Bank inspiratie

Op dit moment zitten ik en mijn vriend in een draaikolk. Er komt van alles op ons af, dit is wel allemaal positief hoor. We zijn namelijk bezig met een huisje. Dit zijn hele spannende, maar ook hectische tijden. Maar als alles doorgaat kan ik wel heerlijk gaan inrichten en daar heb ik zo’n zin in! Ik heb al aardig wat inspiratie mapjes aangemaakt op Pinterest. Bekijk hieronder alle info over banken. Want dat is een flinke zoektocht!

In een woning heb je natuurlijk wel meubels nodig. Nu gaat het in dit artikel over banken, want welke bank moeten we gaan kiezen? Gaan we voor een standaard bank of willen we juist voor een sportief en stoer model gaan? Dan heb je natuurlijk ook nog de keuze of je een hoekbank wilt. Nu zijn mijn vriend en ik echt gek op een hoek dus die gaat er sowieso komen. Hierdoor kunnen we heerlijk bij elkaar liggen.

Neutrale kleuren

Nu moet ik wel zeggen dat ik altijd graag iets bijzonders wil aanschaffen. Ik heb mijn ogen al flink over Pinterest laten gaan en al honderden foto’s opgeslagen. We twijfelen op dit moment tussen drie kleuren; groen – grijs of cognac. Met deze drie kleuren kan je eigenlijk alle kanten op. En ze zijn ook nog eens tijdloos. Hierdoor kan je met een kleed of kussens de kamer ook wat pittiger maken.

Advies vragen aan een winkel

Als je in een winkel banken gaat bekijken ga er dan gelijk op zitten. Hierdoor weet je precies of die aan je lichaam voldoet. Vraag eventueel een medewerker erbij. Een bank is niet zomaar iets, je kan het niet zomaar vervangen ”als je veel centjes hebt wel, maar jullie begrijpen mij wel”. Het is namelijk onwijs belangrijk dat je kijkt naar het zitvlak, zit er steun achter je schouders, is de kleur naar je zin? Is de hoogte van de bank goed? Zijn er meerdere kleuren beschikbaar? Wat vind ik van de prijs? Dat zijn allemaal vragen waar je antwoord op moet krijgen.

Belangrijke punten

Dit bedoel ik met een stoere bank, tenminste hij is bewerkt en de kleur groen is ook stoer. Verder kan zo’n tapijt er ook erg goed bij. Toch ben ik wel gaan kijken naar een aantal bepaalde punten.

-Is het een hoekbank?
-Zitten er pootjes onder? Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter, hier kan je dus altijd rekening mee houden wanneer je woonkamer wat kleiner is.
-Zit de bank lekker?
-Is de bank stevig?
-Staat de kleur mij aan of heeft de bank meerdere kleuren tot z’n beschikking?
-Zijn we het eens met de prijs?
-Heeft de bank losse rug kussens? (die zakken namelijk soms in, dus die willen wij sowieso niet)
-Geeft de bank ook genoeg steun in de rug? Sommige hebben namelijk een lage rug en mijn vriend en ik tobben allebei weleens met onze rug.

Waar hebben jullie een bank gekocht?

Nu ben ik enorm benieuwd hoeveel mensen een bank online hebben geshopt. Ik vind dat namelijk wel heel knap als je dat durft. Ik ga liever echt naar een winkel toe en laat mezelf dan informeren. Vooral omdat ik ook echt wil gaan zitten op een bank. Wil je toch op het internet speuren? Online vond ik deze toffe collectie banken.

Hopelijk heb ik jullie weer geïnspireerd met dit artikel. Willen jullie meer inspiratie op woongebied? Laat dat dan even hieronder weten. Volg mij ook even op Pinterest. Ik heb namelijk een hele toffe wooninspiratie map.

9 Reacties

 1. 18 maart 2019 / 21:48

  Een bank zou ik niet op internet kopen, althans niet zonder er eerst op gezeten te hebben. Ik vond het trouwens nog een hele speurtocht naar dé bank! Ondanks de Pinterest inspiratie… het komt uiteindelijk toch best nauw en heel veel was het telkens net-niet. Succes met zoeken!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 maart 2019 / 23:18

   Nee, ik zou de bank ook eerst online bekijken en daarna in de winkel! Je moet wel op een bank zitten voor je ‘m aanschaft!

 2. 20 maart 2019 / 09:12

  Ik zou een bank (of bed/matras) ook niet zomaar online kopen. Wij kochten hem via Marktplaats, hebben een uur gereden om hem uit te proberen en hebben hem toen thuis laten bezorgen door een koeriersdienst. Klinkt als veel werk voor een tweedehandsje, maar hij is wel een van goed merk, dus het was de investering waard. Nieuw hadden we hem niet kunnen betalen, maar hij was wel als nieuw. Nu een jaar verder en nog elke dag blij mee! Een groene bank vind ik ook erg tof trouwens!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 maart 2019 / 23:19

   Dat is ook een hele goede optie geweest Hermien, wat goed! Dan troffen jullie het wel enorm. Groen is wel stoer inderdaad! Thanks

 3. 20 maart 2019 / 14:55

  Ik heb zelf een bank samengesteld bij een winkel (Knibbeler). Een grote grijze hoekbank die precies mooi past in mijn woonkamer 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 maart 2019 / 23:19

   Bedankt voor de tip! Wat mega handig zeg.

 4. 21 maart 2019 / 16:24

  Wij hebben onze bank via Made.com gekocht. Dat was erg spannend, want we hadden hem nooit in het echt gezien en er dus ook niet op gezeten. Maar gelukkig hadden we er niet blijer mee kunnen zijn;-)

 5. 25 maart 2019 / 20:17

  Wij hebben onze bank uiteindelijk bij LeenBakker gekocht. Een paar dagen veel banken uitgeprobeerd, maar uiteindelijk kwamen we bij de eerste bank uit waar we op hadden gezeten. Heel blij mee!

  Liefs,
  Marloes

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 maart 2019 / 15:34

   Dat is ook zo’n leuke winkel, daar ga ik binnenkort ook eventjes kijken, dankjewel voor je comment Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.