Landelijke keukens

Ondertussen zijn ik en mijn vriend bezig met een huisje. Deze week krijgen we meer te horen, dus duim maar flink voor ons! Doordat we bezig zijn met een huisje ga je toch inspiratie opdoen. En hierdoor ga je een eigen stijl creëeren. Toch blijft de landelijke stijl mij inspireren. Vroeger was ik altijd al enorm onder de indruk van deze landelijke keukens. Een aantal familieleden van mij hebben ook een keuken in een landelijke stijl en ik vind het echt fantastisch!

Tegenwoordig zie je natuurlijk ook heel veel industrie, maar wanneer je dit combineert creëer je een prachtige sfeer. Dit wil ik dus ook in mijn huis overbrengen. Ik hou echt van stenen, zachte aardetinten maar ook de stoerheid van zwart, grof hout en industrieel.

Stoere keukens

De een koopt een huis waarvan de keuken al prima is. Maar vaak willen mensen toch een nieuwe keuken scoren. Dit is namelijk een hele belangrijke plek in het huis. Hier sta je iedere dag in te koken en vanuit deze keuken komen prachtige creaties. Hier geniet je samen met je partner, familie en vrienden van. Eten brengt mensen bij elkaar en dit komt dus allemaal uit een keuken.

Trends van dit moment

Op dit moment zie je allerlei trends. Je ziet veel hout, steen, leer maar ook kalkborden en kalkverf. Dit zie je niet alleen bij keukens, maar ook in de woon/slaap kamers. Hierdoor kan je met een krijtje teksten schrijven en daarna weer uitwrijven. Dit geeft een heel speels effect!

Wat wil ik in mijn toekomstige keuken hebben?

Sowieso moet de keuken stoer maar landelijk zijn. Hout moet gecombineerd zijn met een stoere grijze kleur. De grijze kleur kan bijvoorbeeld terugkomen in het keukenblad.

Je kan bijvoorbeeld ook leren handgrepen plaatsen. Dat vind ik ook super tof. Dit zie je trouwens ook steeds vaker op kasten. Verder moet mijn keuken ook planken bevatten, hier kan ik bijvoorbeeld een plantje basilicum, paprika/tomatenplant of overig servies opzetten. Hierdoor creëer je ook een hele andere sfeer in de keuken. Dit is dan een soort sfeerplankje waardoor je gemotiveerd wordt om er iets mee te doen.

Ik ben in ieder geval enorm benieuwd hoe mijn keuken eruit gaat zien.  Heb jij ook een landelijke keuken? Of juist een hele andere stijl? Klik op deze link om meer landelijke keukens te bekijken.

Share:

11 Reacties

 1. 3 maart 2019 / 19:58

  Ik ben ook wel voor het landelijke te vinden. Ofwel landelijk gecombineerd met industrieel. In mijn toekomstig huis wil ik vooral ruimte (die we hier nu thuis haast niet hebben ondanks het grote huis) en ik droom al altijd van een kookeiland in de keuken.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 maart 2019 / 23:05

   Oh heerlijk is dat he een keukeneiland. Dat is een droom voor iedere vrouw denk ik (die graag in de keuken bezig is). Maar industrieel trekt mij inderdaad ook enorm, hierdoor creëer je ook ruw en stoerheid in je keuken.

 2. 3 maart 2019 / 20:56

  Spannend! Ik hoop dat jullie kunnen tekenen voor het huis! Ik vind een strakke keuken met landelijke details wel mooi.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 maart 2019 / 23:07

   Bedankt voor je reactie Angelique 🙂 Fijne week nog verder en gedankt! Xx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 maart 2019 / 20:06

   Dankjewel Marloes <3

 3. 4 maart 2019 / 19:41

  Ik duim voor jullie huisje! Ik heb zelf niet zo heel veel met de landelijke stijl, maar kan me wel voorstellen dat dat een hele mooie combi is die je omschrijft. Heb zelf laatst ook wat plantjes in mijn keuken gezet en dat maakt het meteen een stuk gezelliger vind ik. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 maart 2019 / 20:05

   Dankjewel lieve Sanne, ik hoop dat het allemaal goed komt! ja, plantjes en kruidenrekjes maken een keuken zoveel gezelliger. Thanks weer voor je comment, nog een fijne week verder 🙂

 4. 13 maart 2019 / 20:30

  Mooie keukens zijn het die landelijke keukens..

 5. 18 maart 2019 / 10:19

  Dit is ook hele fijne inspiratie Rachel! Mooie foto’s! Dat krijt in de keuken is zo leuk! Kun je eigenlijk als je goed kunt Handletteren elke keer een soort van andere keuken creëren, love it!

  Liefs,
  Amina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.