Verhuisdagboek #2

Er is alweer een week voorbij en ja, er is alweer mega veel gebeurd! Benieuwd? Check dan snel dit artikel. Ik vind het ten eerste altijd een beetje lullig voor de vorige bewoners. Heel het huis wordt gestript, en hun hebben er ook bloed zweet en tranen inzitten. Maar goed, je moet er toch altijd je eigen draai aangeven. Gelukkig blijven de badkamer, keuken, toilet en de tuin intact.

De trappen periode

Een trap laten bekleden loopt soms op tot €2000-3500 euro. Het is bizar hoeveel geld dat kost. Maar goed.. een trap is het visitekaartje van je huis, right? Ik wil nog steeds heel graag een betonlook trap, maar die moet als laatst geplaatst worden.

De vloerbedekking eraf trekken was al een enorme klus, maar helemaal kaal gaan we ‘m niet krijgen. Gelukkig mag van de meeste bedrijven de lijm blijven zitten. Qua leuning moeten we nog even kijken, je hebt namelijk ook hele toffe houten trapleuningen! Die lijken op een enorme tak, hier heb ik al een man voor. Bekijk hier zijn website.

Een klein probleempje met de muren

Het is een huis uit 1968 dus de muren zijn niet erg goed. Laten we zeggen, de muren vallen nog net niet uit elkaar. Vroeger gebruikte ze blijkbaar ook een soort zand waardoor het goedkoper was en het vulde lekker op. Nou, dat was te zien! Het behang ging eraf en de gaten vlogen in de muur. Eerst was een stukadoor niet zo nodig, maar uiteindelijk moet het hele huis worden gedaan.

Daarna mocht Marc de hele slaapkamer muur gaan schrappen. Er bleef namelijk verf op de muur zitten. De stukadoor wilde dit er echt af hebben. Dit vond mijn vriend een hele ‘leuke’ klus! Daarna mochten we weer alle muren voorsmeren met een primer voor de stukadoor. Heel het huis is geel!

Wat gaan we buiten doen?

Buiten is er een overkapping, een flinke schuur en kunstgras. Ideaal dus! We willen sowieso alle muren wit gaan maken (eerst opvullen). En dan misschien een opblaas jacuzzi? Nee, grapje! haha, we moeten nog even kijken wat we gaan doen in deze hoek. Hun hadden er een soort buitenkeuken van gemaakt. Onze buitentafel is al wel binnengekomen, dit is een betonlook tafel met twee X houten poten, momenteel staat die netjes in onze schuur.

Ik twijfel om alle muren wit te doen, er zijn er al twee wit. Sowieso maken we de overkapping aan de zijkant dicht, zodat er geen water meer langs de muur loopt. Daarna maken we die hele wand wit! Ik zat te denken om de onderste vijf tegels grijs te maken. Dan blijft de onderkant ook gewoon wat netter. Mijn ouders hebben dit namelijk ook in hun tuin en het ziet er prachtig uit.

Before and After

Ik kon eerst bijna wel janken van alle slechte muren, maar toen de stukadoor klaar was.. zag het er prachtig uit! De muren zijn nu prachtig strak en glad. Wat een verschil he? Bekijk de foto’s hieronder:

We hebben de opening dicht gemaakt! Tot ziens opening. Hierdoor is er wel weer ruimte om er iets neer te zetten. Yes!

Airco & Vloerverwarming

Vandaag zijn de mannen om 07:00 al begonnen met het frezen van de vloer. Ook is er een airco opgehangen. Deze staat nu op de overkapping, handig toch? Mijn vriend blij, ik blij. Hij heeft verkoeling in de zomer en ik warme voetjes in de winter. Boven lag er al vloerverwarming in de badkamer.

De kast is weg

Dit was even een dingetje. De kast die erin zat was nog een originele kast. Die zat er dus al vanaf 68 in. Maar ik kan je zeggen, toen wij deze kast eruit wilde halen hebben ik en mijn vriend er echt aangehangen. We kregen met geen mogelijkheid die kast uit elkaar. Uiteindelijk wel gelukt, en nu word er een nieuwe ingemaakt. Deze kast zal ook tot het plafond zijn, hierdoor kan je ook weer extra dingen kwijt. Misschien hangen we ook gelijk onze jassen erin?

De grootste klus

Er was nog vrij weinig aan de zolder gedaan. De stukadoor heeft het meeste werk verricht. En wat is het mooi geworden. Hieronder kan je de foto’s bekijken. Alle muren waren zeer slecht, ook op de zolder haha. En nu is de zolder weer zo mooi strak! Alleen nog even alles wit verven en dan is de zolder klaar.

Het word een onwijs leuk huis! Mijn vriend en ik krijgen onwijs veel hulp en dat is natuurlijk helemaal super. Ondertussen is de airco al geplaatst en de mannen zijn bijna klaar met het frezen van de vloer. Ik ga snel een kijkje nemen en meehelpen!

Fijn weekend iedereen en geniet ervan.

Share:

7 Reacties

 1. 19 juni 2019 / 08:49

  Lekker bezig zeg! Een hoop werk maar dan heb je straks een prachtig resultaat. Succes nog met klussen 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:36

   Thanks Saskia haha we zijn inderdaad elke dag wel bezig dus ik hoop dat we 2 weken voor de bruiloft een beetje het meeste glad hebben.

 2. 19 juni 2019 / 09:42

  Wow, wat is er weer hard gewerkt! Het wordt inderdaad echt supermooi volgens mij. Al dat harde werk is misschien niet altijd even leuk, maar ik denk dat jullie straks echt optimaal gaan genieten van het resultaat.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:36

   Straks gaan we er inderdaad juist extra flink van genieten. Dan mogen we extra blij zijn met alle hulp die we hebben gekregen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   27 juni 2019 / 06:35

   Dankjewel Iris ! <3

 3. 27 juni 2019 / 12:47

  Goh, zo’n stukadoor kan echt wonderen verrichten he;-) Wat super leuk dat je ons zo mee laat kijken. Ik ben natuurlijk alvast mega benieuwd naar de resultaten. Heel veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.