Hoe kan je het beste kalkverf aanbrengen?

Hoe kan je het beste kalkverf aanbrengen?

Wil je alles te weten komen over kalkverf of krijtverf? En hoe kan je kalkverf het beste kan aanbrengen? Bekijk dan even dit artikel. In dit artikel heb ik het over de Pure and Original verf en de Le Noir & Blanc verf van de Karwei. Ik wilde super graag een stoere muur, maar hoe ging ik dat voor elkaar krijgen? Kan je zo’n muur verpesten? Is het duur? Al deze vragen gingen door mijn hoofd heen. Maar het eindresultaat is super tof geworden!

Kalkverf aanbrengen – DIY

Bekijk hieronder mijn DIY video! Het was een heel werk om beiden muren te verven, maar het is echt goed uitgepakt. Ook krijg je ondertussen beelden te zien hoe ik de muren heb geverfd.

Sowieso is het gewoon erg leuk om het zelf aan te brengen. Hierdoor ben je namelijk extra trots op het eindresultaat. En ook extra, extra zuinig erop! Maar dat is allemaal goed te doen. De verf van de slaapkamer ( van de Karwei ) bracht het fijnst aan. Dit kwam omdat de substantie heel dun was, hierdoor was ik dus ook zo klaar met de muur. De eerste laag deed ik met de roller en de volgende dag pakte ik de blokkwast erbij.

Pure and Original paint

De kalkverf aanbrengen van Pure and Original Paint ging een stuk zwaarder. Ik kreeg een tip om het niet al teveel aan te lengen met water (250ml)… maar ik kreeg na twee meter amper meer verf op de muur. Het was zo dik en zwaar.. dus ik heb echt nog 400ml extra water er tegenaan gegooid. En daarna ging het een stuk makkelijker (+ de muur viel helemaal niet wit of druk uit). Daar was die verkoopster namelijk bang voor.. maar dat was dus niet het geval. De Pure and Original verf kan je gewoon net zo dun maken als yoghurt. Dit word ook als tip gegeven op het internet.

Zorg voor de juiste materialen

Nu heb ik voor de slaapkamer een korte blokkwast gebruikt, maar voor beneden kreeg ik een Pure and Original blokkwast. Het verschil? De langere haren, thats it! En eerlijk? Ik vond de langere haren een stukje lastiger verven, je kan op een grotere muur dan langere slagen maken.. maar dan moet je wel dat patroon willen. De kortere streken op mijn slaapkamer vind ik persoonlijk mooier. Maar iedereen maakt zo zijn eigen handtekening.. geen een persoon maakt de muur op dezelfde manier. Elke muur is dus ook uniek!

Het belangrijkste is nog het afplakken, zorg dat je het tape strak langs het plafond zet. Hierdoor krijg je een prachtige strakke lijn wanneer je klaar bent met verven. Haal de tape na 30 minuten (na het verven) eraf. Waarom al zo snel? Hoe langer je het laat zitten des te vaster het zit op je stuk of sauswerk. Soms kan het geel ook door de zon afgeven, lekker snel eraf trekken dus.

Succes met verven en heb je vragen? Stel ze dan gerust hieronder! Abonneren op mijn youtube kanaal? Klik dan hier.

Share:

1 Reactie

  1. 13 september 2019 / 09:32

    Verven zou ik echt niet zelf kunnen, haha. Het is erg mooi geworden bij je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.