kaart die je hebt gekregen. Zo heb je uren speelplezier op je mobiele telefoon.

Wat waren jouw favoriete games van vroeger? En weet je nog je game naam?

Ik vond het echt heerlijk om dit artikel te maken. Hierdoor droomde ik weer helemaal weg bij al mijn avonturen. Typ voor de gein eens het volgende in bij google: ”90’s games pc”. Hierdoor zie je echt onwijs veel screenshots van oude games. Hopelijk heb ik jullie een beetje geïnspireerd met dit artikel.

14 Reacties

 1. 25 januari 2019 / 15:59

  Rollercoaster Tycoon en Zoo Tycoon waren echt heel leuk! En de Sims natuurlijk. Een aantal jaar geleden heb ik veel The Sims 3 gespeeld en hoewel ik het nog altijd op mijn oude laptop heb staan, durf ik eigenlijk niet meer te beginnen, want ik vrees dat ik inderdaad weer hartstikke verslaafd raak.

  Wat ik vroeger trouwens ook heel leuk vond, waren Catz & Dogs 3/4. Kon je huisdieren aanmaken die je moest verzorgen en het leukste: ze puppy’s of kittens laten krijgen! Ik maakte ook echt altijd de vreemdste kruisingen, haha. O, en die zwangerschappen duurden officieel 3/4 dagen, maar het werkte om de tijd van je pc aan te passen en het programma dan opnieuw te openen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 januari 2019 / 09:47

   Zoo Tycoon en Rollercoaster waren echt Epic haha! haha als je eenmaal weer begint dan ben je ook zo weer uren verder. Die game ken ik niet Catz & Dogs. Wel Dogs op de nintendo, kon je ze ook uitlaten.. was volgens mij op de DS allemaal?

 2. jeffreyprevaas
  25 januari 2019 / 16:13

  Ik speel ook vanalles Mobiel,Pc.Zeg maar van Candy Crush tot The Sims,vanalles dus.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 januari 2019 / 09:46

   Candy Crush heb ik ook veel gespeeld, maar Sims blijft een toppertje haha.

 3. 26 januari 2019 / 08:55

  Ja Tarzan vond ik ook heel leuk! Vooral de oude spelletjes vind ik nog steeds leuk. Verder speel ik af en toe worms en Mario. Maar Unravel ziet er ook wel echt heel mooi uit!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 januari 2019 / 09:46

   haha Tarzan was enorm spannend. Worms had ik geïnstalleerd op mijn iPhone, maar zonder succes. Vond het toch niet zo leuk en handig op de iPhone haha.

 4. 26 januari 2019 / 11:28

  Ik speel nu helemaal niks meer, maar heb echt heel wat uurtjes achter de Nintendo en computer doorgebracht vroeger. Sims en Rollercoaster Tycoon waren natuurlijk favoriet, maar ook Supermario heb ik heel veel gespeeld! Zo leuk was dat altijd.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 januari 2019 / 09:45

   haha heerlijk vond ik het en nu nog steeds. Rollercoaster en Sims hebben echt enorm veel uren ingezeten.

 5. 26 januari 2019 / 11:58

  Ik ben ook gek op gamen! Het leuke vind ik ook dat mijn vriend en ik hier deels dezelfde smaak in hebben, alleen is hij er beter in dan ik ben (ik speel ook minder vaak). Momenteel ben ik nog bezig met Assassin’s Creed Odyssey en Tomb Raider: The Shadow of the Tomb Raider op de PS4. Verder speel ik ook zo af en toe met vlagen heel veel Sims en World of Warcraft. Die spellen van vroeger mis ik soms nog wel! Alladin vond ik zo leuk en de Harry Potter games ook (weet niet of je die kent).

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 januari 2019 / 08:37

   haha wat tof Kirsty, ja ik wist wel dat je inderdaad WoW speelde. Sowieso vind ik op de pc alles weer makkelijker dan via de playstation. De sims blijft gewoon leuk hahah, nee de Harry Potter games zijn nieuw voor me. Mijn vriend en ik zijn toevallig net begonnen met de complete film reeks!

 6. 28 januari 2019 / 11:37

  Grote fan van games hier. Vroeger speelde ik vooral Sims en Roller Coaster Tycoon. Oh en Pokemon niet te vergeten. Tegenwoordig ben ik vooral fan van de nintendo switch waarop ik vooral veel Mario speel, maar Stardew Valley is ook een hit en op de computer heb ik Sims 4 fases.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 januari 2019 / 17:33

   ah super leuk om te horen Rianca! dat zijn denk ik ook de meest gespeelde games van vroeger. Oh dat heb ik nog nooit gespeeld, daar ben ik wel benieuwd naar.. Thanks voor je comment! 🙂

 7. 28 januari 2019 / 17:26

  Oh wat heerlijk, sinds jongs af aan ben ik een echte gamer en er gaat geen dag voorbij dat ik niet speel. Tegenwoordig wel voornamelijk op iPad en iPhone. Helaas heb ik geen consoler meer. Misschien toch maar weer eens overwegen. Bijna alle spellen die jij vroeger speelde deed ik ook

  Ik was ook enorm verslaafd aan Spyro op de Playstation 1. Zoooo gaaf!! <3

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 januari 2019 / 17:34

   wat super leuk om te horen Simone haha! haha heerlijk he, Spyro heb ik nooit gespeeld hah, ik zou het overwegen als ik jou was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.