Verhuisdagboek #3

En we zijn weer een week verder, nja het is voor mij al ”weekend”. Want gisteren stond ik op met een ander gevoel. Ik hoop dat ik na donderdag af ben van mijn blaaspijn. Ze hadden een maand geleden een steentje ontdekt en die moet er operatief uitgehaald worden. Dat verklaart niet mijn blaasontstekingen vanaf mijn 12e, maar wel de pijn die ik al een jaar iedere dag heb. Ook moet ik een nachtje blijven ter observatie, dus ik hoop dat alles mee gaat vallen.

Inmiddels zit de operatie erop en heb ik enorm veel pijn gehad. Twee keer bijna flauwgevallen toen ik op het toilet zat, veel bloed verloren en vooral veel last gehad van mijn infuus en katheter. Maar ik hoop toch wel dat ik vanmiddag naar huis mag. Ze hebben helaas geen steentje gevonden, het bleek kalk te zijn.. dus eigenlijk ben ik er ook nog niks mee opgeschoten. Gelukkig kreeg ik nog drie morfine prikken (over de dag verdeeld) waardoor de pijn niet meer volbaar was, en waardoor ik nog drie uur kon slapen vannacht.

Bekijk hieronder mijn Verhuisdagboek

De kast onder de trap is mijn projectje. Er zat nog heel oud behang in wat deels was vastgemaakt op oude kranten. En die kwamen uit 1968, en de gulden was toen nog vol in beeld, erg leuk om bepaalde advertenties te lezen. ”Deze fautieul zit 200 gulden lekkerder”, was er bijvoorbeeld een van.

Eerst moest de vloerbedekking eruit, daarna heb ik alles losgeschroefd, plankjes eruit gehaald, de muur besmeerd met een goedje waardoor de saus beter zou hechten, de trap geschuurd en daarna heb ik alles heerlijk wit gemaakt. Volgende week zien jullie het eindresultaat. Ik kan je zeggen, het is nu gewoon een heerlijk schoon hokje, ideaal voor de voorraad/schoenen/stofzuiger etc.

Mijn vriend heeft gisteren geholpen om de kiertjes tussen de traptreden dicht te kitten, ja ja dat kan mijn vriend super netjes! Nu is mijn kastje bijna helemaal klaar. We moeten alleen nog even plankjes halen en ophangen. PVC vloertje erin en klaar.

Dit was helaas een domper, toen de stukadoor de woonkamer kwam doen bleek er nog een hele muur af te moeten. Deze hele blauwe laag moest er nog helemaal af. Gelukkig had de stukadoor een handige tool waardoor het een stuk makkelijker ging. Maar dit kostte ons toch wel weer ruim een uur, iedere minuut is kostbaar in een verhuizing.

Tussendoor gingen we even een hapje eten bij Paviljoen het Houtse Meer. Ziet het er niet heerlijk uit? De locatie is ook echt fantastisch. Ik koos voor een carpaccio rol gevuld met ruccola en een hamburger. Marc koos voor gerookte zalm en krokante kippendij met een wasabisaus, die was trouwens echt mega lekker! Ik mocht natuurlijk ook even een hapje haha.

Verf heb je echt nodig in een verbouwing, maar wat zijn de kleuren moeilijk te kiezen. Tot nu toe is het meeste gewoon lekker wit. Alleen de kleur voor buiten is niet helemaal goed uitgepakt. Hij lijkt een beetje roze/bruin. Op de foto valt die nog wel mee, daar is die eigenlijk precies mooi. De kleur moet namelijk naast het wit een beetje eruit knallen, dat is nu niet het geval. Zoals mijn moeder het zou beschrijven; ” het is een piskleur”. Inmiddels hebben we de kleur bijgewerkt in de Gamma. Nu is de verf een stukje donkerder.

En toen was het tijd voor de vloerverwarming. Zaterdag was er precies Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor de deur. Dat betekende dat we extra vroeg aanwezig moesten zijn om de spullen binnen te brengen. Eind van de middag was die man klaar, maar hebben we alles in de hand en in een kruiwagen naar de bus moeten brengen (straten verderop, door alle mensen heen..). En het was ook nog eens extra warm, dus dat was geen pretje. Ook werd deze dag de airco op de zolder opgehangen, ideaal!

De stukadoor begon met het afmaken van de hal en de woonkamer. Dit was een flinke klus maar uiteindelijk is het zo enorm opgeknapt. Alle muren zijn nu gedaan in ons huis behalve; de plafonds (die van de woonkamer wel), badkamer en het toilet. Het toilet had achteraf ook wel gemogen.. maar we vonden het wel genoeg zo. Met sausen kan de boel ook al aardig opknappen.

Woensdag was ik vrij, dus toen heb ik met mam een flinke knaller gemaakt in het huis. Mijn zus heeft s’morgens ook nog even meegeholpen met de keuken sausen. Deze moet helaas nog een keer omdat sommige plekken niet goed gelukt waren en er zit nog geel op het plafond (voorstrijk). Ook hebben mijn moeder en ik nog de trouwkaart in elkaar gezet. Dit was een aardige klus, maar hij is echt super mooi geworden!

Mam ging nog even het blok in de keuken verven, nu is die ook prachtig wit. Toen ben ik ook nog van de week naar de Karwei gegaan. Hier kocht ik een tuinslang, gieter, regenton, veger en blik, bezem, betonverf voor de schuurvloer, witsel voor de muren buiten, grijs voor de onderste stenen buiten en nog wat geurmelts.

Ons nieuwe raam

Yes! Het nieuwe raam is vandaag erin gezet. En het rechtse raam was eerst een los raam. Hier zaten ook van die luchtfilters in, maar die kon je niet dichtdoen. Ook was het raampje verrot dus we kozen voor een vastraam. Waarom hebben wij het grote raam vervangen? Iemand heeft vroeger naast het raam zitten lassen, het hele raam zat dus onder de las spetters. En dat was erin gevreten, waardoor je op een gegeven moment lekkage of lucht in je ruit krijgt. Dus daarom hadden wij gekozen om deze direct te vervangen.

Stiekeme gluuders Ariette en Rianne gespot! Haha, ik was er deze dag niet en Rianne was ook benieuwd geworden naar mijn huisje. Binnenkort komen jullie maar weer eventjes langs! Ondertussen is ook de trap helemaal geverfd, die is ook enorm opgeknapt!

Share:

4 Reacties

 1. 28 juni 2019 / 20:07

  Weer goed opgeschoten met de verbouwing! Wat grappig ook, dat je die kranten nog kon lezen. Wel echt balen dat je eigenlijk niks bent opgeschoten met de operatie. Succes met het herstel, hopelijk voel je je snel wat beter!

 2. 29 juni 2019 / 14:35

  Goed bezig bikkels! En dat ook even allemaal doen met een operatie tussendoor en een trouwerij in het verschiet, ik doe het je niet na hoor. Mag je trots op zijn! Balen dat je nu nog niks weet na de operatie, ik hoop echt dat je pijn minder wordt. Pijn is zo k*t! Mooi dat alles zo wit is, love it! Sterkte en plezier met alles xxx en oh ja: ”Deze fautieul zit 200 gulden lekkerder”, hahaha zo hilarisch!!!

 3. 30 juni 2019 / 16:03

  Hope ben je al aan de beterhand en heb je niet zo veel pijn meer..
  Wat leuk om te zien, jullie renevasie aan jullie woonst..
  Zal super mooie worden zo te zien.
  Veel succes nog

 4. 1 juli 2019 / 18:04

  Goed bezig. Heel veel succes ermee. Het zal vast erg mooi worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.