Onze trouwdag 8.8.2019

En opeens was het zover, onze bruiloft was op een donderdag en viel op 8-8-2019. Hier deden we het trouwens niet om, we wilden graag op een vrijdag trouwen maar i.v.m. de vakantie werd dat op veel locaties lastig, ook was er een gebrek aan dominees, fotografen, kaartmakers etc. Vanaf 28 mei zijn we continue bezig geweest in ons huisje. Al onze vrije tijd ging in het huis zitten, want we wilden graag dat de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer klaar voordat we erin gingen. En gelukkig is ons huisje af, op een paar kleine dingen na.

Maar goed, ik ga het in dit artikel over onze bruiloft hebben. Was ik zenuwachtig? Wat waren de mooiste momenten? Waar hebben we ons feest gehouden? Ik kreeg in ieder geval al enorm veel berichten binnen via social media. Ook krijg ik enorm veel vriendschapsverzoeken binnen via Facebook.

Mijn ochtend ritueel

Mijn ouders en ik zette de wekker om 6 uur zodat we extra vroeg wakker waren. Ook kon op deze manier onze planning niet in de war raken. Mijn ontbijt bestond uit een plakje ontbijtkoek met een flinke plons thee. Ondertussen begon ik heel relaxed met mijn make-up. Ik wist dat ik niet teveel foundation op wilde, maar helaas had ik last van wat puistjes op mijn grote dag, toch de stress die eruit kwam denk ik? Want de zenuwen had ik goed onder controle. Mijn make-up was goed gelukt, yes.. whooop de deurbel! Joehoe, Michelle mijn kapster kwam om 7:45 binnen en was precies klaar op het moment dat mijn fotograaf binnen kwam lopen. Dit was rond een uur of 8:50, wat een leuke meid is het toch. Neem zeker een kijkje op haar Instagram: https://www.instagram.com/diandillema/

Mijn kapsel was anders geworden dan wat ik in mijn hoofd had (of op een foto had gezien), maar ik heb heel veel haar dus dit was voor de kapster lastig om het zo strak te krijgen. Maar het eindresultaat was erg mooi! Vooral het haarsieraad schitterde aan alle kanten.

En toen belde Marc aan…

Dit was zo’n leuk moment, ik kon echt niet wachten. Trouwens we waren ook een tel mijn glitter sandaaltjes kwijt. Toen kreeg ik het wel eventjes warm. Maar die stonden onder de trouwschoenen van mijn vader, pfiew! Ik hoorde Marc de straat inrijden met de Mustang (pruttel pruttel) en ik sprong gelijk naar de voordeur. Ik moest nog eventjes wachten tot de fotograaf op haar plek stond, maar toen ging de deurbel. Ik deed de deur open en Marc nam me compleet op, ik zag aan zijn gezicht genoeg. Hij vond me prachtig! Yes! en wat een knappert stond er voor me.. oké, nu kan de dag echt beginnen.

Onze prachtige locatie

Twee weken hebben we het weer in de gaten gehouden en het leek er echt op dat het ging regenen. Maar wij hadden gelukkig een zonnetje en de temperatuur was echt super. Toch hadden wij wel een toffe locatie uitgezocht in Utrecht. Hier konden we dan ”droog” foto’s maken. Uiteindelijk waren we wel enorm blij dat we hier onze foto’s hadden laten maken. Ze zijn namelijk echt fantastisch geworden en ze hebben een Italiaans sfeertje!

Stadhuis en kerk

Wij zijn allebei vanuit huis getrouwd en daarom was 8.8.2019 ook onze echte eerste nacht in ons huis We zijn allebei gelovig en we twijfelden eerst nog om eerst samen te gaan wonen. Het was namelijk zo’n gedoe en een huis kost al bizar veel geld. En wanneer je dan ook nog gaat trouwen kost dat aardig wat bij elkaar. Je wilt natuurlijk je gasten ook een onvergetelijke dag geven dus we hebben even zitten dubben, maar uiteindelijk hebben we alles voor elkaar gekregen.

Na onze shoot in Utrecht gingen we richting mijn ouderlijk huis. Daar werden we door al onze familieleden/kennissen en vrienden opgewacht. Wat zag iedereen er prachtig uit! Ik wist gewoon eventjes niet waar ik moest kijken. De mustang vond ik trouwens ook helemaal fantastisch, de fotograaf zat bij ons op de achterbank en vond het ook een geweldige auto. Er was door mijn ouders een lunch georganiseerd bij ons achterom en het smaakte heerlijk!

Daarna gingen we naar het stadhuis, dit duurde een halfuurtje en Hans Bronkhorst heeft het echt super leuk gedaan. Marc en ik gaven elkaar hier het ja woord. Dit was ook een prachtig moment, hier was ik nog steeds niet zenuwachtig. Ik voelde mezelf zo relaxed.. daarna gingen we naar de kerk.

Hier werd ik binnengebracht door mijn vader, dit was wel een emotioneel moment. Ondertussen was onze kennis Theda aan het zingen en dit raakte een aantal mensen enorm. In de kerk deed ds. Holtslag onze dienst leiden en die heeft er een prachtige dienst van gemaakt. De preek sloeg echt op ons en het ringen moment was erg leuk. Mijn nichtje Julia kwam de ringen brengen, maar op de een of andere manier kreeg Marc mijn ring niet makkelijk om. Dus de helft van de mensen begon te lachen. Marc z’n ring is nog steeds te groot dus die ging er gemakkelijk om.

Op naar de taart!

Na de kerkdienst werden we nog door een aantal mensen gefeliciteerd. Daarna gingen we naar onze trouwlocatie rijden. Wat troffen we het met het weer.. het zonnetje scheen en de temperatuur was echt geweldig. Onze locatie zit aan het water dus wij wilden heel graag buiten barbecuen, chillen op de strandstoelen en afsluiten met een kampvuur. Gelukkig is dit allemaal gelukt, zelfs de taart was echt fantastisch! Wij hadden gekozen voor een naked cake die gevuld was met; chocolade-hazelnootcrème- karamel en nog wat lekkere smaken. Marjolein van Heel Holland bakt heeft deze taart voor ons gemaakt, nogmaals onze complimenten Marjolein, de taart was fantastisch!

En toen ging de zon onder

Ik kreeg onder het eten nog een speech van mijn moeder, super lief! Het eten was echt overheerlijk en de locatie was echt zo sfeervol en mooi aangekleed. Iedereen had het ook naar z’n zin. Dit was erg leuk om te zien. Verder werd er nog een korf aangestoken en uiteindelijk gingen we daar met z’n alle omheen zitten. Wat een heerlijke en vooral gezellige afsluiting. Er zijn nog op het eind wat tranen gevallen en daarna namen we afscheid. Marc en ik reden met een afgeladen auto naar ons huisje en toen zagen we tot onze verrassing dat ons hele huisje versierd was!

Dit was zo leuk gedaan! We missen her en der nog wat lampen, dus we zagen niet heel veel maar de volgende ochtend konden we alles goed bekijken. 8.8.2019 ik ga je nooit vergeten. Je was geweldig. Ik ben enorm benieuwd naar de rest van de foto’s! Onze fotograaf is er druk mee bezig, en we hadden al een kleine preview gekregen.

Share:

42 Reacties

 1. Gaby
  12 augustus 2019 / 20:55

  Gefeliciteerd mooi bruidspaar

 2. Lieke van Veen
  12 augustus 2019 / 21:24

  Gefeliciteerd! Wat zagen jullie er prachtig uit.

 3. 12 augustus 2019 / 21:40

  Wat geweldig! Super mooie foto’s ook <3 Veel geluk samen en gefeliciteerd met jullie huwelijk!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 16:35

   Thanks Marjoleine, gaat zeker goed komen! 🙂 lief van je

 4. 12 augustus 2019 / 22:46

  Wat bijzonder! Lekker nagenieten in jullie prachthuisje!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 16:35

   Dankjewel Veronique! inderdaad en dat doen we nu ook zeker.. heerlijk!

 5. 12 augustus 2019 / 23:35

  Wauw, wat zagen jullie er prachtig en stralend uit. Schitterende foto’s van een zo te lezen ontzettend geslaagde dag. Geniet lekker na en geniet vooral ook van elkaar en van het getrouwde leven, in jullie prachtige nieuwe huisje 🙂 Heel veel geluk!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:58

   Dankjewel voor je reactie Romy! Ja het was echt een fantastische dag, nu inderdaad eventjes wennen en vooral genieten van ons huis.

 6. 13 augustus 2019 / 07:54

  Klinkt echt als een hele mooie dag! Heel fijn dat jullie er zo van genoten hebben en ik vind het ook iets bijzonders en moois hebben dat jullie vanuit huis zijn getrouwd. Dat hoor je in mijn omgeving nooit, dus ik zie dat als iets speciaals! Geniet van elkaar in jullie mooie huisje!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:58

   Dat was het ook zeker Sanne, we hebben enorm genoten, en het is echt zo voorbij.. bizar! <3

 7. 13 augustus 2019 / 10:16

  Wauww, wat zagen jullie er prechtig uit. Klinkt als een heerlijk relaxte dag! <3 Gefeliciteerd en heel veel geluk samen.

 8. 13 augustus 2019 / 13:45

  Proficiat aan het stralende bruidspaar! Zo te lezen hebben jullie een hele mooie dag gehad. Gefeliciteerd!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 16:34

   Dankjewel lieve Haydee 🙂 het was een geweldige dag!

 9. 13 augustus 2019 / 17:38

  Wat zien jullie er mooi uit zeg, prachtig! En ook nog eens super mooie foto’s. Heel veel geluk 🙂

 10. 13 augustus 2019 / 19:15

  Aaaah ik krijg er letterlijk tranen van in mijn ogen. Wat zijn jullie mooi, wat klinkt het als een geweldige dag en wat zijn de eerste foto’s prachtig. Ik wens jullie al het geluk van de hele wereld toe!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:59

   Ah lieverd toch, wat bijzonder om te lezen.. het was zo voorbij.. maar het was allemaal zo intens mooi en liefdevol <3 !!

 11. 13 augustus 2019 / 19:17

  Gefeliciteerd! Wat een pracht foto’s en nu lekker nagenieten van deze onvergetelijke dag in jullie nieuwe huis! 🙂

 12. 13 augustus 2019 / 20:51

  Wat mega leuk om te lezen! Wat ziet die taart er mooi uit.. En die foto locatie is echt amazing. Nogmaals van harte gefeliciteerd samen! Ga samen lekker na genieten van jullie dag en geniet natuurlijk ook van jullie huisje.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:57

   Lief thanks Kaylee, die locatie was inderdaad echt fantastisch! <3 gaat zeker goed komen thanks

 13. Jeffrey
  13 augustus 2019 / 21:54

  Prachtige foto’s Rachel

 14. 14 augustus 2019 / 09:05

  Gefeliciteerd! En wauw wat een mooie foto’s!

 15. 14 augustus 2019 / 16:54

  Net als Sanne vind ik dit ook zo mooi en speciaal. En girlll, je hebt het zo mooi voor elkaar op jonge leeftijd! Ik ben een laatbloeier, woon nu pas samen, maar dit staat nog allemaal op mn bucketlist! En samenwonen na het trouwen? I love that! Misschien had ik het ook wel zo gedaan als ik het over kon doen. Geniet er lekker van xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:58

   ah lief thanks lieverd, ja dat is zeker zo.. als we om ons heen kijken mogen we enorm dankbaar en trots zijn. <3

 16. 14 augustus 2019 / 16:58

  Gefeliciteerd! Zo te zien hebben jullie echt een prachtige dag gehad samen en met jullie geliefden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   18 augustus 2019 / 13:31

   We hebben inderdaad echt een prachtige dag gehad met elkaar Audrey, en het enorm getroffen met het weer.

 17. 14 augustus 2019 / 20:09

  Wauw rachel! Wat zijn de foto’s prachtig geworden van jullie bruiloft. Jullie zagen er echt mooi uit samen. Gefeliciteerd en veel geluk en liefde samen in jullie nieuwe huisje ook straks.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   18 augustus 2019 / 13:30

   Dankjewel Gea! We zijn er ook zo mega blij mee, lief van je!

 18. 22 augustus 2019 / 08:51

  Wauw wauw wauw jullie zien er zo mooi uit! Je straalt ook echt. En wat een prachtige foto’s! Gefeliciteerd!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 16:35

   Ah zo lief Irene, bedankt.. voor jou gaat het nu ook opschieten! wat mega leuk.

 19. Jozina Goozen
  23 augustus 2019 / 15:06

  Alsnog gefeliciteerd met jullie trouwdag! Fijn dat de dag zo goed verlopen is.
  Wat zien jullie er prachtig uit! En idd zo relaxed, alsof je geen last had van zenuwen. De foto’s zijn super mooi en sfeervol.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:57

   Dankjewel Jozina, ja gelukkig was ik wel enorm relaxed hierdoor heb ik echt veel meer kunnen genieten van de dag!

 20. 3 september 2019 / 14:52

  Wauw, nog gefeliciteerd. Helemaal gemist. Prachtige foto’s van een prachtige dag.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 16:34

   Het was zeker een prachtige dag Saskia, bedankt nog voor je reactie!

 21. 3 september 2019 / 16:00

  Wat een schitterende foto’s en wat een mooi paar zijn jullie! Ik wens jullie alle geluk toe! Heerlijk he, om die foto’s allemaal teug te zien. Wij zijn vorig jaar getrouwd, 1 keer in Frankrijk en 1 keer thuis in Nederland, en nog steeds kijk ik regelmatig de foto’s terug;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:52

   Dankjewel Christiana! We zijn er ook mega blij mee, ze zijn prachtig geworden. Ja ook zo tof dat verslag van jou..

 22. 1 oktober 2019 / 19:47

  Wauw wat zagen jullie er prachtig uit! Je jurk!! Echt heel mooi. Toffe locatie ook voor je foto’s. Nou zijn trouwfoto’s altijd mooi en bijzonder maar die van jou zittend in de metaalkathedraal is echt artistiek ofzo. Die is gewoon mooi voor aan de muur!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 oktober 2019 / 20:49

   Thanks voor je reactie Marlous, ja die vind ik ook wel heel tof geworden! <3

 23. 9 januari 2020 / 21:16

  Oh geweldig om dit te lezen, en wat een geweldige foto’s. Zo prachtig, zo sfeervol. En je jurk… wauw! Ik ga in mei trouwen en daarom vond ik dit echt extra leuk om te lezen 🙂 Is het nog goed gekomen met je ring, trouwens? Haha!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 januari 2020 / 09:58

   Wat mega spannend EVelien! Succes met de laatste dingen regelen, of misschien is zelfs alles al geregeld?! Ja, gelukkig wel hij zit soms strak.. maar hij zit in ieder geval om. En die van mijn man is nog twee keer kleiner gemaakt.

 24. 25 februari 2020 / 14:41

  Alsnog gefeliciteerd! Wat een prachtige locatie en foto’s! En wat zagen jullie er mooi uit. Ik zwijmel echt even helemaal weg, heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.