Hoe kan je het beste kalkverf aanbrengen?

Hoe kan je het beste kalkverf aanbrengen?

Wil je alles te weten komen over kalkverf of krijtverf? En hoe kan je kalkverf het beste kan aanbrengen? Bekijk dan even dit artikel. In dit artikel heb ik het over de Pure and Original verf en de Le Noir & Blanc verf van de Karwei. Ik wilde super graag een stoere muur, maar hoe ging ik dat voor elkaar krijgen? Kan je zo’n muur verpesten? Is het duur? Al deze vragen gingen door mijn hoofd heen. Maar het eindresultaat is super tof geworden!

Kalkverf aanbrengen – DIY

Bekijk hieronder mijn DIY video! Het was een heel werk om beiden muren te verven, maar het is echt goed uitgepakt. Ook krijg je ondertussen beelden te zien hoe ik de muren heb geverfd.

Sowieso is het gewoon erg leuk om het zelf aan te brengen. Hierdoor ben je namelijk extra trots op het eindresultaat. En ook extra, extra zuinig erop! Maar dat is allemaal goed te doen. De verf van de slaapkamer ( van de Karwei ) bracht het fijnst aan. Dit kwam omdat de substantie heel dun was, hierdoor was ik dus ook zo klaar met de muur. De eerste laag deed ik met de roller en de volgende dag pakte ik de blokkwast erbij.

Pure and Original paint

De kalkverf aanbrengen van Pure and Original Paint ging een stuk zwaarder. Ik kreeg een tip om het niet al teveel aan te lengen met water (250ml)… maar ik kreeg na twee meter amper meer verf op de muur. Het was zo dik en zwaar.. dus ik heb echt nog 400ml extra water er tegenaan gegooid. En daarna ging het een stuk makkelijker (+ de muur viel helemaal niet wit of druk uit). Daar was die verkoopster namelijk bang voor.. maar dat was dus niet het geval. De Pure and Original verf kan je gewoon net zo dun maken als yoghurt. Dit word ook als tip gegeven op het internet.

Zorg voor de juiste materialen

Nu heb ik voor de slaapkamer een korte blokkwast gebruikt, maar voor beneden kreeg ik een Pure and Original blokkwast. Het verschil? De langere haren, thats it! En eerlijk? Ik vond de langere haren een stukje lastiger verven, je kan op een grotere muur dan langere slagen maken.. maar dan moet je wel dat patroon willen. De kortere streken op mijn slaapkamer vind ik persoonlijk mooier. Maar iedereen maakt zo zijn eigen handtekening.. geen een persoon maakt de muur op dezelfde manier. Elke muur is dus ook uniek!

Het belangrijkste is nog het afplakken, zorg dat je het tape strak langs het plafond zet. Hierdoor krijg je een prachtige strakke lijn wanneer je klaar bent met verven. Haal de tape na 30 minuten (na het verven) eraf. Waarom al zo snel? Hoe langer je het laat zitten des te vaster het zit op je stuk of sauswerk. Soms kan het geel ook door de zon afgeven, lekker snel eraf trekken dus.

Succes met verven en heb je vragen? Stel ze dan gerust hieronder! Abonneren op mijn youtube kanaal? Klik dan hier.

Share:

12 Reacties

 1. 13 september 2019 / 09:32

  Verven zou ik echt niet zelf kunnen, haha. Het is erg mooi geworden bij je!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 september 2019 / 15:08

   Ik dacht het ook niet te kunnen, maar zoals je ziet met de juiste motivatie kom je er wel!

 2. 1 oktober 2019 / 21:59

  Het is echt prachtig geworden! Het is niet echt mijn stijl, maar vind het knap dat je het überhaupt zelf hebt gedaan! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 12:28

   Thanks Lisa, het moet ook maar net je smaak zijn hoor.. heb je helemaal gelijk in!

 3. Tilly
  2 januari 2020 / 20:40

  Heel mooi! Kan alleen nergens terug vinden hoe de kleur heet die je hebt gebruikt van de karwei en welk merk dat was. Hoop dat je hier antwoord op zou kunnen geven.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 januari 2020 / 08:49

   Dat is de kleur Mud Grey van Noir & Blanc, deze kan je alleen bij de Karwei kopen! Zorg wel dat je de nuance lijn pakt want dat is de kalkversie.

 4. Jacqueline
  2 februari 2020 / 19:22

  Hoi, kan het ook op een fijne structuur muur?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 februari 2020 / 22:00

   Hmm dat zou je het beste bij een winkel kunnen vragen!

 5. Joke
  23 maart 2020 / 10:29

  Hoi, heb je de verf van de karwei ook moeten aanlengen met water?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 12:28

   Nee, die is al best dun Joke! En die is heel gemakkelijk aan te brengen

 6. Elle
  17 mei 2020 / 20:15

  Hoi,

  Heel erg mooi!

  Heb je voordat je begon met verven een primer gebruikt waarna je de kalk verf daaroverheen zet ?

  Groetjes Elle

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   18 mei 2020 / 10:33

   Thanks Elle 🙂

   Ja hier had ik een speciaal blik voor gekocht (ook van Original Paint), gewoon over de saus heen.. eerste kalklaag met een roller en de tweede en derde laag met een blokkwast.

   Op onze slaapkamer was het een andere verf en die was een stuk goedkoper en makkelijker aan te brengen! Die had geen primer nodig en was je binnen twee lagen klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.