Het leed wat blaaspijn heet

Het leed wat blaaspijn heet

Daar lig ik dan, in mijn bed met mega veel pijn. Ik ben 26 en heb nog nooit zo gehunkerd naar een gezond lichaam. Vanaf de zomervakantie ben ik al aan het tobben met blaaspijn. Laat ik even heel eerlijk zijn, ik tob al vanaf mijn 12e met blaas(ontsteking)pijn. Toen ik mijn spiraaltje liet zetten ging het helemaal mis. Na zes weken wilde ik dat ding eruit hebben. De dokter gaf aan dat ik nog even geduld moest hebben, maar ik trok nog net niet de haren uit mijn hoofd. Ik voelde mezelf weer enorm beroerd door de hormonen, maar mijn vakantie was ‘verpest’ door de pijn.

Mijn vakantie was verpest

Ik had zoveel meer van mijn vakantie kunnen genieten wanneer ik niet die pijn aanvallen had gehad. Mijn vriend gaf op een gegeven moment zelfs aan van: ” Chel, we gaan gewoon weer naar huis.. dit gaat niet zo”. Maar ik wilde niet mijn vakantie opgeven. Ik had hier heel het jaar naartoe geleefd, de bergen, het kraakheldere water, de rust. Gelukkig had ik ook wat goede momenten op een dag, meestal zette de pijn rond de middag/avond op.

Dat is op dit moment ook het geval. De pijn rommelt de hele dag door, maar de krampen en aanvallen beginnen pas na 15:00/16:00. Dan kan ik niet meer op of om. Ik kan mezelf geen houding geven, een warm bad werkt niet, twee paracetamols doen niks.. het is op zo’n moment een en al focus op de pijn. Op dit moment heb ik al drie fysio afspraken gehad en ik probeer dus ook deze oefeningen in praktijk te brengen. Maar toen kwam opeens het ziekenhuis met het volgende..

Wij willen een ct-scan maken

Wij willen graag een ct-scan maken Rachèl. Er was al eerder een foto gemaakt, maar nog geen ct-scan. Dus hier stond ik zeker voor open.. als ze maar iets gingen vinden. Dan kan ik de pijn een naam geven. Uiteindelijk vonden ze een niersteentje, deze wordt over een aantal dagen/weken operatief verwijderd. Donderdag a.s. krijg ik eerst een screening in het ziekenhuis. Dat betekent dat eventjes alles gecontroleerd wordt, medicijn gebruik, bloeddruk, er word misschien bloed afgenomen en zo gaan ze ongeveer 20 minuten alles controleren.

Dit had ik niet verwacht..

Ik ben ook bij de gynaecoloog geweest, daar schrok ik wel van. Opeens moest ik mezelf ‘weer’ uitkleden, maar dit keer bij een mannelijke arts.. die zag ik niet aankomen. Hij ging mijn baarmoeder, eierstokken etc. onderzoeken en dit zag er allemaal goed uit. Dat was dan wel weer een enorme opluchting!

De operatie + een nacht blijven slapen

Ik moet in slaap worden gebracht (narcose) en dan gaan ze via mijn blaas naar mijn nier, daar moet het steentje zitten. Ik hoop dat deze kleine dondersteen (leuke woordgrap) al deze pijn oplevert. Dan kan ik straks heerlijk genieten van mijn vrijgezellenfeest/bruiloft. Voor het eerst in mijn leven moet ik blijven slapen in het ziekenhuis, dat wordt nog wat. De volgende dag trekken ze er nog een buisje uit.. ik ben benieuwd. De arts gaat met de operatie ook het een en ander oprekken, hierdoor krijg ik ook minder snel last van steentjes. Normaal gesproken plas je deze wel uit en loop je er niet 11 maanden mee. Maar goed, als dit allemaal zo smal is dan gaat die niet verder.

Hopelijk ben ik straks eindelijk (na 11 maanden) van die vreselijke pijn af.

Share:

5 Reacties

 1. 21 mei 2019 / 05:23

  Goed dat er misschien eindelijk een reden is gevonden voor de pijn. Ik hoop dat jij je snel beter voelt.

 2. 21 mei 2019 / 10:52

  Hoop voor je dat het met de operatie ook opgelost is! Naar dat je er zo lang mee hebt moeten rondlopen voor ze op die niersteen uit kwamen.

 3. Lieke van Veen
  21 mei 2019 / 14:14

  Heel veel succes met de operatie! Hopelijk voel je je snel weer beter.

 4. 22 mei 2019 / 08:15

  Wat enorm vervelend allemaal! Ik hoop voor je dat dat niersteentje de oorzaak is van al die pijn en dat je er dus snel geen last meer van hebt. Dat zou toch wel heel fijn zijn voor jullie bruiloft!

 5. 28 mei 2019 / 11:58

  Wat ontzettend naar! Het klinkt ook echt zo pijnlijk. Ik hoop echt dat je hiermee geholpen zal zijn en dat je snel van je pijn af bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.