Stoppen met roken door een e-sigaret?

Op dit moment ben ik alweer een aantal jaar gestopt met roken. Ik begon op mijn 14e en heb ook echt als een ‘ketter’ gerookt. In het weekend vlogen de sigaretten er doorheen. Ik deelde ze uit als lolly’s, in deze tijd moet je maar extra genieten van een sigaret want ze zijn enorm in prijs gestegen. Maar na een aantal jaar kwam de E-sigaret op de markt. In het begin vond ik het maar raar, het kon nooit zo lekker zijn als een echte sigaret. Mijn zus had op een gegeven moment zo’n stoere black smoker in haar hand. Ik vroeg aan haar of ik een trekje mocht nemen. Het was eigenlijk totaal anders dan wat ik had verwacht. Je kan het een beetje vergelijken met een waterpijp (met een smaakje). Het is wat dikkere rook en de sterkte en smaak kan je zelf kiezen.

Smaakjes kiezen

Je hebt tegenwoordig ook allerlei verschillende soorten smaakjes.
E-liquid kopen kan op de website Smokesmarter.

-Tabak
-Fruit
-Zoet
-Menthol/Mint
-Tabak/Menthol

E-sigaret voordelen

Wanneer je wilt stoppen met roken is een e-sigaret echt ideaal. Rook je laatste sigaret op en wanneer je trek hebt pak je even je e-sigaret erbij. Neem drie trekjes en ga weer lekker verder met je werkzaamheden. Ik vond het een groot voordeel dat ik niet meer naar rook stonk. Zelfs mijn handen roken nog heerlijk. Dat vond ik namelijk altijd het meest smerige aan roken, die vreselijke rookgeur. Daarom rookte ik ook liever nooit voordat ik ging slapen.

Is een E-sigaret gezonder?

Een E-smoker is uiteindelijk gezonder en goedkoper dan een sigaret. Sommige geloven dit niet, maar het is echt waar. Ik vind een E-sigaret echt een uitkomst, je kan ‘m altijd op zak hebben en wanneer je even trek heb dan pak je ‘m erbij. Mijn zus en broer zijn er ook beiden enorm over te spreken. Ze hebben allebei een zwarte variant. Mijn zus rookt trouwens al jaren menthol. Nu moet ik zeggen dat ik ook echt een menthol muts was met roken, dus ik vind dat met een E-sigaret ook echt het lekkerst qua smaak. En je kan ook de scherpte instellen op zo’n E-sigaret. Licht tot zwaar en je kan ook kiezen of je er nicotine bij wilt. Dat had mijn broer wel, maar mijn zus niet.

Je kan tegenwoordig op veel websites zoals Smokesmarter een E-sigaret kopen. Ze zijn meestal tussen de €15,00-50,00 euro. Ook zijn er tegenwoordig veel verschillende designs. Nu is mijn vraag: heb jij ook een E-sigaret? En hoe was jouw eerste reactie? En ben je ook echt van het roken afgekomen? Of doe je het afwisselen?


Share:

6 Reacties

 1. 17 april 2019 / 12:29

  Wat een mooie foto bij je artikel Rachèl! Ik rook zelf niet, maar ik vind zo’n e-sigaret in mijn buurt veel minder hinderlijk dan een normale sigaret. Waterpijp vind ik bijvoorbeeld ook best lekker ruiken.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 april 2019 / 12:31

   Ja het ruikt een stuk beter dan een echte sigaret. Ik gebruik het momenteel niet meer.. ben er helemaal vanaf (ik rookte al vanaf mijn 14e, dus het was ook tijd dat ik ging stoppen). Nu ben ik super blij dat ik niet meer die behoefte heb om te roken. Heerlijk!

 2. 17 april 2019 / 13:07

  Ik rook al heel lang en heb ook al eens een paar weken een e-sigaret gebruikt. Mijn ervaring is dat de verslaving dan blijft, maar… ik ken ook genoeg mensen die wel op die manier gestopt zijn. Dus het is zeker een optie om te stoppen. Of het gezonder is? Dat betwijfel ik nog steeds! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 april 2019 / 07:45

   Bedankt voor je reactie Simone, en je hebt ook helemaal gelijk.. voor iedereen werkt het weer anders!

 3. 17 april 2019 / 13:27

  Echt goed dat het je is gelukt om te stoppen! Ik ken inderdaad ook meer mensen die op deze manier zijn gestopt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 april 2019 / 07:45

   Bedankt voor je reactie Audrey, nog een fijne dag verder 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.