Wij hebben een huis gekocht!

Eindelijk mogen we het jullie vertellen. Wij hebben een huis gekocht! Het was een heel proces, want er moest nog van alles goedgekeurd worden. Na 26 jaar ga ik gewoon het huis verlaten… Ik ben de laatste van dit gezin dus dat wordt nog even slikken. Mijn vriend en ik zijn op dit moment al zes jaar samen en wat is de tijd snel gegaan.

Funda in de gaten houden

Een paar maanden geleden gingen we Funda steeds meer in de gaten houden. Er kwam op een gegeven moment niet veel meer online. De huizen zijn op dit moment ook echt mega duur. Nu valt het in ons dorpje nog mee, als je de prijzen ziet rondom en in de steden dat is voor ons gewoon niet te doen. Voor een beginner is dit dan ook echt een vreselijke tijd. Ik probeerde wel zo positief mogelijk te blijven, maar er kwam gewoon geen huisje voorbij dat ik dacht, yes! Het waren of mini huisjes, bouwvallen, te duur of het huis lag aan een te drukke straat. En toen… was er opeens een heel leuk huisje te koop in mijn dorp.

We regelden via een makelaar een bezichtiging. We waren enthousiast want de badkamer en keuken waren nog niet zo lang geleden opgeknapt. Dit was ook precies in onze stijl! ideaal dus. Verder zie je natuurlijk niet alles in een eerste bezichtiging. Er komen zoveel dingen namelijk op je af dus je komt ogen te kort. Na de bezichtiging kregen we de kans om een bod uit te brengen. Er werd al gelijk gezegd dat er meerdere mensen een bod hadden uitgebracht…

Het kwam ook nog eens zo over dat ze allemaal de vraagprijs hadden geboden. Je kijkt elkaar aan en dan gaat er van alles door je hoofd. Wat is wijsheid? Waar doen we goed aan? We hebben een keuze gemaakt en dat bleek gelukkig de juiste te zijn.

Hoe verliep het bij ons?

Er kwam een woning te koop in mijn dorp, we hebben toen de knoop doorgehakt en hebben toen onze eerste bezichtiging ingepland. We kregen de dag erna te horen dat de woning al verkocht was. What the… gebeurde dit nou echt? Dat was onze eerste domper, zo snel gaat dat dus op dit moment. En wanneer komt het volgende huisje te koop in ons dorp, hoe lang moeten we daarop wachten? Toen kwam er een tweede huisje op Funda en daar hadden we allebei een heel goed gevoel bij. De keuken en badkamer waren helemaal naar onze smaak en de tuin had ook een prachtige overkapping.

We regeleden na drie dagen onze ’tweede’ bezichtiging. Dit keer ging het gelukkig wel door.. pfiew! Toen de bezichtiging erop zat hoorde we dat er al meerdere mensen waren geweest. Hierdoor wordt je al mega zenuwachtig. We kregen 1,5 uur om een bod uit te brengen en we gingen direct voor de vraagprijs. Helaas hadden de andere drie koppels dit ook gedaan. We kregen dus allemaal nog 1x de kans om een bod uit te brengen. We hebben het erop gegokt en na twee dagen kregen we een positief telefoontje van de makelaar. Wat fantastisch gevoel was dit. Ondertussen maakte ik een dansje aan de telefoon.

Toen ik mijn vriend ging bellen met het goede nieuws kon die het amper geloven. Die dacht namelijk dat ons bod niet geaccepteerd zou worden. We zaten best nog wel flink boven de vraagprijs maar mijn vriend dacht dat de andere koppels nog meer boven ons zaten.

Maar toen moest er nog het een en ander worden goedgekeurd..

Je hebt niet zomaar een huisje gekocht en zeker niet zonder vast contract. Dit was dus echt even een dingetje. Maar dat is gelukkig ook helemaal goed gekomen! Ik heb zo’n zin in dit avontuur, laat maar komen! En dan geef ik nog iets weg.. want we gaan ook in de zomer trouwen! haha, het gaat nu wel allemaal heel snel. Maar ik ga jullie op de hoogte houden. Ondertussen heb ik mijn bruidsjurk ook al uitgezocht. Het is echt een totaal andere jurk geworden.

Vanaf nu ga ik jullie ook meenemen in ons verhuis proces. Ik heb er onwijs veel zin in. Ook is het wel fijn dat ik straks al mijn spulletjes kwijt kan.. ik heb nu drastisch ruimte te kort in mijn slaapkamer.

En toen was het tijd voor de sleutels

Gisteren ging ik eerder weg op mijn werk. Eerst hadden we om 15:15 een laatste controle rondje door het huis en toen gingen we met z’n alle naar de notaris. Het was een humoristische man dus het was gelukkig niet allemaal zo stijfjes! Er werd tussendoor nog wat gelachen en toen werden de sleutels aan ons overhandigd. Wat een gek en bizar gevoel was dit.

We zijn gelijk naar het huis gegaan om de champagne koud te zetten (en verder hebben we gelijk de lades gevuld met koekjes, koffie, suiker, kartonnen bekertjes, chips etc.). Ook kwamen gisterenavond mijn ouders, zus, zwager, broer, schoonzus en de kids langs om het huis te bekijken. Die waren ook helemaal enthousiast. Dus.. cheers! Op een prachtige en lange toekomst samen en dat we van dit huis ons thuis mogen maken.

Share:

21 Reacties

 1. 28 mei 2019 / 18:29

  Wat een onwijs leuke ontwikkelingen! Gefeliciteerd met jullie huis! Fijn dat het gelukt is! De huizenmarkt is inderdaad bizar. Een keer knipperen en die huizen zijn al weg. Heel gaaf ook dat jullie gaan trouwen! Ik ben heel erg benieuwd naar komende tijd dus ga je verhuisblogs in de gaten houden! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:56

   Dat zeker Jorinde, spannende tijden en het gaat nu allemaal heel erg snel. Het is inderdaad een bizarre huizenmarkt, maar gelukkig is het bij ons goed gegaan. Andere mensen hebben meer pech..
   Ja haha, dat is ook enorm spannend, maar door alle klus stress heb ik daar bijna amper tijd om aan te denken.

 2. 28 mei 2019 / 23:00

  Ik ben echt zo benieuwd naar alle ontwikkelen rond jullie huisje! Ik vind dat je echt een geweldige stijl hebt qua interieur dus het zal zeker inspirerend worden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:57

   ah helemaal leuk Amy, er zijn inmiddels alweer wat weken verder en er is al veel gedaan! Wat lief van je, dat is een groot compliment!

 3. 29 mei 2019 / 07:15

  Wat een super fijn nieuws om te horen dat jullie bod was geaccepteerd! Vond dat uitbrengen van een bod ook zo spannend. Heel veel succes (en plezier!) met alles 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:55

   Eindelijk haha, het was echt zo’n opluchting! dankjewel wijfie <3

 4. Anna
  29 mei 2019 / 08:34

  Wat zijn jullie ook een lief stel! Heel erg leuk dat jullie gaan trouwen <3 Enne, van harte gefeliciteerd met de koop! Echt super 😀

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:57

   Dankjewel Anna, wat lief van je! ja, erg spannend allemaal haha.

 5. 29 mei 2019 / 08:53

  Aaaah gefeliciteerd! Super leuke foto van jullie trouwens. Ik ben heel erg benieuwd hoe het eruit gaat zien!

 6. 29 mei 2019 / 11:36

  Zo, dat zijn even twee superleuke nieuwtjes, zeg! Gefeliciteerd! Toevallig is vandaag mijn eerste huis-koop-jubileum. Ik hoop dat jullie het net zo fijn gaan hebben in jullie huis als ik!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:55

   Gaat helemaal goed komen Audrey, bedankt voor je lieve comment <3
   Wat leuk gefeliciteerd nog!

 7. 30 mei 2019 / 09:27

  Oh wat geweldig dat het is gelukt! Gefeliciteerd met jullie woning en heel veel succes met het verhuizen. Ik wens jullie veel geluk toe in jullie nieuwe stekkie 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:54

   Super lief thanks Romy <3
   Dat gaat helemaal goed komen

 8. 1 juni 2019 / 09:50

  Wat super leuk voor jullie, gefeliciteerd! Geniet van deze periode en ben erg benieuwd naar je artikelen erover 🙂

 9. 5 juni 2019 / 21:03

  Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.