Shellac4U Nagels

En eindelijk was het tijd om mijn nagels aan te pakken. Ik heb ze maanden laten ‘ademen’ dus ik kon nu de nagellak van Shellac4U uitproberen. Nu moet ik zeggen dat ik niet al te enthousiast ben over dit soort nagellak. Ja, het is prachtig, dekt goed, blijft weken zitten. Maar op de een of andere manier lag bij mij na twee dagen de gellak er weer af. Deed ik iets verkeerd, lag het aan de nagellak? Daarom ga ik nu in dit artikel een andere soort gellak proberen en dat is de CCO Shellac.

Starterspakket

Zijn jullie benieuwd hoe je deze shellac nagels thuis aanbrengt? Bekijk dan snel de rest van het artikel. Ik kreeg in ieder geval het hele starterspakket binnen. Wat zat hier allemaal in?

-Een doek van CCO Shellac4U
-Drie kleuren
-Nail remover
-Nail cleaner
-Top Coat
-Base Coat
-Nail Wipes
-Nail Remove wraps
-Twee verschillende vijlen
-En houten staafjes om de nagellak te verwijderen of je nagelriemen naar beneden te drukken

Het aanbrengen

Mocht je nog nooit Shellac gebruikt hebben, dan is dat wel even wennen. Je moet namelijk wat stappen doorlopen. Je hoeft in ieder geval niet lang te wachten tot je nagellak droog is. Ik ga er stap voor stap doorheen.

Stap 1: Maak je nagelriemen los, maak met een nail wipe en wat cleanser je nagels schoon.
Stap 2: Nu je nagels pluis vrij zijn kan je de base coat aanbrengen, daarna hard je de nagellak uit onder een UV of LED lamp.
Stap 3: Breng de gewenste kleur aan en hard deze uit. Is de kleur nog niet intens genoeg? Herhaal dan deze stap.
Stap 4: Daarna breng je de top coat aan en deze laat je ook weer uitharden onder de lamp. Vervolgens pak je weer een mail wipe met wat cleanser, hierdoor is de nagellak plak vrij!

Mocht je voor het eerst zo’n set bestellen, zit er vaak ook een uitgebreide handleiding bij, maar dit is in het kort hoe je zelf thuis je shellac nagels aanbrengt. Neem hier even een halfuurtje voor en dan zijn je beide handen prachtig! Het voordeel van dit soort shellac is dat het heel snel droogt, of in dit geval uithard. Met 30 of 60 seconden is je lak al droog. Daarnaast blijft shellac altijd een stuk langer zitten én is het een stuk harder dan gewone lak waardoor je nagels niet snel breken.

Het eraf halen gaat als volgt

Je pakt een folie met een watje (dit zit aan het folie vast), deze doordrenk je met remover. Vouw dit om je nagels heen en laat dit ruim 20 minuten intrekken. Daarna begint het heerlijke ”ik probeer de nagellak er zo snel mogelijk af te halen” race. Nou, ik kan je zeggen… neem hier maar extra de tijd voor. Soms kan je ook licht je nagel beschadigen met dit proces. Smeer na dit proces je nagels en nagelriemen goed in met een crème, en laat ze even tot rust komen.

Conclusie

Ik vind de shellac van CCO erg fijn. Momenteel ben ik aan het klussen en ze hebben het al 1,5 week overleefd. Ik had gekozen voor glitter, maar doordat ik de hele dag met mijn nagels in een emmer water zat waren ze enorm snel uitgegroeid. Gisteren heb ik ze er dus afgehaald, normaal kan je deze lak wel een aantal weken laten zitten.

Het meest ideale is dat je niet continue hoeft te kijken of er een stukje van je nagellak af is. Ook worden mijn nagels er sterker van, normaal zijn ze zo slap als een vaatdoek. En breken ze trouwens ook enorm snel. De CCO shellac is onder andere verkrijgbaar via Shellac4U en daar kost een starterset met lamp €79,95. Een los kleurtje kost €9,95 en hier doe je echt lang mee.

Gebruik jij ook weleens shellac?

Share:

2 Reacties

  1. 5 juni 2019 / 21:09

    Ik draag wel eens gel nagellak van Pink Gellac, maar geloof dat shellac weer iets anders is en er ook makkelijker af gaat. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar ben wel benieuwd geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.