Verhuisdagboek #5

En het is alweer tijd voor een verhuisdagboek nummer 5. De weken vliegen echt voorbij, time flies when your having fun.. maar ook wanneer je het dus druk hebt. Afgelopen woensdag zijn al onze meubels geleverd. Het hele huis staat opeens vol! Dit is zo gek, de ikea had trouwens echt een top service! Ik bestelde op dinsdagmiddag mijn paxkast en het kon woensdagochtend al gelijk geleverd worden. Ze hebben het zelfs voor ons naar boven getild, super lief van ze!

Ook heeft de tuin een make-over gekregen, wij wilde heel graag alle muren wit verven en ik kan je zeggen, het is nu een geheel. Het lijkt groter en het ziet er frisser en strakker uit. Kijken jullie mee naar de rest van de foto’s?

B U I T E N

Er waren twee muren wit, maar eentje was niet tot de nok wit geverfd. Ook werden deze muren snel groen door de regen. Maar wij gaan die kant van de overkapping helemaal dichtmaken. Hierdoor blijft het lekker droog! Want als het nu begint te regenen wordt het precies bij de keukendeur nat. Als we dat stuk dichtmaken hebben we daar geen last meer van en blijft lekker alles droog.

Ook heb ik gekozen voor een donkergrijze rand aan de onderkant. Hierdoor breek je het geheel, dit is ook handig voor viezigheid en het ziet er ook nog eens super strak uit! Ook zaten er veel gaten in de buiten muren en die heb ik gewoon allemaal opgevuld met kit.

Ook heb ik de tegels onder het raam geschilderd, heel veel mensen reageerde hier enthousiast op (op instagram, Facebook etc.) maar let wel op dat je een goede verf gebruikt voor dit soort tegels. De mijne blijven droog onder de overkapping, maar als je dit aan de voorkant van je huis gaat doen zal het misschien gaan bladderen? Laat je dus goed informeren in een winkel.

De bloemen bloeien prachtig in onze voortuin en ik vond het zo’n leuke foto op deze manier! De deur was eerst blauw, maar die hebben we taupe/beige geschilderd. Dit staat liever en frisser vind ik zelf. Wat vinden jullie van deze kleur? De paarse bloemen zijn momenteel echt prachtig om naar te kijken. Helaas zitten deze twee bomen volledig onder de luis.

K A L K M U U R

Er gaan tot nu toe al best veel dingen fout en dit kon er ook nog wel bij. Ons huis moest geëgaliseerd worden, maar het is op verschillende punten hoog gebleven waardoor er heuvels ontstonden. Hierdoor staat bijvoorbeeld je pvc vloer bol, of je stoelen/tafels staan niet waterpas. Het moest dus nog een keer gebeuren, maar je blijft ongelijkheid voelen helaas. Je kan het ook een beetje aan onze plinten zien. Mijn vriend had dit nog nooit gedaan, maar petje af want het ziet er prachtig uit! Aan de onderkant van de plinten kan je zien dat onze vloer niet waterpas loopt. Maar ach.. he het kan altijd erger!

Le Noir & Blanc

Deze verf van de Karwei is echt fantastisc!. Dit is de kleur Mud Grey en het is een fantastische verf en de prijs is ook nog eens geweldig. Deze verf heb ik eerst met een kwast en een roller opgebracht. De volgende dag heb ik de tweede laag met een blokkwast aangebracht. Bij de eerste laag dacht ik, dit komt nooit meer goed.. maar bij de 2e laag ontstond er pure magie. Ik ben echt verliefd op deze muur!

W O O N K A M E R

De woonkamer was ook een geval apart, wij hadden in het begin gelijk heel enthousiast de koof eruit gesloopt en de kachel verkocht. Maar uiteindelijk bleek het droogproces onwijs lang te duren. We durfden het eigenlijk niet te gaan sausen. We wachten nog een aantal weken en toen kozen we er toch voor om een kalkmuur te gaan doen. Ik liet mezelf informeren over een goeie verf en ik kwam uit op Pure & Original Paint. Ik kocht de verf bij Stek Schilderwerk in Arkel, maar dit bedrag was wel hoog.

En hoe ging dit in z’n werk?

 • De eerste laag was een primer, deze bracht ik aan met een roller en een kwast
 • De tweede laag was de eerste echte officiële kalkverf, dit bracht ik aan met een extra lange blokkwast
 • Zorg ervoor dat je de verf goed aanlengt met water tot de verf op magere yoghurt lijkt, hoe meer water.. des te meer kalkeffect er ontstaat. Wil je dus niet witte strepen/vlekken maar subtiliteit? Gooi er dan niet teveel water bij.
 • Het moet ook wel lekker te smeren zijn, anders ben je bek af!
 • Roer dit enorm goed door en giet het dan in een emmer, dit is makkelijker vasthouden
 • Tussen de 2e en 3e laag moet ook weer 24 uur zitten, dit is het beste
 • Ik had een fout gemaakt aan de linkerkant van de muur.. ga nooit, maar dan ook n o o i t met een natte kwast over een opgedroogd stuk kalkverf. Hierdoor krijg je echt een enorme vlek, hierdoor moest ik het nog een derde keer doen. De tweede laag was namelijk al subtiel genoeg geweest.
 • De derde laag was weer een stuk donkerder en drukker qua effect, maar het past wel perfect bij de meubels!

H E T R E S U L T A A T

Nu ben ik natuurlijk wel enorm benieuwd wat jullie van de muur vinden. Het is druk, maar in het echt is die niet zo donker als hierboven. De foto hieronder is beter qua belichting! Wij zijn in ieder geval enorm blij met deze muur. Het maakt het geheel een stuk stoerder en sfeervoller. Onze meubels komen nu ook veel beter tot z’n recht. Dit is de kleur Tin Kettle van Pure and Original Paint.

H E L L O M E U B E L S !

En toen was het opeens tijd voor de meubels, ik was woensdag vrij.. dus ik dacht.. laat alles maar op een dag komen. Dat is misschien net zo makkelijk? En dat was het eigenlijk ook wel.. Ikea kwam eerst, daarna de Trendhopper, bol.com en nog een andere zaak kwam mijn bureau brengen, uiteindelijk kwamen rond 17:00 nog de meeste meubels van de Haco Wonen. Super service, alleen mijn bed had ik in een andere kleur besteld en de boxspring viel tegen mijn auto aan dus nu zit er een enorme deuk in.

Flink baal momentje al zeg ik het zelf, maar er gaat al zoveel fout dus dit kon er ook nog wel bij. Nog nooit in 7 jaar een deuk gereden en nu zit er een deuk in waar je u tegen zegt. En nog niet eens zelf gedaan ook haha. Maar goed we blijven positief!

I K E A

Hierboven zijn de ikea elementen te zien van mijn paxkast, ik ben zo benieuwd hoe die straks word. Ik heb gekozen voor een hoekkast en mijn bureau komt er dan links naast te staan. Beneden staat alles al, maar nu boven nog alles inrichten! Trouwens, beneden moeten we nog wel kijken voor een sfeerlampje, een bijzettafel en wat extra accessoires (en misschien nog een vloerkleed om het wat meer sfeer te geven).

En opeens staat alles bij elkaar, dit was zo’n raar moment! Wij hadden alles niet bij dezelfde winkel besteld dus wij waren bang dat het hout van de tafel niet overeen kwam met het hout van het tv meubel en de kast (die overigens ook weer van twee losse winkels zijn, maar het is wel van dezelfde serie). Ook de bank is helemaal fantastisch, hij is groot genoeg en zit echt heerlijk! Alles past gewoon perfect bij elkaar, dit hebben we nog best wel netjes gedaan.

M I J N U I T Z E T

En toen was het tijd om al een deel van mijn uitzet naar ons huisje te verhuizen. Dit was zo’n gek gevoel, woensdag was het natuurlijk ook mega heet, dus ik kon op een gegeven moment niet meer. Het zweet liep echt langs mijn hoofd en benen, niet normaal. Op een gegeven moment dacht ik, waar ben ik aan begonnen? Maar goed, ondertussen ruimt het al lekker op (de zolder van mijn ouders stond echt mega vol). Gelukkig hebben wij straks ook een enorme zolderruimte, hierdoor kan ik nog veel extra dingen kwijt.

Ook moest ik mijn 18-delig bestek gaan afwassen en een plekje geven. Wauw, wat een werk maar wat hebben we nu veel. En heel gek, want ik dacht echt dat ik een 12-delige set had? Niet helemaal goed geteld dan? Maar goed er kunnen in de toekomst genoeg mensen komen eten haha. Dat is in ieder geval geen probleem!

Dit was het weer, in het volgende verhuis bericht gaan jullie het eindresultaat zien van de tuin en de woonkamer. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Succes met de warmte vandaag, we hebben bijna weekend!

Share:

16 Reacties

 1. 26 juli 2019 / 08:30

  Wat ziet dat er tof uit allemaal! Wel zonde van die botsing, zeg. Hoop dat dat financieel gauw opgelost is. En wel echt hilarisch, dat je een 18-delig bestek hebt. Die van mij was voor 6 en daar heb ik meer dan genoeg aan vooralsnog. Ik heb dan wel grotere en kleinere vorken, lepels en messen, en die kleine zijn dan weer niet op baby-formaat, haha, dus dat scheelt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:15

   haha dat scheelt dan wel weer, maar bij ons gaat het best wel snel qua bestek, vooral omdat we nu ook vakantie hebben.

 2. 26 juli 2019 / 10:23

  Wauw, wat schiet het goed op! Het ziet er echt super mooi uit al. Heel goed idee ook om die tegeltjes bij het raam te verven, meteen een hele andere uitstraling.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:15

   haha het schiet al enorm op he Simone! Het wordt echt een heel tof huis, ben er echt zo blij mee!

 3. 27 juli 2019 / 10:00

  Wauw, het is echt heel anders dan bij ons. Maar wat gaaf!! Ik vind het nu al heel mooi bij elkaar passen. En ik moet ook zeggen dat jullie bank echt geweldig is! Wauw! Die zou ik ook gekocht hebben. Super mooi. En jullie hebben trouwens dezelfde kleur voordeur als ons. 😀

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:14

   Ah wat lief thanks Iris! We zijn er ook enorm blij mee, het is industrieel, stoer.. en het past inderdaad erg goed bij elkaar. oh wat grappig, in ons dorp zie je namelijk niemand met deze kleur haha, toch vaak een stuk donkerder!

 4. 27 juli 2019 / 11:04

  Wat begint het er mooi uit te zien! Echt totaal anders dan wat ik zelf zou uitkiezen (ik houd heel erg van licht en warm), maar als nog ontzettend mooi. Vooral die muur is echt heel gaaf!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:15

   haha dat kan Kelly! ja ik vind licht ook mooier, alle muren zouden ook wit blijven maar toch gekozen om er twee een kleurtje te geven en echt totaal geen spijt van!

 5. 27 juli 2019 / 11:17

  Wat wordt jullie huis mooi! En inderdaad, nooit aan gedacht om dat soort tegels ook een kleurtje te geven!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:13

   Bij ons blijven deze tegels droog dus vandaar dat ik het gokje had genomen!

 6. 27 juli 2019 / 19:00

  Wat mooi geworden zeg! Ik dacht eerst even dat je een gietvloer had, haha. Prachtig ook met grijs. En de keuken hebben wij ook zo in ons huis ;-). Was die al zo?

  Geniet van jullie mooie stek!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:13

   We komen steeds verder haha het word steeds mooier! nee een gietvloer is tof maar daar zie je echt alles op! De keuken zat er inderdaad al in!

 7. 28 juli 2019 / 20:31

  Het schiet zeker op zeg en wat een fijne sfeer al in jullie huis<3
  De muur en bank, kast vind ik nu al erg heel tof. Benieuwd naar het eindresultaat.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:13

   Ah wat lief Saskia, dankjewel! <3

 8. 31 juli 2019 / 08:09

  Oh wat schiet het al op!! Ik volg je updates op Instagram ook met veel plezier. Ik vind de combinatie vloer / muur in de woonkamer trouwens heel erg tof!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 augustus 2019 / 21:12

   Wat leuk om te horen Christina! Wij zijn er ook enorm blij mee en je ziet echt bijna niks op deze vloer, ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.