Een mooi licht huis

Op dit moment schiet de verhuizing al op! De muren krijgen een kleurtje, de meubels worden aanstaande woensdag geleverd, achterom is bijna alles geverfd en klaar. En toch lopen we nog tegen iets aan, in de keuken is het heel snel donker. Dit komt door onze overkapping en de schuur die er tegenaan staat. We hebben al wel de hele buitenmuur wit geverfd met onderin een strook grijs. Ik moet zeggen dat dit al enorm fris en luchtig staat. Het is nu ook een geheel, er waren namelijk al twee muren wit geschilderd.

Lichtkoepels in verschillende maten

Nu hebben we straks wel drie grote lampen in onze woonkamer, wat sfeerlicht in de keuken, maar toch zou een lichtkoepel super handig zijn. Na 15:00u wordt het bij ons al schemerig in de keuken. Hierdoor ga je natuurlijk ook sneller een lampje aanzetten waardoor je weer meer elektriciteit verbruikt (laten we ook aan de wereld denken en zo min mogelijk verspillen, right?).

Toen ik eenmaal online ging zoeken kwam ik van alles tegen. Ronde, vierkante en piramide lichtkoepels. Deze items zijn allemaal te koop bij bijvoorbeeld Bouw-Handel. Op deze website heb je echt een grote collectie. Op dit moment gaan we eerst even genieten van alles wat er om ons heen gebeurt. Het huis krijgt nu echt vorm en de bruiloft schiet ook al op. Over minder dan een maand zijn we gewoon man en vrouw.

Heb jij een licht huis?

Mijn vraag aan jullie is; hebben jullie veel licht in huis? Of maken jullie ook gebruik van extra ramen of lichtkoepels? Op Instagram en Pinterest zie ik ook zoveel verschillende ideeën langskomen. Ook probeer ik zoveel mogelijk inspiratie op te slaan. Hierdoor kan ik altijd mijn eigen ding ervan maken. 

Wij hebben een heel stoer en industrieel huis, de achterste muur ga ik vanavond in een grijze kalkverf zetten. Helaas ging dat gisteren niet helemaal goed. Er zat nog een lelijke plek aan de linkerkant van de muur die al opgedroogd was. Toen ik eroverheen ging met mijn kwast werd het alleen maar erger. Verder ben ik wel van de warmte en het sfeervolle. Ik heb dus al hele toffe sfeerlichten gekocht, drie hele stoere maar zeer lichtgevende eetkamerlampen. En boven hebben we drie prachtige en vooral lichte slaapkamers.

Ik wil ook graag met zachte en natuurlijke tinten gaan werken. Ook komen er wat toffe planten in huis te staan, wist je dat planten de temperatuur kunnen bepalen? Binnenkort ga ik daar ook een artikel over schrijven.

Share:

1 Reactie

  1. 19 juli 2019 / 18:00

    Oeeh ben benieuwd of die lichtkoepel er ooit komt! Succes met verdiepen erin 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.