Verhuisdagboek #1

Verhuisdagboek #1

Het is vandaag 2e Pinksterdag en er is alweer een (klus)week voorbij. Wat gaan de dagen toch hard na 28 mei. Op die dag kregen wij namelijk de sleutels van ons huis. We hebben al met z’n alle enorm hard gewerkt, en ik wilde toch het een en ander met jullie delen. Zijn jullie benieuwd naar ons project? Ga dan snel naar de foto’s.

Iedereen wilt wat aan een woning doen. Maar we hebben ons er wel een beetje op verkeken. Maar laten we positief blijven! Je kan hier namelijk echt een paleisje van maken. Ook kregen we gelijk enorm veel leuke, smakelijke en mooie cadeaus. Super leuk & lief!

De trap was prima, maar wat gaan we ervan maken? Nou, ik was een beetje aan het rondkijken en ik vond zo’n betonlook trap wel tof. Dus daar zijn we op dit moment mee bezig. Gelukkig heeft Marc zijn vriend Pascal ook nog een handje meegeholpen.

En toen was de kleur toch een beetje anders..

Hello keuken! Een beauty is het he? De vorige bewoners hadden echt een hele goede smaak. De keuken is namelijk fantastisch net als de badkamer. Hier hoeven we ook bijna niks aan te doen.

Dit is trouwens nog een grappig verhaal. Toen wij het huis gingen bezichtigen was het 16:30 in februari, het werd dus al donker en er komt weinig licht binnen (dat komt door de overkapping). Achteraf bleek de keuken gewoon een stuk bruiner te zijn dan we dachten. Bij de controle ronde schrokken we hier dus van. Je kijkt 200x naar de Funda foto’s en dan maak je er een beeld bij. Ondertussen waren wij al druk bezig geweest met een vloer uitzoeken, want ja.. wat past er nou bij zo’n kleur keuken? Uiteindelijk is onze keuze niet slecht en kan het er goed bij.

Dit is een project voor mijn vriend. De schuur was namelijk al wat ouder (het huis komt uit 68) en mijn vriend wilde dit dus helemaal gaan aanpakken. Het is een flinke (en vooral lange) schuur en hier kan je dus ook echt van alles in opslaan. Ook had ik twee nieuwe kliko’s ”besteld”. Hello newbies, dit ziet er een stuk leuker uit! (hoe blij kan je zijn met nieuwe kliko’s?)

Een inloopkast? Of toch niet?

Onze slaapkamer had een ”deur” opening. Eerst dacht ik, we maken er een inloopkast van. Net zoals de vorige bewoners, maar daarna hebben we toch de beslissing genomen om er een aparte kamer van te maken. Hierdoor kan je ook weer iets extra’s neerzetten. Mijn broer en ik hadden gipsblokken gehaald en mijn vriend en zwager hebben het toen dichtgemaakt. Dit was wel eventjes wennen.

Gaan we de gaskachel houden?

En toen was er nog een koofje met een flinke gaskachel. Het zag er allemaal leuk uit. Maar hij was niet praktisch. Ik vind een kachel tof, maar onze hoekbank had ook net iets meer ruimte nodig. Dit was nog een flinke klus, mijn vriend is er ook echt een tijd mee bezig geweest. De pijp was namelijk helemaal van beton. Mijn vriend kwam er niet zomaar doorheen. De buren hadden we gelukkig van te voren kunnen inlichten. Het is voor hun ook een flinke herrie geweest.. ik voel me dan altijd soort lullig.

En er gaat natuurlijk altijd wel wat mis, en dat gebeurde afgelopen zaterdag. De stukadoor kwam zaterdag om 07:45 en begon gelijk met stuken. Dit is trouwens echt een vak apart, maar helaas had hij iets niet goed ingeschat waardoor de helft er weer vanaf moest. Dat betekende, dat de hele vloer eronder zat maar ook mijn achtertuin, badkamer, toilet, hal en voortuin. Je begrijpt wel hoe enorm ik aan het poetsen ben geweest. Overal zag je witte voetstappen, nu is dat niet zo erg. Maar als je het erop laat zitten trekt het helemaal in die grijze tegels..

Helaas zijn de muren en plafonds niet helemaal in goede staat. Er zat veel lucht achter en het kwam toen zo naar beneden zetten. Maar goed, we blijven positief, het kan namelijk beter nu gebeuren dan na het stuken. De muren zijn straks in ieder geval helemaal strak en glad. Daarna kunnen we beginnen met het verven van de muren. Onze slaapkamer krijgt een stoere kalkverf tint in de kleur taupe. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat.

Gisteren moest ik nog met mijn neefje naar het huis toe. De stukadoors en mijn vriend staan vanmorgen al om 07:00 in het huis, vroegertje dus! Ik stond zaterdag al om 07:00 paraat. Maar goed ons hele huis is momenteel geel en als het goed is, is eind van de week het hele huis glad. Hoe lekker?! Zaterdag komt de airco en de vloerverwarming.

Het is tot nu toe een hele klus en het brengt de nodige stress en spanningen met zich mee. Maar hoe tof is het om je eigen huisje zo te verbouwen? En gelukkig hebben we handige mensen om ons heen. Deze week gaat er ook weer enorm veel gebeuren, ik heb er zin in! Het slopen en het afbreken hebben we gehad, nu is het tijd voor de opbouw. Dat is meer mijn ding haha.

Als jullie meer verslagen willen zien, laat dat dan hieronder weten.

Fijne week verder ♡


Share:

8 Reacties

 1. Juul
  10 juni 2019 / 11:25

  Rachel, veel succes met jullie woning. Het gaat een paleisje worden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:52

   Dankjewel Juul, lief van je!

 2. 10 juni 2019 / 16:47

  Ik vind dit heel leuk om te zien, dus laat het volgende verslag maar komen! Ik denk dat instapklaar sowieso relatief is… Mijn huis was ook instapklaar, maar kan me voorstellen dat anderen er misschien nog wel veel aan gedaan zouden hebben. Als je weet dat je langere tijd ergens wilt blijven wonen én je natuurlijk het geld er voor over hebt, is het wel zo fijn om het helemaal naar je eigen smaak je maken. Volgens mij gaat het heel mooi worden bij jullie!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:54

   Ah leuk Sanne, thanks! ja dat is ook zo, als je het je eigen wilt maken dan moet je toch wat centjes erin steken. Plus het was hier en daar ook echt enorm nodig. Alles had een flink verfje nodig, en stuken was ook echt nodig! <3

 3. 10 juni 2019 / 16:55

  Ah jeetje wat een hoop al gedaan en helaas nog te doen! Zo shit dat je achteraf nog achter wat dingen bent gekomen die je misschien niet helemaal had verwacht!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:53

   haha ja een hele hoop te doen, en jammer genoeg zaten er wat dingen tegen! Maar, het word nu echt al een prachtig huisje inmiddels!

 4. Coreline
  10 juni 2019 / 22:23

  Goed bezig. Je bent er maar druk mee. Succes en we lezen weer mee de volgende keer 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:52

   haha ja wie zijn er elke dag, maar het is wel leuk om het helemaal ons eigen te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.