Verhuisdagboek #7

Goedemorgen lieve mensen, het is alweer tijd voor een verhuisblog. Vandaag ga ik heerlijk met mijn moeder naar de Thermen in Soesterberg. Even een dagje ontspannen, niks doen, lezen, dutjes, zwemmen.. vooral heel veel zwemmen! Ook staat er nog een massage op ons te wachten, morgen ben ik dus helemaal zen! Beentjes zijn glad, tasje is gepakt.. im ready!

Maar het was alweer eventjes een tijdje geleden dus ik dacht, ik ga eerst nog aan een verhuisblog werken en dit keer nummer 7! Het huis is nu ons thuis geworden. Er is weinig meer te herkennen van hoe het huis eerst was. De before and after foto’s kan ik ook nog een keer plaatsen als jullie die willen zien. Het was al een mooi huis, maar nu is het helemaal in onze stijl. En iedere ochtend wanneer ik opsta wordt ik gelukkig als ik om me heen kijk.

De gordijnen zijn van Enjoy21.com en ik heb gekozen voor een grovere stof. Dit is in de kleur Roughly Woven Grijsbeige. Deze webshop heeft ons enorm geholpen (momenteel hebben ze ook leuke kortingen). Toen wij getrouwd waren werden we drie dagen in de felle zon wakker. Er hing een wit laken voor, maar iedere ochtend waren we om half vijf klaarwakker. Ik belde deze webshop en zij stuurde mij per direct stofjes op en binnen 5 dagen hadden we onze woonkamer en slaapkamer gordijnen. Ze zijn gevoerd dus er komt geen zonnestraaltje meer doorheen.

De tv is nog van mijn man, die had hij op zijn slaapkamer hangen en die is prima voor op onze slaapkamer. De lamp is trouwens van Dutch Home Label. Hier krijg ik enorm veel vragen over, de meeste lampen lijken op zo’n visnet, maar deze vorm is super! En het is ook nog eens een hele stevige lamp. Maar goed hier wil ik nog iets spannends van maken, de muur vind ik nu wel erg wit en strak.

De lamp is van Loods5, wat een beauty he? Hij past perfect qua kleur bij onze slaapkamer. Hij geeft ook wel weer een uniek sfeertje aan de kamer. Mijn man en ik hadden zoveel lampen gezien, maar we zagen geen een leuke. Tot we opeens deze lamp zagen staan. Je had ook een ronde versie, maar deze vonden we net iets speelser. En qua prijs viel die dus ook enorm mee, hij was rond de €40,00.

Ook keken we nog rond voor een plaid voor op het bed, maar we konden helaas niks vinden. Als ik dat linnen dekbed erop heb vind ik het zo clean.. als ik er een stoer plaid op zou leggen en wat leuke kussens dan is het al veel meer aangekleed! Dus ondertussen houd ik mijn ogen open voor een tof plaid (heb je ideeën dan mag je me altijd een dm sturen op instagram).

Zoals de meeste het zouden benoemen; Rachèls winkeltje. In deze kast staan bijna al mijn rommeltjes, boeken, creatieve spulletjes, sieraden, schoenen etc. Maar goed, ik ben blij met hoe het is geworden. Al mijn boeken staan nu netjes opgesteld en ik hoef dus niet meer te graven in mijn kast. Eindelijk heb ik de ruimte om alles een beetje breed uit te stallen. Een plank heb ik volledig met magazines volgepropt, die kunnen in de toekomst altijd nog weg als ik meer ruimte nodig heb.

Het was eventjes een klus om zo’n pax kast van IKEA te bestellen, maar het resultaat mag er wezen. Iedereen is enthousiast als ze voor deze kast staan. In de toekomst wil ik het misschien nog wat anders gaan inrichten, maar dat komt nog wel! Toen ik deze kasten ging inrichten moest alles zo snel want na 4 dagen gingen we al trouwen en er hing nog geen kleding in ons huis haha, vandaar de snelle ik duw het er eventjes in stress.

Hier heb ik onze trouwkaarten, magazines en mijn haar sierraad liggen.
Mijn jurk mag natuurlijk ook niet ontbreken, hier moet ik trouwens nog eventjes naar gaan kijken. Misschien gaat die terug, en misschien wil ik ‘m toch gaan houden.

De woonkamer is echt ons favoriete plekje, het is sfeervol en stoer geworden. Precies hoe we het in ons hoofd hadden. We hebben onze meubels overal vandaan geplukt en toen het bij elkaar stond werden we helemaal enthousiast. Gelukkig paste het bij elkaar, veel mensen gaven ons de tip; maak je niet druk als straks alles bij elkaar staat en het niet helemaal matched. Bij ons matched het juist wel perfect met elkaar!

Waar zijn al onze meubels van?

Het hout van de tafel komt terug in onze eetkamerkast en tv meubel. De poten van de bank komen terug in onze industriële deur en bijzettafels en stoelen. Het groen komt terug in onze stoelen, bank en kussens en servies. De kast en de eetkamertafel zijn van de Trendhopper, Hoekbank en stoelen zijn van de Hacowonen, Tv meubel is van Maxwonen, Industriële deur (hout, wat trouwens niet te zien is en het voelt ook niet zo) is van de Praxis, houten jaloezieën zijn van Veneta.com en tv is een Samsung deze kochten we op Coolblue, de linnen gordijnen basis grijs zijn van Enjoy21.com

Ben je benieuwd naar onze kalkmuur die ik zelf heb geverfd? Klik dan hier voor het artikel/video.

Deze prachtige woonaccessoires zijn van NoaMayLiving
Ons servies is van de Casashops en deze prachtige beige items heb ik gekocht bij ’t Kroontje in Vianen, zijn ze niet prachtig?
Onze wijnglazen zijn van de Casa, middelste object is van ZaraHome, ons ringendoosje (die van mijn vriend is nog steeds te groot en moet kleiner worden gemaakt) en de glazen rechts heb ik gekocht bij een vintage shop in ons dorp.
Deze prachtige kristallen karaffen zijn van mijn vader en moeder. Mijn vader gaf er in het begin telkens een aan mijn moeder voor haar verjaardag. Maar nu stonden ze op de zolder en ik wilde ze graag een plekje geven in onze kast. Trouwens deze roos heb ik gedroogd want deze kreeg ik van Marc in Italië toen we 5 jaar samen waren.
Ik ben echt verliefd op onze kast, hij is zo stoer! Het beeld bovenop is trouwens te koop op rawa.com deze hebben we van mijn ouders gekregen.

De keuken is een heel ding, hij is prachtig maar ik vind het inrichten van die twee planken best nog wel een dingetje. Maar dat komt wel goed als ik iets meer accessoires ga kopen in de toekomst. Tot nu toe heb ik in ieder geval een leuk hoekje gecreëerd met wat tapasplanken en basilicum. Verder liggen hier ook altijd wat knoflookjes en tomaatjes op. Dan pak ik ze er nog wat sneller bij!

Olijfolie bakt mijn moeder eigenlijk amper mee, maar ik moet zeggen dat ik het echt heerlijk vind. Ook maak ik er mijn salade dressing mee! De grootste plank komt bij de IKEA vandaag en de andere twee had ik al gekocht (heel vroegah) voor mijn uitzet.

Natuurlijk mocht een heerlijke cake voor mijn schoonouders ook niet ontbreken.
Over de waterkoker komt trouwens een los artikel.

De hal waar iedereen verliefd op is, deze foto heeft op Instagram meer dan 400 likes gekregen en is inmiddels al bijna 70 keer bewaard. Sowieso is de hal nog niet af want de kast die mijn man heeft gemaakt moet nog worden geschilderd, er moeten nog magnetische sluitingen op worden gemaakt en er komt ook nog een plankje onder onze ronde spiegel.

Ook ben ik super blij met de houten jaloezieën van Veneta.com maar het enige nadeel is de post.. als de post komt hangt onze jaloezie scheef. Dus elke ochtend doen we de jaloezie omhoog trekken zodat de post er normaal doorheen kan. Misschien toch maar een aparte brievenbus maken waardoor dit niet meer gebeurd. Als jullie nog andere ideeën hebben dan hoor ik die graag!

De kledingkast in onze slaapkamer is ook prachtig, in de toekomst wil ik er misschien nog wel deuren voor hebben, maar ik heb nog geen idee of dat een spiegeldeur wordt, een doorzichtige of gewoon een hoogglans witte deur. Qua stof valt het me nog mee want het is wit, dus je ziet het niet erg. Mijn zwarte nachtje is een groter ”drama” want die is na drie dagen gewoon wit. Maar goed, ik hou van poetsen dus daar moet ik maar aan wennen haha. Verder zit hier eigenlijk het meeste in van kleding/ondergoed.

Ook heb ik hier in deze kast een speciaal plekje gemaakt om iets leuks neer te zetten. Hieronder zie je de afbeelding, ik heb ook van de eerste lade een leuke sfeer lade gemaakt. Je kan zien dat ik het op een bijzondere manier gevouwen heb, hierdoor creëer je weer wat leuks in je kast! (met bijvoorbeeld je favoriete items).

Ik hoop dat jullie het weer een leuke verhuisblog vonden! laat een reactie achter want dat vind ik altijd super leuk om te lezen. Ons huis moet hier en daar nog geverfd worden (wat mijn man allemaal nog heeft gemaakt in de afgelopen paar weken, zoals de koofjes, schotdeuren en kastdeuren) maar verder is het meeste wel klaar. Een aantal accessoires en planten nog en dan is het huis helemaal naar ons zin!

Share:

14 Reacties

 1. 17 september 2019 / 10:20

  Wat een prachtige inrichting hebben jullie in huis. Heel mooi gedaan.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 september 2019 / 08:07

   Dankjewel Gea! We hebben ons best gedaan haha

 2. 17 september 2019 / 16:48

  Het is echt mooi geworden! Heel sfeervol en warm.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 september 2019 / 08:07

   Dankjewel Audrey, we zijn er ook echt blij mee! Fijn weekend verder

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 september 2019 / 19:16

   Goed en lief om te horen Audrey, thanks!

 3. 17 september 2019 / 18:00

  Ik vind je verhuisblogs heel leuk om te lezen, kom ik zelf ook al helemaal van in de goede mood voor mijn verhuizing volgende maand. Ga ook eventjes kijken hoe je die kalkmuur hebt aangepakt, want dat vind ik heel leuk staan!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 september 2019 / 08:07

   Wat leuk om te horen thanks Sanne! En veel succes, en gewoon doen want ik heb er tot op het moment nog steeds geen spijt van.

 4. 22 september 2019 / 15:18

  Wat hebben jullie dit heerlijk ingericht! Kan zo in de boekjes komen 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 september 2019 / 19:16

   Wat een lief en groot compliment, dankjewel Evelyne!

 5. 22 september 2019 / 21:19

  Ahh wat een prachtig huis hebben jullie! Hou heel erg van die stoere vibe en het is zó mooi ingericht!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 september 2019 / 19:16

   Wat super lief dankjewel Marjoleine 🙂 !

 6. 24 september 2019 / 10:29

  Wat een prachtig huis! Jullie slaapkamer ziet eruit als een hotelkamer, zo mooi. En die deur van de Praxis, wat een vondst! Ik ga meteen kijken of ze hem misschien ook met ondoorzichtig glas hebben :p

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 september 2019 / 19:10

   Wat super lief om te horen! haha ahw.. die deur is echt fantastisch, daar heb ik ook echt 0,0 spijt van!

 7. 6 november 2019 / 20:12

  Echt heel mooi je gordijnen en accesssoires! Met welke camera / mobiel heb je die foto geschoten met de gordijnen in je hand? Die is zooooo mooi! <3 Ik fotografeer voor mijn blog nog
  ps: is die Jack Daniels fles omgebouwd tot wasmiddel houder of kun je die zo kopen? Echt geweldig, hahaha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.