Blue Snow Ball microfoon

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn video’s inspreek. De een gebruikt de iPhone hiervoor, de ander gewoon de pc zelf. Ik heb bijvoorbeeld ook een microfoon zitten in mijn iMac, maar die is lang niet zo helder als deze Snow Ball. Eerst wilde ik dit item in het wit, maar later dacht ik.. nee.. dan wordt die echt mega snel smerig. Zwart dan maar! Dus hallo Blue Snow Ball.

Vooral omdat ik deze microfoon ook elke keer met mijn handen beet heb. Was wit echt geen optie geweest, dus achteraf ben ik enorm blij met mijn zwarte microfoon.

Welke microfoons zijn goed?

Ondertussen heb ik al enorm veel reviews gelezen en dit is toch wel de top 3 qua budget microfoons:

-Snow Ball
-Blue Yeti Blackout
-AKG P120

Wil je net als ik gewoon een aantal video’s per week in spreken, dan zou ik gewoon voor een Snow Ball gaan. De prijs ligt tussen de €60-80 euro. Ik zou niet een stuk goedkoper gaan, want dat hoor je direct qua diepte in je stem. Dan is het geluid veel platter, en dat is zonde!

Hoe bewerk jij je video’s?

Vroeger deed ik alles in Imovie, maar nu edit ik in Final Cut Pro dat is een prijzig programma waar ik mijn youtube video’s creëer. Wanneer ik een video wil inspreken druk ik op record en dan telt die af.. 3,2,1 SPREEK! Dit moet soms natuurlijk drie keer overnieuw, maar het blijft leuk om te doen. Vooral met bulletjournal video’s is dit ideaal. Benieuwd hoe dat klinkt? Check dan even de video hieronder:

Zoals je kan horen is het stemgeluid perfect. En dat voor een microfoon onder de €100,00! Het kan dus echt! Heb je vragen? Stel ze dan gerust hieronder. Ik probeer er dan zo snel mogelijk op te reageren.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.