Verhuisdagboek #4

Het is alweer zondag en dat betekent dat we weer een week verder zijn. En er is weer heel veel veranderd, het is bizar hoeveel een mens kan doen in een week tijd. Marc en ik werken gewoon fulltime, maar wij zijn wel iedere avond in het huis te vinden. Op woensdag ben ik vrij dus dan kan ik samen met mijn moeder een flinke klapper maken. Ook worden we geholpen door Marc zijn familie en de mijne. Ook hebben we hebben een aantal handige vrienden die dingen kunnen fixen.

Deze week stond vooral in het teken van schuren, afnemen, afplakken en verven. Ondertussen zijn er echt onwijs veel dingen geverfd/gesaust. We waren begonnen met sausen, maar we hadden niet eerst voorstrijk aangebracht. Hierdoor ”dat denken we tenminste” hebben we flink wat banen gekregen op de muren. Maar goed, na sommige muren 4/5 keer te hebben gedaan zijn de meeste banen eruit, pfiew..

Er zaten ook veel gaten in de kozijnen dus die hebben we allemaal dicht geplamuurd. Als je de foto’s hierboven bekijkt denk je.. dit komt nooit meer goed. Maar na flink wat schuren en verven is het raam zo mooi geworden!

In mijn youtube video had ik aangeven dat we wat aan het houten blad moesten doen. Er zaten vlekken in, maar na flink schuren kregen we nog steeds de lak er niet af. Toen hebben we toch maar een pot afbijt gehaald. Dit spul moesten we ruim 30 minuten laten zitten (wij hebben het twee uur laten zitten) en daarna kon je het eraf schuren. Dit was echt een hels karwei, maar het is gelukt! Volgende week gaan we het blad in een speciale lak zetten.

Na het schuren was die trouwens al niet meer zo wit hoor! Dat wit is juist de afbijt. Sommige mensen dachten dat dit al het eindresultaat was op Instagram.

Ook hadden we nog MDF plankjes nodig voor het ” Harry Potter” hokje onder de trap. Er zaten al planken in, maar die waren helemaal doorgezakt. Nu had ik twee witte plankjes gekocht met vier zwarte strakke wandbeugels. Ook kocht ik nog deze stoere deurklinken, ze waren deze week met 25% korting. Ik vond zwart sowieso wel stoer, wat vinden jullie? De linkse zijn voor alle slaapkamers en de rechtse zijn voor de badkamer en het toilet beneden. Die hebben namelijk nog een los slot eronder.

Of zou jij alles hetzelfde houden? Dus ook zoals die linkse, maar dan met een knop op dat lange stuk?

De zolder was echt een mega project, er was amper geverfd/gesaust. De muren waren nog niet aangepakt, de buizen zaten onder de zwarte vingervlekken en de vloer moest ook aangepakt worden. En dat hebben we gedaan. Mijn moeder, Marc z’n vader/broer en mijn zus hebben op deze zolder aardig geklutst. Er zit dus aardig wat bloed, zweet en tranen in. De stukadoor heeft er weer een strakke kamer van gemaakt, er is flink gesaust, airco laten ophangen, linkse kant helemaal leeggehaald daar komen schuifluiken voor, en alles rondom geverfd (alle balken, het traphek etc).

Bekijk hieronder de Before & After van de zolder

De achterste wand (deze foto’s waren trouwens niet te zien op Funda) moest helemaal gestuct worden, buizen waren smerig, balken was nog nooit wat aan gedaan en het hekje is gelukkig niet meer blauw! Wat wordt er eigelijk met deze zolder gedaan? Hier komt Marc z’n bureau te staan, mijn zitzak, strijkplank, wasmachine, droogrek etc. Het is nu in ieder geval een prachtige ruimte!

Trap gladmaken, kitten en opruimen

Deze trap is nog een heel leuk klusje, mijn schoonvader heeft denk ik 10.000 calorieën verbrand door dit klusje. Ook zijn we al bezig met de tweede grote pot afbijt. Die geur is echt bizar trouwens.. maar goed nu moeten nog alle kopse kanten worden gedaan. Hier moeten we echt heel wat uurtjes nog op zitten, de trap moet namelijk volledig glad zijn.

Ook is er een nieuw kitje gelegd in het toilet beneden. Die was niet heel breed en was wat gelig uitgevallen. Nu is die weer lekker grijs! Oh ik wil zo graag alles al inrichten. Het toilet is eigenlijk nu helemaal klaar, alleen nog even het spotje erop vastschroeven en aansluiten. Nu moest iedereen met z’n flitslamp naar het toilet, toen hebben we maar gewoon de deur eruit gehaald haha. Boven bleef de badkamerdeur er trouwens wel in hoor, daar zit namelijk ook nog een toilet!

Als we mijn moeder niet hadden

Ik wilde echt niet dat mijn moeder zo vaak kwam helpen. Dit heeft ze namelijk ook gedaan bij mijn zus. Maar, je weet hoe moeders zijn.. die knallen maar door met het spul. En mijn moeder vind ook alles leuk. Verven, soppen, opruimen, schuren, afplakken. Noem het maar op, mijn moeder heeft echt twee rechterhandjes. Gelukkig heb ik ook daar wat genen van overgenomen. Plus doorgaan tot het goed is, zo zit ik ook in elkaar. Ze is er ook bijna iedere dag en avond geweest tot nu toe.

Maar nogmaals we zijn dankbaar voor iedereen die heeft geholpen tot nu toe. Anders waren we echt al niet zover geweest..

Liefde, mixen en soms een beetje stress

Het is niet niks, ondertussen ben ik ook nog geopereerd in Gorinchem. Uiteindelijk hebben ze geen steentje gevonden.. Dat was echt een tegenvaller, dan ben je geopereerd, je hebt pijn, maar mijn situatie was helemaal niet veranderd. Want waardoor loop ik momenteel al een jaar met pijn? Ik heb wel twee dagen enorm veel pijn gehad, maar ik was gelukkig alweer snel op de been. In het ziekenhuis was mijn infuus verkeerd geprikt en mijn katheter zat onwijs klote, ik plaste vanaf het begin er al naast.. dan voel je jezelf echt enorm lamlendig. Ook heb ik drie morfine spuiten gekregen, want ik viel bijna iedere keer flauw van de pijn. Die prik van de trombose deed ook aardig zeer moet ik zeggen.

Ook probeer je alles zo goed mogelijk te doen, er we hebben echt al enorm veel dingen gehad die tegenvielen. Ik werd ook opeens gebeld door de Praxis dat mijn deur was geannuleerd. Dat was even lekker kak, nu opnieuw besteld er komt opeens €60,00 euro bij voor het deurbeslag? Wat ik trouwens nog steeds niet begrijp. Dus ik heb ze toch nog eventjes een mailtje gestuurd.

Iets teveel doen en iets te weinig tijd?

Je hebt soms van die dagen dat je niet met en niet zonder elkaar kunt. In een verbouwing kom je erachter hoe goed de ander met stress en druk kan omgaan. Ik? totaal niet. Man, wat had ik opeens een medelij met de mensen om me heen. Ik was niet meer te genieten, er moest nog zoveel geregeld worden en opeens werden er niet drie muren gestuct, maar moest heel het huis worden gedaan. Ook krijg je zoveel verschillende meningen van iedereen te horen, en tja.. wat moet je er allemaal mee? Wie heeft gelijk, waar doe je het juiste aan?

En zo was het met zoveel dingen;

-Een verf blik wat net nieuw is en van de trap valt over je buitentegels heen
-De voordeur wilde we eerst vervangen want die is gewoon mega scheef, maar ruim €1000,- komt weer eerst kijken
-De vensterbanken waren niet te verwijderen zonder te beschadigen, dit was ook precies zo met de plinten
-De ramen die vervangen moesten worden
-De glaslat die helemaal verrot was aan de voorkant van het huis
-De kit moest uit de badkamer worden gesneden, in een hoek zat namelijk schimmel door het vocht.. dus heel dat stuk moest eruit
-Regenpijpen die niet aangesloten waren waardoor de tegels zijn verzakt onder de overkapping
-Het kruipluik is echt toe aan vervanging die buigt gewoon helemaal mee
-We wilden ”eventjes” de kast in de hal slopen en een grotere/hogere nieuwe kast maken, dit viel dus ook soort tegen
-De trap is echt vreselijk, geen woorden voor haha, die moet nog helemaal kaal.. maar daar gaat echt nog wat bloed, zweet en tranen inzitten
-We hebben een muur dichtgemaakt, zodat we nu weer een extra kamer hebben, dit waren natuurlijk ook weer extra kosten. Gelukkig hebben mijn zwager en broer ook geholpen met het dichtmaken van deze opening
-De overkapping moet aan de rechterkant dicht worden gemaakt, dan blijft de hele ruimte gewoon droog, nu loopt het water telkens langs de witte muur

En zo hebben we nog aardig wat dingetjes, maar alles komt goed!

Ook is mijn project(je) afgerond! Het is nu een prachtig, schoon hokje geworden. Even die witte MDF planken erin hangen en de vloer is nu ook meegenomen met het egaliseren. Straks komt er nog PVC in en dan is die helemaal leuk! Hier komen dan bijvoorbeeld mijn voorraad potten, vazen, chips/koekjes, knakworsten te staan. Daardoor blijft de keuken gewoon lekker overzichtelijk!

Alles gaat helemaal wit geverfd worden

Wij gaan trouwens ook de hele buitenboel wit verven. Er zijn al twee muren wit, maar ik ga ook onderin de stootrand grijs verven. Hierdoor zie je alle zand/regen spetters niet meer zo. Mijn moeder heeft dit ook achterom gedaan en het ziet er echt prachtig fris en strak uit. Op Instagram had ik ook een poll geopend en 84% gaf aan dat we dit echt moesten verven.

Nu is het trouwens ook heel erg donker bij ons in de keuken. Dit komt deels door de overkapping, maar ook door de schuur die er tegenaan staat. Als dit straks allemaal wit, fris en schoon is. Dan licht het misschien ook gelijk wat meer op in de keuken. Ook hebben we alle gaten opgevuld in de muur, er zaten er aardig wat in.

Ik hoop dat ik jullie weer een leuke update heb kunnen geven. Tot nu toe was het een flinke klus, maar het opbouw gaat nu steeds sneller. Ik ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat van alles.

Share:

7 Reacties

 1. 7 juli 2019 / 14:51

  Weer flink opgeschoten! Ik heb zelf ook zwarte deurklinken in huis genomen, en vind dat echt iets hebben. Denk dat het buiten ook mooi wordt als alles geverfd is. Ik heb achter mijn muur ook wit met een donkergrijze rand onderin! Anders gaat dat er zo vies uitzien.

 2. 7 juli 2019 / 20:47

  Jullie zijn alweer een flink stuk verder! Leuk ook om de voor een na foto’s te zien! Ben benieuwd naar de volgende update!

 3. Arlette Lens
  7 juli 2019 / 21:33

  Hi Rachel, jullie maken er een prachtig paleisje van. Veel succes met de laatste loodjes!

 4. 8 juli 2019 / 11:41

  Oh jullie zijn goed opgeschoten, zo leuk om te zien! Wij hebben wat tegenslagen gehad maar nu schiet het ook redelijk op!

 5. 10 juli 2019 / 08:18

  Wat een verandering al, jullie gaan echt lekker! Ik ben ben heel verliefd op alles wat jullie al hebben aangepakt.

 6. 10 juli 2019 / 13:40

  Zo leuk om het proces mee te kunnen volgen! Ziet er echt al heel mooi uit. Je Harry Potter-kamertje is ook geweldig, kan je inderdaad erg veel in kwijt, denk ik. 🙂

 7. 11 juli 2019 / 12:06

  Aah het gaat echt mooi worden! Moest even goed kijken naar het badkamermeubel, dacht dat het al af was haha. Ben benieuwd naar alles als het klaar is 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.