Verhuisdagboek #6

Het is tijd voor een nieuw verhuisdagboek! In de tussentijd is er weer veel veranderd in ons huisje. En we zijn nu ook man en vrouw, het is zo gek om Marc mijn man te noemen. Onze fotograaf is trouwens ook erg druk bezig met het editen van onze foto’s, wij kunnen echt niet wachten! De preview zag er namelijk al enorm goed uit..

Zijn jullie benieuwd naar de foto’s? Het word echt steeds mooier en mooier. En eindelijk voelt het ook als ons huisje. Daar had ik het namelijk in het begin echt wel moeilijk mee. Het voelde niet als thuis namelijk.. maar toen kwamen de meubels en vanaf dat moment werd het ons eigen vertrouwde plekje.

De bloementjes buiten zetten

In onze voortuin staan twee prachtige bomen. Ze bloeien alleen mega snel want na 2 weken verloor de boom alweer z’n bloemen. Dus nu kunnen we iedere dag bloemen gaan rapen. Vandaag is het lekker weer dus het is de bedoeling dat ik ga verven. Alleen de voordeur moet nog gedaan worden en het raam bovenin. Dat is een flinke hoogte met een verfblik in mijn hand.

De ruimte onder de trap is ook enorm opgeknapt. Veel mensen noemde het een Harry Potter kast. Dit is blijkbaar in de film te zien en daar sliep die in? Maar goed, zoals jullie kunnen zien hangen er nu plankjes in. Deze kocht ik bij de Karwei net zoals de zwarte stoere steuntjes. In dit kastje komen ook nog plinten en dan is die helemaal klaar!

Pure and Original paint

Hier komt een los artikel over op mijn blog. Met deze verf heb ik namelijk mijn woonkamer muur geverfd. Het was een flink en lang proces maar het resultaat mag er wezen. Ook staat er een video online op mijn youtube kanaal hoe ik dit heb gedaan, bekijk die hier.

De zolder heeft nu ook een vloer!

Marc en ik gingen bij de Karwei kijken of ze een mooie laminaat vloer hadden en die zagen we. We sloegen een aantal pakken in en ook het overige materiaal. Het is echt een prachtige vloer en ook weer zo’n verschil! De trapstrippen komen vandaag binnen als het goed is. Dat loopt ook wat makkelijker. Ik vond het echt op een typische Sims vloer lijken.

De Ikea Pax Kast

Ik had dit totaal verkeerd gemeten, er klopte geen hout van. Op de Ikea planner ben ik helemaal de mist in gegaan. Toen ik alle pakken zag liggen dacht ik, dit komt niet goed. Hoe kan ik dit gaan oplossen? Toen kwam mijn vriend met het idee dat we er geen hoekkast van moesten maken, maar ook twee naar onze slaapkamer moesten. Daar ging mijn toffe hoekkast idee, maar het was niet anders. Uiteindelijk ben ik nog steeds blij met het resultaat!

In onze slaapkamer hebben we er nu twee staan van 75 cm en op onze voorste kamer staan er 2 va 50cm en 1 van een meter. Hier staan bijvoorbeeld onze beauty producten in, boeken, tijdschriften, deel van onze kleding, werkkleding etc.

Mijn kamertje/kantoortje

Eindelijk kan ik nu overal gaan filmen in ons huis. Elke ruimte heeft wel iets unieks. Maar in deze ruimte zal ik het meest te vinden zijn als het gaat om filmen. Het is licht, ruim en ik heb hier mijn bureau staan. Hier kan ik achter werken en mijn make-up doen. Misschien dat ik hier in de toekomst ook mijn klanten kan ontvangen voor visagie. Ik heb er nu al zin in!

Het kleine rommel kamertje

In onze kleinste kamer hebben we al onze spulletjes neergezet. En er kwam nog veel meer bij. Overal lag de vloer namelijk vol… alles moest een plekje krijgen. Ik dacht dat doe ik wel eventjes, maar blijkbaar had ik hier iets meer moeite mee. Ik was getrouwd, mijn energie was een beetje op en ik had geen zin in zo’n grote rommel. Per dag heb ik een halfuur tot een uur erin gestopt en uiteindelijk alles weg kunnen werken. Ook hebben we op de zolder genoeg ruimte, dus daar staan ook aardig wat dingen.

Onze slaapkamer

Hier zit ook wel aardig wat tijd in. De kalkmuur was prima te doen, ik heb de verf gebruikt van Le Noir & Blanc in de kleur mudgrey. Dit is enorm makkelijk zelf aan te brengen. Plus deze verf hoef je niet te verdunnen met water, ideaal! Het bed was in een verkeerde kleur geleverd, maar misschien moest het zo zijn? Want deze kleur staat er ook wel erg mooi bij.

De gordijnen zijn ook deze week gekomen, wij hebben ze besteld bij: https://www.enjoy21.com binnen vijf werkdagen werden ze bij ons al bezorgd, wat een mega snelle service! En ik werd ook mega goed geholpen aan de telefoon. Nu hebben we prachtige grijs/beige gordijnen en is onze kamer super donker.

De trap heeft ook een make over ondergaan

De trap was echt een mega klus, mijn schoonvader heeft hier aardig wat bloed, zweet en nog net geen tranen in zitten. Maar het resultaat mag er wezen, deze prachtige traptreden hebben wij besteld bij HomingXL in Vianen. Een montage bedrijf heeft de trap bij ons erin gelegd, dat durfde wij zelf niet aan! Dit materiaal is dikker waardoor is het nu weer een mooie strakke trap.

De achtertuin is ook veranderd

Zoals jullie kunnen zien is de achtertuin ook aardig aangepakt. Ik ben wel enorm blij dat we alles wit hebben geverfd. Nu is alles een geheel, en de grijze rand maakt het wat stoerder. En met de viezigheid is het ook ideaal (opspattend water). Alleen er zitten aardig wat buitentegels onder de verf en ik heb geen idee hoe we dat gaan oplossen. Misschien weten jullie nog iets? Alle tips zijn welkom!

Bedankt weer voor het lezen en ik wil nog eventjes iets kwijt. Ik woon in een dorp, en er zal altijd gepraat worden over wat ik online zet, hoe ik de dingen doe die ik doe en hoe ik ben als persoon. Maar ik heb nooit hatelijke intenties gehad naar mensen, ook niet naar de vorige bewoners.

Zij hadden een prachtige woning, maar wij hebben er iets anders van gemaakt. En dat moet kunnen toch? En wanneer je dingen gaat weghalen (behang, de vloer etc.) kan je op dingen stuiten, dat is nou eenmaal zo. Het is ook niet voor niets een jaren 60 huisje, dat is aan veel dingen te zien. Maar daar hebben Marc en ik zelf voor gekozen.

Ik deel dit, omdat ik al zeven jaar blog. En het met veel liefde en passie doe. Vroeger wilde ik binnenhuisarchitect worden en nu werd mijn droom een beetje werkelijkheid. Eindelijk mocht en kon ik mijn passie delen, en veel mensen reagerende hier ook enthousiast op. Daarom heb ik dit gedaan en gedeeld.

Share:

9 Reacties

 1. Lieke van Veen
  20 augustus 2019 / 13:35

  Wauw wat een werk hebben jullie verricht zeg! Het ziet er echt super mooi uit.
  Ik vind de trap echt heel erg mooi geworden. Er is toch helemaal niks mis mee om het naar je eigen smaak te maken toch? Jij moet er tenslotte wonen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 augustus 2019 / 19:48

   Het was het allemaal zo waard! We zijn enorm blij met hoe het is geworden, nu nog op zoek naar toffe planten en overige accessoires.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 augustus 2019 / 19:48

   Ja die vloer vind ik ook echt prachtig! thanks voor je reactie Iris 🙂

 2. 21 augustus 2019 / 19:22

  Het ziet er zo wel echt heel erg mooi uit. Ben benieuwd naar meer foto’s 🙂

 3. 26 augustus 2019 / 19:42

  Mooie verf hebben jullie op de muren, prachtige kleur 🙂 en nog gefeliciteerd met jullie trouwen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 september 2019 / 08:01

   Ah thanks Sammie, we zijn er ook mega blij mee! Dankjewel 🙂

 4. 3 september 2019 / 16:03

  Jullie hebben er echt iets moois van gemaakt! Wat moet het heerlijk zijn om al je dromen nu uit te laten komen in jullie eigen huis! Ik volg je updates op Instagram ook echt met veel plezier;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 september 2019 / 08:01

   Wat super leuk om te horen thanks! Ja gaat zeker goed komen, <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.